Stranica 22 od 35 PrviPrvi ... 12202122232432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 1750

Tema: H&M

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U gradu je odličan H&M, samo kaj ti može biti problem parkiranje. Mislim da se subotom ujutro plaća (radnim danom sigurno), a popodne ne.

Mi kupujemo u West centru jer obično ne stignemo do grada, ali ja inače ne volim shoppig centre, puno mi je draža kupovina po gradu. A grad je jako zgodan i lijepo je po njemu prošetati. U centru imaš dva H&Ma, ali samo jedan drži i dječju robu. On se nalazi u Herrengasse i odmah preko puta njega je i Zara.

Za merver trebaš potrošiti 75.01 euro. Ako se "zaigraš" napravi dva računa zbog naše carine. Račune trebaš potvrditi kod Slovenaca a onda nemoj baš našima pokazati sve račune - joj valjda ovo smijem pisati

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pitanjce za cure koje nedavno bile u sloveniji, tj. mariboru, kaj je s vinjetom, je cesta macelj maribor gotova, ili se još može voziti po staroj bez vinjete, i da di je to skretanje na brzu cestu koju moram izbjeći

hvala

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    U gradu je odličan H&M, samo kaj ti može biti problem parkiranje. Mislim da se subotom ujutro plaća (radnim danom sigurno), a popodne ne.

Mi kupujemo u West centru jer obično ne stignemo do grada, ali ja inače ne volim shoppig centre, puno mi je draža kupovina po gradu. A grad je jako zgodan i lijepo je po njemu prošetati. U centru imaš dva H&Ma, ali samo jedan drži i dječju robu. On se nalazi u Herrengasse i odmah preko puta njega je i Zara.

Za merver trebaš potrošiti 75.01 euro. Ako se "zaigraš" napravi dva računa zbog naše carine. Račune trebaš potvrditi kod Slovenaca a onda nemoj baš našima pokazati sve račune - joj valjda ovo smijem pisati
    Idem busom tako da mi parking nije nikakav problem.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ana ako ti treba samo h&m onda idi odmah ujutro u grad, jer je u gradu pustara, a u jedan dođu ostali iz shoping-centara busom pa bude malo gužvovitije. jedan je odmah blizu busa, a drugi u centru, a ni to nije daleko - 10-ak minuta hoda. nije teško naći, pitaš šofera ili nekoga od putnika.
    u jednom od njih je dječja robica, ne mogu se sjetiti u kojme :/

ako ti treba c&a onda ćeš morat u seiersberg, jer onaj u gradu je udaljen od centra i to ti je samo gubljenje vremena dok doklipsaš do njega, a i nije bog zna nekakav izbor. ovaj u seiersbergu je stvarno dobro opremljen.

zaru imaš u seiers. i u centru odmah blizu busa.

možeš kombinirati pola dana u seiersbergu, pola u centru. autobus dođe oko pola jedan i kupi ljude.

merver potvrđuješ u centru na blagajni, a u seiersbergu ima jedan šalterić na kojem piše tax-free. račun mora biti najmanje 75,01 €.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa

Idem busom tako da mi parking nije nikakav problem.
    Onda centar. H&M na Hauptplatzu ne drži dječje stvari. Prošećeš po Herrengasse (pješačka zona, vozi samo tramvaj) do sljedećeg H&Ma i Zare. to je sve blizu. I ne zaboravi sjesti na kavu i kolače. Ja baš volim Graz, podsjeća me na Zagreb kakav bi trebao biti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A kako ovo sa računima, povratom poreza?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U dućanu tražiš da ti naprave merver. Ako ti je veliki račun (npr 300 eura) napravi dva i svaki posebno na merver. To radi prodavačica a ti joj trebaš dati svoju putovnicu.

Na povratku doma, na Slovenskoj granici ti moraju udariti štambilje na te račune. Sigurno nećeš biti jedina koja će to trebati. I onda poslije novce možeš podići u Zagrenbu što je nepovoljno. Možeš ih dići kada sljedeći put ideš u Graz, ali to može napraviti netko umjesto tebe. Sa Austrijom nije frka jer misluim da to možeš napraviti unutar dvije ako ne i tri godine

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

najmanji iznos mora biti 75,01 €.
    možeš imati više računa iz jednog dućana, spojiš ih i ovjeriš.
    u povratku na slo. granici ideš van (ide i većina ostalih) i njihov policajac ti ovjeri račun.
    kod nas na pošti u branimirovoj digneš lovu. moraš imati putovnicu sa sobom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ako sam ja sama, a radi se npr. o iznosu od 500eur, na npr. 3 računa.
    Hoće mi praviti probleme?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nego, danas me nazvao moj tata i pitao me da kak sam si ja to zamislila da idem sama u Graz, da će me tamo netko ukrasti, da ovo i ono. Mislim????
    E, a ima negdje u gradu New Yorker?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ih pokažeš ili ti ih nađu sva ta tri računa, platiti ćeš carinu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ako ih pokažeš ili ti ih nađu sva ta tri računa, platiti ćeš carinu
    A koliko im onda smijem pokazati?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam pokazala račun od 270 eura i nije bilo problema (a imala sam još jedan od 200)

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imaš new yorker na potezu između ta dva h&m-a.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I onda poslije novce možeš podići u Zagrenbu što je nepovoljno. Možeš ih dići kada sljedeći put ideš u Graz, ali to može napraviti netko umjesto tebe. Sa Austrijom nije frka jer misluim da to možeš napraviti unutar dvije ako ne i tri godine
    može se podići samo u Zagrebu ili i u npr.Splitu?
    koliko je nepovoljnije u Zg nego čekati ponovo Graz i di se onda diže u Grazu,tamo gdje se ovjerilo ili negdje drugdje?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala puno cure, puno ste mi pomogle.
    Jedva čekam utorak :D .
    Nadam se punim policama. 8)

I naravno da ću sjesti na kavu i kolače.
    I držite fige da me nitko ne ukrade.

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Trebam malu pomoć.
    S obzirom da u Graz idem po prvi put sama, htjela bih se pripremiti tako da ne lunjam po gradu.
    Zanima me slijedeće.
    U koji H&M je najbolje ići? Čula sam da je najbolje u neki u gradu.
    Koji u gradu? Zna li netko možda adresu, neki dobar link gdje to mogu naći?
    I je li ipak bolje u onaj centar na početku Graza? :/ .
    Nekak mi i intuicija govori da je u gradu ipak veći izbor jer se svi nekako zaustave na početku Graza. .
    Dakle svaki savjet je dobrodošao.
    I zanima me "merveštojer"- fakat en znam kak se piše, a i ne traži mi se sada. Koliki mi smije biti račun? Smijem li ih imati više manjih? Kako to prijavljujem na carini s obzirom da sam sama, a kupujem robe za nas četvero?
    Hvala!
    Ovako, zadnji sam put u Grazu bila 2006.; uglavnom, u glavnoj ulici (Herrengasse) imaš jedan veliki H&M, a na glavnom trgu (na kraju te ulice) imaš još jedan, malo manji.
    PDV iliti austrijski Mwst (Mehrwertsteuer) se, koliko znam, ostvaruje za sve kupnje iznad 150 Eur (nekad bilo 300 DM), i ne možeš s više manjih računa to ostvariti, nego u jednom dućanu moraš napraviti račun od 150 EUR da bi ostvarila pravo na povrat. A jedino ne znam da li su mijenjali taj limit, mislim da nisu, al ako slučajno jesu neka me netko ispravi

Uživaj u šopingu u Grazu, meni je tamo najljepše bilo kupovati (preprekrasan grad )

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

njokice moraš obnoviti gradivo

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

http://innerestadt.heinzelmaennchen....kleidung.shtml

Evo, našla sam zanimljiv link .

Još da si nabavim plan grada i imam sve kaj mi treba.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bila s busom prije mjesec dana. U seiersbergu kupila sve za ljeto za klinca, super izbor. Bus došao i prije otvaranja. Preporučam jer mislim da je jedini h&m s košarama pa ne moraš imati sve po rukama. Oko 12:15 busevi dođu i prebace te ili u West/ikeu ili u centar. U westu ok h&m, za klince malo manej stvari nego u seiersbergu.

Za merver ti treba pojedinčani račun biti veći od 75,01 €. Ne znam gdje se potvrđuju u seiersbergu, a u Westu se potvrđuju na 1. katu.

Cura u busu imala jedan račun od 170€ i bome se preznojila dok je carinik izvukao iz busa. Vozači preporučuju račune do 100€. Zapao nas je enki strogi carinik, skoro svakoga je pitao gdje su vam stvari.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eh, sada vidim, svi spominjete tu neku Herrengasse ulicu a nijedan H&M nije u toj ulici .
    ma naći ću aj to, bila sam s MM-om prije 2 godine u Grazu pa sam u kratkom potezu vidjela da su dva dućana, ali tada su već bili zatvoreni.
    Imam skoro cijeli dan, nije bad.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Alkemičarka, znači mogu i do Seiersberga i do centra?
    Uf, to bi bilo odlično!

Kaj mislite o tome da si ponesem onu torbu na kotače?

Hebate ja kao da idem na Mjesec!

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, u centru se ponešto mijenjalo tako da ne znam što je s robom za klince. Web h&m-a ponekad nije u potpunosti točan - u bonnu sam se iznenadila trudničkom robom, a na webu taj h&m nije bio trudnički.

Za torbu nisam sigurna, otvaraju bunkere, mogu pitati čije su to stvari. Ne znam ja sam trtaroš.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa čekaj, gdje onda držiš stvari?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Merver se moze podici i u posti u Jurisicevoj. Uvijek ga tamo dizem i nisam primijetila nista nepovoljno.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa čekaj, gdje onda držiš stvari?
    ima dvije malo veće torbe na cif, trpam u njih koliko stane, a ostalo u veliku h&m vrećicu.

ja isto nisam primijetila ništa nepovoljno u vezi mervera :/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, sada vidim, svi spominjete tu neku Herrengasse ulicu a nijedan H&M nije u toj ulici .
    ma naći ću aj to, bila sam s MM-om prije 2 godine u Grazu pa sam u kratkom potezu vidjela da su dva dućana, ali tada su već bili zatvoreni.
    Imam skoro cijeli dan, nije bad.
    je, ali je na uglu sa nekom drugom ulicom, pa je možda ona u adresi. Herrengasse ti spaja Hauptplatz i Jacomini platz- nećeš fuulati. Graz je mali i lijepi gradić.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Graz je prekrasan, MM i ja smo te godine (2007.) nakon shopinga otišli u grad. Janko je ostao s mojima, Iva je bila s nama, u buši!
    Prošetali smo kroz cijeli grad, sjeli u neki lokalni restić, prošetali preko rijeke, gdje je onaj kafić na rijeci, ma stvaro prekrasno!

Tashunica, pa kaj torbe držite gore u busu ili dole u busu?

I sorry na tolikim pitanjima!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo ti pitaj, a onda mi čekamo izvješće

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    I onda poslije novce možeš podići u Zagrenbu što je nepovoljno. Možeš ih dići kada sljedeći put ideš u Graz, ali to može napraviti netko umjesto tebe. Sa Austrijom nije frka jer misluim da to možeš napraviti unutar dvije ako ne i tri godine
    koliko je nepovoljnije u Zg nego čekati ponovo Graz i di se onda diže u Grazu,tamo gdje se ovjerilo ili negdje drugdje?
    može li odgovor Nanoi Beba?hvala

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u pravilu se drže dolje u busu, iako ja znam, ako mi sve stane u te dvije torbe, staviti kraj sebe. to bude obično ljeti, jer su sve sitne krpice, izvadim iz vrećica, stavim u torbe i pod noge.
    isto tako možeš u ruksak i vrećicu i sl.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Izvještaj je u srijedu...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    u pravilu se drže dolje u busu, iako ja znam, ako mi sve stane u te dvije torbe, staviti kraj sebe. to bude obično ljeti, jer su sve sitne krpice, izvadim iz vrećica, stavim u torbe i pod noge.
    isto tako možeš u ruksak i vrećicu i sl.
    olakšaš si tako da svu robu koju si sebi kupila navučeš na sebe

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može li odgovor Nanoi Beba?hvala
    tečj eura je jeko nizak - npr ako je u banci, mjenjačnici 7,4 u pošti je 7,25 (pišem napamet, treba provjeriti)

Na forumu je već bilo riječi da ne uzimaju provizuju ali uzimaju 1% nečega - stvarno ne znam.

U Zagrebu dižem samo za neke zemlje za koje ta potvrda kratko vrijedi (Slovenija, mislim 3 mjeseca). Austijski vrijedi par godina, tako da je sigurno da ćemo mi ići, a ako ne, uvijek ide netko poznati. Nadam se da sam pomogla

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jesi,hvala.
    uz još jedno pitanje;da li to znači da u Austriji ne treba putovnica za podignuti te novce?
    i drugo pitanje:gdje se to podiže u Austriji?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi,hvala.
    uz još jedno pitanje;da li to znači da u Austriji ne treba putovnica za podignuti te novce?
    i drugo pitanje:gdje se to podiže u Austriji?
    ne treba putovnica.

Dižeš na tax free šalerina na kojim si i napravila merver. A možeš podići i u onoj kućici na granici gdje se kupuje vinjeta.

Svaki shopping centar ima taj tax free šalter

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Merver se moze podici i u posti u Jurisicevoj. Uvijek ga tamo dizem i nisam primijetila nista nepovoljno.
    može se podići i u onoj kućici baš na graničnom prelazu na Maclju, pitala sam, ne uzimaju nikakvu proviziju

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pitanje za cure koje putuju busom:

koja je to agencija, kojim danima se ide i koliko košta karta? (možda neki link?)

Unaprijed hvala na odgovoru!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Ava M prvotno napisa

koja je to agencija, kojim danima se ide i koliko košta karta? (možda neki link?)

Autoturist, Palmotićeva 3, svi dani osim pondjeljka i nedjelje, 100kn.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne idu ni onim danima kad ne skupe dovoljno ljudi (sto god im to bilo) pa mi se vec dva puta dogodilo da mi otkazu neki dan posred tjedna.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Ne idu ni onim danima kad ne skupe dovoljno ljudi (sto god im to bilo) pa mi se vec dva puta dogodilo da mi otkazu neki dan posred tjedna.
    Da, tak je, nadam se da mi se to neće dogoditi s obzirom da je prošli tjedan bio prebukiran. :/

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Thanks!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

isplati lli se ici u utorak u H&M..ostane li robe nakon subote na policama?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo išli u ponedjeljak prije dva tjedna i bilo je savršeno. Nigdje nikog, robe k'o u priči, milina...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ponedjeljak je vrlo rizičan, utorak je najbolji

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    ponedjeljak je vrlo rizičan, utorak je najbolji
    :D

Da, vjerujem da do tada već napune poloce, pogotovo ujutro.
    Nego, ja sam baš išla na njihov online shop i stavila na listu želja ono kaj mi se sviđa, čisto da se lakše sanđem tamo, da znam kaj da tražim.
    I baš pratim tu listu, jedan dan je dosta stvari s liste bilo rasprodano, a već drugi dan opet ima.
    Oni redovno kak čega nestane pune police.
    Ako se slučajno netko s foruma nađe u tom busu u utorak neka me svakako potraži.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I Dalmacijaturist sa Zrinjevca, idu četvrtkom i subotom, 100 kn

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

s dalmacijaturistom u podne moraš u centar, a s autoturistom možeš kombinirat kako hoćeš.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala, a koji H&M je bolji..u seiersbergu ili da ipak produzim u centar?
    ne mislim samo na djecju obleku nego me zanima i izbor odjece za sebe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •