Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 252

Tema: Varaždin 4. dio

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne znam kako bude ovo zvučalo, ali mi smo svakom članu 'naše' ekipe na odlasku iz rodilišta ostavili kavu i bombonjeru vrlo prikladnog naziva (merci ). Nismo pisali pisma pohvale jer iskreno nije mi bilo ni na kraj pameti, bila sam sva izmrcvarena, ali iako porod nije bio onakav kakvom smo se nadali ( možda drugi put) iskustvo sa osobljem iz rađaone je bilo pozitivno.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

palonkica, pismo se može napisati i kasnije, kad se rodilja malo pribere i zbroji i oduzme dojmove. često puta skupimo snage protestirati, pobuniti se i sl., a za riječ hvale nam se uvijek čini da se podrazumijeva. i sami znamo da to nije tako. svatko voli čuti ili pročitati da je nešto dobro napravio. i što je najvažnije, oni koji nisu u toj kategoriji, požele biti dio toga.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Palonkica prvotno napisa
    Ne znam kako bude ovo zvučalo, ali mi smo svakom članu 'naše' ekipe na odlasku iz rodilišta ostavili kavu i bombonjeru vrlo prikladnog naziva (merci ). Nismo pisali pisma pohvale jer iskreno nije mi bilo ni na kraj pameti, bila sam sva izmrcvarena, ali iako porod nije bio onakav kakvom smo se nadali ( možda drugi put) iskustvo sa osobljem iz rađaone je bilo pozitivno.
    Jos uvijek stignes poslati pismo pohvale!
    Ja sam prije mjesec dana poslala pismo u Englesku u kliniku gdje smo prije skoro 2 godine bili na ispitivanju plodnosti. Poslala sam ga voditelju tog odjela, i svima sam se lijepo zahvalaila, rekla da smo na kraju ostali trudni prirodnim putem, da smo se preselili u Hrvatsku i poimence sam se zahvalila sestrama i doktorima.
    I danas, na moje veliko iznenadjenje, je dosao odgovor! Izmedju ostalog, na kraju pisma pise da ce moje pismo proslijediti service manageru i chief executiveu. Vidis i sefovi se vole pohvaliti svojim sefovima sa cinjenicom da su im pacijenti bili zadovoljni.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Curke jeste bile jučer?
    Hehe..ne znam kako vama, ali meni se čini da je mladi specijalizant dr.K. koji nam je držao predavanje ugrožen lagano od svih nas koje smo ovdje na Rodinom forumu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj SunčicaVŽ prvotno napisa
    Curke jeste bile jučer?
    Hehe..ne znam kako vama, ali meni se čini da je mladi specijalizant dr.K. koji nam je držao predavanje ugrožen lagano od svih nas koje smo ovdje na Rodinom forumu
    Pa kako je znao da ste sa foruma? Ispitivale ste ga pa je primjetio vladanje gradivom ili..?

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma ne, na samom početku predavanja je spomenuo da zna kako nas ima puno koje čitamo iskustva s rodinog foruma i da mnoge dolazimo s planom poroda i da želimo prirodni porod i da nam to ne treba...predavanje je bilo simpatično, ali prepuno kontradiktornosti...uglavnom ja znam što želim i kako želim i mogu mi oni pričati priče kakve god žele o standardnim liječničkim procedurama i kako je to za nas najbolje...

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dečko je rekel da je normalna procedura bušenje vodenjaka za ubrzanje poroda kad dođemo...da ne bi..meni to nije niš ubrzalo porod...Ali je ipak na kraju rekao da možemo to odbiti ako ne želimo.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da želimo prirodni porod i da nam to ne treba...
    je li objasnio zasto nam to ne treba?

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma nije...predavanje mu je bilo podosta nabacano. Rekao je da zna da smo se možda puno educirale, ali da je svatko drukčiji i da se ne trebamo obazirati na tuđa iskustva. Što se tiče prirodnog poroda, rekao je da i bušenje vodenjaka i drip spadaju u prirodni porod jer nam to može puno pomoći, rekao je što je inducirani porod i što je indicirani porod. Kaj se tiče pisanog plana poroda rekao je neka ga ne nosimo jer to neke od doktora strašno smeta, ali ako nešto ne želimo da imamo pravo to odmah reći doktorima i primaljama i da će poštivati našu odluku ako bude porod išao svojim tokom i sve bude u redu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema on pojma niti važnost prirodnog poroda niti šta je definicija prirodnog poroda :/
    dr. D?

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nema pojma, on uči po knjigama i drugo ne doživljava. Dr. Kolenko, sad je godinu i pol specijalizant

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, veliki je problem sto na faksu uce iz zastarjelih knjiga i ako se sami ne potrude prouciti recetnije medicinske preporuke i saznanja, razmisljat ce isto kao i starija generacija ginekologa :/

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kaj se tiče pisanog plana poroda rekao je neka ga ne nosimo jer to neke od doktora strašno smeta, ...
    O jadne mi, mene sve vise hvata panika od svih nasih bolnica i sada sam po pvi puta pozalila da sam se vratila u Lijepu Nasu iz hladne, kisovite itd ali civilizirane Engleske.
    Pa sta su doktori, neki bogovi, pa se mi trebamo paziti da njih nesto ne zasmeta?????!!!!!
    Dapace, ja mislim da bi svaka trebala imati 10 kopija svog plana i da ga muz daje u ruke SVAKOJ babici i doktoru koji dodju u radjaonu, jer jedino tako ne mogu kasnije reci da nisu znali da necemo drip ili epi i sta vec.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    da, veliki je problem sto na faksu uce iz zastarjelih knjiga i ako se sami ne potrude prouciti recetnije medicinske preporuke i saznanja, razmisljat ce isto kao i starija generacija ginekologa :/
    A ako su kao medic. sestre kompjutorski nepismeni, onda nema sanse da nauce ista novijeg datuma. A ako pak odu na specijalizaciju van, garant se nece vratiti da podijele svoja nova znanja i vjestine sa kolegama u Hrv.
    Nije ni cudo da nas Evropska Unija svrstava zajedno sa Albanijom.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja imam dva različita iskustva iz prvih poroda i znam kako mi tijelo reagira na što. Znam da nemam potrebe za dripom niti za bušenjem vodenjaka niti za epiziotomijom i to im budem rekla odmah na početku.
    Moj dragi je nakon predavanja komentirao samo - mi budemo došli kad ti više ne budu mogli ništa od gore navedenog raditi, 5 min sam od bolnice i mogu si to priuštiti. Prvo porođajno doba provest ću u toplini svoje sobe i zagrljaju muža

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prvo porođajno doba provest ću u toplini svoje sobe i zagrljaju muža
    super plan

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dr. Kolenko je bio nama na porodu i bio je skroz ok. Jest da je on specijalizant pa je bio... kako bih rekla... 'pod vodstvom' dr. Dombaj-Cvijović i ne kužim se previše, ali specijalizant vjerojatno ne može sam donositi neke odluke već mora raditi kako mu kažu njegovi nadređeni. Uglavnom, dr. Jukić je razgovarao s nama po dolasku u boks i rekao da će zamoliti upravo dr. Kolenka da 'radi' s nama. Tako recimo dr. Dombaj-Cvijović nismo ni vidjeli dok se stvar nije zakomplicirala.

Inače dr. Kolenko je imao onako malo povučen nastup, ali nam je na sva pitanja i nedoumice odgovorio i to na jedan blagi način. Nije ništa forsirao, ali je iznio svoje preporuke i moram reći da puno znači već samo to kad netko s tobom razgovara kao s čovjekom.

Što se pak planova poroda tiče mislim da ih i nije nužno nositi sa sobom. Nama recimo nije bilo učinjeno ništa na što nismo sami pristali (iako i nismo imali baš puno izbora s obzirom na situaciju). A moram reći da neki članovi osoblja preokreću očima (nažalost ima i takvih) kad čuju da si iz Zagreba jer 'sigurno imaš neke posebne prohtjeve'. :/

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Palonkica prvotno napisa
    A moram reći da neki članovi osoblja preokreću očima (nažalost ima i takvih) kad čuju da si iz Zagreba jer 'sigurno imaš neke posebne prohtjeve'. :/

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hehehe, mladi doc je stvarno bio simpa na jedan totalno blentav način ali i malo nadobudan! Ko knjiški moljac, pomalo komfuzan i kontradiktoran!

A što se tiče utjecaja foruma (ja sam malkicu zakasnila pa nisam čula da je konkretno spomenuo Rodu) ubacio ga je u predavanje barem par puta i sve u stilu - "Neću baš okrenuti očima jer bi me neko mogao tužiti dr. Jukiću i primalji Eriki.... ali... ".
    I zbilja se trudio opravdati "potrebu" da rodilja: bude
    - bude prikopčana na ctg cijelo vrijeme (jer: "...dvije primalje na smjenu ne stignu svako malo koristiti slušalice kad za to postoji ctg")
    - da ne traži stolčić (jer: ..."primalja onda mora klečati pred vama i prihvaćati dijete.... Osim toga, zbog vertikalnog položaja, veći je priliv krvi u područje stidnice i u slučaju razdora, krvarenje može biti vrlo obilno")
    - da se buši vodenjak (jer: "time se ubrzava porod a vi i dijete manje patite"
    - da se daje drip (jer: "nitko vam neće dati drip ako vi imate dobre trudove, drip ćemo vam dati da vam ubrzamo porod, da manje patite ..."
    ..... e da bi u jednom trenutku aktivno vođenje poroda opravdavao gužvom i potrebom da i oni malo odspavaju u noćnoj smjeni!
    A sve u cilju dobrobiti za rodilju i dijete! Hehehehe

Posebno se uhvatio lopte kao nečega što on nije našao nigdje u literaturi i stekla sam dojam da bi je on rado probušio! Kao razlog zbog kojeg on sumnja u loptu rekao je da se "ne zna dal dijete ima veće krvarenje u mozgu zbog rodiljinog skakanja na lopti!" :shock: :shock:
    Pretpostavljam da nekim rodiljama koje nisu dovoljno obaviještene neće pasti na pamet zatražiti loptu nakon ovakve opaske. A niti stolčić... jer mogu iskrvarit!

Ono što me jaaaako iznenadilo bilo je i priznanje da lijekovi za smanjenje boli, Dolantin i pogotovo Fortral, mogu omamiti i dijete.... a onda sam shvatila zbog čega ta dobrobit medicine nije toliko poželjna - noću nema epiduralne! Nema. Jer nema anesteziologa. Ima ga, al ga nema. Jer je jedan dežurni na intenzivnoj a drugi baš spava! Hihihihi
    Ispričavam se na malom smijuljenju, al, ne mogu bit ozbiljna na toliko silno nastojanje da se opravda sve ono što liječnicima olakšava i ubrzava posao.
    Moj ljubljeni je samo frknuo nosom i na kraju komentirao: "Dobit će on naš plan poroda u ruke i nek se samo usudi napraviti nešto što ti ne želiš! Šta on misli, da smo mi nepismeni? Pet poroda dnevno u prosjeku a on pi...di da im ponekad uvjeti ne dozvoljavaju udovoljiti željama rodilja.... Moš mislit!"

Vjerujem da će njegovo predavanje obeshrabriti neke manje educirane parove i one koji prihvaćaju autoritet kao bogom dan i neupitan, ali, meni je bilo pomalo smiješno!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Al da ne bi bilo zabune, dao je on i puno korektnih i korisnih informacija. Pogotovo za parove koji nemaju predznanja.

Sve u svemu, curice drage, osmjeh od uha do uha i zahtjevat onakav porod kakav želimo. Naravno, ako nema komplikacija!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja bi opet isla u Vž koliko god da mi je odvratno bilo..

ali ovaj put nebi nosial plan...dovoljan je priseban muz koji ce prije svega pitati sto i zasto i reci ne (ako zena to nije u stanju)...

ovako...mislim da samo raspizdimo doticnu gospodu jer ipak su oni ti koji su zavrsili medicinu pa makar i u predhistoriji (njihovo misljenje)

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dr. Kolenko je mene primio u bolnicu, pristojno je uzeo moj plan poroda i sljedeći put sam ga vidjela kad me došao pozdraviti kad mu je završila smjena, a moja cura i ja smo se već 4 sata mazile u sobi ... On je ok, ali je valjda u smjeni s dr. Dombaj pa ga ona štopa. Naime, ona ga je oprala zašto je moj plan poroda stavio među medicinsku dokumentaciju jer to tu ne spada, a kako se sve odvijalo ispred rađaone u kojoj sam ja hopsala na lopti sve sam čula i vidjela. On je poslije toga došao u rađaonu, odložio plan na vidljivo mjesto i rekao da ne smije biti u medicinskoj dokumentaciji, ali neka bude tu i još je dodao da doktorici upravo završava smjena pa neka se ne brinem da će mi se petljati u porod.
    Cure koje ste pred porodom, nemojte se obeshrabriti, meni nije bilo ni Jukića ni Erike i imala sam prekrasan porod, a i rooming-in je bolji nego u zagrebačkim bolnicama.
    Varaždin

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mene je dr. K. otpustio, dan ranije jer smo i ja i A.-V. bile super, a doticnu dr. D.-C. sam vidjela samo na prijemu i odmah su mi oslabili trudovi zbog straha od njenog "humanog" nastupa...sva sreca nisam ju uopce vise srela
    na predavanjima je na nasem tecaju dr. T. bila isto tako malcice zbunjena i kontradiktorna, ali su ljudi u radjaoni neopsivo humaniji i nekak bolje cuju od zagrepcana u svakom slucaju Vz za preporuciti

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zbog mog plana poroda je dr. Dombaj urlala na hodniku pred rađaonom, vikala na mene i muža i tak.
    Ali ipak bi ga donjela i na sljedeci porod. Ovako je znala kaj hoću ili neću i da me mora tražiti pristanak za svaku intervenciju. Da toga nije bilo mislim da mi ne bi rekla ni dobar dan, a ovako je morala preko volje objašnjavati svaki postupak i pitati za pristanak.

Midori avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    Vjerujem da će njegovo predavanje obeshrabriti neke manje educirane parove i one koji prihvaćaju autoritet kao bogom dan i neupitan, ali, meni je bilo pomalo smiješno!
    Nas! Ja sam nakon ovog predavanja skoro odustala od Varazdina. MM ima teoriju da su postali previse popularni pa da ovakvim stavom Radamo u pedesetima pokusavaju rastjerati klijentelu/
    Mene je najvise zasmetalo ono ne jesti ni PITI - mozda par gutljaja vode :shock: . Znam da se recimo na SD voda moze piti u neogranicenim kolicinama.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ivaluca
    Hehehe, mladi doc je stvarno bio simpa na jedan totalno blentav način ali i malo nadobudan! Ko knjiški moljac, pomalo komfuzan i kontradiktoran!
    Ja se nadam za njegovo dobro da cita ovaj forum i da ce svasta nauciti sto ce mu pomoci da se usavrsi u prezentaciji, jer inace ce postati tema sprdnje pola zagreba.

midori, ja sam si pripremila isprintani i potcrtani text WHO (world health organization- svjetske zdravstv. organizac), kao i najrelevantnije stranice iz naseg zakona o zastiti pacjenata ( pronasla na HZZO-ovoim stranicama). za svaki slucaj ako cu ipak uspjeti otici na prirodni porodjaj, a ako necu moci pricati, ali cu valjda moci prstom uprijeti

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jučer sam se sjetila još jedne famozne njegove izjave :
    Ako dođete u toku noći - imat ćete prirodan porod jer vam onda ne bušimo vodenjak niti ne dajemo drip jer se mi moramo odmoriti po noći...hehe... dokaz da su ta dva postupka potpuno nepotrebna gnjavaža i kak bi oni bili čim prije gotovi s nama

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mene je najvise zasmetalo ono ne jesti ni PITI - mozda par gutljaja vode :shock: . Znam da se recimo na SD voda moze piti u neogranicenim kolicinama.
    Kako to? ja sam rađala krajem 2006. u Vž i imala pored sebe litru Jane i pijuckala malo pomalo, nitko mi niš nije rekao. Inače jako puno vode pijem, tamo me je primalja upozorila da baš ne pijem toliko, ali ja sam uredno otprilike svakih sat vremena lijepo odšetala do wc-a. Poslije 10 je bilo zadnji put, kad sam ipak dobila drip

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hm...meni nakon stalnih odlazaka na wc vis enisu dali jer su rekli da je to samo osjecaj...pa sam ja lijepo uzela plasticnu casu i u nju...

ko da je meni bilo lako hodat stalno...al kad mi bila sila

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je jako odgovarala šetnjica do wc-a....nije se ni meni toliko piškilo

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto je tocno rekao o vodi i hrani?

Jučer sam se sjetila još jedne famozne njegove izjave :
    Ako dođete u toku noći - imat ćete prirodan porod jer vam onda ne bušimo vodenjak niti ne dajemo drip jer se mi moramo odmoriti po noći...
    srecom pa vecina spontanih pocetaka poroda bude bas po noci. naime, svi sisavci radjaju onda kad predatori spavaju.. za nas ljude dakle vrijedi da radjamo po noci.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dobar dan cure

Jel znate koliko se prije poroda treba naruciti u bolnici na pregled?
    Htjela bi kod dr.Jukica, pa evo konkretno kod njega.
    I gdje mogu naci informacije sto mi sve treba za bolnicu? Za mene i bebu.

tnx

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Objasnio je da ne smijemo konzumirati ni vodu ni hranu zbog mogućnosti da završimo na carskom rezu i da se za vrijeme operacije može dogoditi da udahnemo sadržaj želuca što može imati smrtne posljedice.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kad se radi o tome da li se smije jesti i piti u rađaoni pričao je dr. Jukić da se oko toga niti oni međusobno ne mogu usuglasiti, ali da činjenica jest da ta hrana u želucu/crijevima može prouzročiti dodatne probleme ako dođe do komplikacija pa se recimo hitno mora na carski. Ponavljam u biti ono što je SunčicaVŽ napisala, ali eto, da vidite da je i voljeni nam dr. Jukić to spomenuo.

Ja u boksu nisam niš jela, ali iskreno nije mi bilo ni stalo do toga. Vodu sam pijuckala gutljaj po gutljaj jer su mi se usta jako sušila i išla sam na WC isto dosta često, ali ne znam kaj bi napravila da mi to nisu dali :shock: (koja glupost!).

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Objasnio je da ne smijemo konzumirati ni vodu ni hranu zbog mogućnosti da završimo na carskom rezu i da se za vrijeme operacije može dogoditi da udahnemo sadržaj želuca što može imati smrtne posljedice.
    to je za opću anasteziju
    ali ne i za spinalnu

osim toga, dehridacija, premorenost i ostanak bez energje ozbiljno ugrožavaju rodilju

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

to isto meni tupila dombajica...

a sto ako si na veceri...i nekaj se dogodi da moras na hitni carski? umrijet ces jer ti je pun zeludac?

ma gluposti...
    uvijek ima nacina...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitam se zasto onda u nekim drugim rodilistima u hrvatskoj, i velikoj vecini rodilista u svijetu, takva praksa nije uobicajena.

ali to je vise retoricko pitanje...

u svakom slucaju vjerujem da se moze uzeti neka bocica vode, ili makar popiti vode iz umivaonika na wc-u

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mozes uzeti bocu vode. ja sam imala svoju i mm svoju u sobici za radjanje. al ja sam radjala po noci (kao sto je netko spomenuo da se onda oni odmaraju?! ) nisam nista jela iako je mm pojeo energatsku plocicu, uzimala sam samo gutljaj po gutljaj vode. bez obzira na klimu ipak je bio 8mj i ne znam kak bi bez vode...

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sto se tice hrane i pica tijekom poroda, kazu u knjizi "What to expect when you are expecting" da postoje oprecna stajalista po tom pitanju. Istina je da se moze desiti da se hrana iz probavnog sustava udahne u slucaju davanja hitne opce anestezije, pa zato jos uvijek neki doktori i bolnice ne dozvoljavaju da se jede tokom poroda.

Nema bas puno istrazivanja ovog problema, a ona koja su provedena kazu da je rizik da se udahne hrana veoma nizak (i postoji samo u slucajevima davanja opce anestezije) - a iznosi 7 u 10 miliona poroda :shock: (izgleda da nije bas tako lako umrijeti)
    S druge strane ne postoje istrazivanja koja bi dokazala korisnost posta tokom poroda - naprotiv, post povecava stres kod zena i moze uzrokovati dehidraciju (valjda ako se niti ne pije..)

Neka istrazivanja su pokazala da zene kojima je dozvoljeno jesti i piti tokom poroda imaju kraci porod u prosjeku za 90 minuta, manje je vjerojatno da ce im trebati oxytocin da bi se ubrzao porod, zahtjevaju manje lijekova protiv bolova i radjaju bebe sa vecim Apgar-om nego zene koje ne jedu...

pa ko je tu pametan!!
    ja imam termin za 2 tjedna.. ni sama ne znam kako cu reagirati ako porod bude dugo trajao a ja ne budem nista jela.. sada u trudnoci ne mogu bas trpjeti glad - postanem momentalno nervozna, slabost mi dodje - ko mala beba - samo sto ne udarim u plac kad me glad uhvati :/

mislila sam napraviti nekakav milk-shake od banane, pahuljica.. prije nego sto odem u bolnicu (ako se sjetim tada), tako da mi se nadje pri ruci nesto sto ce me zasitit i dat mi energije, a opet je tekuce.. (pa valjda se necu ugusit od mlijeka )

ova mi se priprema za porod cini ko priprema za planinarenje... voda, energetske plocice, tople carape, plan puta,..

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

potpisujem spider pig.
    pak ima vise razloga da se jede i pije, pa neke zene radjaju po 24 sata! Rado bih ja vidjela doktora koji nece nista pojesti 24 sata i fizicki se pritom naprezati.
    Ali spider pig, samo nemoj jesti grah i kobasice!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    hm...meni nakon stalnih odlazaka na wc vis enisu dali jer su rekli da je to samo osjecaj...pa sam ja lijepo uzela plasticnu casu i u nju...

ko da je meni bilo lako hodat stalno...al kad mi bila sila
    Skidam kapu Angelina! !

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sto je tocno rekao o vodi i hrani?....
    Cure su već napisale njegovo tumačenje.... i komentare.
    Ja sam iz njegove prezentacije iščitala da im je draže zabraniti pijuckanje i unos hrane a unos potrebne energije za porod onda nadoknađivati infuzijom.... A kad je igla u ruci (preventivno!) i boca na stalku - lako se uvali drip

Midori avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sto je tocno rekao o vodi i hrani?....
    Cure su već napisale njegovo tumačenje.... i komentare.
    Ja sam iz njegove prezentacije iščitala da im je draže zabraniti pijuckanje i unos hrane a unos potrebne energije za porod onda nadoknađivati infuzijom.... A kad je igla u ruci (preventivno!) i boca na stalku - lako se uvali drip
    Joj, uzas! Ja sam vec odlucila da cemo predavanje za dva tjedna (kad bude opet isti tip) po svoj prilici preskociti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Spider Pig prvotno napisa
    kazu da je rizik da se udahne hrana veoma nizak (i postoji samo u slucajevima davanja opce anestezije) - a iznosi 7 u 10 miliona poroda :shock: (izgleda da nije bas tako lako umrijeti)

Neka istrazivanja su pokazala da zene kojima je dozvoljeno jesti i piti tokom poroda imaju kraci porod u prosjeku za 90 minuta, manje je vjerojatno da ce im trebati oxytocin da bi se ubrzao porod, zahtjevaju manje lijekova protiv bolova i radjaju bebe sa vecim Apgar-om nego zene koje ne jedu...
    pametnom dosta

rizik 7/10 000 000 poroda ... pa veći je rizik prijeći cestu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam pila Isosport
    piće koje brzo vraća iscrpljenom organizmu elektrolite i ostalo, jer je izotoničan pa se brzo apsorbira

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

isosport je stvarno prava stvar! i ja ga pila

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

a o dr. Kolenku :/ ću pisat kasnije kad bude više vremena

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Midori,
    rekla bih nema potrebe preskakat predavanje. Samo treba biti dovoljno svjestan da ti pokušava prodati svoje viđenje poroda i sve ok. Ipak je on doc. Ja ne propuštam!

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Midori,
    rekla bih nema potrebe preskakat predavanje. Samo treba biti dovoljno svjestan da ti pokušava prodati svoje viđenje poroda i sve ok. Ipak je on doc. Ja ne propuštam!
    Potpisujem, meni je ovo treći porod i ne vjerujem da ću od njih čuti šta novo, ali svejedno idem Njegovo sljedeće predavanje je o komplikacijama na porodu, a to svakako želim čuti

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad biste trebale izabrati jednu stvar koju vas je doticni doktor naucio, sto biste rekle?

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •