Citiraj VedranaV prvotno napisa
Discrimination means treating people differently, negatively or adversely without a good reason.
Svi smo mi protiv diskriminacije bez razloga i jako nam je romantično gledati filmove o američkom jugu. No, ko što kaže frogy, treba malo živjeti s njima. Ima ih svakakvih, baš kao i svih ostalih; ni bijeli nisu svi cvijeće.
U rodilištima, neke Romkinje puše na katu, pod tuševima, wc-ima, zapalile bi i u sobi pokraj beba da druge mame ne viču. Pa se mi ne grozimo toga zato što su one Romkinje, nego zato što to nije u redu!!! Na žalost, te iste Romkinje su užasno diskriminirane i zlostavljane u vlastitoj zajednici. Od rodiljnih naknada ne vide ni novčića, muževi sve zapiju za dva dana, mlate ih ko volove, one pate jer ne mogu kupiti čepiće za djecu koja su sva bolesna (mit je da su Romi zdravi jer trče bosi po snijegu ), a moraju rađati.
Treba malo razumjet obje strane u priči, a tek se onda hvatati za definicije. I kulturni Romi užasno pate i doživljavaju svašta zbog postupaka manje kulturnih Roma. Ali bez obzira na sve, većina Međimuraca im daje hranu, odjeću, opremu za djecu. Daleko je to od diskriminacije bez razloga.
A ja se osjećam diskriminirano kad vidim da si oni samo odaberu komad zemlje i općina im odmah napravi kuću (kakvu ja nikad neću imati), ni lipe poreza nikad nisu i neće platiti, a mi koji radimo smo podstanari i plaćat ćemo kredite dok smo živi.