ovo je dijelom zabluda. dijete ipak vecinu vremena provede s tobom i imas dovoljno prostora i vremena da mu usadis svoja nacela i principe zato ne brini. naravno da ga ne mozes zastitit od utjecaja ostalih ali ipak najveci utjecaj imas ti. polako ce s vremenom sjest sve na svoje mjesto. mozda ce ti se petljat ali sve manje. ja bar vjerujem da vecinom bude tako.kristina_zg prvotno napisa
znam kako ti je ali izdrzi. ako je to tvoj stil ajde linijom tezeg otpora i "svadjaj se" samo nemoj rusit odnos, mislim da time dijete najvise gubi, ako to nije tvoj stil nije izaberi neki drugi nacin koji ti vise pase i mislis da je bolji ali vjeruj mi na dijete ipak najveci utjecaj imas ti i tm.
ja se u takvim situacijam promislim pa je li stvarno ta jedna sitnica (jer kad pogledas to je sitnica u usporedbi sa citavim odgojem djeteta) vrijedna toga da se namusim na svoje svekije pa da mi dijete izgubi dvije velike, vazne i dragocjene osobe u zivotu - dida i baku. koji ga obozavaju i zapravo mu zele sve najbolje samo se nekad zanesu, cesto u neznanju. pa ili pristojno kazem ili prigrizem a najcesce svojim primjerom pokusam pokazat sto zelim a sto ne zelim. bilo je i kod nas pizze sa 6 mjeseci i komadic torte s jajima meni iza ledja i reagirala sam, kad bi ga posjeli ja bi ga uzela i rekla da to nije dobro, objasnila, i kad malo sire pogledam ma nsiu to tako tragicne stvari. moji svekiji su ipak jako dobri ljudi koji puno mom djetetu mogu pruzit. prije svega puno ljubavi.![]()