Na drugom topicu sam doznala za ovu informaciju i malo pročačkala po netu.
Pročitavši ovaj članak
http://www.cogforlife.org/fetalvaccinetruth.htm
želudac mi se dobrano okrenuo, pa me zanima koriste li se u Hrvatskoj takva cjepiva ili ne?
Na drugom topicu sam doznala za ovu informaciju i malo pročačkala po netu.
Pročitavši ovaj članak
http://www.cogforlife.org/fetalvaccinetruth.htm
želudac mi se dobrano okrenuo, pa me zanima koriste li se u Hrvatskoj takva cjepiva ili ne?
Ako ste već pisali o tome samo me uputite na link jer trenutno više nisam u mogućnosti tražiti.
Ne kuzim gdje zelis da te uputimo.
Cjepivo protiv rubeole proizvodi se na stanicama abortiranog fetsa, koje se cini mi se uvijek iznova uzgajaju, jedne te iste (valjda - tak i tak me nije briga, previse mi je morbidno da bi to uopce iole detaljnije istrazivala).
mene iskreno brine šta takvo cjepivo radi našem imunološkom sustavu
da li može izazvati autoimunu bolest
zašto ne neka druga beštija?
:shock: Ja mislim da je različitomagriz prvotno napisa
u čemu?
humani embrij se ne korisit kao takav, već se od njega stvara stanična kultura. a to bome nije isto...
Meni, kao laiku, strašno zvuči taj spoj riječi abortirano, humani embrij i proizvodnja cjepiva. Sa "embrijem pileta" se nekako lakše mirim. Nadam se da si u pravu i da ipak nije tako morbidno i užasno kako zvuči.
ljudskog porijeklamagriz prvotno napisa
i onda cjepivo aktivira imunosistem na agresiju na nešto ljudskog porijekla
postoji li opasnost da napadne svoj organizam? ljudskog je porijekla
meni osobno strašno zvuči pojam abortus i samo izvođenje istog. bez obzira bilo to u svrhu prekida trudnoće ili prilikom in vitro oplodnje. ali to je moje mišljenje čime zalazim u OTamaranth prvotno napisa
bolje da je naglašeno abortirano, nego da imaju pravo stvarati embrio koristeći spermije i jajne stanice iz umj. opl. koji više ne trebaju svojim vlasnicima
jeste li čuli da u UK su dopustili oplodnju ljudskih spol. stanica sa životinjskim?
A kako da se otkriju lijekovi, nego istrazivanjima? Mislim, ako je netko protiv takvih istrazivanja, onda bi trebao biti dosljedan sebi i nikada ne posegnuti za nekim lijekom.
Magriz, ni najmanje, to je upravo tema topica. Dio u kojem se pojavljuje dvojba nastupa u trenutku kada posegneš za moralno krajnje neprihvatljivim rezultatom nasilja iz neznanja jer te nitko nije o tome obavijestio.magriz prvotno napisa
Kad se malo udubiš u problematiku vidiš da se isti obrazac ponavlja u nedogled, a tebe se podrazumijeva kao poslušnu ovcu koja će disciplinirano stati u red za žigosanje, potom za šišanje i na kraju za klanje. Samo oko nediscipliniranih ovaca se diže frka.
neke granice nikad se ne treba priječiDeaedi prvotno napisa
bez obzira na samu mogućnost i znanje za to
R. Steiner je oko 1930. upozorio farmere da ne daju koštano brašno biljojedima, da će poludjeti
to se i desilo
samo mu nitko nije vjerovao jer je on tu tvrdnju bazirao na čistoj teoriji
biljojed posjeduje energiju za preuzimanje biljaka, ne mesa
http://www.donjikraljevec.hr/rudolfsteiner.html
ismijali su ga
a tko se sad smije?
minotaur je bio čovjek sa pravima čovjeka ili životinje?
Slazem se. Ali, znanost se razvija, granice se pomicu. Tko je mjerodavan da postavi granice?MGrubi prvotno napisa
Nije mi jasno, npr. neki bojkotiraju proizvode koji se testiraju na zivotinjama... A sta ako oni ili neki clan obitelji tesko oboli i jedni lijek je onaj testiran na zivotinjama ili na ljudima, da li ce ostati doljedni i bojkotirati ga i po cijenu zivota...Hocu reci, lako je bojkotirati kada nema posljedica po tvoju komociju ili egzistenciju...ali kada ima, onda nitko ne pita kako je uzgojen lijek koji ce spasiti zivot.
Ma taj ti je namlatio čak i Cro Copa pa možda i nije baš najbolji primjer u ovom podnebljuMGrubi prvotno napisa
![]()
etikaTko je mjerodavan da postavi granice?
za znanost su "neispravni" ljudi trpani u logore i nad njima su provodili pokuse
granice moraju postojati
zbog onih ljudi bez morala, koji će za profit uraditi sve
što se mene tiče bolje da testiraju na životinjama nego na ljudima koji to ne znaju
kao npr. kad su radili testove za neki pesticid
egipatsku djecu su zaprašili avionom i onda uzimali urin
da vide nakon koliko dana neće biti tragova otrova u urinu
dakako, uz potporu egipatske vlade
Davor prvotno napisa
![]()
gle, ozbiljno, u UK-a su napravili Minotaura
naime zakon ne dopušta oplodnju ljudske jajne stanice životinjskim spermijem
no nisu zabranili oplodnju životinjske jajne stanice sa ljudskom spermom
šta je etički kapitalizamDeaedi prvotno napisa
da li postoji?
ovaj kapitalizam će nas odniti lipom vragu
MGrubi prvotno napisa
Moje hipoteze su se potvrdile, pa valjda postoji.
ne teoretski, nego u kojoj državi se primjenjuje zakonski?
Primjenjuje se kada donosi probitak, a ne-etičke prakse obično loše skončaju na slobodnom tržištu. Zato je valjda i cijepljenje nametnuto - na slobodnom tržištu bi nekako bez veze stršalo.
Pokušat ću doći do deklaracija svih cjepiva koja su na našem tržištu.
Etika je nažalost tako širok pojam i ono što je za mene etično ne mora biti za drugoga. Često ono što je u zakonu, ne mora biti etično i obratno, ono što je etično, nije u zakonu.....
Promjena društva mijenja etiku, propaganda je mijenja, novac, interesni lobiji....
A zapravo su neka načela tako jednostavna - ne činiti drugom ono što ne želiš da se čini tebi i - granica moje slobode je tvoja sloboda, granica moga prava je tvoje pravo.
To je zgodno, ali tvoje pravo na goli život isto tako graniči s nečijim pravom na neograničeno bogaćenje. Naravno da će ti uskratiti vitalne informacije o konzumaciji tvojeg prava.
Ali moraju li se humane diploidne stanice dobivati baš iz fetusa?
Naime, iz ovog citata
"Jezgra bilo koje somatske stanice i bilo koje diploidne stanice embriona, fetusa, djeteta ili odraslog prenosi se u oocitu i dobiva se identicni sisavac."
dalo bi se zaključiti da i odrastao čovjek ima diploidne stanice, prema tome, možda se kultura za cjepivo radi i od npr. ljudske krvi?
mislim da je Priorix povučen i promjenjen taj dioklia prvotno napisa
infekcija HIV-om
valjda
Može i fetus biti zaražen HIV-om.
Pouzdano znam da se interferonski pripravci rade od ljudske plazme. Da, rizik od infekcije uvijek postoji, kao i kod transfuzije.
Ti to "njima" želiš pomoći? Sjeti se: "A nemajte udjela u jalovim djelima tame, nego ih dapače raskrinkavajte", Efežanima 5.11
Ako je nešto loše, neće postati ništa bolje kad se učini dvaput. Ako "oni" nisu bili u stanju cjepivo prvi put napraviti kako treba, otkud ti povjerenje da će im baš sada uspjeti. I što će ih motivirati? Lovu već imaju.
Evo pogledaj, ekipa koja je vioxxom potrovala tolike ljude (odšteta je u milijardama dolara) i sada im se na neviđeno poklanja ogromno povjerenje i djecu se cijepi gardasilom :bljuc:
Pa rasprava ode u filozfiju i etiku...
Ali mene vise zanima neki realniji scenarij. Dakle, ako se lijek moze dobiti i dobiva se samo takvim, za neke neprihvatljivim metodama (testiranje na zivotinjama i ljudima, uzgoj na stanicama ljudskog embrija), znaci li to da ga necete uzeti ako zatreba u bolesti?
Ne znam. I tako sam sklona odbijanju lijecenja raznoraznog.
Strasno tesko pitanje, i mislim da nema jednostavnog odgovora na njega :/
Pa da, ali to sto nemam odgovor na to pitanje nece utjecati na cinjenicu da cu se i dalje zgrazati nad tim da se za potpuno bezazlenu djecju bolest pravi cjepivo na stanicama abortiranog ljudskog fetusa...
Ali meni još fali podatak jesu li uvijek hum. diploidne stanice uzete iz fetusa ili postoji i drugi način njihova uzimanja?
Druga stvar - hepatitis baš i nije bezazlena bolest, a našla sam podatak da se i kod toga cjepiva one koriste. Jučer mi je D. našao špricu u dvorištu (s iglom :shock: ), kvart je takav i ja stvarno namjeravam i njega i M cijepiti. Ali sam sada u velikoj muci, priznajem.
Još bih i mogla prožvakati da se radi o stanicama nenamjerno pobačenih fetusa. Ali namjerno... I nakon IVF-a.....![]()
meni je odgovor jednostavan: pravo na samoočuvanjeanchie76 prvotno napisa
tad čovjek čovjeku postaje vuk
no to ne opravdava pokuse
ona neka sekta (amiši ili koji drugi) odbijaju tranfuziju krvi čak i kod operacija
i šta se desilo?
dr.-ovi i ostali su bili prisiljeni razvijati operativne metode sa minimalnim gubicima krvi
bez njihovog odbijanja-pritiska ti veliki pametni mozgovi ne bi ni pokušavali riješiti bolji način
mene ne tangira abortitanih fetusa, oni su ionako osuđeni na smrt , kao organi za doniranje, bolje nego da ih pokrije crna zemlja
bar neke koristi
nego opasnost autoimunih bolesti, raka, i ostalih sr****
Mislim da ima, odnosno da bi trebalo biti. Odnosno, mogla bi reci da se ja osobno tako nekad zapitam. Naime, takva pitanja si postavljam prije nego se odlucim za neki radikalni potez, odnos izjave tipa ne podrzavam, bojkotiram, odbijam, zgrazam se i sl.anchie76 prvotno napisa
Recimo da (pojednostavljeno, jer ipak forumska komunikacija nije prikladana za raspravu oko ovakve slozene problematike), ukoliko bi odgovor na to pitanje bio: Ne, necu nikad uzeti takav lijek/medicinski pripravak, pa cak i pod cijenu vlastitog zivota ili zivota svojih najblizih, onda bi na neki nacin ta osoba imala neko, nazovimo to "moralno pravo" zgrazati se, bojkotirati ili boriti se protiv takvih istrazivanja.
No, ukoliko ipak ne moze dati takav rezolutan odgovor ili bi odgovor bio drugaciji, dakle, ipak bi, pod nekim uvjetima okolnostima i sl. uzela lijek dobivem takvim istrazivanjima, onda po meni ta osoba ne bi imala to "moralno pravo". Naime, to bi znacilo da se bori za odredjen cilj dok nema posljedica po osobnu egzistenciju ili komociju, ali kada su u pitanju osobni interesi onda se ipak poseze za predmetom svog neodobravanja.
E sad, bojkotiranjem i borbom za npr. zabranom takvih istrazivanja postavlja se pitanje da li ugrozava egzistencija onih kojim bi takav lijek spasio zivot, ali s obzirom da je zabranjem pod pritiskom aktivista ta osoba ne bi imala pravo izbora.
Mozda ce sad neki reci da nije sve crno/bijelo, da ima i sivog, ali pitam se zar nije je trazenje izlika u sivom samozavaravanje?
Da se ne bi krivo razumjeli, ja nisam za bezuvjetnu dopustenost svih istrazivanja...Imam puno nedoumica...Ali, ne mogu se zgrazati, jer ne znam kako bi u određenim situacijam postupila. Dakle, ne mogu baciti kamen...
Kojoj to? Naročito smrtonosnim vodenim kozicama?Deaedi prvotno napisa
Tema se malo prosirila, ne govorim o cjepivima nego i o bolestima. Npr. rak. Nazalost, vodene kozice nisu jedina bolest na svijetu.Davor prvotno napisa
Ali OK, da onda zakljucim da ste protiv takvih istrazivanja u svrhu proizvodnje cjepiva, ali ih podrzavate u svrhu proizvodnje lijekova?
i bolesti...nijedno cjepivo nije nastalo bez da je prije toga bila neka bolest. I ja čekam odgovorMGrubi prvotno napisa
Ne kuzim na osnovu cega i za koga konkretno bi to zakljucila. :/
Da, pa rekla bi da je to onda :/ , jer kako onda mozes pausalno zakljuciti da se necemu protivis?marta prvotno napisa
Ne kuzim te. Na osnovu cega na ovom topicu ti mozes zakljucivati da smo "mi" (tko smo uopce "mi") protiv "cega konkretno"? Ne razumijem kako ti uopce ovaj topic moze suziti za zakljucivanje o meni?
Uz dužno poštovanje svim medicinarima, ali to će postati tema za raspravu tek kada se nakon, evo, više od 100 godina istraživanja pronađe lijek kojeg će alopatska medicina prihvatiti i konačno započeti liječiti ljude. Ovo do sada je najsličnije tretiranju sifilisa živom - neljudsko, ponižavajuće i smrtonosno.Deaedi prvotno napisa
Zadnjih 20 godina vrla alopatska medicina nije ponudila niti jedno rješenje kojim bi se bolesnicima popravila kvaliteta života ili zdravlje. Čak i "dijagnostika" koja se, kao, jako popravila - dokazano povećava broj oboljelih. Recimo mamografija, monstruozna prijevara stoljeća.
Pretpostavljam da, obzirom na temu, kad bi se nekome omogućilo monstruozne eksperimente s fetusima da će za života (ovog svemira) pronaći makar i lijek za hunjavicu? I sve samo zato da bi se ignoriralo sve ostale pristupe problemu koji (za razliku od vrle onkologije) funkcioniraju?
Na hvala.