Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Crtici za velike

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Crtici za velike

Ovako - kupila sam cijelu seriju ( :D ), cca 100 epizoda mog najdrazeg crtica "Maison Ikoku" , i gledali smo par epizoda ja i moj sin od 4.g. No, ima nekih scena kad se likovi napiju i sl. Jel to oni kuze sa 4.g.? Jel uopce u redu da on gleda taj crtic? Crtic je inace ful romantican, ali vise za tinejdere. Ali ja sam veeeliki fan tih japanskih crtica, i skroz mi je super kad se zavalimo u kauc nas dvoje i zajedno gledamo. I on obozava.
    Da napomenem da likovi pricaju japanski, a titlovi su na englskom, tako da on ne kuzi ni rijec (a bome nisam ni ja daleko, prijevod je los...).

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam sto bih rekla... crtici za odrasle su crtici za - odrasle, a opet, ne drzim se uvijek toga ni sama (ali pogledam prije nego gledam s njom, kao sto prvo procitam knjigu koja nije bas za njen uzrast, pa tek onda dozvolim ili ne da je i ona cita).

Npr. mi smo gledale (i obozavamo) Avanture male Chihiro (Spirited away) i Pokretni dvorac (Howl's Moving Castle) i jako su je se dojmili, prekrasni su, ali ipak mislim da smo malo pozurile i da joj ne bi nista falilo u zivotu da ih je prvi put pogledala sad ili jos kasnije, a ne s 4-5.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Npr. mi smo gledale (i obozavamo) Avanture male Chihiro (Spirited away) i Pokretni dvorac (Howl's Moving Castle) i jako su je se dojmili, prekrasni su, ali ipak mislim da smo malo pozurile i da joj ne bi nista falilo u zivotu da ih je prvi put pogledala sad ili jos kasnije, a ne s 4-5.
    a princeza mononoke?
    Tona to obozava, a i meni je prekrasan.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo tonu tih japanskih crtića. MD ih voli, a ja sam pogledala nekoliko epizoda za opću kulturu, no nisu mi baš sjeli. Nije da nema simpatičnih gegova ili da se bave nezanimljivim temama, naprotiv, no u načinu koji to rade ima nešto što me ne oduševljava dovoljno da bih ostala zalijepljena ispred ekrana. Iz onoga što sam vidjela (i što mi je MD rekao) ne čini mi se da su ti crtići baš stvoreni za sasvim malu djecu, u najboljem slučaju za starije osmoškolce pa na više.

Citiraj lunas prvotno napisa
    O Jel uopce u redu da on gleda taj crtic?
    Hm...ja sam, recimo, kao klinka jako voljela Gustava i volim ga do danas. Taj je crtić također za odrasle i pun je svakakvih društvenih i karakternih anomalija. Iako sam tada još bila jako daleko od razumijevanja ironije kao izražajnog sredstva, svejedno sam uživala gledajući ga i ne bih rekla da mi je to ostavilo neke teške posljedice. U stvari, nikakva me slika s tv-a nikad nije uspjela toliko unesrećiti kao pravo nasilje i primitivizam kojemu sam bila izložena u vrtiću i školi, gdje je bilo sasvim normalno da se djecu vuče za uši, šalje u kut ili da teta demonstrira svoju moć nad grupom petogodišnjaka tako da ih prisili da unište svoje crteže :? :shock: samo zato jer ona ima loš dan.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

...evo se prijavljuje još jedna obožavateljica crtanih filmova :proud:

moji omiljeni su South Park, The Simpsons, Little tree friends.... svi nabrojani imaju poprilično scena koje nisu za klince i klinceze, a i dobar dio toga oni niti ne bi razumjeli (bude i političkih tema, stvari koje se čitaju između redaka, etc....)[/u]

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

He, he, jos jedna otaku! Pogledali smo i Spirited away i Moving castle!

Danas smo ponovo gledali Maison Ikoku i pitao me sto pitanja. Mislim da i nije bas za 4-godisnjaka, ali tako i onako ce zaboraviti to, pa cemo za koju godinu ponovo imati maraton. Jel sam jako grozna ako ga pustim da to gleda? Bas mi je milo kad to gledamo zajedno. Vjerojatno je njemu draze to sto zajedno nesto radimo, nego sto se njemu svidja taj crtic, ali ...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako i onako ce zaboraviti to, pa cemo za koju godinu ponovo imati maraton.
    Mislis?
    Mi jako dugo nismo gledale Miyazakija pa me strefila vrlo nedavno hrpom pitanja o nekim likovima iz Chihiro ... tko zna koliko dugo ju je to mucilo, a opet, mozda joj je tek tada palo napamet.

Jel sam jako grozna ako ga pustim da to gleda?
    Da, maltretiras dijete.
    (nisi.. ja jedino pogledam sama ili s MM prije nego s njom, cisto da znam sta me ceka i koje dijelove trebamo "proci" zajedno.. ali E je jako osjetljiva na duhove, vjestice i sl. pa zato moram izbjeci element iznenadjenja... kad se radi o crticima koje ste vec gledali, mislim da mu ne stete, vjerojatno bi ti sam rekao da ne zeli gledati)

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja sam gledala Gustava kao klinka i bio mi je super, nije me bedirao koliko se sjećam Sad kad ga gledam ne mogu vjerovati da sam gledala samoubojstva, obješene ljude, totalne crnjake... Mislim da klinci to ne kuže.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    I ja sam gledala Gustava kao klinka i bio mi je super, nije me bedirao koliko se sjećam Sad kad ga gledam ne mogu vjerovati da sam gledala samoubojstva, obješene ljude, totalne crnjake... Mislim da klinci to ne kuže.
    potpisujem ovo. i pitanje - a di ga sad gledaš?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Na kompu, nabavili smo brdo epizoda (u divx formatu )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako i onako ce zaboraviti to, pa cemo za koju godinu ponovo imati maraton.
    Mislis?
    Ne, nadam se. :/
    U biti bih htjela neku potvrdu sa strane da to nije toliko lose.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •