Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Proljetnice 2007 (4. dio)

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Gea je probala i kravlje mlijeko i jogurt i svježi sir, ali samo probala. Ništa joj se od toga ne sviđa, a ja bih tako da se nauči na jogurt. Žutanjak jede smućkan u nekoj juhi, bjelanjak joj još nisam dala.
    Zanima me kada može jesti običan sir (onaj za sendviče)?

Izguljena koljena me ne brinu previše. Kada joj bude smetalo neće puzati. Mora naučiti.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vissnja hvala na odgovoru znači ne trebam je ponovno cijepiti...inače mi ćemo MOPARU tj. Priorix dobiti tek s 18mjeseci

Ma neki dan čini mi se da se neko razbolio od TBC u našoj bolnici Jordanovac, ili sam krivo shvatila :?

Lutonjica kada je doma uopće ne jede te kekse, neki dan sam je nakon 100g ostavila s svojom mamom i ona joj je dala...kao i štapiće i kinder..... stalno me pile, i neki dan smo bili kod rodbine i posvađala sam se pred svima, već mi je neugodno svima ponavljati da joj ne daju ništa...zato se s nikim i ne družim i nitko je ne čuva...seka joj je u gostima dala koru lisnatog s kremšnite a ja napravila skandal pred 30 ljudi i rodbine......

Ona će kada tada to jest, ja znam da to ne mogu izbjeći,a li pokušavam se truditi da bar još neko vrijeme dok je mala donekle zdravo jede...tj. dok nije krenula u jaslice...s druge strane sve je nezdravo jer i to povrće koje tamani tko zna kako je uzgojeno....

Mengu sam dobila kada je Emi imala 7 mjeseci, ona normalno doji ne smeta joj....jedino što je opet imam svakih 28 pa 32 dana, pa po 8, pa po 4 dana.....manje me boli nego prije ali sam luda od hormona i glavobolje....blago vam se koje je još niste dobile...uživaj te...

Pitanje; Emi mi već par dana ima začepljen nosić, išli smo pedijatru, grlo, pluća, nosić, sve čisto...dao joj je Fenistil sol zadnji put, a sada kapi za nos Operil, ništa ja od toga ne koristim jer vidim da joj svaki put daje nešto drugo...ja po fiziološkoj, drenaža i pumpica...no nočas joj se to jako skupilo u grlu, ne može to nikako povratiti ni iskašljat, zvuči kao probukla...je li moguće da joj se spustilo na pluća ili...????

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi se skicemo,vrijeme je divnooo...U dvoristu imamo 2 bazena,jedan mali
    i jedan veliki,pa uziva frajer.

Lutonjice-aaaaaaaaaaaaa i Antina koljena su koma,svako malo jedna nova ranica :/ Ne brine me,ali mi ga zao!
    E da,i on je lud za KUVOM
    Bravo Marge za odlazak na wc i kaka
    Kava?Kad god hocete!!!
    Ivana zg- dobra si...bolje bi ti bilo da joj das jaja nego kinder pingvi :/
    Ja imam srecu pa nam je ekipa a i rodbina ok...ne mjesaju se i ne maltretiraju sa spikom DAJ MU OVO,ONO I OVO...A najjace mi je kad netko kaze DAJ MU SLATKAC NECE MU NISTA BITI
    mlijecni proizvodi-jogurt i sir obozava,mlijeko je samo par puta probao,ne dajem mu ga za piti,ali mu ga dodajem u hranu,npr u pire.
    jaje-voli...
    U biti,jede sve,raznoliko ali zdravo,ne jede coksu,slatkac,pastete,salame i fast food...

bubanima-~~~~~~~~~~~~~~~~~ ozdravite nam sto prije!

I mi imamo par novih rijeci...TETE PIJA= Ante pliva , MAMA KUTA= Mama kuha , ODA=voda

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E, da vas pitam, što dajete djeci jest kada idete u grad ili šetnju, pa se zadržite, aoni gladni?
    Pošto moja jede samo kuhanje i siku to nam je užasno veliki problem. Jednom smo joj kupili kiflu ali ana baš ne voli kruh.....zato joj i MM po novom kad negdje idemo hoće kupiti štapićr i kinder
    Kada se parkiramo dam joj sike ali joj je malo, **** i to ne jede...što da radim, dajte mi par savjeta.Hvala!

Znači li ako joj se nije primio BSG, da je moguće da nisu i druga cijepiva? Čula sam da postoji neka pretraga kojom se to može utvrditi, i da postoje takvi ljudi? Ako je Emi jedna od njih ne bi je onda dalje bezveze cijepila?
    Ako tko ima kakva saznanja o tome, unaprijed hvala na odgovorima?

Pusa svim bebicama od Emanuele

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znači vaši već jedu sir i jogurte, jel to nešto bio, domaće ili ovo iz dućana?
    Moja jede samo poriluk, mrkvu, krumpir, cvjetaću, tikvicu, palentu, i bijelo pileće meso, bez soli, s malo maslinovoga ulja...blitvu i špinat neće, a voće ni čut...rižu je jučer probala ali od tada nije kakala....pije samo vodu i siku... esada vididite koji ja moram biti mađioničar da joj svaki dan od tih namirnica smislim malo drukčije jelo

Kako dajete jae, samo ili...?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Skuhaj i ponesi joj skuhano u termosici za hranu 8)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I ivana draga,daj se malo opusti
    Polako je pocni hraniti raznoliko...nek jede ono sto jedete i vi,naravno ne fast food...Vidjet ces,zavoljet ce s vremenom sve!
    I nemoj se opterecivati,i daj nam se pridruzi nekad na kakvu kavicu,vidjet ces kako i sta nasi hahari sve rade,jedu i pije svatko iz svacije bocice-casice...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ivana zg mi u park nosimo suho ili svjeze voce, i u DM imas grickalice od raznih zitarica, mi uzmemo perece od pira sa sezamom.
    Sto se tica jogurta i sira, ja sam joj dala najobicniji jogurt cvrsti od Vindije i svjezi sir Veronika, nemam neku kumicu da joj vjerujem tako da kupujem ovako.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Christy prvotno napisa
    Skuhaj i ponesi joj skuhano u termosici za hranu 8)
    hvala draga, baš sam vas upilila...vidiš tog se glupača nisam niti sjetila, niti nemam termosicu, idem je onda kupit...ja sam uvjek mislila da je to za čajeve, sokove napitke, a pošto ona to ne konzumira...znači veliku normalnu termosicu ili imaš neki savjet možda i koju kakvu,čiju termosicu 8)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Christy prvotno napisa
    I ivana draga,daj se malo opusti
    Polako je pocni hraniti raznoliko...nek jede ono sto jedete i vi,naravno ne fast food...Vidjet ces,zavoljet ce s vremenom sve!
    I nemoj se opterecivati,i daj nam se pridruzi nekad na kakvu kavicu,vidjet ces kako i sta nasi hahari sve rade,jedu i pije svatko iz svacije bocice-casice...
    Eto dobro ti kaze Christy
    mi smo recimo svoj jelovnik prilagodili njoj, tako jedemo malo vise zitarica na obosrano zadovoljstvo. I dodi slobodno na kavu, nema kindera i inih djida

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam Anti kupila u CC u intersparu jednu odlicnu termosicu,a kostala je svega 80-ak kuna.Vidjet ces,nije ona obicna za tekucinu,vec je bas za hranu,pise ti.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kad već svi pišu, da se i mi malko raspišemo
    M stigla sa njenih 8 mjeseci, kad je počela više jesti "kašikom", i od tad redovna kao sat.
    jaje jede cijelo u knedlama, drugačije neće, žumanjak tvrdo kuhan u varivu. Jogurt jako voli i u stanju bi bila smazati beskrajnu količinu. Ali ipak je rezervisan za vrijeme kad mene nema kući. Sir i vrhnje jede, kravlje mlijeko nisam uvodila kao mlijeko. Šta će joj, ima mamu 8)
    U šetnju nosimo rižine krekere ili banane, nekad od naše pekarke užica kiflu samo me sramoti i žica hljeba "jepi hjeb" kao da je iz gladi utekla...
    Inače svi jedemo isti ručak, samo je naš malo više slan (nemam vremena kuhati odvojeno)
    BCG sed kod nas daje redovno, šmizla ima ožiljak. MRP nismo primili, stalno je bila bolesna, pa ni na sistematski nismo otišli. Sad joj je još malo vrijeme za DiTePer+polio pa ćemo tad valjda i sistematski (konačno) odraditi. A MRP će još malo pričekati (možda do tad i dobije pravu rubeolu...)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što dajete djeci jest kada idete u grad ili šetnju, pa se zadržite, aoni gladni
    ?
    cica je uvijek tu

pa onda jogurt (kupim onaj od pola litre s čepom da ga mogu spremiti kad je gotova, a pije ga na slamku)
    štrukle sa sirom
    jagode, breskve, nektarine, jabuke ...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tia jede sve + malo više žitarica od uobičajene prehrane :/ , ne jede slatko ni preslano, kao niti lješnjake, orahe i to.

Industrijske štrukle?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pekarske, a i industrijske
    ja ih sigurno ne pečem sama

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa kako ne, svaku noć, kao i ja, uostalom
    Skeptična sam prema ledovima, iako ih ja volim :grin: no dobro, ja volim svašta pa njoj ne dajem

Meni nikada neće biti jasno zašto ljudi daju djeci sokove i voćne jogurte :/ .

Vani jede kruh, jogurt, trešnje, jagode, štogod kupim i operem na placi pa joj dam. Ili cicu.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I da, 22 dolazimo u Zg :D doduše, samo na jedan dan, ali ipak..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D
    valjda mi ne idemo na krk

neki dan sam sasvim slučajno napravila fantastično finu kombinaciju : pšenični griz na zobenom mlijeku i sa zobenim pahuljicama ajme kako je to fino bilo!!!
    inače je griz jedina hrana koju margita sigurno neće odbiti, sve ostalo ovisi o raspoloženju.

a cicu zove KIKI. i tako mi se na cesti dere KIKIJA!!! KIKIJA!!! da se bojim da će joj neki nadobudni prolaznik uvaliti kiki bombone

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo i nas, jos uvijek smo u potrazi za cuvalicom. Vidim da svi naveliko pricate o novim rijecima. Moj malisa jos nisata ne izgovara prepoznatljivo iako sve razumije. Sta se trebam abrinut? Kada djeca trebaju pocet pricat najkasnije, ima pravilo?
    Inace menga mi je stigla sa 7 mjeseci, a sta ces, iako je on stalno sisao, nekako to god mene nije pvezano.
    Jaje jede cijelo meko peceno na maslinovom i to vec neko vrijeme. Nisam ga dozivljavala kao problem. Mlijeko jos nije probao, bar mu ja nisam dala.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kad cemo na kavu?S obzirom na vrijeme mislim da od ovoga tjedna nema nista...POGLEDAJTE

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bokić!
    jučer sam jedno 3,4 posta napisala pa ili klinci zbrišu, ili mi se lap restarta od dugog čekanja i na kraju sam odustala.
    menga - još nije došla i baš mi ni ne fali, sad sam već stvarno zaboravila kako je to kad je tu ( između njih dvoje bile 2 jedva primjetne )
    kad smo vani to mi je zbilja najmanji problem jer je cica zakon, pa čak i kad su ove vručine bile nasretniji je na ciki.
    nažalost probao je sve i svašta, jer koriste drugi priliku kad nisam u blizini, a i seka puno toga da da proba braco bez pitanja
    koljena - pa nisu strašna, sekina su bila puno gora, a ona nije pravi puzač bila.
    pričanje - samo tata i nešto kao jaja za seku, a ostatak je na nekom njegovom jeziku

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poštovani forumaši,

Nakon ukidanja dijela sezonskih topica neko smo vrijeme pratile preostale slične teme, te zaključile da ni njihovo zadržavanje nema opravdan razlog. Zbog toga, te zbog uvidjanja naše pogreške i nastojanja da se prema svim korisnicima odnosimo jednako, odlučile smo ukinuti sve sezonske topice na svim podforumima.

Sezonci ce se zaključati 16.06. Tako da vas molim da do tada razmijenite mailove i prebacite raspravu na mailing liste.

Zahvaljujemo na razumijevanju i podršci.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovo mi je žao ćut, taman sam se priključila

Znači sir i jogurt im dajete,
    rado bih se našla svama ali Emi ne spava po noći pa ujutro u par navrata odrapi do 14h, pa dok skuham...a vi se nalazite u Centru a ja sada živim u Sesvetama...nadam se da ćemo jednim imati prilike da se sretnemo i družimo...

ja joj mlijeko još nisam dala jer ima siku...

zobeno mlijeko..gdje to ima za kupiti?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Skoro u svakom većem dućanu - sigurno u DMu.
    Danas je bio dan D, koliko smo posla napravile, kako je lijepo kada su dvoje u kući sa djetetom :shock:

Nemrete nas ukinuti, već smo jednom ukinute

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

8)

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kada smo vani jede kruh (iz usputne pekare), cicu (iz usputne mljekare ), a ako znam da ćemo se duže negdje zadržati nosim voće ili kupovnu staklenku ili ja sama napravim neku kašicu, pa strpam u tu istu, ali ispražnjenu kupovnu staklenku. Nije pretoplo, nije prehladno i klopa je ugodne temperature kakvu jede i doma. Pije vodu iz boce sa sportskim čepom. Od "junka" jede slane štapiće od pred neki dan. :/
    Doma nastojim kuhati isto za nas i nju, ali sam skužila da je to moguće max jednom tjedno. Izgleda da mi veliki užasno jedemo.
    Ivana, ako ti malu zatvara bijela riža probaj joj dati integralnu. Integralne žitarice ne izazivaju zatvor.

Mislim da sam danas uhvatila jedan Gein "alo" za telefon i "pa" za pas. Nisam sigurna jer to izgovara tako tiho i sramežljivo, a kada je odvučem od kante za smeće izađe na balkon i na sav glas cijelom susjedstvu obznani da je nesretna i nezadovoljna.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vani većinom banana...ona mi najjednostavnija za ponjet i dat..i cica...a ovo sa jogurtom u boci odlična ideja
    a ako stignem smiksam voće i zatvorim u stakoenku od kašice i npr banana i jabuka izdrže 3-4 sata da ne pocrne..

MIha sad jede sve što i mi...al ja jako malo začinjavam...mlječne proizvode obožava...isto nemam kumicu pa kupujem Vindijine Jogurte tekuće i sir...čim vidi jogurt počne vrištat od sreće...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi vani najcesce nosimo bananu ili mrkvu izrezanu na stapice ili kupim mini mrkvice ,to voli.
    Jogurt je probao i nije bas odusevljen,sir moze proci,jaja kako kad.Inace jede najcesce sto i mi,ali mu izvadim prije nego zacinim.I da i Dino jede stapice,to je MM-ova ideja :/
    A puru obozava,stavim mu malo putera i sira

Ja se napokon ukljucila opet ovdje,a ono ukidanje ,ali nema veze,"dodjite" na nas drugi forum

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

neće jogurt, jučer sam joj malo ulila u njen tanjurić i namrvila malo kruha da sama jede pa je nešto promrljala, ali kada sam joj danas stavila u palentu-neće :/ vrhnje malo hoće, ali to mi je još nekako premasno

probala žutanjak, i hoće ga samo kada ga sama jede prstima, ne želim vam uopće opisivati kako nakon toga izgleda ona i pod ispod nje!!!

Dala sam joj danas malo pastrve, i htjela je.

Kada može margarin i marmeladu?
    Kupila sam zobenu kašu, prvi put to kuham pa bumo vidjeli.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Veceras smo pred spavanje imali pravu festu-prvo je pocela da govori "maaa-maa"( ) ,a onda je,sto md i ja nismo mogli da verujemo da gledamo svojim ocima,pravila kolut unapred....pa jos jedan.....pa jos jedan....pa jos jedan..... :shock: Prvo tobogan,pa sad ovo.....sta je sledece?I da li su mi dva oka dovoljna da ispratim sve te akcije?Gledate li iz daleka(mislim pri tom na metar-dva ) njihove akcije penjanja npr. po delovima namestaja,ili ste tik iza/oko njih,s rukama na gotovs?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da sam uvijek tik iza njega onda se nikad nebih makla jer on uvijek izvodi vratolomije i skace i penje se po svemu... 8)

Proljetnici...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Fascinantno mi je kako je pred godinu dana ukidanje chaterskih na 0-1 bilo fer prema ostalima, a sada eto nije :/ . Šta ćemo , ne možemo protiv struje.

danas je zalijepila lice za beton, nekako se izvrtila padajući i razbila čelo i nos. Nije strašno, ali smo ranjenici

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Proljetnici...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Baj-baj proljetnice i proljetnići
    See you around!

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

....bas sam se rastuzila.....ko da mi odlaze najmiliji.....

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam oguglala, ali zatvaranje 0-1 mi je stvarno izmamilo suzu na oko.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Ja sam oguglala, ali zatvaranje 0-1 mi je stvarno izmamilo suzu na oko.
    Ovako i ja
    sjecam se da smo bili na moru i da sam cijelo popodne govorila onako za sebe 'necu, necu' MM je mislio da sam malo 'otisla' i mudro klimao glavom na moju kuknjavu ...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao sto je receno, tema se zakljucava danas. Bit ce tu jos 30 dana, tako da si stignete sacuvati sto je potrebno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •