Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 306

Tema: Rodilište u Čakovcu 3. dio

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam se prijavila na trudnički tečaj u Varaždin i Čakovec pa idem di bude bolje. Veselilo bi me da mogu biti u Čakovcu, bliže djetetu i mužu ali me iskustva s prošlog poroda tjeraju u Vž. Vidjet ćemo, i ja još važem.....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zrinska prvotno napisa
    Pozdravi...

Više o otvaranju rodilišta možete već danas pročitati na netu Večernji list-regije Međimurje ili sutrašnji Večernji-ekskluziva.
    evo linka: http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...97369/index.do[/code]

znaci ima krevet koji se podize? hmh, izgleda da cemo se ipak javiti za tecaj, ocito da imamo nesto novo za cuti

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, nema još...
    al stolcici dolaze! jos bolje! :D

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Što se tiče tečaja čula da će ponovno voditi po odjelu...A planirana su dva tečaja do proljeća...

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj joan prvotno napisa
    Pozdravi...

Više o otvaranju rodilišta možete već danas pročitati na netu Večernji list-regije Međimurje ili sutrašnji Večernji-ekskluziva.
    evo linka: http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...97369/index.do[/code]

znaci ima krevet koji se podize? hmh, izgleda da cemo se ipak javiti za tecaj, ocito da imamo nesto novo za cuti
    Ovo stvarno zvuči super :D

Ja sam se javila za tečaj ali su rekli da budu me nazvali kad počnu.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Procitah clanak i ovo je sad vec puno bolje. Stvarno su uvjeti slicni 21. stoljecu. E sad, dal je i osoblje u 21. stoljecu ili su jos uvijek onako neljubazni i nesusretljivi. Zna li netko da li se promijenio odnos rodilja-babica,ginekolog,sestra ili je to jos uvijek ostalo po starom. Super bi bilo kad bi stvarno dosla ta dva stolica za desetak dana kao sto veli dr.Skvorc. Vidjet cemo, iz vlastitog iskustva kako ce biti. Veselim se novinama i ljepsem ugodaju.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jos me zanima gdje ce sada biti to novo rodiliste, u novom dijelu bolnice ili! Nisu nista rekli o tome na tecaju, a nisam se sjetila tada pitati. Posto sam totalno neupucena gdje se sto nalazi nakon otvaranja novog paviljona. Ne hodm po bolnicama (hvala Bogu) pa onda ni neznam.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Koliko sam ja shvatila rodilište ostaje gdje je i bilo samo su ga renovirali.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sg prvotno napisa
    Jos me zanima gdje ce sada biti to novo rodiliste, u novom dijelu bolnice ili! Nisu nista rekli o tome na tecaju, a nisam se sjetila tada pitati. Posto sam totalno neupucena gdje se sto nalazi nakon otvaranja novog paviljona. Ne hodm po bolnicama (hvala Bogu) pa onda ni neznam.
    renovirao se postojeći odjel, u staroj bolnici (na durgom katu).. sad mi jedino nije jasno da li se renovirala i rađaona, ili samo odjel? pretpostavljam da su u pitanju ipak samo sobe..

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rađaona se nije renovirala ali čekaju se ti stolčići i jedan krevet o kojem se govori u članku već postoji. Dakle trebala bi doći još dva kreveta i to je to.
    Meni je jako žao što sad kad je bilo prilike nisu uredili SOBE za rađanje da se ne blemiramo više s tim BOXEVIMA.

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja se uglavnom veselim svakom pomaku...Imate li pojma tko je od dr. ostao na odjelu, pošto sam čula da ih dostaodlazi ili ih je otišlo...
    Lijep pozdrav mame i one buduće s ponosnim trbusima...

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

. Zna li netko da li se promijenio odnos rodilja-babica,ginekolog,sestra ili je to jos uvijek ostalo po starom.
    evo ja sam rodila prije tjedan dana... novi odjel nisam vidjela, baš je bila selidba taj dan kad sam ja išla doma ali mi veli cimerica koja je ostala dva dana duže od mene da je jako lijepo... veli da se preporodila u novoj sobi...

htjela sam se osvrnuti na ovaj citirani dio: u odnosu na moj prvi porod koji je bio prije 5 godina, stekla sam dojam da se taj odnos jako promijenio - na bolje naravno... na odjelu ima dosta mladih sestara koje su fantastične: ja sam imala carski i kaj god i kad god sam ih molila sve su napravile sa smješkom na licu... nisam ni u jednom trenutku stekla dojam da ih moji zahtjevi imalo gnjave osobito moram pohvaliti jednog medinicskog brata, mislim da se zove nikola... e taj je bio zlata vrijedan... i ove sestre koje znam od prošlog puta isto su mi se učinile smirenije, uslužnije... znam da im nije lako, uvjeti rada tam su fakat katastrofalni...

u rađaoni nisam bila dugo, kojih 4-5 sati i nisam na žalost zapamtila ime ni jedne primalje osim karmen koja je nosila majicu "ne ometaj - prirodan porod u tijeku" i ona mi je bila super... u biti sve su mi bile super, pitale su me dal želim injekcije protiv bolova, objašnjavale sve kaj mi daju, spikale sa mnom o svemu i svačemu između trudova...

evo s tim dijelom sam bila ugodno iznenađena...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Bipsić prvotno napisa

u rađaoni nisam bila dugo, kojih 4-5 sati i nisam na žalost zapamtila ime ni jedne primalje osim karmen koja je nosila majicu "ne ometaj - prirodan porod u tijeku" i ona mi je bila super...
    hmda, i sestra koja mi je "šrajfila" drip (prije godinu i pol) je imala istu majicu.. :/

super je cuti lijepo iskustvo, nadam se uskoro necem slicnom (bez onog detalja zvanog carski )

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joan, dali si ti odbila taj drip, koji ti je šrafila sestra? To znači, da su one za to, a ne može se preko liječnika i žena koje to žele. Ja nisam htela drip i niko mi ga nije ni stavio.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Stjenica prvotno napisa
    Joan, dali si ti odbila taj drip, koji ti je šrafila sestra? To znači, da su one za to, a ne može se preko liječnika i žena koje to žele. Ja nisam htela drip i niko mi ga nije ni stavio.
    ah, ovo gore je bio samo cničan komentar, više na moj račun (iako nije tako ispalo ) nego li primalja koje nose navedene majice i podržavaju prirodan porod... nažalost, drip u mom slučaju nije bio stvar izbora...
    ...nadam da će kod slijedećeg poroda biti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imam jedno pitanje...

Obzirom da se kandidiram za porod u Čk rodilištu tamo negdje u 05.-om mjesecu mene zanima da li je možda taj tečaj sad postao obavezan ili je i dalje po starom....te druga stvar -ako smo i muž i ja bili na tečaju 2005g. prije rođenja naše kćerkice- jel nam se prizna ta potvrda koju imamo?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OOOO, pa tebe dugo nije bilo.

Čestitam :D

(a za ovo što pitaš, ne znam)

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potvrda se prizna, koliko znam, ali najbolje ih je nazvati, jer je program tečaja malo izmijenjen.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    OOOO, pa tebe dugo nije bilo.

Čestitam :D

(a za ovo što pitaš, ne znam)
    Hvala, hvala

bum nazvala tamo pa pitala.....valjda nije postao taj tečaj obvezan....(mislim, ne vidim im računicu u tome kad je ionako-besplatan )

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Tečaj za trudnice počinje u ponedjeljak 08.12. u 19h, ako nekoga zanima. Mene su jučer zvali. Traje do 16.12.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa
    Tečaj za trudnice počinje u ponedjeljak 08.12. u 19h, ako nekoga zanima. Mene su jučer zvali. Traje do 16.12.
    kreće i jedna moja kolegica, a ja ću vjerojatno u kasnijoj turi (ako čujem da ima nekih noviteta)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čekamo tvoje izvještaje

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jučer je počeo tečaj.
    Prvo predavanje o porodu vodila je dr.Topličanec. Vidjeli smo snimku poroda na krevetu sa epiziotomijom. Doktorica je preporučila masiranje međice uljem tijekom trudnoće i naglasila da pokušavaju izbjeći epiziotomiju koliko mogu.
    Jedina novost koju sam ja vidjela od svog poroda prije 4,5 god, je pilates lopta i to što dozvoljavaju rodilji šetati po boksu. Postoji jedan krevet koji se diže u sjedeći položaj pa ako imaš sreće naletiš da je slobodan.
    Pupčana vrpca se navodno pušta da otpulsira a dijete stavljaju majci na trbuh i ostavljaju ga tamo pola sata do sat vremena. Tko želi može podojiti odmah dijete. To sve naravno ako je s bebom sve u redu.
    Stolčića nema i doktorica nije znala reći kad stiže i da li uopće stiže. Zasad ne Tako da sam ja ostala razočarana.
    Pričala je dosta i o carskom, preporuča spinalni a očevima još uvijek nije dozvoljeno da budu prisutni porodu carskim rezom. Postoak carskih je cca 20%.

Tečaj je besplatan, a prisustvo oca porodu naplaćuje se 300kn. Na porod možete povesti i mamu, sestru ili neku drugu blisku osobu, ne mora to biti tata.

Matične stanice iz pupčane vrpce se vade. Vađenje se naplaćuje 1000kn.
    Vi sami nabavljate opremu i sami vozite na Rebro ili gdje se već odlučite pohraniti stanice.

Na tečaju se dobije knjiga: "Dobro je znati prije, za vrijeme i nakon poroda"priručnik za (buduće)roditelje. Nisam ju još otvorila pa ne mogu ništa napisati o njoj.

Parova je bilo dovoljno da smo napunili cijelu prostoriju. I bilo mi je lijepo vidjeti da su svi partneri došli sa svojim ženama, curama.....

I mislim da je dr. rekla da u 1.mj. ne bude tečaja tako da si znate planirati.

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bokić...
    I ja prisustvovala tečaju. Ako dobro izbrojila 12 parova. Slažem se sa svime napisanim, jedino za stolčić nisam tak negativna. Ja skužila da dr. rekla da već dugo "dolazi" tak da ni sad sa sigurnošću ne može reći kad bu točno došel...Naručen je i bit će svakako druge godine.

Dr. Topličanec me ugodno iznenadila..Lijepo pripremljeno predavanje, atmosfera nije bila uštoglenja i to me se sviđa. Dozvoljava postavljanje pitanja i to je također pozitivno. Jedini minus dajem smještaju u čekaonicu infektologije i neudobnim stolicama.
    Knjigica koju dobili - pretpostavljam da dobivaju svi u RH- poučna i sa dobrim stvarima, po meni.

PS: Kad me zvala med. sestra za održavanje tečaja meni rekla da nije sigurna dal bu do 3 mj. još koji tečaj.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bokić...
    I ja prisustvovala tečaju. Ako dobro izbrojila 12 parova. Slažem se sa svime napisanim, jedino za stolčić nisam tak negativna. Ja skužila da dr. rekla da već dugo "dolazi" tak da ni sad sa sigurnošću ne može reći kad bu točno došel...Naručen je i bit će svakako druge godine.
    Ja se nadam da će do 2.mj.stići Nadala sam se da je već stigao da se stignu ispraksirati do mog termina.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bili smo i mi...
    ja sam bila pozitivno iznenađena, valjda zato jer nisam očekivala ništa posebno novo. izlaganje je bilo jednostavno, a opet s dovoljno informacija i detalja koje zena (a i partner) trebaju znati... (mada, iskreno receno, od svih nas koji smo tamo bili prilicno sam sigurna da gotovo svi znamo barem 90% izloženog, oni koji ne dolaze na tecajeve (jer nemaju interesa) bi to morali slusati.. po meni 12 parova = 12 poroda, a samo izracunajte koliko poroda ima u rodilištu svaki tjedan)
    meni je definitivno zadovoljavajuca novost o novom krevetu koji se dize u sjedeci polozaj.. jeste da je samo jedan, ali i sama doktorica je rekla kako su izgledi da dvije zene imaju izgon baš u isto vrijeme izuzetno male, tako da se može dobiti krevet ako se traži..
    isto tako sviđa mi se što se beba odmah stavlja na majku i tako ostaje neko vrijeme (dr. kaze sat vremena) umjesto odvajanja.. (meni osobno najgora stvar kad porod zavrsi..)
    hmda, novost je isto tako da se vise pažnje posvecuje ocuvanju međice i izbegava se epiziotomija u svakom mogucem slucaju...
    da, slijedeci tjecaj ce biti pocetkom godine (al vjerojatno ne prije veljace..)

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene danas možete prepoznati po tome što ću valjda jedina biti bez partnera. MM otputovao za Švicarsku

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene danas možete prepoznati po tome što ću valjda jedina biti bez partnera. MM otputovao za Švicarsku
    a, neces biti jedina.. nas je malisa jucer teže podnio čekanje za spavanje pa ce suprug ostati doma da ga okupa i stavi na spavanje...

btw. ti si meni posudila kemijsku jucer, a?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj joan prvotno napisa
    btw. ti si meni posudila kemijsku jucer, a?

Izgleda da jesam

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

navedena knjiga je meni tak-tak, OK, rodina nema premca
    dojenje mi je prešturo opisano i ne baš sasvim točno, mada su je možda revidirali, ne znam.
    zadnji dan, čini mi se, dakle tečaj iz 2005 je bila mlađa primalja Karmen.
    ona nam je podijelila poklon pakete u (kršitelj koda) vrećici, uzorcima krema, bočicom i dudom. Tad smo dobili i taj priručnik. najbolje od tih stvarčica je bila (kršitelj koda)ova Magic Cream za bradavice.

super kaj vas ima i za izvještaje, malim koracima naprijed, barem nešto :D

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jučer je bilo predavanje Dr. Jungvirth o dojenju i meni se činilo stvarno ok.
    Žena se potrudila prikazati sve prednosti dojenja i stvarno se vidi da je zagovornik prirodne prehrane.
    Svidjelo mi se što žena preferira sve prirodno. Što manje kozmetike, što manje raznorazne kemije i sl.

Ja se nadam da nakon 46 mjeseci staža s Larom neću imati nikakvih problema s novim bebačem oko dojenja

Danas vjerojatno neću moći na predavanje (danas je anesteziolog) jer nemam gdje ostaviti Laru, pa molim cure izvještaj.

Drugi tjedan su primalje i patronažne što bi trebalo biti zanimljivo :D

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Brojim jos sitno do poroda pa imam par pitanja. Posto je BIPSIC nedugo rodila, mislim da mi ti mozes dati odgovore na moja pitanja. Zanima me da li postoji taj krevet za radanje koji ide u sjedeci polozaj. Da li netko zna sto je sa stolcicima. O tome se na veliko prica, ali nema potvrde da je stigao. Jos me zanima kako to sad ide kod poroda. Suprug je cijelo vrijeme sa tobom ili samo posljednjih pola sata. I jos nesto, nakon smjestenja u sobu sa bebicom, smije suprug u sobu ili ne. Znam da me puno toga zanima, ali...bolje pitati i znati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam da me puno toga zanima, ali...bolje pitati i znati.
    ...ili još bolje - procitati par postova iznad gdje su odgovori na sva tvoja pitanja

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...osim onog vezanog uz posjete u sobe - nisu dozvoljeni i vrlo vjerojatno nece (nikad) biti.. (s cime se osobno slazem, bez obzira na to koliko je divna pomisao da ti suprug dođe u sobu i bude s tobom i bebom)..

danas je na tecaju bila dr. anesteziolog i u dosta kratkom ali nadasve simpaticnom izlaganju nam razjasnila sto i kako s anestezijom u slucaju carskog reza.. jasno davajuci do znanja da sugerira spinalnu naspram potpune anestezije navodeci niz nedostataka potpune anestezije i prednosti spinalne...
    isto tako je rekla da mozemo traziti epiduralnu tokom vaginalnog poroda, ali je prilicno upitno dal ce se u tom trenu naci anesteziolog (jedna od dvije, ako sam dobro shvatila :?) koji ce nam je moci dati.. ali uvijek se moze traziti i opet, traziti..

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Brojim jos sitno do poroda pa imam par pitanja. Posto je BIPSIC nedugo rodila, mislim da mi ti mozes dati odgovore na moja pitanja. Zanima me da li postoji taj krevet za radanje koji ide u sjedeci polozaj. Da li netko zna sto je sa stolcicima. O tome se na veliko prica, ali nema potvrde da je stigao. Jos me zanima kako to sad ide kod poroda. Suprug je cijelo vrijeme sa tobom ili samo posljednjih pola sata. I jos nesto, nakon smjestenja u sobu sa bebicom, smije suprug u sobu ili ne. Znam da me puno toga zanima, ali...bolje pitati i znati.
    sad tek vidim ovo... dakle, na pitanje o stolčiću si sigurno već našla odgovor par postova prije... ja ti mogu reći ovo drugo... na prvom porodu prije 5 godina je muž bio sa mnom cijelo vrijeme (do carskog) ne samo zadnjih pola sata... istina, prvo se sestra nekaj nećkala oko toga, ali sam inzistirala i zvala ga je i to mi je bilo super.

i posjete u sobu su bile dozvoljene i prije 5 godina i sad. barem nama koje smo rodile carskim rezom - za ovo drugo ne znam... doduše, te posjete su fakat kratke, ono 5 min maximum, i muž (ovaj put i moj sinek) dobije ono njihovo odijelo zaštitno... meni je to puno značilo, obzirom da se nisam mogla dignuti a htjela sam si vidjeti sina i muža pa makar i na 5 minuta...

da, i ono kaj sam se jako iznenadila tj kaj nisam očekivala je bilo to da su mi kad sam se probudila iz anestezije i malo došla k sebi - znači u šok sobi - razmotali malenu i stavili mi ju onak golu, samo u pelenici, na prsa doduše, nije htjela sisati, ali feeling je bio

ukratko, ja sam isto stekla dojam da ide na bolje...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prije par dana mi je frendica rodila u Čk rodilištu i moram reći da me fascinirala činjenica da je prvorotka i rodila je bez epi!!!!!!
    Prirodno pukla samo 3 šava i dan nakon poroda turski sjedila i dojila bebu!

:shock:

Pa to mi je tvarno fantastično za čuti za ČK rodilište....prije 3 godine- kad sam ja rađala- to im se nije moglo omaći! Epi je bila alfa i omega svakog poroda prvorotkinje!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

vi cure koje ste netom prošle tečaj, kako stoje sa spavaćicama kod poroda, još treba donijeti svoje?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    vi cure koje ste netom prošle tečaj, kako stoje sa spavaćicama kod poroda, još treba donijeti svoje?
    da

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i ja sam imala svoju...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hvala na odgovoru,
    i hitam se u potragu (mrzim spavaćice )

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Bio sam na 2 poroda (2005. i krajem'08) i uglavnom nosim povoljne utiske. Naravno da od 5 ljudi bar jedan mora bit ali s tim računaš unaprijed.
    BTW, za 300 kn, koliko se naplaćuje po novom prisustvo porodu, mogli su bar pivu ponudit.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stigli su stolčići :D
    Prije 2 dana rodila od kolegice poznanica na stolčiću!!!! :D

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

To nije istina, zvala ja!

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj nova trudnica prvotno napisa
    Stigli su stolčići :D
    Prije 2 dana rodila od kolegice poznanica na stolčiću!!!! :D
    Ima li netko toćnu informaciju :?

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Stolčići stigli...po priči jedne od babica...više uskoro i u medijima...javim kad će biti objavljeno))

:D

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajde supač! :D

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

NAžalost..jedna od poznanica sad u rodilištu..i veli da u planu ali ih još nema...pa sad si ga znaj...uistinu stolčići ko da su od samog zlata...

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sve mi se čini da ih ja neću dočekati. :/

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo (samo) počeli razmišljati o drugoj bebici, pa da vas škicnem, pozdravim i vidim kaj ima novoga...
    bilo bi super čuti par konkretnih informacija iz prve ruke od nekog ko je nedavno rodio... ali vidim- uglavnom o tečaju zasad. hmmm.

ajde cure kad se porodite, obavezno čim više detalja!!!

nego, zna li netko je li gore još uvijek sestra alena? . ne bum je nikad zaboravila... svijetla točka čakovečkog rodilišta uz sestru karmen, naravno!

svim trudnicama pred termin i sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nisam sigurna dal sam dobro skužila, moja susjeda rodila prije 5 dana, a baka je rekla da je rodila za sat vremena na stolčiću....
    pa valjda je istina, nisam sigurna, ali tako mi je žena rekla....nade postoje!

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •