Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Začarani krug požurivanja

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Začarani krug požurivanja

Hajde, ustani, molim te, moramo ići!
    Jedi, ne pričaj!
    Dođi, moramo oprati zube! Požuri!
    Obuvaj cipele, daj već jednom...
    Požuri, ne odugovlači, žuri nam se, moramo ići, zakasnit ćemo, pogledaj koliko je već sati, još nisi spremna, čekam te.......

Izluđuje me to moje neprestano požurivanje i njezino neprestano odugovlačenje. Shvatila sam da mi je to konstantni izvor stresa. Počnemo ujutro, završimo navečer: "Sad je dosta, spavaj, brže, moraš se odmoriti!"

Ima li lijeka za nas? Kako vi to rješavate? Ima li itko da ne požuruje dijete?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

zato ja za sve natojim dati dovoljno vremena. Ako idemo nekamo u 7, onda ih počnem spremati u 6 tako da nema nervoze.
    Djeca jednostavno živi u nekom svom svijetu gdje nema vremenskih ograničenja (pogotovo manja) već dane mjere po buđenju i odlascima na spavanje (npr. kad kaže 'još moram 3 puta spavati pa....').

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ajmeeeeee majko.... grozim se jutra zbog ovoga....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Začarani krug požurivanja

Citiraj Sramežljiva prvotno napisa
    Hajde, ustani, molim te, moramo ići!
    Jedi, ne pričaj!
    Dođi, moramo oprati zube! Požuri!
    Obuvaj cipele, daj već jednom...
    Požuri, ne odugovlači, žuri nam se, moramo ići, zakasnit ćemo, pogledaj koliko je već sati, još nisi spremna, čekam te.......
    identični moji svakodnevni monolozi.
    a kod Šefice je uvik isti odgovor: čekaj, pričekaj minut, sad ću, još samo malo.......grrrrrr.
    probala sam ja i tehniku početka spremanja "na vrijeme", ali opet sve završi požurivanjem.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja više požurujem MM nego djecu. Kod nas je svakodnevnica da ga spremne čekamo na vratima kojih 10-15 min i to zato što sve ide raditi u zadnji čas (a ja spremim i sebe i djecu)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    ja više požurujem MM nego djecu. Kod nas je svakodnevnica da ga spremne čekamo na vratima kojih 10-15 min i to zato što sve ide raditi u zadnji čas (a ja spremim i sebe i djecu)
    ja moram svih spremiti a on zvirka okolo kad je tu i onda viče s vrata da se mičem i kako sam uvik zadnja (smajlić koji otpuhuje)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja lijepo sebe spremim, a za Mašu mi treba ravno 10 minuta. Ja joj lijepo s vrata spremljena kažem-ja idem i ona odmah dotrči. Da se obući i sve ok.
    Ako krenem nju prvu oblačit, a ja sam u pidžami onda me zafrkava po pola sata.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

zato ja za sve natojim dati dovoljno vremena. Ako idemo nekamo u 7, onda ih počnem spremati u 6 tako da nema nervoze.
    Djeca jednostavno živi u nekom svom svijetu gdje nema vremenskih ograničenja (pogotovo manja) već dane mjere po buđenju i odlascima na spavanje (npr. kad kaže 'još moram 3 puta spavati pa....').
    Ovako i ja, a nastojim primjenjivati i više fizičkog odgoja, a manje pričanja. Primjerice, ako vidim da me dijete ne čuje, uzmem ga za ruku i odvedem do cipela/četkice za zube.. Mnogo mi je lakše otkad imam dvoje djece, jer je u većini situacija dovoljno reći: "Tko će prvi...?" I dogovaramo se.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja više požurujem MM )

evo ovako i ja, još mu pripremim svu robu i obučem sebe, karlu presvučem pelenu i robu pd glave do pete i MM još nije gotov...

Kad sam s njim uvijek kasnimo, kod doktora, frizerke, zubara....
    Kad kažem "daj se požuri, kasnimo" njegov odgovor je "mi njih plaćamo a ne oni nas" a ja na to poludim jer ne volim kasnit

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kod nas pali sistem žetoniranja (barem za neko vrijeme). Po unaprijed određenom dogovoru tipa "ako uradiš to i to za toliko vremena" dobije jedan žeton. Određen broj skupljenih žetona donosi dogovorenu povlasticu - net, crtić i sl.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gdje me nađoste!
    Srećom, trenutno sam u situaciji da mi +/- 10min ne znači puno (mislim na stizanje na posao), a što manje požurujem to prije odradimo obaveze. Nastojim dati više vremena, naći odgovarajući poticaj, smisliti što kreativnije rješenje. Lakše mi je u posljednje vrijeme, ali sam u jednom periodu bila na ivici živaca, i stalno mi je u mislima bila moja mama koja je nama vječito govorila "hajde ovo, hajde ono", a mi razvlačili do besvjesti

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

u većini situacija dovoljno reći: "Tko će prvi...?"
    Ovo i kod nas pali!! :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dignemo se u 5 da bi krenuli u 7.......no i to ima svojih prednosti

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm... di su ta divna vremena...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ja više požurujem MM nego djecu.
    I ja isto
    Iako, moram primijetiti da je Andrej "brz" na tatu

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote="Zdenka2... jer je u većini situacija dovoljno reći: "Tko će prvi...?" [/quote]

Ovo je kod nas dvosjekli mač.
    Istina da se poslije toga odmah pokrenu, ali stariji UVIJEK bude prvi, pa slijedi urlanje ovog mlađeg, koje mi je stoput gore od požurivanja, pogotovo ako mi tako počinje dan. :/
    Inače ovaj mlađi, kako je sporiji i slabiji, često koristi urlike i deranje kao svoje "adute", što mene sludi.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moje su onda "brze" na mene
    MM kaže da se nemam pravo žaliti.
    Zato se ja krenem spremati sat i pol prije polaska. Ujutro. Njoj damo 45 minuta. Ujutro pogleda kratki crtić i onda se oblači i krećemo.

Ali svejedno, unatoč danom vremenu, požurujemo je. I sama sebi idem na živce :/

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

To požurivanje mi baš zna kvariti dane... Ja sam stvarno brza u spremanju, brzo spremim i djecu, ma ni mm nije kilav, ali općenito sam tužna zbog toga što tjeramo djecu da žive našim suludim ritmom... Baš me dugo mučilo to što F. od prve godine života mora ustajati u "praskozorje", zimi po potpunom mraku, i izaći iz toplog stana... Sad se trudim da na to više ne mislim jer odmah osjećam Weltschmerz.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jedino me to može dovesti do živčanog sloma

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Radim od 8:30. Njih moram isporučiti u vrtić do 8h (vrtićka pravila). Ja ustajem između 5:30 i 6h zavisno do toga moram li prati kosu ili nešto odraditi po kući. Tu odvojim svojih pola sata i svet može da se ruši ja moram popiti kafu i izduvaniti dve cigarete. Onda spremam garderobu za nas troje (tata to za sebe odradi sam jer ima svoje ćokice vezane za oblačenje i nemam nameru da mu se mešam). U 6:45 budim momke. Od kuće krećemo imeđu 7:20 i 7:30. Oni se do polaska umiju, obuku (sa natezanjem naravno), odgledaju par kratkih crtića na TV-u, nekada i doručkuju a nekada kupimo pecivo na putu do vrtića. Imaju neki minut i da s epoigraju mada to ne praktikujem jer se najslađe igraju tad i pred spavanje.

U vrtić idemo pešice. Treba nam 15min opuštenog hoda. Uvek stižemo na vreme. Ako nas tata vozi (kiša, zima, mrzi nas da pešačimo) redovno kasnimo barem 10min u polasku. Što više kasnimo to on ima više neophodnih stvari da odradi pre nego što upali auto - da očisti sneg do auta i sa auta, da pusti nešto na upload, da pokupi uplatnice i popuni virmane za banku...

Ako nije u pitanju vrtić već polazak u šoping ili u goste tu nemam nikakvih problema sa decom. Spremiće se u roku od odmah samo im obećaj dobru zabavu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Izluđuje me to požurivanje. I svako jutro dreka radi toga. A pogotovo mi sada više smeta od kada sam trudna i nikako da se pomirim s tim da koliko god rano se ustali uvijek se moramo požurivati.
    Jutros katastrofa - budim ga, neće se ustati iz kreveta (trajalo je 20 minuta), poslije doručak (za jedan sendvič mu je trebalo 25 minuta), a kasnije dreka radi oblačenja i panika jer je čuo ključ u bravi. I onda kroz urlanje i plač moli da ne odem bez njega, a suze krokodilske.
    I bude mi žao radi takvih situacija, a s druge strane minute neumoljivo cure, a ja moram na vrijeme stići na posao (i otkucati digitalnu karticu koja mjeri i sekunde).
    Svaki dan se nadam da će danas biti bolje i da neću morati ponoviti 2 milijuna puta istu stvar prije nego ju napravi.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve mogu potpisati. Ne znam jesu li nam gora jutra, kad je u pitanju dolazak na posao na vrijeme, ili spremanje na spavanje, kad će učiniti sve samo da odgode taj trenutak lijeganja u krevet, a jedva gledaju. Čak mi više vremena treba za spremiti ih na spavanje nego za ustajanje.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kod mene uglavnom pali "pripremanje" unaprijed. Kod Marte postoje određene procedure i rituali u spremanju na spavanje/ dizanju/ odlasku u vrtić i nedaj bože da se nešto preskoči ili promijeni redoslijed.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo nama (odraslima) se žuri... Djeca imaju svo vrijeme ovoga svijeta...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    XXX

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da citiram Jerka: "Ah, mama, ne moraš se brinuti ako ti nemaš vremena - ja ga imam puunoo, ja ću ti ga dati!"

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Paaa... Kad treba kupiti nove cipele, stići prijateljici na rođendan ili ići na sladoled, ne bi se baš reklo da se djeci ne žuri...

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

O, ovo me može izluditi ...Ali, snizila sam kriterije. Osim toga, moje djetešce se ne pokriva pa joj ja onda lijepo nakon kupanja obučem pravu robicu - i kad se ustane već je obučena Prije sam inzistirala na presvlačenju kad idemo van, sad sam zadovoljna kad je čista (usklađivanje odjeće ostavljam za stariju dob). Kad se ja krenem spremati za nekamo - najavim joj i onda tijekom svog spremanja stotinu puta ponovim: Obuj se, obuj se, obuj se .... Dok ja dođem do cipela - obično je i ona tamo negdje spremna da me zamoli da je ipak obujem ja Uglavnom, nekako nam ide, ali imali smo teeeeeških dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •