Koja prica![]()
![]()
Sto se djece tice, i mi imamo dobro iskustvo s curama. Moja Zorka je cak trazila da razgleda posteljicu.
Koja prica![]()
![]()
Sto se djece tice, i mi imamo dobro iskustvo s curama. Moja Zorka je cak trazila da razgleda posteljicu.
Prekrasna, duboko dirljiva priča...Ostala sam bez teksta i puna emocija!
Od srca ti to želimkrumpiric prvotno napisa
![]()
apricot prvotno napisa
![]()
A još malo na tu temu, Nevu su često ljudi kasnije pitali kako je doživjela rođenje brata, a ona je totalno kulerski opisivala: "Izašla mu je glava i onda je tako neko vrijeme čekao, a onda je cijeli izašao pa je samo ležao i nije se micao, ja sam mislila da je mrtav - ali nije bio!" - "Pa jesi se preplašila?" (pitanje koje mi se čini neprimjereno, ali netko je i to postavio). - Zbunjeno: "Ne." (moje tumačenje je da, budući smo svi mi bili mirni i kuleri oko toga što on mlitavo leži valjda je i ona to doživjela kao impuls da se ne treba brinuti, tako da ju je i ovo pitanje iznenadilo, ono tipa, zašto bi se trebala brinuti?). - "A jel bilo puno krvi?" (to ju je pitala moja mama, koja je cijelo vrijeme moje trudnoće samo brinula što li ćemo s tom silnom krvi koja istječe tijekom poroda, to su njezine osobne traume nažalost). - "Bilo je krvi, mami je bila jedna crvena crta na nozi (i onda je pokazala rukom na sebi, od koljena prema stopalu)".enela prvotno napisa
A generalno je ona baš bila sretna što je bila s nama da dočeka brata. Za nju je to bilo sasvim lijepo iskustvo.
To što trenutno brata obožava, stalno ga mazi, pjeva mu i priča priče, brine da ljudi koji mu prilaze prije toga operu ruke i slično, možda i nema veze s tim, ali se meni čini samo kao logičan nastavak na cijelu priču..
prekrasan porod i prekrasna pričaaqua prvotno napisa
![]()
Predivna prica, fantasticna!! Cestitam ti na hrabrosti, na snazi.
Hej, nakon tvoje i Mikkine price, probudio se u meni osjecaj da bih zeljela (i mogla) tako, neki osjecaj samopouzdanja i snage... A to je za mene velika stvar. Hvala ti.
Prekrasna prica.
Predivno, čestitam!
Kako snažna priča. Čitala sam noćas, a onda sam još dugo ležela budna između MM-a i sina... sretna što sam tu, što sam žena i što postojim. Što god da si to probudila u meni, hvala ti. Čestitke odcijeloj obitelji.
Baš ti hvala na tako lijepom komentaruMs. Mar prvotno napisa
![]()
Zapravo hvala svima, stvarno je lijepo čitati vaše komentare, hvala što ste odvojili vrijeme i uložili energiju da napišete tako lijepe poruke![]()
prekrasna priča o ženskoj snazi!
p.s. pohvale suprugu
jos jednom cestitam
iskreno se nadam da ce tvoje iskustvo potaknuti vise cura da vjeruju u sebe i pristupe porodu kao necem normalnom, ne kao bolesti
sad sljedeci obavljas sama, babica ceka u susjednoj sobi za svaki slucaj (taj smo film gledali na jogi na pripremi za porod, zena sasvim sama na sve 4 prihvaca bebu, pored nje trckara pes a dvoje sitne djece se igraju 3 metra dalje)
Nemam rijeci...predivna prica...porod za pozeljet!
Prekrasno iskustvo, čestitam ti od srca![]()
Prekrasna priča![]()
ajme koja priča...svaka čast tebi i tvom mužu! za takvo nešto treba hrabrosti i vjere u sebe...još jednom čestitke...
Coprnjica 8)stray_cat prvotno napisa
Ali fulala si ovo za susjednu sobu![]()
sad kad sam pročitala novu priču vidim u potpisu "nama dosta", pa sam se dobro nasmijala jer sam i ja to govorila kad se rodio Andrija, al prošle godine u ovo doba bila sam iznenađena i sretna kad sam saznala da sam opet trudna.
"nama dosta" nije bilo, pa nam evo i naše Tonkice :D
Zakon!
Jest da mi je trebalo cca. 4 sata za pročitati, ali je vrijedilo.
Čestitam!
Pročitala u cugu od prvog do zadnjeg slova.
Da sam barem tako neš pročitala prije poroda, vjerojatno bih ga drugačije doživjela.
Al kako si i sama ustanovila - na prvom porodu ipak si neznalica.
Sad moramo na drugo pa da probam bar djelomično doživjeti porod na ovakav način.
Svaka čast! I svaka čast Nevi i Domagoju. Al da pitam, gdje je bio Martin?
Martin? He, pa u ovoj priči se tek rodio 8)
A u onoj drugoj se šetkao po dvorištu s mojom mamom - oni su dobili zabranu ulaska u kuću![]()
I da, držim ti fige za drugi porod kakav si poželiš![]()
A sorry...![]()
to ti je kad imaš toliko priča :D
baš za žongliranje.
svaka čast, na svo troje.
Predivno, al meni ipak neizvedivo. Prvo mm ne bi pristao na to, a drugo i ja sam sama preveliki ziheraš. Bilo bi me previše strah da nešto ne krene loše - valjda kak je bila frka s Viborom jer se nije spuštao, sve je trajalo predugo, skoro završili na carskom...
Al sad imam materijala za sanjarenje.
Fantastično![]()
Pa i porod u bolnici naravno može biti jako lijep, ako znaš što želiš i uspiješ se izboriti za to. No, na temelju svog iskustva vidim da se ipak bolnički porod (takav mi je bio prvi, predivan, u Rijeci u vodi) ne može mjeriti s kućnim
No, htjela bi i tu istaknuti, zapravo porod kod kuće ne samo da nije rizičniji od poroda u bolnici već su rizici i manji za drugu i sljedeće trudnoće (tako barem kaže statistika).
Stvar je u tome da postoje neke naznake u tijeku poroda koje upućuju da bi porod trebalo završiti carskim rezom i to bi primalja za porod kod kuće trebala znati prepoznati i na vrijeme polagano uputiti rodilju u bolnicu (i obzirom da je konstantno uz rodilju za vrijeme poroda onda to može i na vrijeme uočiti - za razliku od bolnice u kojoj često primalja nema "luksuz" biti non-stop uz istu ženu i iščitati sve suptilne znakove kako porod napreduje). A sve ostale intervencije (dakle sve osim carskog reza) ova primalja (a tako bi i trebalo biti) može obaviti i kod kuće (dakle ona sa sobom nosi i kisik i infuzije pa čak i vakuum) i tako se može nositi sa apsolutno svim čudostima koje se teoretski mogu dogoditi (no također ističem kako je potreba za intervencijama daleko manja u slučaju neometanog poroda, jer jednostavno fiziološki prirodan porod teče u najvećem broju slučajeva bez problema - za razliku od bolničkog u kojem čak primjerice i mala intervencija tipa previše ljudi u presvijetloj i prebučnoj prostoriji mogu utjecati na to da se porod prolongira i pojave problemi..).
O svojim pričama sam govorila i u radio emisiji "Na kavici sa Sonjom", tu je info: http://forum.roda.hr/threads/56417-U...02#post1637002