-
temperatura i osip
Tražila po forumu ali nisam našla ništa slično. Ići ćemo sutra kod pedijatra ali da me barem malo utešite i da uspem da odspavam turu
Boris ima temperaturu od nedelje u podne. Ne visoku, najviše 38.2 (aksilarno). Juče mu je izbio osip po grudima a jutros se probudio i sa jednim osutim obrazom. Do večeras se osuo i po leđima, drugom obrazu, vratu i po nadlakticama (tu su ospe nešto ređe ali ih ima). Osip liči na alergiju na sunce ali on na suncu nije bio od četvrtka kada su se kupali u bazenčiću ispod suncobrana. Po nogama za sada nema ništa kao ni na guzi i dalje na licu. Ne svrbi ga a temperaturu podnosi kako kad - danas ju je imao celog popodneva i uredno se igrao, jedino što ne jede. Eferalgan mu dam samo uveče jer loše spava ali jedino tako temperatura spadne - preko dana se spusti na pola sata sama ali se vrlo brzo vrati.
Rubeole (vakcinisan)? Alergija (ne povezujem je nisačim ali opet...)? Trodnevna groznica (temepratura nije toliko visoka)? Nešto deseto?
-
Meni se čini da predugo traje da bi bila alergijska reakcija. Mogla bi biti 'peta' bolest. Imala ju je nedavno moja nećakinja. Temperatura, crveni osip, nije jela, ali nije bila loše... Prošlo ju je kroz nekoliko dana. pedica će ti reći više. Neka te tješi to da se malac relativno dobro osjeća.
-
Ma ni meni ne liči na alergiju ali mm je uporan u tvrđenju da je odreagovao na nešto. I ova temperatura me buni, ona nam nikada nije bila pratilac alergije.
Uostalom videćemo danas kod pedijatra (samo da ubode nekog normalnog pošto je naša pedica danas u savetovalištu za zdravu decu)
-
peta bolest, enteroviroza, šarlah...
-
Po pedici definitivno virus i nije prvo dete koje joj se javilo poslednjih dana sa istim/sličnim simptomima.
Skidati temperaturu ako se mora, ako potraje do petka posetiti laboratoriju, osip mazati krečnim mlekom ako svrbi i to je to. Kupati normalno, oblačiti normalno (znači pamuk, bez sintetike, češće presvlačiti) i ne izlaziti na sunce koliko je moguće
On se inače danas osipa po nogama a toplije je nego proteklih dana pa ga osip na grudima i leđima s vremena na vreme svrbi. Temperaturu danas nemamo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma