Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Može li dojena beba biti predbela

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Može li dojena beba biti predbela

Ovako
    Moj bubamarac ima 3 mj i 22 dana.
    Samo dojimo. Ništa drugo osim D vitamina. Ima oko 9 kg-ova.

Rođen je s 3700 (37+4) i 51cm
    mjesec dana 4850, 53 cm
    2,5 mj 7550, 60 cm
    sada 3mj i 22 dana po našoj procjeni oko 8900-9000 i 66 cm

Ide mi na živce što svi na njega reagiraju otprilike ovako :shock:
    Pa onda krenu pitanja: jel sve ok, što kaže doktorica....uh koji debeljuco...
    Ja im svima srežem no eto počelo me kopkati...Može li biti nekih problema zbog težine?
    Molim majke malih buconja da mi se jave sa svojim iskustvima

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moj Luka je rođen s 3880kg/52cm
    1. mj. 5750/57
    2. mj. 6900/62
    3. mj. 7700/63
    4. mj. 8400/65
    6. mj. 9150/69
    Sada ima preko 10 kg, a samo siki. Pedijatar je komentirao da imam visokokvalitetno mlijeko.
    I prva dvojica su mi bile male bombice, pa otkada su prohodali jedva se nešto lijepi na njih.
    Filip ima cca 15 kg, a Karlo cca 19kg.
    Opusti se i uživaj u svojoj bebici, jer će dalje dobivati sve manje na kilaži.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne moze

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mas na podforumu dojenje nekolko topca na tu temu.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Isključivo dojena beba nikako ne može biti predebela

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma puno čitah na tu temu i nije mi ni padalo na pamet da nešto nije dobro. Ja sretna imam napredno dijete. Meni je on malo bucmast al nije mi debel, to nikako....baš mi je predivan sunce moje

A onda sva ta čuđenja....
    priupitah se zar je on stvarno toliko krupniji od drugih?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma daj, budi ponosna, nek se čude kak je super tvoj kikač

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne može 8)
    Ivo sa po rođenju 3500 gr
    1mj 5400
    2 mj 7400
    3 mj 8700 gr

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj, i Leonu se svi iščuđavaju kako je velik i bucmast. Zezaju me da čim se promeškolji ja guram cicu
    Uopće se ne zamaram. Baš je lijepi čvrsti bebač.
    Prekjučer mi jedna mama u pedijatrijskoj čekaoni komentira: Mora da vam je mlijeko jako kvalitetno.
    Med. sestra je odmah reagirala: Nema dobrog i lošeg majčinog mlijeka, svako je dobro
    Uostalom, koje zalihe bi trošio kad propuže i prohoda ako ne ove koje sad skupi

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Med. sestra je odmah reagirala: Nema dobrog i lošeg majčinog mlijeka, svako je dobro
    a kod kojeg si ti to pedijatra?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

uh, glupo izgleda sad, samo sam htjela reć - blago tebi!

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi bili danas na kontroli,Lel je rođen sa 3,600 i 51cm, a sad ima 5,300 i 58cm, a ja ponosna ko luda. Toliko mi je Kian imao sa 2 mj.
    Kažem ja to svojoj roditeljki,kak je mali natukao, od kad smo izašli iz bolnice, 2kg,i da nam je dr. rekla da je to previše i da moramo na adaptirano,i na djetu oboje 8)
    Naravno šalila sam se

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bravo :D

nije mi to baš ni normalno ni ok da ljudi tak reagiraju
    to je čista ljubomora
    meni ne bi palo na pamet pitati jel ok što je nečija beba tak mršava i što doktorica na to kaže :/

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mislim da ljudi tako reagiraju jer su navikli da takva djeca su obicno na adaptiranom pa je s njima stvarno problem a meni su bas ljepe bucaste bebe

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne postam često, al radi svog malog kapitalca mislim da se moram javiti na ovu temu.

Nikola:

Porod: 4.060
    1. mj. - 6.130 (od najmanje tezine koja je bila 3. dan od poroda do napunjenog 1. mj. dobio je 2.300 )
    2. mj. - 7.692
    3. mj. - 9.100
    4. mj. - 10.120
    5. mj. - 10.600
    6. mj. - 11.320
    Tu smo počeli s dohranom. S nekih 8 mjeseci je imao 13 kg, a sad kad non-stop puže, ustaje se i hoda uz namještaj, u mjesec dana je izgubio pola kile.
    Na zadnjem pregledu, s 9 mjeseci imao je 12,5 kg i 80,5 cm. :D :D :D

Znam kako ti je jer iako pročitaš gomilu literature o dojenju, slušaš svoj razum koji ti kaže da dojeno dijete ne može bitit predebelo, komentari okoline nisu laki za podnijeti. Mene je puno ljudi (sva sreća, nitko od mojih bliskih prijatelja ili familije) čudno gledalo i davalo svakakve komentare i savjete o tome kako da ga stavim na dijetu. Sva sreća, nisu komentirali moju prehranu jer sam ja rapidno mršavila kako se on debljao (imam par kila manje nego prije poroda, a i tada sam bila ok mršava), al mislim da je nekima bilo na vrh jezika da meni spomenu da pazim na to kaj ja jedem.

Zato sva sreća da imam super pedijatre koji su me podržavali u isključivom dojenju na zahtjev i svaki put me uvjeravali da je Nikola predivan i da uopće nije bitno koliko kila ima. Ja sam samo cijelo vrijeme pazila da mu motorika bude ok i da puno vremena provodi na podu, na trbuhu, dosta sam s njim vježbala kroz igru, išli smo redovito na bazen. Nikola je uvijek bio super razgiban, spretan i brz, za razliku od djece koju hrane AD-om koja znaju biti troma i nepokretna.

Ipak, ako te strah da ti bebač ima nekih problema, dobro je razgovarati s pedijatrom, da tebi bude lakše. Postoji neki članak na netu o bebi kinezu koji ima previše kila i zato se ne može ni pomaknuti, pa očito može biti da dojena djeca budu predebela, ako imaju neki zdravstveni problem.

Prije svega uživaj u svom bebaču i ne zaboravi smiješnu stranu svega toga. Mi se zezamo da ćemo moje mlijeko pakirati u konzerve i tako spasiti Afriku od gladi, zezamo se u stilu: pazi da Nikola ne padne, da ne razbije pločice na podu, uživamo u modnoj reviji jer se rijetko događa da odjeću obuče nekoliko puta jer svaku robicu preraste dok se mašina odvrti... Kupili smo kombiniranu auto-sjedalicu iz Norveške jer je jaje prerastao u par mjeseci, imamo najveću kadicu koja postoji za kupit u Zagrebu, furamo bicikl za dvogodišnjake...svejedno se svuda nosimo u slingu i ergu, često se uspavljujemo na rukama, a s dojenjem nastavljamo do daljnjega .

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I ja imam jednog bucu.
    Rođen je 4010 g i 54 cm
    sa 6 mj imamo 10 kg i 67 cm.
    Ped. nam je samo prokomentirao - ''ma nije on debeli, on je jak''.
    A moj tata voli reći da je tak težak kao da ga hranim s olovom.
    I naravno tko god malca vidi prvi put - ponosni deda hvali kak je to sve sam na cici.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja M je bila buca ali od kako je propuzala, vise nije.
    Iskljucivo dojena, do 7 mj., sad ima 9 i jos uglavnom samo doji. Ne, dojeno dijete ne moze bit gojazno, u tome je velika prednost mm, a meni je to bio jedan od glavnih razloga da ustrajem u dojenju jer moja M je imala lavovski apetit i da je hranjena AD garant bi sad imala 12 kg. Sad ima 9,5.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebala bi vidjeti kako je moj M izgledao s 5-6 mj (spojena loptica, bez vrata, i s ogromnim zarezima po ručicama i nožicama), a kako danas, s 5 godina (maneken ) pa da onda i sama vidiš kako je kilaža djeteta na mm-u vrlo relativan pojam .
    Nemaj beda, draga, kad krene puzanje, pa trčanje pa prve prehlade i temperaturice i upale grla, sve će ti se to ocijediti. Držim fige da ovo drugo bude što kasnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •