kristina_zg prvotno napisa
da, ali ako će dijete rasti u okruženju gdje svi drugi tupe jedno jedino ja drugo..kog će dijete slušati? njih

ovo je dijelom zabluda. dijete ipak vecinu vremena provede s tobom i imas dovoljno prostora i vremena da mu usadis svoja nacela i principe zato ne brini. naravno da ga ne mozes zastitit od utjecaja ostalih ali ipak najveci utjecaj imas ti. polako ce s vremenom sjest sve na svoje mjesto. mozda ce ti se petljat ali sve manje. ja bar vjerujem da vecinom bude tako.
znam kako ti je ali izdrzi. ako je to tvoj stil ajde linijom tezeg otpora i "svadjaj se" samo nemoj rusit odnos, mislim da time dijete najvise gubi, ako to nije tvoj stil nije izaberi neki drugi nacin koji ti vise pase i mislis da je bolji ali vjeruj mi na dijete ipak najveci utjecaj imas ti i tm.
ja se u takvim situacijam promislim pa je li stvarno ta jedna sitnica (jer kad pogledas to je sitnica u usporedbi sa citavim odgojem djeteta) vrijedna toga da se namusim na svoje svekije pa da mi dijete izgubi dvije velike, vazne i dragocjene osobe u zivotu - dida i baku. koji ga obozavaju i zapravo mu zele sve najbolje samo se nekad zanesu, cesto u neznanju. pa ili pristojno kazem ili prigrizem a najcesce svojim primjerom pokusam pokazat sto zelim a sto ne zelim. bilo je i kod nas pizze sa 6 mjeseci i komadic torte s jajima meni iza ledja i reagirala sam, kad bi ga posjeli ja bi ga uzela i rekla da to nije dobro, objasnila, i kad malo sire pogledam ma nsiu to tako tragicne stvari. moji svekiji su ipak jako dobri ljudi koji puno mom djetetu mogu pruzit. prije svega puno ljubavi.