Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: pomoć oko stimuliranog IVF-a

Datum pristupanja
    May 2008

Početno pomoć oko stimuliranog IVF-a

bok rodice
    nisam se javljala već duže vrijeme,poslije prvog neuspješnog IVF-a počela sam raditi pa baš i nemam vremena,al redovito vas čitam.
    imam par nejasnoća oko novog postupka IVF koji bi se trebao dogoditi u 10 mjesecu.prvi IVF mi je bio samo s klomifenima i 5 gonala,išli smo na AIH al je doc zbog dobrog odgovora jajnika(5 jajnih stanica)predložio odmah IVF.
    doc mi je poslao poštom što da radimo prije slijedećeg IVF-a,pijem antybaybe četiri mjeseca,dabrostoni 7 dana radi stimulacije ovulacije i da nabavim 30 gonala,pa mu se javim početkom 9 mjeseca.
    naime zanima me slijedeće:
    1.da li su bolje diane35 od yasmine kod mog problema pcos,on mi je napisao yasmine,kasnije mi je rekao da mogu i diane35 ako hoću?
    2.da li se mora ići na 30 gonala ako mi jajnici dobro reagiraju na blažu stimulaciju ili se to mora radi antibaybe pilula?
    3.da li uopće postoji zamrzavanje jajnih stanica na SD,tamo sam u postupcima?
    ovo mi treće nije jasno jer ako s toliko gonala dobijemo velik broj jajnih stanica,a može mi vratiti najviše 3 što s ostalima :? ,jer mislim da je to funkcija 30 ili više gonala da bi se ostale stanice mogle zamrznuti ako ih se dobije više,a najvjerovatnije je da hoće.
    malo sam vas izgnjavila s pitanjima al mi je u ovome puno nejasnoća pa bi vas molila ako možete da mi razjasnite neke stvari.HVALA cure

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ne znam sve odgovore ali bih ti preporucila da ides samo tamo gde postoji zamrzavanje, jer zamisli da dobijes 6 ili 9 embriona pa da propadnu jer ti ih ne mogu sve vratiti. danas mnoge klinike imaju zamrzavanje a one koje nemaju nisu vala ni zasluzile da im se placa. dakle, dobro se raspitaj gde ima i koliko je kvalitetna oprema za zamrzavanje embriona. to ipak dosta govori i o samoj klinici, o uspesnosti... srecno!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Zamrzavanje JS na SD ne postoji...na zalost
    Ja koristim Cilest i ne znam koja je razlika u tim tabletama, pa ti ne mogu drugacije pomoci

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne postoji još u svijetu (osim sporadično) učinkovito zamrzavanje jajnih stanica - biće si mislila na embrije? Na SD-u još uvijek ne zamrzavaju embrije, iako su opremu nabavili - jel' zbog reorganizacije odjela ili zato jer to HZZO zasad ne naknađuje pa bi možda morali, kao i VV, naplaćivat od pacijenata ili ić' malo s tim u gubitke - ne znam. Kad će proradit - ne znam - možda da pitaš doktora njegovu procjenu - možda i proradi do 10. mjeseca, nikad ne znaš. Što s ostalima - mislim da znaš odgovor - na žalost, ne koriste ih kad ih ne mogu zamrznuti, odaberu najbolje za vratiti.

Antibebi pij - to ti je dao da smiri odgovor tvojih jajnika koji su PCOS jajnici. Gonale ti daje da pokuša nešto drugo osim klomifena (neki liječnici drže da s klomifenom nastaju manje kvalitetne jajne stanice za radit s njima IVF). Antibebi ti se isto daje za smirit prebujan odgovor PCOS jajnika pa se možda boji da bi manje gonala bilo premalo - vjeruj tu njemu.

Yasmine ili Diane35 - mislim da ti ovisi koje tvom tijelu pašu (ne znam da li postoje neke specifično za PCOS, ali vjerojatno je doktor imao tvoju dijagnozu u vidu čim ti je dao antibebi, tako da su valjda oboje OK za tvoj problem), yasmine slove kao one koje se najlakše pondnose i najmanje debljaju. Ako ih već nisi pila, nemoj se začudit ako ti nestane libido, neke žene (npr. ja) tako na njih reagiraju, a naravno da to ne piše u nuspojavama jer ko bi onda kupovao i koristio antibebi.

Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: pomoć oko stimuliranog IVF-a

Citiraj mromi30 prvotno napisa
    1.da li su bolje diane35 od yasmine kod mog problema pcos,on mi je napisao yasmine,kasnije mi je rekao da mogu i diane35 ako hoću?
    2.da li se mora ići na 30 gonala ako mi jajnici dobro reagiraju na blažu stimulaciju ili se to mora radi antibaybe pilula?
    3.da li uopće postoji zamrzavanje jajnih stanica na SD,tamo sam u postupcima?
    1. o korištenju ab tableta ne znam ništa :/
    2. 30 je neka "uobičajena" brojka ampula predviđenih za stimulaciju, ali ona obično varira. U mojem je slučaju bilo manje, znam da je kod drugih bilo i više. Sve ovisi kako jajnici reagiraju i kakva je proizvodnja JS. Vidjet ćeš tijekom folikulometrija kako će se situacija razvijati pa će ti dr. sve reći.
    3. koliko je meni poznato, još se nigdje ne prakticira zamrzavanje JS (nedostatna tehnologija ili sl.)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala cure puno ste mi pomogle.
    ina33 napisala si da neki doktori vjeruju da se bez klomifena,tj.kad se ide samo na gonale dobiju kvalitetnije jajne stanice,ja sam kod mog prvog IVF s klomifenima i 5 gonala dobila 5 folikula,punktirana 3,3 jajne stanice,oplođene odmah sutra i vraćene 5 dan(znači blastice).pa zar mi nisu onda bile kvalitetne :? .
    jer ja sam čula da se s blažom stimulacijom dobiju kvalitenije,ima ih manje ali budu kvalitetnije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala cure puno ste mi pomogle.
    ina33 napisala si da neki doktori vjeruju da se bez klomifena,tj.kad se ide samo na gonale dobiju kvalitetnije jajne stanice,ja sam kod mog prvog IVF s klomifenima i 5 gonala dobila 5 folikula,punktirana 3,3 jajne stanice,oplođene odmah sutra i vraćene 5 dan(znači blastice).pa zar mi nisu onda bile kvalitetne :? .
    jer ja sam čula da se s blažom stimulacijom dobiju kvalitenije,ima ih manje ali budu kvalitetnije.
    Sve ti ovisi o stavu doktora. Na SD-u vole blage stimulacije - ti si odradila jednu takvu, u Mariboru i na VV-u, odakle sam ja ponikla, vole za IVF imat punu stimulaciju - gonalsku, menopursku - i izbjegavaju klomifenom radit IVF. Trebaš pitat biologicu za kvalitetu embrija, ne moraju ti sve koje doguraju do 5. dana bit turbo kvalitetne, a i vjerojatno doktor želi izvarirat protokol jer u prošlom nije došlo do trudnoće. Sve ti je to pokušaj-pogreška, nema drugog načina, nego ciljano vrti i nadaj se bingu.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

mromi a jel ti ideš preko HZZO.Zasto da ti anbaviš 30 gonala ili nisam nesto dobro skuzila

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    mromi a jel ti ideš preko HZZO.Zasto da ti anbaviš 30 gonala ili nisam nesto dobro skuzila
    vjerovatno ću ići preko HZZO jer je to isto puno gonala.koliko sam ja shvatila sestru u zg kad sam je pitala kako to ide da ja u svog socijalnog ginekologa naručim te gonale,te da mi ih on nabavi i ostalo rješava HZZO,a meni se to računa kao prvi besplatan IVF.naravno moram od svog doktora iz zg. napismeno predati mom socijalnom i on prema tome ide u dogovor s HZZO.tako nekako.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    vjerovatno ću ići preko HZZO jer je to isto puno gonala.koliko sam ja shvatila sestru u zg kad sam je pitala kako to ide da ja u svog socijalnog ginekologa naručim te gonale,te da mi ih on nabavi i ostalo rješava HZZO,a meni se to računa kao prvi besplatan IVF.naravno moram od svog doktora iz zg. napismeno predati mom socijalnom i on prema tome ide u dogovor s HZZO.tako nekako.
    da tako ide

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno potpomonuta oplonja

Pozdrav
    Zaista ne znam gdje da postavim svoja pitanja, pa vas molim ako tko zna, a vidim da dosta znate, da mi i odgovorite....
    Prije nekoliko mjeseci sam radila inseminaciju, nažalost svaki put bez upjeha, moji nalazi svi ok, od MM nešto malo lošiji, ali ništa.....iako sam mislila da neću ići na umjetnu, ipak sam sada počela malo intenzivnije razmišljati o tome...zanima me s obzirom da sam na SD već radila inseminaciju, da li su ok tamo što se tiće i umjetne? da li to šta košta? sorry na pitanjima ali stvarno ne znam ništa o tom postupku oko detalja...ako mi još što ima za reći slobodno mi napišite bit ću vam zahvalna.... :D

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ika
    ja bih te pozdravila i pozelila ti sto kraci boravak ovdje na ovom pdf i osvrnula se samo na izraz koji koristis za MPO(umjetna). Znam da si nova i da puno toga ne znas i ne zamjeram ti,jedino za sto ti dakle mogu dati savjet je u vezi izraza(umjetna), jer ga mi zene koje se borimo sa neplodnoscu ne volimo cuti...nema nista umjetno kod toga radi se dakle o potpomogutoj oplodnji! nadam se da ce netko s vise iskustva odgovoriti na tvoja pitanja!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga ika pogledaj sljedeće linkove ispod, a ja ti samo želim da što prije ostaneš trudna.

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=64092

http://peternel.ipapercms.dk/demos/RODA/Neplodnost/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •