I ja sam takva pa mi je kći nedavno rekla kako sam rijetko doma, a i kad jesam da sam onda stalno na telefonu i laptopu.
Posao je takav i treba ga odraditi. Mene moja direktorica ne pritišće i ne očekuje da radim 24/7 ali moji ljudi koje vodim i za koje sam odgovorna rade i popodne i ja jednostavno ne mogu odignorirati ih i ne javiti im se.
Službeni telefon i laptop nikad ne nosim doma. Ostaju u uredu, ali kakve to ima veze kad me svi ionako zovu na privatni i doma imam svoj pc i lap.
Evo primjer od prije dva tjedna; ja u dnevnoj bolnici od 8:00 do 15:00, jedan nalaz mi je bio loš pa su ga dvaput ponavljali jer su mislili da je greška (nije bila) i ja sam cijelu svoju "šihtu" odradila preko mobitela. Sestra nije mogla vjerovati, a bome ni doktorica. Na poslu nitko nije znao gdje sam. Odradila sam sve.
Prošli tjedan pak me zgrabila gripa. Jako, baš jako. 5 dana temperature. Opet sam odrađivala iz kreveta. Jedino kaj zbilja nisam bila u stanju raditi u punom opsegu, ali posložila sam sve i postavila kolegicu da me mijenja koja je samo figurativno to odradila jer sam joj sve prije posložila. Epilog? Tjedan dana starog godišnjeg sam potrošila na gripu.
E sad, je li fer ili nije pa mislim da je jer ipak nisam baš radila iako nešto jesam...i tak.
Sad kašljem ko stari magarac, u uredu sam i odrađujem zaostatke...