Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: predavanje:'priprema li waldorfska škola za budućnost'

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno predavanje:'priprema li waldorfska škola za budućnost'

Waldorfska škola u Zagrebu i Gradska knjižnica pozivaju Vas na predavanje: PRIPREMA LI WALDORFSKA ŠKOLA ZA BUDUĆNOST

u SRIJEDU 4.6.2008. u 17.30 h.
    Predavanje će se održati u prostoru dječjeg odjela Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 6 (Glavni kolodvor)

gost predavač je prof.dr.sc. Slavica Bašić, filozofski fakultet u Zgb, voditeljica izobrazbe waldorfskih učitelja na Učiteljskom fakultetu u Zgb

Uz predavanje bit će i otvorenje izložbe radova učenika, učitelja i roditelja waldorfske škole, te fotografije iz škole. Izložba će biti otvorena do 20.6., a moći će se vidjeti i waldorfske igračke rađene od prirodnih materijala, brižnom rukom jedne naše mame s foruma

Tema je jako zanimljiva, a predavač izvrstan, pa ako ne znate što sutra u 17.30... dođite, dooođite

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

daj molim te točnu lokaciju, jel to na zapadnom uglu trga, tamo gdje skreću tramvaji prema Vodnikovoj?
    i hoćeš li (smije li se) doći s djecom?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Aha, pretpostavljam da sa su načuli da se pročulo da je odgovor NE.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Marpesia prvotno napisa
    Aha, pretpostavljam da sa su načuli da se pročulo da je odgovor NE.
    Nije iz prve ruke, ali odgovor je također NE.

Ne želim ulaziti u detalje jer se radi o konkretnom slučaju, ali nakon 8. razreda te škole dijete se ne snalazi u bilo kojoj srednjoj školi, ima velike rupe u znanju tako da ne može pratiti srednjoškolsko gradivo, nema radne navike, samodisciplinu i koncentraciju za praćenje nastave u srednjoj školi tako da to predstavlja veliki problem.

Primjer iz kojeg to znam je divan dječak koji je dva puta pao 1. razred u nezahtjevnoj srednjoj školi. Riječ je (prema mišljnju psihologa) o natprosječno inteligentnom djetetu. Što je s njim dalje bilo ne znam jer sam s obitelji izgubila kontakt, ali dijete je bilo doslovno izbezumljeno kad je stiglo u srednju školu što je uzrokovalo užasne frustracije, a rezultiralo padanjem razreda unatoč njegovom trudu da savlada gradivo.

Jesam za Waldorfski vrtić, ali ne i za školovanje po tom programu i jaaaako me zanima što su rekli na tom predavanju.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Iz svoje okoline imam sličan primjer djece koja su išla u waldorfsku školu kao mim.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u njemačkoj je ta škola na jako lošem glasu... osim zbog ovog što je navela mim i zbog toga što joj je gradivo iz povijesti dosta rasističko i antisemitsko.

http://www.akdh.ch/ps/ps_report.html

inače, osobno poznam švicarku koja u 16. godini života nikad nije bila čula za napoleona. :? i kad je prešla na privatnu gimnaziju nije uspjela pohađati nastavu ni jedno polugodište. uopće nije imala radne navike.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Frendica mi je radila u toj školi pa sam jednom prilikom bila s njima na izletu. Dojmovi? Djeca su bacala smeće po nacionalnom parku i odazivala se sa haa, aaa ili tako nekako. :shock: Ja svojem djetetu ne bih poželjela takvu pripremu za budućnost.

Osim toga, ta frendica je brzo dala otkaz jer nekoliko mjeseci nije dobila plaću.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •