Aqua, znaš što je meni palo na pamet kod tvog i kod Mikkinog poroda? Da ste si te eure mogle pospremiti u džep.![]()
Sve, sve ste same obavile!![]()
Aqua, znaš što je meni palo na pamet kod tvog i kod Mikkinog poroda? Da ste si te eure mogle pospremiti u džep.![]()
Sve, sve ste same obavile!![]()
predivno aqua, pročitala sam u jednom dahu, predivno!
čestitke![]()
Prekrasna i predivna prica.. Hvala sto si je podijelila s nama![]()
aqua, bilo bi steta da si ovakvu pricu kratila - i ovo je prekratko![]()
I predivno!!!
već mi se u mislima formira moj slijedeći porod
hvala ti za ovu priču![]()
ja sam tako jedva cekala da cujem pricu s tvog poroda.. kad sam ju napokon cula, tj. procitala, znala sam da ce i kod mene sve ici glatko.
cestitam i ja tebi jos jednom, draga moja![]()
![]()
Konačno![]()
Već sam mislila da ćemo 3 put ostati trudne dok osvane priča na portalu![]()
Jako lijepo, jako istinito i super slikovito. Još mi je friško pa sam se lako prisjetila..
Aqua, prekrasno![]()
Zavidim ti na snazi i povjerenju u sebe. Nisam znala bih li plakala ili se smijala. Stvarno inspirativno.
Čestitke cijeloj obitelji na novom članu![]()
Wow! Čestitam na sinu i na željenom porodu!
evo, krenule mi suze dok sam citala tvoju pricu, sto od radosti zbog tvog poroda, sto zbog tuge kad se setim sopstvenog...
![]()
oo ovo potpisujemmiljica prvotno napisa
Najbolje cuvana tajna modernog radjanja.AdioMare prvotno napisa
Hvala vam objema na jos jednom podsjetniku da mi radjamo i da to najcesce mozemo same obaviti!
Upravo sam shvatila kako je i naša priča s prvog poroda bila prilično duga (jer smo pisali mm i ja svaki svoju priču pa kad se to spoji..).A zgodno mi je za primjetiti kako su gotovo iste forumašice među prvima čitale priču i stavljale komentare
(link: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...vino+ro%F0enje)
Sad kad uspoređujem (Neva je rođena u Rijeci, u kadi), njezin porod mi se u to vrijeme činio divan, i mm i ja smo bili oduševljeni. Činilo nam se da smo uspjeli postići gotovo sve što smo željeli. A i komentari forumašica su uglavnom bili u smjeru kako ih je ta priča motivirala da i sami ostvare slično iskustvo. Heh, a nakon Cvilkovog poroda su mi se na neki način otvorile oči i sada mi Nevin porod djeluje užasno interventan i vrlo daleko od prirodnog. Doduše, i tamo je moje tijelo odradilo gotovo sve samo (išli su prokidati vodenjak, nažalost), ali je izostao ovaj dio blaženog prepuštanja doživljaju - tada je mozak previše morao raditi, a premalo je samo registrirao divne promjene koje prate porod..
Predivno, aqua. Tvoja hrabrost, trezvenost, neznost, ma sve me je osvojilo!
Aaaaa konačno!!!
Nemam riječi osim veličanstveno!![]()
Aqua, malo mi je kasno vec spavam, ali opis poroda je tako lijep da me prikovao za monitor. Nemam rijeci ovako kasno, a i sto ce mi?
za sve vas.
![]()
trenutno sam bez riječi, samo mi je srce ogromno
ne znam sto napisati... osim WOW!SVAKA CAST!
![]()
a da ne spominjemo da vas je čekanje babice u stvari ometalo, jer ste imale osjecaj da morate "držati vodu" dok ona ne stigneSaradadevii prvotno napisa
![]()
jer -ovo je tako točno!osjećam se snažnija kada znam da je sve na meni
i hvala bogu na ženskim hormonima ljubavi, jer bez njih bi bilo teško podnijeti mušku sitničavost. sori, možda malo grubo zvuči, ali kaj je - je.
bravo, tako se rađa! hvala vam što ste upotrijebile svoju žensku snagu i hvala vam na ogromnoj inspiraciji i ohrabrenju koje ste time pružile svim ženama koje su ovo pročitale!![]()
![]()
hvala aqua,
jos jedno ohrabrenje za mene
je ova tvoja prica, odise smirenoscu,
sigurnoscu, hrabroscu da sve uradis sama.
cestitam na predivnom porodu i sinu,
za martina velika dobrodoslica!![]()
Wow koja priča...
Zavidim ti na tvojoj snazi... i čestitam!
![]()
Očekivala sam posebnu priču s poroda, ali ovoliko posebnu... čestitam![]()
![]()
priči me je privukao naslov, a kad sam počela čitati ostala sam :shock: jer i ja imam zeleno obojanu spavaću sobu, muža Domagoja, a i do sad sam mislila da sam jedina na svijetu kojoj je lakše kada je sama, trudovi su manje bolni i lakše se na njih koncentriram i osjećam se snažnija kada znam da je sve na meni..........
![]()
Predivno, inspirativno i nikako predugo.
I ja sam zasuzila na spomen (i vizualiziranje) Neve na vratima,
a već par redaka dalje sam se od srca nasmijala.
Predivno predivno predivno![]()
Čestitam i hvala.
Hvala ti, aqua, na ovoj prepredivnoj i prepreinspirativnoj priči![]()
![]()
Aqua, predivna prica, toliko istine i mudrosti u njoj! Hvala![]()
Posebno me dirnula ova svjesna i hrabra borba da nadvladas pogresne predodbe o svojim mogucnostima, koje nam u podsvijest ugradi - ne priroda, nego drustvo:
Cak i kad mislimo da nismo, puno smo jace nego sto nas uce da jesmo.aqua prvotno napisa
Fascinatno mi je bilo i kako si uspjevala kontrolirati napredovanje poroda do dolaska primalje, nisam nikad razmisljala o tome da cak i to mozemo.
Jos jednom beskrajno hvala na ovako inspirirajucoj prici. Domagoju i Neviza hrabro drzanje, a tebi... nemam rijeci.... srce mi se topi...
mislim da je ovo univerzalno primijenjivo.Stijena prvotno napisa
cijeli život nas uče da smo slabije, a mi smo u stvari neizmjerno jače...
oni su fascinantni, neodoljivi, šarmantni - psssst! - oni su u stvari ljepši i slabiji spol!![]()
a o rađanju imaju pojma kao krtice o letenju- naravno da nemaju, zašto bi i imali, priroda ih nije za to stvorila!
pa kako onda mogu biti podrška na porodu? može nama puno značiti njihova pažnja i ljubav u tim trenucima, ali ako se pokušamo osloniti na njih, mislim da si činimo medvjeđu uslugu...
Stvarno jako lijepa prica! Cestitam od srca i hvala sto si ju podijelila s nama!![]()
![]()
Još jedna lijepa priča![]()
U Tvojoj i mikkinoj priči, najviše me fasciniraju vaši stariji klinci - kako su to sve proživjeli i primili onako kako i treba: prirodno i životno.
Ajme prekrasno! Super je sto si to tako osjecajno napisala s puno detalja da se covjek stvarno moze uzivjeti u pricu! Prekrasno!
4 srceka za cetveroclanu obitelj![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Osjećaj nekog ko je rodio u Petrovoj bolnici poluinducirano, s dripom u litrama, rezanjem koje se mjeri decimetrima, djetetom kojeg je trebao moliti na podoj....
što da ti kažem osim da plačem već 20 minuta.
Ako žena radja onako kako živi....red je i na meni da doživim nešto ovako..![]()
prekrasna priča, rascmoljila si me totalno![]()
u dahu![]()
i, čitajući o tvojoj potrebi za mirom, smetao mi je svaki i najmanji zvuk oko mene...
prelijepo nešto!
cijeloj prekrasnoj obitelji,![]()
I ja bih voljela tako 8)
Trudove si tako vjerno opisala da sam se prisjetila svojih i gotovo ih osjetila.
....savršeno![]()
je, fakat, nevjerojatno kak klinci to prihvaćaju prirodno! i mene to iznenađuje.enela prvotno napisa