Citiraj kristina_zg prvotno napisa
Mislim da je najbolje da se više ne opterećujem objašnjavanjem već samo kažem: NE, pa nek si misle kaj god hoće.
svoje odluke ne trebaš dokazivati. kažeš jednom, vrlo kratko i jasno (ali bez tenzija, nervoze ili bilo čega, zamisli da npr. meni to govoriš, bolilo bi te briga kaj ću si ja misliti , e pa tako i njima), i eventualno još jednom. i nakon toga više ne. ako netko zaista želi znati zašto, onda fino mirno objasniš...
ako te tješi, postaje lakše kako odrastaju. jučer je sveki meni rekla da vidi kako to (roditeljstvo) meni baš dobro ide. kad nisam opatosila....
ja nju, inače, smatram kao vrlo kvalitetnog roditelja po pitanju odgoja djece (jer je svoju djecu stvarno krasno odgojila), ali bez obzira na to bolje da ne pričam koje smo okršaje u početku imale. dohrana sa 2 mjeseca, hodanje za ručice sa 6, i tako.... zapravo, oni su tako tada radili, i kada im mi sada govorimo da je to loše, ispada da su oni bili loši roditelji. a to nikome nije drago čuti. oni su jednostavno radili onako kako se tada smatralo da je najbolje. mi radimo onako kako se danas smatra da je najbolje. naša će djeca raditi onako kako će se sutra preporučati...
sada pita jel ga smije malo da hoda, pa ja kažem pa on će, kada on bude htio, sam hodati...