Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: inducirati porod ili ne?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno inducirati porod ili ne?

pozdrav svima,citam vas vec dugo pa evo da se pridruzim.trudna sam 38+6 i dosad je sve bilo ok.prije 3 dana po prvi put nisam bebicu osjecala cak 4 sata i odmah otisla na pregled.ctg super,bebica se odmah pocela micat,plodna voda i utz ok.drugi dan ista stvar,ponovo u bolnicu,e sad doktor kaze da ima malo manje plodne vode.zbog smanjenja pokreta doktor predlaze indukciju poroda.ja sam skroz protiv toga ali strah da nesto nije u redu sa bebicom je veci.od tada vec drugi dan bebica je ponovo aktivna,ja sam svaki dan sve nervoznija dok cekam prirodne trudove.sta da radim?poslusati doktora ili? :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a da odes po jos jedno misljenje?

ja sam zadrti protivnik indukcije, tako da bi moj odgovor na pitanje iz naslova bio--neeeeeee!

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I moj bi bio neeee...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Doktor ti je vjerovatno predložio indukciju kako bi smanjio rizik da se bebi nešto ne dogodi jer izgleda stanje nije sasvim uredu. Da je nešto jako kritično već bi te poslali na neki hitni postupak ovako mu je izgleda samo sumnjivo. Doktor ti očito ne može garantirati da će sa bebom biti sve ok i želi ići na sigurno. Shvaćam da bi htjela da porod krene prirodnim putem no mislim da je to sada potpuno sekundarna stvar. Bitnije je da se bebica koju si nosila 9 mjeseci rodi zdrava nego da dobiješ svoje trudove. Ja sam za prirodni porod no ne pod svaku cijenu. Možeš zatražiti i drugo mišljenje no ja ne bih dvojila hoću li poslušati doktora ili odlučivati sama o nečemu što ipak nije moje područje.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je, tak je i meni jedan doktor rekao da mi je posteljica starija, pa nije bila. dovoljno da se (nepotrebno) zabrines. mogu se i oni zeznuti. zasto da riskira da ju induciraju pa da nakon mucenja zavrsi na carskom ako ne mora? pa na pregledima se vidlo da je beba ok. ako ti je panika, mozes ici svaka 2 dana na ctg, ako s bebom nesto nece biti u redu to ce se svakako tamo vidjeti.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zbog smanjenja pokreta doktor predlaze indukciju poroda.ja sam skroz protiv toga ali strah da nesto nije u redu sa bebicom je veci.od tada vec drugi dan bebica je ponovo aktivna,ja sam svaki dan sve nervoznija dok cekam prirodne trudove.
    Pred porod bebica se malo smiri, nema mjesta i često se dogodi da majke ne osjete pokrete.
    Ja ne bih išla na indukciju da je do toga.
    Ako je CTG uredan, nema trudova, plodna voda ok (bitno je da nije zelena), smiri se i svakako potraži drugo mišljenje.
    Samo hrabro!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A što da je bila starija?
    Osim toga zašto bi inducirani porod morao završiti carskim i iskomplicirati se.
    Može se gledati iz raznih kutova i svakako da ne treba trčati na indukciju zbog bez veze, ali opet ne treba ni izbjegavati pod svaku cijenu. No jel ima razloga za nju ili ne joj ne možemo reći ni ti ni ja.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pitanje je jako nezahvalno, no ako si nesigurna, jedino što ti mogu savjetovati je second opinion, naravno od LJEČNIKA, ovako... mnogo baba, kilavo dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    A što da je bila starija?
    pa nista. informacija koja nema apsolutno nikakvu vrijednost, osim da zabrine rodilju. kaj sam mogla napraviti? ici na carski? ak me kuzis kaj ti hocu reci.

odredeni postotak indukcija zavrsava carskim jer tijelo i beba jednostavno nisu spremni, to je sasvim logican ishod.

ja i dalje mislim da je indukcija opcenito nepotrebna--jer za komplikacije postoji carski rez.

slazem se s mc da treba potraziti drugo lijecnicko misljenje. jedan gin ce biti za indukciju, drugi mozda nece (ako je u pitanju manjak plodne vode). e sad, tko je od njih u pravu..

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    je, tak je i meni jedan doktor rekao da mi je posteljica starija, pa nije bila. dovoljno da se (nepotrebno) zabrines. mogu se i oni zeznuti. zasto da riskira da ju induciraju pa da nakon mucenja zavrsi na carskom ako ne mora?
    mikka, na osnovu jednog, vlastitog iskustva teško je crpiti svo medicinsko znanje. bolje i sto puta se nepotrebno zabrinuti, nego se nezabrinuti kad je jednom potrebno. s jedne strane postoji rizik ozloglašenog carskog, a s druge strane postoji rizik da se bebi nešto dogodi - možda čak i trajno. a možda i nepovratno.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo ja samo da potpišem MC. to je ono što i ja pokušavam reći samo drugim riječima

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam definitivno za prirodni porod ali bi radje ne znam kako inducirani nego

rizik da se bebi nešto dogodi - možda čak i trajno. a možda i nepovratno.
    al to sam ja. mozda bi netko drugi drugacije. ja nisam toliko hrabra.

dijelim stav sa doroteom i MC.

podji po jos jedno lijecnicko misljenje pa ce ti bit mozda bit lakse odlucit.

sretno u svakom slucaju!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    je, tak je i meni jedan doktor rekao da mi je posteljica starija, pa nije bila. dovoljno da se (nepotrebno) zabrines. mogu se i oni zeznuti. zasto da riskira da ju induciraju pa da nakon mucenja zavrsi na carskom ako ne mora?
    mikka, na osnovu jednog, vlastitog iskustva teško je crpiti svo medicinsko znanje. bolje i sto puta se nepotrebno zabrinuti, nego se nezabrinuti kad je jednom potrebno. s jedne strane postoji rizik ozloglašenog carskog, a s druge strane postoji rizik da se bebi nešto dogodi - možda čak i trajno. a možda i nepovratno.
    ja sam aludirala na to da se doktori znaju zeznuti u procjeni. kaj je to tako nemoguce? inace sam te potpisala. what's the problem?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

izgleda da sam si "stvorila" imidz poremecene sektasice koja bi radije da joj dijete umre nego da ode na indukciju ili carski. razocarat cu vas, ja se dobro informiram prije nego donesem odluku..

ali i dalje ne vidim prednosti indukcije. ako postoje problemi, zasto ne ici odmah na carski?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mikka

onda se ocito svi slazemo. neka potrazi drugo misljenje.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Obavezno drugo mišljenje.
    Generalno, moj bi odgovor bio: NE! indukciji.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

izgleda da sam si "stvorila" imidz poremecene sektasice koja bi radije da joj dijete umre nego da ode na indukciju ili carski. razocarat cu vas, ja se dobro informiram prije nego donesem odluku..
    ma neeee, otkud ti ta ideja? salim se, pa vidiš da smo pisale u isto vrijeme, pa se malo "naslagalo" odgovora.

a sam aludirala na to da se doktori znaju zeznuti u procjeni. kaj je to tako nemoguce?
    naravno da nije. lječnici su ljudi. al što misliš da je gore, da se zeznuo pa nepotreban medicinski pothvat uradio, il da se zeznuo pa potreban medicinski pothvat NIJE uradio?

kako god, teško je ovako na daljinu dati prognozu i savjet o kojem ovisi život i zdravlje nerođene bebe, još nama kao laicima. stoga, nek potraži ako treba i treće mišljenje lječnika, pa valjda će se neko točno rješenje iskristalizirati.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je 1. porod bio inducirani i to mi je pasalo jer su mi brijanje i klistiranje obavili prije nego što su trudovi počeli.
    Ne mogu si zamisliti klistir za vrijeme trudova. Hm....i budući da mi je od početka trudova do kraja poroda bilo svega samo 15 min (a toliko mi je trebalo i u wc-u nakon klistira rodila bi bebu u wc-u! :/
    Naravno,ako si ti za prirodno i ako nije beba u opasnosti svakak odbaci inducirani. Ali kao što cure kažu i druga mišljenja su važna. Sretno!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ali i dalje ne vidim prednosti indukcije. ako postoje problemi, zasto ne ici odmah na carski?

možda ne vidiš ti, ali vidi doktor šalim se malo....
    pa zašto bi netko išao na carski ako to nije potrebno. možda nije rizičan porod nego potencijalni ostanak bebe u stomaku što ne znači nužno da se beba ne smije roditi vaginalno.

Ja sam rodila inducirano zbog nešto lošijeg ctg-a i potpuno mi je drago što sam uspjela roditi vaginalno.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo ja vec bila kod svoje susjede ginekologice i ona kaze da zasto sam toliko protiv induciranja jer ko jamci da cu uopce dobit svoje trudove,kaze da pratim pokrete triput dnevno i ako opet dode do smirivanja da odem na inducirani.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ko jamci da cu uopce dobit svoje trudove
    ne mogu vjerovati ovakvoj izjavi :shock:
    beba mora kad-tad van, i trudove ćeš kad-tad dobiti. logika stvari. priroda i fiziologija ti jamče da ćeš sigurno dobiti svoje trudove.
    to što se njima nekad ne da čekati da do trudova dođe, to je druga priča.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Pčelica prvotno napisa
    evo ja vec bila kod svoje susjede ginekologice i ona kaze da zasto sam toliko protiv induciranja jer ko jamci da cu uopce dobit svoje trudove,kaze da pratim pokrete triput dnevno i ako opet dode do smirivanja da odem na inducirani.

Pa mislim da većina žena (ako ne i sve) ako se dovoljno dugo čeka dobiju svoje trudove.Nisam još vidjela niti jednu koja je ostala vječno trudna.Šalu na stranu,ali moderna medicina još nije dokučila zašto porod počinje u baš određenom trenutku(naravno, kod svakog različitom) i kako to beba daje signal da je spremna.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lutonjica ,u isti tren...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

suglasna sam sa sirius i lutonjicom.

ako razlog za inducirani porod nije (neka) predstojeća opasnost za dijete (u smislu da ne smije više ni dana ostati u majčinom trbuhu), nego mogućnost da žena ne dobije trudove onda je to čak i meni kao laiku - potpuno van pameti.

de, preskoči ti taj second opinion i odi još po treći. ovu susjedu nećemo pikati.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, ja nisam za riskiranje, ne bih se baš usudila donositi na svoju ruku neke odluke gdje je možda u pitanju život mog djeteta.
    A kaj se mog drugog poroda tiče...Hm, ni sama ne znam što da mislim!
    Inducirali su me sa 41+3, prvo gelom, pa bušenjem vodenjaka, na kraju su dodali i malo dripa, ali Iva je bila nekako krivo smještena i na kraju sam završila na carskom. Na kraju kad se rodila procjena starosti bebe je bila 40+3. :/ .
    I pitam se kaj bi bilo da sam čekala svoje trudove, da sve krene prirodno...
    Možda bi se ona do tada uspjela smjestiti u zdjelicu kako treba i rodila bih vaginalno. A možda bih opet zavšrila na carskom.
    Sada mogu samo nagađati...
    Btw, ja sam išla na indukciju zbog lošijeg ctg-a.
    I nisam bila odvoljno hrabra da to odbijem.
    I nekako se slažem za MC i doroteom 24.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam susjedu ginekologicu shvatila na drugačiji način. Pošto Pčelica ne želi indukciju i čeka svoje prirodne trudove, a ginekolog joj je rekao da je možda riskantno čekati, ginekologica joj je rekla da možda ni ne dobije svoje trudove u dogledno vrijeme dok ne postane prerizično. Ako si 38 tjedana, realno gledajući može proći još skoro mjesec dana dok ti trudovi ne krenu sami od sebe. Mogu krenuti svaki čas, ali može se to još otegnuti na 2,3 ili 4 tjedna.

U svakom slučaju ja ti šaljem vibrice da krene čim prije
    Seks može jako pomoći

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svaki dan je za bebu vazan, mjesec dana je jako puno za njezin razvoj...
    Iz tvog posta meni se nekako ne cini da je dr. jako inzistirao na toj indukciji već ju je ponudio, za sada, kao mogućnost?

Po drugo misljenje bi ja isla kod nekog u kojeg stvarno imam povjerenje (makar u smisli da j epoznati strucnjak), je si li isla u KBC na koju kontrolu? Osim drugog misljenja odabrala bi i redovite (svaki drugi dan) kontrole, tako pratis bebu i mozes joj osigurati sto je moguce vise vremena za razvoj prije poroda...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Slažem se s doroteom24!
    Probaj ovaj recept; seks ujutro,popodne i navečer 2-3 dana za redom i trudovi su tu!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

što volim kad smo u biti svi u pravu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj evita prvotno napisa
    Probaj ovaj recept; seks ujutro,popodne i navečer 2-3 dana za redom i trudovi su tu!
    Si ti normalna :shock: Pa tako bi se i ne trudna žena porodila

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I moja je beba bila mirna dva tjedna prije poroda. Jedan dan je čak nisam osjetila 13 sati + veći dio prethodne noći. Umrla sam od straha.
    Došla na hitni pregled, sve 5.
    Doktorica mi je rekla da je moguće da se umirila zbog vrućine i mamine iscrpljenosti.
    Predložla mi je indukciju.
    Nisam prihvatila.
    Jer, u principu, beba je bila sasvim dobro.

Ako se sad osjećaš dobro i beba se rita, mislim da nema razloga za brigu.
    U svakom slučaju kontrola i drugo mišljenje.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hvala svima na savjetima.situacija sljedeca: danas isla na redovni ctg i utz kod svoje privat.ginekologice.ona kaze da je beba jako vitalna,otkucaji super,posteljica 3.stupanj zrelosti(zadnji) al ju malo brine manjak plodne vode i poslala me ponovo vec sutra na ctg u KBC pa pon.opet kod nje na pregled,dakle konstantno pracenje.e sad kaze,ako je sve u redu cekaj prirodne trudove ako ctg bude los onda induciranje.cini mi se razumno.da,doktor je indukciju ponudio kao mogucnost ukoliko ponovo dode do smirivanja bebe. sto se tice sexa ne usudim se jer sam prst otvorena a negdje sam procitala da u tom slucaju moze doc do spontanog...ima li netko iskustva sa tom otvorenoscu,jel to istina?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je beba bila ful mirna zadnjih mjesec dana dok sam lezala u bolnici (zbog tlaka). Mozda je bio deprimiran bolnickom hranom. Uglavnom vec sam se bila navikla da sestra koluta ocima kad se vrati po nalaz, ponavlja mi ctg i prije toga mi snazno protrese trbuh na sve strane i doziva bebu :shock:
    rodio se Alen, totalno veseo i ziv, puno nespavanja po noci -valda se u trbuhu naspavao-

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Pčelica21 prvotno napisa
    sto se tice sexa ne usudim se jer sam prst otvorena a negdje sam procitala da u tom slucaju moze doc do spontanog...
    je do spontanog - otvaranja i trudova

naime ima tvar u spermi koja potice kontrakcije/trudove i otvaranje. zato se zenama koje se rano (u ranim tjednima trudnoce) pocnu otvarat sex ne preporuca. al tebi nije rano

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a to je zbog sperme? uf,kod mene onda ne vrijedi jer otpocetka trudnoce muku mucim sa zlocestim bakterijama pa mi zabranjen sex bez zastite (radi infekcije moguce).e bas sam peh.nadam se da ce moj bebano ipak ovih dana najavit svoj dolazak

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

selim temu na porode

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj evita prvotno napisa
    Si ti normalna :shock: Pa tako bi se i ne trudna žena porodila
    Zavisi kolko muž može izdržati. Ako je brz onda treba i češće.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Doktor ti je vjerovatno predložio indukciju kako bi smanjio rizik da se bebi nešto ne dogodi jer izgleda stanje nije sasvim uredu. Da je nešto jako kritično već bi te poslali na neki hitni postupak ovako mu je izgleda samo sumnjivo. Doktor ti očito ne može garantirati da će sa bebom biti sve ok i želi ići na sigurno. Shvaćam da bi htjela da porod krene prirodnim putem no mislim da je to sada potpuno sekundarna stvar. Bitnije je da se bebica koju si nosila 9 mjeseci rodi zdrava nego da dobiješ svoje trudove. Ja sam za prirodni porod no ne pod svaku cijenu. Možeš zatražiti i drugo mišljenje no ja ne bih dvojila hoću li poslušati doktora ili odlučivati sama o nečemu što ipak nije moje područje.
    veliki potpis.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    a sam aludirala na to da se doktori znaju zeznuti u procjeni. kaj je to tako nemoguce?
    naravno da nije. lječnici su ljudi. al što misliš da je gore, da se zeznuo pa nepotreban medicinski pothvat uradio, il da se zeznuo pa potreban medicinski pothvat NIJE uradio?
    pa zapravo je problem i jedno i drugo: nekad djelovanje bez potrebe može stvoriti veći problem, nego ne-djelovanje.
    isto vrijedi i obrnuto.
    poanta je u staroj dobroj liječničkoj "Primum non nocere", tj. prvo ne štetiti;
    ali djelovati onda kad je nužno.

moj prijedlog-u konkretnom slučaju treba uzeti u obzir jednu i drugu stranu vage:
    ispitati da li je dijete sad i odmah ugroženo; koliko je u postotku točna procjena tj. taj screening postupak;što se može dogoditi ako se još pričeka; da li je prihvatljivo češće kontroliranje djeteta i eventualno samo u hitnom slučaju carski rez itd...
    i onda s druge strane: koji su rizici indukcije (recimo podatak da 50ak%indukcija ne uspije tj. završi carskim rezom) i rođenja djeteta nekoliko tjedana prije termina, koji su rizici da pluća i vid nisu zreli, rizici odvajanja radi inkubatora itd...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa

naime ima tvar u spermi koja potice kontrakcije/trudove i otvaranje. zato se zenama koje se rano (u ranim tjednima trudnoce) pocnu otvarat sex ne preporuca. al tebi nije rano
    sperma omekšava grlić maternice, tako pomaže lakšem otvaranju

orgazam djeluje na kontrakcije tj. potreban je isti hormon : oksicitin

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj zhabica prvotno napisa

sperma omekšava grlić maternice, tako pomaže lakšem otvaranju

orgazam djeluje na kontrakcije tj. potreban je isti hormon : oksicitin
    kao sto rekoh, u sjemenoj tekucini se nalaze prostaglandini koji uzrokuju kontarkcije maternice. naravno da je za one glavne kontrakcije i prave trudove potreban oksitocin ali i sperma ima slican ucinak.

ne znam sto si mislila pod ovim da sperma omeksava grlic maternice? na koji nacin?

inace mi je biokemija bila najdrzi predmet

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ima nešto, tribati ćeš guglati, nije moje područje
    to sam negdje nabasala

zar se onaj gel za omekšavanje grlića kod indukcije ne radi od svinjske sperme ili sam ja nešto krivo zampamtila?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ima nešto, tribati ćeš guglati, nije moje područje
    al je moje podrucje

sad nemam vremena trazit to za omeksivanje grlica ali budem. ako imas link daj. skuzajte na OT.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prostaglandin djeluje na omeksavanje i otvaranje cerviksa. to je taj hormon koji se nalazi u spremi, a otpusta i se pri porodu.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja bih samo htjela napisati svoju situaciju pa ako netko ima nesto za prokomentirati-samo neka!
    Sad sam 38+2, otvorena 2 prsta, plodna voda obilna i mlijecna, beba se spustila sasvim dolje,ctg uredan i pokazao pripremne trudove (neredovite),sve u svemu ginekologica kaze da je nalaz odlican.
    I onda me iznenadi ponudom da mi za iduci tjedan (39+2) dogovori porod jer je tada dezurna jedna doktorica s kojom ova moja ocito i inace ima dogovore za svoje pacijentice. Onda mi je sestra rekla da mozda uopce ne bi dobila drip jer da i od klizme znaju trudovi krenuti a da ja ionako vec imam trudove. Idem preksutra na pregled (sad mi stalno kontrolira plodnu vodu) i odlucila sam neprihvatiti ponudu jer mi je jednostavno glupo trudnocu koja je skroz uredna prekidati samo zato da me porodi odredjena osoba. Ja sam odlucila ne petljati se i pustiti da sve ide svojim tijekom pa kom dopadnem, dopadnem! Sta vi mislite??

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sonata pa slično sam nešto imala i ja samo što sam tada već prešla termin i u dogovoru s doktorom sam odbila da me smjeste na odjel i induciraju. Nije bilo problema i nastavila sam ići na redovite kontrole. I ja bi odlučila ovako kao ti da sam na tvom mjestu.
    No kada mi ctg nije bio dobar i kada me doktor poslao u rađaonu naravno da tada nisam odbijala.
    Ako je sve uredu totalno je bez veze inducirati samo zato da bi ti na porodu bila određena doktorica. Protiv takvih stvari se treba boriti. Sretno da što prije krene samo od sebe

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sonata,
    ja sam rodila 4 dana preko termina

dr. Jukić iz Vž rodilišta mi je rekao u petak da je voda mlječna, 1 prst otvorena, što znači da će porod brzo, za koji dan
    porod je krenuo u ponedjeljak ujutro
    reka mi je da mi je dužan ponuditi indukciju čim prijeđem termin, ja sam odbila

nemoj se žuriti
    klizma neće pokrenuti trudove kojih nema, ti mali trudičći koje imaš su pripremni, maternica se uvježbava, još nije vrijeme

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala na informacijama, ja cu takodjer pristati na indukciju ako se pokaze da nesto nije dobro. Slazem se da ako i prenesem a sve je u redu, opet treba cekati jer mozda je i termin promasen s obzirom na moje neredovite cikluse. Drugim rijecima, kad moja gospodicna pozeli van, neka to bude onda!! :D Pozdrav!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako je sve uredu totalno je bez veze inducirati samo zato da bi ti na porodu bila određena doktorica. Protiv takvih stvari se treba boriti. Sretno da što prije krene samo od sebe
    meni i dorotei je izgleda suđeno na ovom topicu ovako se razgovarati - veliki potpis.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam apsolutno protivna "nepotrebnoj" indukciji. Pogotovo da bi bila u smjeni neke doktorice.
    Ja sam indukciju odbila kad sam vec bila i prenjela 6 dana a i doktor me raskrvario jako kod amnioskopije. Al beba je bila ok, malo manje plodne vode ali nista strasno. Sljedeci dan sam rodila prirodno.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •