ovako...zanima me dali je ok dati muzu da cucla (iliti rajca se na sisi)?
jel moguce zaraziti dijete nekim bakterijama kaj su u ustima?
ili je slobodno dati mu i samo oprati dojku nakon toga?
ovako...zanima me dali je ok dati muzu da cucla (iliti rajca se na sisi)?
jel moguce zaraziti dijete nekim bakterijama kaj su u ustima?
ili je slobodno dati mu i samo oprati dojku nakon toga?
Ja se ne bih s tim igrao... muž se može previše zaigrat pa popit svo mlijeko...![]()
ma slobodno ga podoji.
Moover prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Eee, to se meni dogodilo....![]()
![]()
![]()
je..a kja da radim ..Luka mi na jednoj a muz bi na drugu...![]()
![]()
Ja sam ga koristila samo kao automatsku izdajalicu, kod problema sa zastojima![]()
XStrobery Shortcake prvotno napisa
Angelina_2 prvotno napisa
Ajme, ovo je za mene previse, valjda sam konzerva :shock:Angelina_2 prvotno napisa
nisi - i za mene je. u stvari, biti će prije da smo obje.Deaedi prvotno napisa
![]()
lucky day prvotno napisa
X
Naravno da se može zaraziti bakterijama iz usta, od bakterija koje uzrokuju karijes pa do puno gadnijih. Dakle, isti razlog zašto se ne predlaže dijete ljubiti u usta ili ruke (koje ono stvalja u usta), oblizivati njegove žličice i dudice i sl.Angelina_2 prvotno napisa
Moram priznati da mi je ideja da se muž rajca dok dijete istovremeno doji odvratna i ne sviđa mi se da je dijete uključeno u to. Nema veze s konzervatizmom.
Isto.mommy_plesačica prvotno napisa
A drugo, ja se nisam mogla otarasiti osjećaja da su moje grudi isključivo njena hrana (to je moj problem, znam) pri čemu je moj seksualni život podosta trpio, pa je bilo krajnje vrijeme za ili - ili.
I prestala sam dojiti.Nakon 30 mjeseci.
Ja nisam skužila da autorica topica misli na istovremeno cicanje djeteta i muža. :shock:Moram priznati da mi je ideja da se muž rajca dok dijete istovremeno doji odvratna i ne sviđa mi se da je dijete uključeno u to. Nema veze s konzervatizmom.
Pa, to je totalno sick, ljudi moji ... molim vas, recite da ne raspravljamo o istovremenom!!! :shock:
Pa ne znam kako drugačije protumačiti ovo:
Angelina_2 prvotno napisa
Ako je zaista tako, budući da je svako uključivanje djece u bilo što vezano za seks čista pedofilija, alarmiram adminima da brišu topic.
kaj ne vidite smajlija...??
naravno da ne istovremeno...
to je ipak malo too much
ne vidim potrebu da admini brisu topik jer je nekoliko forumasica krivo shvatilo zenu
angelina, ima ovdje zena kojima je muz pomogao "izdojiti" mlijeko kod zastoja, ako je ok u te "medicinske"svrhe ne znam zasto bi bilo opasno da proba covjek ako mu je vec tako privlacna ideja, nekad, kad dijete spava
![]()
Xštrigica prvotno napisa
no na kraju bi se kvrga razbila i blister bi puko samo rucnim masiranjem i izdajanjem.
zaboravio je tehniku, ipak je proslo par desetljeca![]()
kod tvog djeteta je važila ona:AdioMare prvotno napisa
"I see mommy's boobies more in a day than daddy does in a year!"![]()
Sad bi ti moj direktor na to rekao da nije važno što je rekla osoba A, nego što je čula osoba B.ivarica prvotno napisa
![]()
Ne govorim ti to ja, ja imam razumijevanja.
Emso,moram ti reći da sam se od srca nasmijala na tvoj komentar predivne aquine priče s poroda. Od sve ljepote da ti je milozvučnost najupečatljivija?![]()
Ne znam od kud mi ideja da je to u vezi s mjestom poroda?![]()
OK, slažem se.ivarica prvotno napisa
Angelina, nadam se da te nisam uvrijedila, to mi stvarno nije bila namjera, ali posebno osjetljiva po ovom pitanju, pa pušem i na hladno.
AMzasoli ranu, zasoli (placentu)
nastojala sam biti politički korektna do jaj(nik)a, ipak taj pdf nije za raprave. fakat nije.
![]()
Nda. Ni ja se ne mogu otarasiti tog osjećaja. I nije mi patio (odnosno ne pati mi) zbog toga seksualni život nego jednostavno više ne uključuje moje grudi. Do daljnjeg. I sve pet.AdioMare prvotno napisa
Ne znam kak bi reagirala da moj muž pokuša ovako nešto ali nekako odmah vidim sliku u glavi (i moju nogu kak mui leti prema faci) sori ja sam malo pre.. nešto.
Pa to sam htjela reći, meni nije bilo sve 5 jer mi je sex bez stimulacije grudi kao jelo bez soli.Tiwi prvotno napisa
Zato sam vjerojatno i izbjegavala koliko sam mogla i nakon 2,5 godine shvatila da se ne osjećam dobro u svojoj koži. Sorite na OT.Bog, Anchie!
![]()
AM - skužila sam te. I nije off topic, jer se zaista radi o našem tijelu, koje kod svakog malo drugačije reagira.
No, meni je zanimljivo kako moj muž uopće ne doživljava moje grudi drukčije nego kao "hranilice za bebe" - osim kad me ponekad zeza kad se prepune. Meni je to baš drago.
nije tema, al vidite ovo
http://www.metacafe.com/watch/974494...rom_own_teats/
![]()
mm se pravi pred malom da će mi posisati cicu, da vidite kako ga otjera (istina i smije se pri tome) pa se baci na sisanje da mu blokira prilaz
ja samo zavidim Angelini ima vremena za te stvari... kod mene ostaje na glumi![]()
moj bi uskocio bas kad masiranjem nije uspjevalo... koje olaksanje!leonisa prvotno napisa
al sam ful pazila da ne izvuce previse pa da mi navuce previse mlijeka...
A MM od kada mi je krenuo kolostrum (u 7 mj trudnoće) ne prilazi.
Nije baš zainteresiran, ne sviđa mu se niti pomisao na to.
Oboje smo spontano prihvatili da je to isključivo za Luku.
Moj nikada nije posisao moje mlijeko i to mi se čini onako malo bljak da on radi. To je nešto samo za bebu.
A kaj se keksanja tiče, stimulacije ima jer mi je bez toga nekako onak, prazno, ali ne pretjeruje. Pogotovo nije u početku kada se događalo da nakon malo uzbuđenja mlijeko krene samo štrcati unaokolo.
p.s. jednom sam ga tako zašpricala po faci![]()
tako i kod nas. zato najviše volim direkt poslije sisanja - dok se još ne napune. što se poklopi i s time da mara spava pa je to i ujedno najbolje vrijeme (a bome i jedino)ana.m prvotno napisa
![]()
Kod nas je sve isto ko i prije trudnoće i dojenja, MM ne doživljava moje tijelo drukčije. A ni ja se ne osjećam drukčije zbog dojenja, odnosno dojenjem su cice dobile još jednu ulogu, ali nisu izgubile staru. Ali te dvije stvari su mi totalno odvojene, i nikako ne mogu povezati dojenje s MM-om i seksom.
Valjda to što ne doživljavam svoje grudi samo kao hranilice za bebu je razlog što ne mogu dojiti pred drugim ljudima jer mi je neugodno i malo mi je too much kad pročitam da se dijete od 2-3 godine igra i mazi s maminim grudima.
Što se tiče pitanja u vezi bakterija, mislim da je dovoljno da se dobro opereš nakon toga.
meni je md nakon poroda isisao cice jer imam uvučene bradavice da uma može zgrabit. tak da je i on aktivno sudjelovao u prvom podoju i zahvalna sam mu na tome i ponosna na nj. jer inaće opće ne znam kak bi ju podojila...
ona jadna puže prema ciki, ja zbunjena ju neznam ni primit a kamoli neš drugo. on spremno skaće, isisava cicu, bradavica se kruti, kolostrum kreće, uma papa... ma milina!
ipak i oni posluže nećemu tu i tam...
![]()
ok...vidim da sam i ja krivo postavila pitanje...
mislila sam na aktivnosti kao i prije bebe...znaci diranje...lickanje...i kaj se vec radi s bradavicama...
nisam mislila da se hrani mlijekom....to je Lukino...
ah..nema veze...uglavnom sam dobila odgovor za bakterije
opereš sise nakon seksa i nemaš brige 8)Angelina_2 prvotno napisa
ne samo radi oralnih bakterija, nego i ruke lete posvuda![]()
MGrubi![]()
![]()
Sva sreća da moj ne može smisliti mlijeko pa nemamo s tim problema.Ja se ne skidam iz grudnjaka tak da nemamo problem sa štrcanjem mlijeka , a on se prolagodio tome.
Jooooj bakterije - pa mi često jedemo s istom žličicom, pijemo iz iste čaše i grickamo isti keks - svi troje :/
I meni je MM par puta pomagao kad sam imala mastitis (i masažom i "direktno"). Kad sam bila u rodilištu, a Sunčica u inkubatoru, prvih par dana nikako nisam mogla izdojiti veću količinu mlijeka. Sakrili smo se u wc da mi MM pokuša pomoći. Ne znam je li pomoglo to, ili bi mlijeko došlo i bez toga. Ali tada me je bilo strašno sram. Sad mogu o tome otvoreno pisati na forumu i vidim koliko se moj stav o dojenju i svemu vezanom uz to promijenio.
Što se tiče seksa, meni odavno ne curi mlijeko i tu je situacija više-manje ista kao prije trudnoće.