Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: A trbuh?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno A trbuh?

Drage moje,

kao novopečena trudnica, po prvi puta, vrlo sam sretna i ponosna na svoje stanje.
    Da bi moj ponos bio veći, čekam da mi se počne nazirati trbuh pa me zanima - kada otprilike počne rasti?
    Znam da je to prilično individualno, i da ovisi o konstituciji žene, pa da vam malo specificiram svoje "mjere" - visoka 170 cm i teška 55 kg, i sada sam u 8 tjednu!

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam sad u 16. tjednu. Sam trebuh zbog bebe se jedva nazire, ali moj trbuh (ilitiga višak do trudnoće pojedenih kalorija) je više izražen, ne mogu ga više uvući, da se tako izrazim.

Obzirom da si ti relativno mršava, vjeorjatno će se i prije skužiti.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam 175cm i kad sam zatrudnila imala sam između 62 i 65kg, a trbuh, odnosno bebica, se pocela vidjeti tek negdje u 17-18.tj.
    isti slucaj, do tada sam uvijek mogla uvuci trbuscic da mi se moj inace ne vidi, a tad to vise nije bilo moguce.
    kazu da je to individualno...
    znam neke kojima vec u 12.tj bebac viri od ispod majice

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nadam se da te neću previše razočarati Shireen, ali morat ćeš se još dosta strpiti dok ti se ukaže stomačić. Jer na tvoju lijepu visinu, materica ima dosta mjesta unutra dok ne isfura van. Meni su, u prvoj trudnoći (na 165cm i 62kg) stvari u struku postale tijesne tek iza 16-17 sedmice, a ni tad to nije izgledalo trudnički. Sada se ukazalo malo ranije, ali više zbog viška kilograma i opuštenih trbušnih mišića. Dakle strpljenja!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

prva T... zakopčavala rebatinke do punih 6 miseci... jedno jutro san se digla i više nisam mogla stat u ništa osim neke rastegnute trenerke :shock: a ja mislila da ću rodit bez trbuha i bila ljubomorna na one rskošne trudnice u punoj težini

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U 6 mj trudnoce su ljudi poceli kuziti da sam uopce trudna. tek tada mi je zatrebala trudnicka odjeca, ili malo veci broj normalnih zenskih krojeva.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

znam neke kojima vec u 12.tj bebac viri od ispod majice [/quote]

Ja sam taj... U ovoj trudnoći jako rano mi se trbuh počeo nazirati, vjerojatno i iz ovih gore navedenih razloga: od prve trudnoće mi je ostao mlohavi trbuh koji sam istinabog mogla uvući, ali vrlo rano ga više nisam mogla pa sam uglavnom izgledala "trudnije" nego kaj ustvari jesam... Baš sam negdje napisala kak mi je i ginić na jednom pregledu napravio ovu facu :shock: i rekel da izgledam ko da sam trudna 18 tj. a bila sam 12... Istina, ja nisam baš visoka, svega 165 (ak se nategnem) i 50 kg... A tak sam bila i u prvoj trudnoći (kila manje) a trbuh se počeo kužiti tek sa 4 mjeseca...

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala na odgovorima cure, i baš mi je žao da ću toooooliko dugo morati čekati da razlog moje sreće vide i drugi.
    Ništa mi ne preostaje nego uživati sa tim, još skrivenim, u meni, dok se bebač malčice ne rastegne

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni je trbuh počeo rasti poslije 18 tj, i tada je izgledao kao da sam se malo više najela...

sad sam u 35 tj, i mogu reći da je počeo rasti intenzivno prije nekih 2-3 mjeseca tj. oko 25 tj..

vidjeti ćeš kad počne rasti i kad se nemožeš po noći namjestiti za spavanje da ima prednosti i kad se ne vidi tako rano

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sad već ne mogu spavati na trbuhu, iako nije baš "vidljiv" osjećam pritisak. Za sada još prolazi ako pridignem jednu nogu, onako pod pravim kutem, pa ležim pomalo na boku...

No ovaj vikend idem pogledati kakve trudničke hlače, jer ove moje normalne mi više nisu ugodne. Još dok stojim mogu proći, ali kad sjedim me stežu i neugodno mi je. Tak da iako trbuha nema baš direktno odn. više izgleda kao da sam se prejela, ipak ga već ima...

I vjeruj, proći će ti vrijeme brže nego što se čini. Meni je bilo najgore između prvog i drugog pregleda, ta 4 tjedna mi se činilo kao prava vječnost. Sad to sve nekako brže ide...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je prva trudnoca i visoka sam oko 168 cm. Tezina je bila 50 kg kad sam zatrudnila. U 12 tj sam morala uzeti trudnicke pantalone, jer nisam stare mogla zakopcati do kraja. Vise su mi odgovarale one na gumu.
    Negdje u 18 tj se moglo reci da sam trudna, a vec posle 20 tj stomak je poceo intezivno rasti. Sve zavisi od gradje i od osobe do osobe.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

174, 60 kila - prilično mršave građe

i 1. i 2. put se vidio tek oko 20. tjedna. prije se nazirao, ali nitko nije kužio dok nisam rekla

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja inace imam trbuscic pa me uvijek svi pitaju jesam li trudna. sad bar imam opravdanje! ali stvarno je smijesno sto me ljudi koji znaju slatko maze po trbuhu, a ja sam u 8. tj i nikako da im objasnim da to jos nije "taj trbuh". mm kaze da je ipak malo drugacije, prije sam ga mogla uvuci,sad ne. smijesno.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Shireen, to je stvarno tako individualno....Ja sam zatrudnila s nekih 58-59 kg, 175 cm visine, trbuh mi se počeo nazirati tek oko 22., 23. tjedna. sad sam 29 tj, trudna, još uvijek nosim većinu svoje garderobe i svi misle da sam bar mjesec ipol manje trudna. znam da će to tek sad krenuti bujati pa se i ne bunim.....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sa nekih 12. tj. nisam više mogla zakopčat niti jedne hlače tako da sam od MM u 13. tj. dobila svoje prve trudničke traperice
    Sa 14. tj. se trbušćić mogao jedino sakriti sa 2 broja većom majicom što naravno nismo niti pokušavali).
    Imam 168cm i kilaža prije trudnoće 60kg.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni se vidio trbuscic vec nakon 2 mj.

evo pogledaj ako te zanima, snimala sam se po tjednima:
    http://www.facebook.com/album.php?ai...d&id=746239289

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja mislim da je sve to dosta individualno. Ja sam 162 i bila sam 52 kg i sa nekih 14, 15 tjedana sam kupila hlace s gumom jer su me moje traperice pocele stiskati kad sjednem a pogotovo kad se najedem Tako da se meni sve dosta rano pocelo vidjeti!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam ti 175cm visoka,i tek mi se trbuh vidio u 28tj.,sad sam 36+4,i imam trbuh koda sam loptu progutala..hehe..nije baš veliki,više mi je u leđa otišlo...

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja sam oko 175 cm, ako to uopće ima ikakve veze. Trbuh mi je malo poraso tek u 24. tj., al još ne baš puno (trenutno sam u 25. tj, prva trudnoća). Druga stvar je kaj imam škembu od prije, pa sve skupa zgleda veće nego kaj moj trudnički trbuh zapravo je I to mi je super jer se isto nisam nikak mogla dočekat kad će više ta buša narast... Jedino kaj je moj trbuh i dalje više mekan nego tvrd, hoću reći da i dalje predavladava škemba nad trudničkim trbuhom, al ne bu ni to zadugo, mora se to više nekad zaoblit i ''otvrdnut'' kak spada .

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam 12+1 i izgledam kao baby_eve u 17 tj.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam 175 i prije trudnoce sam imala 51kg u 8 tjednu vise nisam stala u svoje hlace odmah sam dobila 3-4 kg a poceo se kuziti negdje u 12 tj a u 20 je bio ogroman vidjela sam cak zene koje su isle rodit s tolikim trbuhom :shock:

dobro ali sam ja do tad i dobila 11kg a do kraja trudnoce 27kg tako da to i nije mjerilo

a i svaka od nas je individua

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stavila sam sliku na topic s trudnickim trbusima,pa mozes vidjet.
    Dosta rano mi se pocelo vidjet i svi su odmah skuzili.
    Doduse nisam ja bas ni pokusavala sakrit.

Samo me bilo sram kad bi svi komentirali kako u ljetu stize prinova,pa sam im morala objasnjavat da tek krajem 11.mjeseca...a njima nista jasno koliko cu ja to mjeseci biti trudna

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam sad 21.tjedan i trbuh mi je još prilično mali i ako obučem neku širu majicu nitko ni ne skuži i tko ne zna da sam trudna čestita mi kako mi bolje stoji par kila više (176, prije 57-58, a sad 66), ali valjda je to genetski jer ni mame ni tete nisu imale velike stomke... Sve je tako individualno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mene je doktorica pitala kada sam došla za doznake zbog bolovanja da vjerojatno mislim na otvaranje porodiljnog. Bila sam trudna niti 6 mjeseci. Eto toliki mi je onda bio trbuh. A kakav mi je sada ne trebam ni govoriti - svi misle da mi se mogla poroditi svaki čas.

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kode mene je to s rastom buse islo otprilike ovako:
    Odmah od pocetka sam bila blago naduta. Krajem 2. mjeseca vise nisam stala u normalne hlace (tj. previse su me stezale) i prebacila se na broj vece. U njima sam docekala negdje 18.tj. kada sam kupila trudnicke hlace. "Slucajni prolaznici" su poceli kuziti da sam trudna tek oko 25.tj. - naime tada su mi se poceli ustajat u tramvaju i konacno me prestali oslovljavat s "gospodicna" (valjda bih to trebala shvatiti kao kompliment, ali buduci da imam 30 godina stvarno mi ponekad ide na zivce). Sada sam 34 tj. trudna i imam bas lijepu busu, veliku, ali ne ogromnu, presetavam se po kuci samo u grudnjaku i stalno je gledam u ogledalu

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam visoka 176. Prije trudnoće imala sam 55kg i ni grama sala na stomaku. Trbuscic se na pocetku malo napeo ali je poceo intezivno rasti negdje oko 18. tjedna. Jedva sam ga docekala :D . Sad sam u 21. i prilicno sam trbusasta. :D

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja imam relativno mali trbušćič iako sam u 33. tjednu i meni se u tramvaju nitko ne želi dignut, baš sam se malo prije vratila iz grada, mislila sam da ću umrijet u tramvaju, a ja sam jako fina i ne želim nikog zamolit da se digne pa nek mi bude onda ...ali sretna sam sa svojim trbuščićem, mislim da mi je tako puno lakše nego sa velikim...do 4. mj mi se trbuh uopće ni malo nije kužio

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo mene opet!!!

Moram sa zadovoljstvom objaviti da se moj trbuh polako počinje nazirati :D
    U 11 tjednu sam, i sada sam u onoj fazi kada uvučem trbuh on više nije onako ravan. Dobila sam 2 kile, mislim da to nije tako strašno jer ne jedem ništa više nego prije, samo mnogo više pijem.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam u 10 plus 2 i trbuščića (onog od bebe) mislim da još nema (ipak je samo 3 cm), ali bo'me, kako ni prije nisam bila manekenskih proporcija, a sada to ne mogu "utisnuti", naravno da se već osjeti na hlačama...
    prerano, ali :/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Evo mene opet!!!

Moram sa zadovoljstvom objaviti da se moj trbuh polako počinje nazirati :D
    U 11 tjednu sam, i sada sam u onoj fazi kada uvučem trbuh on više nije onako ravan. Dobila sam 2 kile, mislim da to nije tako strašno jer ne jedem ništa više nego prije, samo mnogo više pijem.
    hi Shireen, samo da se javim, nisam bila na forumu davno
    ja sam sad 14+ sve ide dobro.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dupinić!

baš mi je drago da je sve OK, i neka ti tako ostane do kraja.
    Ja sam sada na 16+, trbuščića još nema , nešto se nazire, ali to bi netko protumačio kao "problem sa crijevima"

Od danas sam odlučila da ću smanjiti šaranje-baranje po Internetu, jer sam postala totalno opsjednuta svim mogućim (lošim) stvarima koje se mogu desiti u trudnoći. Što manje znam - to bolje!

U ponedjeljak odoh na put, uživat ću u svojoj trudnoći i ne želim misliti na nikakve loše stvari!

Ipak, kad se vratim, naravno da ću se javiti

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

iz tog razloga ja vise ne gledam skoro nista na internetu vezano za trudnocu i ovako svratim na forum rijetko. 100 % ce sve biti dobro, svaka beba ima svoj ritam.
    odmori se i uzivaj!

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Helou

evo i mene, vratila se sa divnog godišnjeg, odmorna i puna energije za nastavak trudničkih dana.
    Nije za vjerovati, ali prvu noć na godišnjem moj je trbuh narastao toliko da se stvarno primjećuje da tu živi beba! Oko mene su se svi čudili, a kako nije bilo ogledala da se u cijelosti vidim, ja sam to vidjela tek 4. dan u WC-u jednog kafića!

Neka, sada i drugi mogu vidjeti razlog moje sreće!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni je postao baš vidljiv tek prije jedno 15 dana, a sad sam 27.tj. Isto sam jedva čekala da se napokon počne kužiti da sam trudna

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam sada 8 tj trudna a trbuh mi se napuhao prvog dana kada mi je trebala doći M i tako napuhan je i ostao. Mjere 178 visoka 62 kg, izgubila malo u ovih par tjedana ali svejedno svoje hlače ne mogu zakopčati. Iako prije trudnoće sam na mjestu trbuha imala rupu pa pretpostavljam da si zato sada izgledam ovako trbušasto.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U prvoj trudnoći mi se trbuh jedva vidio, a sada... danas 14 tjedana, a izgleda kao prošla trudnoća 5. mjesec.
    I baš mi je zadnjih tjedan dana dosta narasao. Naravno da je i špeka od zadnji put ostalo... Bit ću ogromna ovaj put

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •