Citiraj zhang prvotno napisa
ma sve će to proći....mislim da ne postoji mama koja nije dobivala razne savjete. kada dijete bude imalo 2-3 godine, i kada bude moglo samo odlučivati (o nekim stvarima) i komunicirati sa okolinom, ovakvi će odustati. do tada treba izdržati. a 2-3 godine brzo prođe. možda i brže nego što nam se čini.
Točno tako. Meni više ne dijele savjete za starijeg sina koji ima 4 g., al su se sada preorjentirali na malu mišicu od 6 mj. Mislim da jedva čekaju da ju nahrane sa špekom i lukom. Najviše komentara dobovam na račun prehrane. Al ne dam se ja. Obično se počnem šaliti na svoj račun i onda prestanu (moja mama, sveki) jer vide da se ja uopće ne uzbuđujem. Npr.: " A šta će te, ja sam okrutna mama koja svojem djetetu još nije dala teleću juhicu. Da da, dobro velite mi smo se bolje hranili. Ma to su vam sad ta moderna vremena, a znate da sam ja moderna." Ili dolazimo u slingu, a ja već s vrata vičem: evo ceganke s njenim nejakim djetetom.

Usputni komentari nepoznatih i polupoznatih ljudi me se ne tiču, ali jednom se nisam mogla suzdržati. Stariji je tada imao oko 2 g. i počeo je cendrati da bi on dudu. Ženska pored nas s cigaretom u ruci osjećala se pozvanom da kaže: " Tako si veliki dečko, a još dudaš dudu?" A ja ko iz topa: " Tako ste pametni, a još pušite."