Ja sam godinu i pol radila na Med. fakultetu u Grazu. Jedna je kolegica tamo u svojoj kancelariji imala veliki madrac i hrpu igracaka jer bi kao „ponekad dovela djecu (3 i 5 god.) na posao poslije vrtica“. S vremenom mi se cinilo da ta djeca provode vise vremena kod nje nego u vrticupa sam pomislila – kad savjesni i disciplinirani Austrijanci odluce raditi s djecom, onda se to valjda moze. Tehnicarka koja je radila na pola radnog vremena bi dovodila kcer (8 god) na cijeli radni dan kad su bili skolski praznici. Bilo je bas fora vidjeti njih dvije kako zajedno sjede i pipetiraju. Mislim da je glavni sef znacajno doprinjeo takvoj izrazito child-friendly atmosferi – njegovi su klinci cesto nakon skole vrijeme provodili u zavodskoj knjiznici... Ovdje gdje trenutno radim moji su klinci prilicno neobican prizor kad se pojave, ali moram priznati da ih se prijateljski docekuje.
![]()

pa sam pomislila – kad savjesni i disciplinirani Austrijanci odluce raditi s djecom, onda se to valjda moze. Tehnicarka koja je radila na pola radnog vremena bi dovodila kcer (8 god) na cijeli radni dan kad su bili skolski praznici. Bilo je bas fora vidjeti njih dvije kako zajedno sjede i pipetiraju. Mislim da je glavni sef znacajno doprinjeo takvoj izrazito child-friendly atmosferi – njegovi su klinci cesto nakon skole vrijeme provodili u zavodskoj knjiznici... Ovdje gdje trenutno radim moji su klinci prilicno neobican prizor kad se pojave, ali moram priznati da ih se prijateljski docekuje.
Odgovori s citatom