Ja vam moram reći da je ovo prava tema. I ja sam "super teška kategorija" 20+. U zadnjig godinu dana sam se bacila da malo poboljšam svoje stanje. Imala sam nevjerovatno stresan posao, jako puno sam konzumirala cigarete i naravno papala slatko, posebno dobre kolače, i malo mi je tlak bio poviše mislim od jakog stresa. Sve to sam malo korigirala. Primijenila sam posao. Smršala sam cca 8 kg. Bila sam 3 mjeseca na UN dijeti i bila sam smršala 12 kg. Poslije sam dio vratila, pa sam opet smršala itd. Počela sam se baviti fizičkom aktivnošću. Igram odbojku jednom sedmično i trudim se da jedem dosta voća i povrća. I najbitnije da pijem preko 2 litra vode. Sve to je, moram reći, uticalo na moje hormončeke pozitivno što se da vidjeti u odnosu na moje nalaze prije godinu dana. Sada mi je tlak odličan, srce umjereno lupa, šećer i masnoće su u okviru referentnih vrijednosti čak sam primjetila da su mi i menstruacije postale obilnije malčice bolnije (što je dobar znak). Bez obzira na ovo sve kod mene je ključni problem azoospermia, pa mislim da kilaža baš i nema nekog utjecaja. Ali općenito za zdravlje trebalo bi mršati definitivno.