nadia7 prvotno napisa
ina33 prvotno napisa
nadia7 prvotno napisa
maja8 prvotno napisa
Samo sam osjetila da kada ležim na lijevoj strani me nešto u grlu duši
isto ću trazit drugo mišljenje prije nego počnem piti,jer ja posebne hormone štitnjaće nisam ni vadila

Na kakve posebne hormone štitnjače misliš? TSH FT4 su hormoni štitnjače, jesi mislila na antitijela? Planiraš li trudnoću? Visok TSH je problem u trudnoći u smislu da je teže postići i održati trudnoću, tvoj je duplo viši od najviše referentne vrijednosti (a u Americi navodno za žene koje planiraju zatrudnjeti preporučaju TSH oko 2, ne viši). Svakako bih ti savjetovala da odeš na drugo mišljenje, čisto da budeš mirnija, i da još jednom ponoviš hormone štitnjače - pogotovo ako si TSH vadila nakon bilo kakve ginekološke hormonalne terapije

.
da..u pravu si...piti ću pa ću za misec ipo dana ponovit nalaze...hvala
mislila sam na T3 jer mi ga nema u nalazu..planiram trudnoću,nažalost MM ima asthenoteratozoospermiju...a u vrime kad sam vadila hormone stavljala sam vaginalete i pila terapiju radi upale neke pa neznam jeli i to moglo utjecat
Ne, radi upale su ti dali antibiotike, ne hormone. S obzirom da planiraš trudnoću i da ćete morati liječiti neplodnost, na tvom mjestu bih ga pila (bez obzira što se dobro osjećaš) jer loš TSH, ne dao Bog, mislim da može uzrokovat spontani tako teško ostvarene trudnoće, ali please raspitaj se još kod endokrinologa i ginekologa koji će ti vodit MPO. U svaokm slučaju, znam da ti je TSH jedna od osvnonih stvari koje se u Mariborskom centru za IVF obavezno gledaju i menadžiraju lijekovima, ako nisu u redu, jer čemu se izlagati hormonalnom udaru kakav je IVF, ako ostali uvjeti za očuvanje trudnoće nisu optimalni. Sretno!