Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: hipotireoza

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno hipotireoza

drage moje..
    prije dva mjeseca išla sam vaditi hormone pri čemu mi je u nalazu bio visok Prolaktin 797mU/l (127-637) i TSH 8.68 (0.27-4.20)! Išla sam na ultrazvuk štitnjaće i bila je odlična,međutim endokrinolog(koji mi se uopće nije svidio) me bez ikakvog pregleda,bez obzira šta sam joj rekla da se odlično osječam,da nemam nikakvih simptoma dao dijagnozu HIPOTIREOZA i pripisala tablete Euthyrox!
    Neznam jeli ko upoznat s tim tabletama ali piše da se moze piti i cili život!
    Neznam što da radim jer stvarno nemam nikakvih simptoma, čak mi je i FT4 u normali 14.8mL/L (12.0-22.0)!

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: hipotireoza

kod mene ti isto TSH bio 5,36 i isto tako pijem eutirox a t3 i t4 mi u normali i za samo 2 mjeseca TSH spao na 2,14 i rekao mi da pijem još 6 mjeseci pa ćemo vidjeti šta dalje. A mislim da ti je hipoterioza drugačije reći da se štitnjača bori sama sa sobom.

A što se tiče tableta nemoj se ništa brinut ničemu ti nemogu škodit. Ja išla u postupak i normalno ih pila

Datum pristupanja
    Jan 2008

Citiraj maja8 prvotno napisa
    kod mene ti isto TSH bio 5,36 i isto tako pijem eutirox a t3 i t4 mi u normali i za samo 2 mjeseca TSH spao na 2,14 i rekao mi da pijem još 6 mjeseci pa ćemo vidjeti šta dalje. A mislim da ti je hipoterioza drugačije reći da se štitnjača bori sama sa sobom.

A što se tiče tableta nemoj se ništa brinut ničemu ti nemogu škodit. Ja išla u postupak i normalno ih pila
    a jesi imala ikakvih simptoma? ja se super osječam! čak se i znojim previše,a s tom diagnozom se nebi smila

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Samo sam osjetila da kada ležim na lijevoj strani me nešto u grlu duši

Datum pristupanja
    Jan 2008

isto ću trazit drugo mišljenje prije nego počnem piti,jer ja posebne hormone štitnjaće nisam ni vadila

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nadia7,
    kao sto sam i prije napisala takav nalaz ide pod subklinicki hipotiroizam (TSH povisen hormoni stitnjace OK koliko se sjecam) i za to sam ono nasla da neki dr. daju a neki i ne daju terapiju - kod tebe je to doktor mozda povezao i s povecanim prolaktinom pa se ipak odlucio za terapiju - nakon par mjeseci uzimanja lijeka ponovi i prolaktin i TSH da vidis da li je bolje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Citiraj nadia7 prvotno napisa
    isto ću trazit drugo mišljenje prije nego počnem piti,jer ja posebne hormone štitnjaće nisam ni vadila

Na kakve posebne hormone štitnjače misliš? TSH FT4 su hormoni štitnjače, jesi mislila na antitijela? Planiraš li trudnoću? Visok TSH je problem u trudnoći u smislu da je teže postići i održati trudnoću, tvoj je duplo viši od najviše referentne vrijednosti (a u Americi navodno za žene koje planiraju zatrudnjeti preporučaju TSH oko 2, ne viši). Svakako bih ti savjetovala da odeš na drugo mišljenje, čisto da budeš mirnija, i da još jednom ponoviš hormone štitnjače - pogotovo ako si TSH vadila nakon bilo kakve ginekološke hormonalne terapije .

Datum pristupanja
    Jan 2008

Citiraj ina33 prvotno napisa

Na kakve posebne hormone štitnjače misliš? TSH FT4 su hormoni štitnjače, jesi mislila na antitijela? Planiraš li trudnoću? Visok TSH je problem u trudnoći u smislu da je teže postići i održati trudnoću, tvoj je duplo viši od najviše referentne vrijednosti (a u Americi navodno za žene koje planiraju zatrudnjeti preporučaju TSH oko 2, ne viši). Svakako bih ti savjetovala da odeš na drugo mišljenje, čisto da budeš mirnija, i da još jednom ponoviš hormone štitnjače - pogotovo ako si TSH vadila nakon bilo kakve ginekološke hormonalne terapije .
    mislila sam na T3 jer mi ga nema u nalazu..planiram trudnoću,nažalost MM ima asthenoteratozoospermiju...a u vrime kad sam vadila hormone stavljala sam vaginalete i pila terapiju radi upale neke pa neznam jeli i to moglo utjecat

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa
    nadia7,
    kao sto sam i prije napisala takav nalaz ide pod subklinicki hipotiroizam (TSH povisen hormoni stitnjace OK koliko se sjecam) i za to sam ono nasla da neki dr. daju a neki i ne daju terapiju - kod tebe je to doktor mozda povezao i s povecanim prolaktinom pa se ipak odlucio za terapiju - nakon par mjeseci uzimanja lijeka ponovi i prolaktin i TSH da vidis da li je bolje
    da..strpit ću se još par dana jer sam naručena kod drugog doktora pa ću vidit..hvala ti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

mislila sam na T3 jer mi ga nema u nalazu..planiram trudnoću,nažalost MM ima asthenoteratozoospermiju...a u vrime kad sam vadila hormone stavljala sam vaginalete i pila terapiju radi upale neke pa neznam jeli i to moglo utjecat
    Ne, radi upale su ti dali antibiotike, ne hormone. S obzirom da planiraš trudnoću i da ćete morati liječiti neplodnost, na tvom mjestu bih ga pila (bez obzira što se dobro osjećaš) jer loš TSH, ne dao Bog, mislim da može uzrokovat spontani tako teško ostvarene trudnoće, ali please raspitaj se još kod endokrinologa i ginekologa koji će ti vodit MPO. U svaokm slučaju, znam da ti je TSH jedna od osvnonih stvari koje se u Mariborskom centru za IVF obavezno gledaju i menadžiraju lijekovima, ako nisu u redu, jer čemu se izlagati hormonalnom udaru kakav je IVF, ako ostali uvjeti za očuvanje trudnoće nisu optimalni. Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2008

da..u pravu si...piti ću pa ću za misec ipo dana ponovit nalaze...hvala
    Ne, radi upale su ti dali antibiotike, ne hormone. S obzirom da planiraš trudnoću i da ćete morati liječiti neplodnost, na tvom mjestu bih ga pila (bez obzira što se dobro osjećaš) jer loš TSH, ne dao Bog, mislim da može uzrokovat spontani tako teško ostvarene trudnoće, ali please raspitaj se još kod endokrinologa i ginekologa koji će ti vodit MPO. U svaokm slučaju, znam da ti je TSH jedna od osvnonih stvari koje se u Mariborskom centru za IVF obavezno gledaju i menadžiraju lijekovima, ako nisu u redu, jer čemu se izlagati hormonalnom udaru kakav je IVF, ako ostali uvjeti za očuvanje trudnoće nisu optimalni. Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2008

da..u pravu si...piti ću pa ću za misec ipo dana ponovit nalaze...hvala

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jeli imao ko kakve simptome uzimajući Euthyrox?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jeli imao ko kakve simptome uzimajući Euthyrox?
    Otiđi ti na drugo mišljenje, umirit ćeš se vjerojatno.

Evo ti još malo o visokom TSH-u vezano za postupak i trudnoću, pa pročitaj:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=euthyrox

Mislim da su žene s tako visokm TSH-om ipak pile euthorox. Znam za slučaj cure koja je imala 10 pa joj je spontano pao, zatrudnila, pa je imala biokemijsku trudnoću, ne znam jel' to jedno s drugim povezano. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sve nuspojave ti vjerojatno pišu na kutijici - nadam se da će ti se neko javiti sa iskustvima.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sve nuspojave ti vjerojatno pišu na kutijici - nadam se da će ti se neko javiti sa iskustvima.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prijavljujem O nuspojava, Euthyrox 50, već 2 godine

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Potpisujem sve što su ti cure napisale i dodajem svoje iskustvo.
    Doduše ja sam po pitanju hipotireoze malo teži slučaj.
    Ali bez obzira na to, tek kada sam TSH dovela između 1 i 2 ostala sam trudna.
    Sada sam u 21 tjednu trudnoće i pjjem 5 dana Eutirox 125, 2 dana 150.
    Za začeće i u trudnoći je bolje da je TSH bliže nuli nego preko rfeferentnih vrijednosti.
    Moje je mišljenje da si imala sreću i da si naletila na dobrog doktora jer puno doktora "stare garde"
    zanemari da pokušavaš ostati trudna i ostavi ti TSH visok a to može samo štetiti.
    Svakako ponovi nalaze nakon mjesec - dva i to TSH, T3 i T4. FT4 je u biti važan tek u trudnoći.
    Eh da, nuspojave eutyroxa - nikakve. Osim ako ti bude malo prejaka doza možeš imati simptome hipertireoze ali to nije ništa strašno.
    Smanjenjem doze ( ili ukidanjem tableta) dočaziš na normalu.
    Bez straha i sretno !
    ( I ako ideš u kakav postupak - TSH nek ti bude oko 1 )

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prvi tjedan 0.25 onda prelazim na 0.50 mg! Hvala cure

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sunce M, molim te da mi preopručiš nekog dobrog endokrinologa, jer moj TSH je 3,3 i dr L svaki puta naglašava kako je u redu, a iz sebe imam 12 IVF-ova - neuspješnih, dakako.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sunce M, molim te da mi preopručiš nekog dobrog endokrinologa, jer moj TSH je 3,3 i dr L svaki puta naglašava kako je u redu, a iz sebe imam 12 IVF-ova - neuspješnih, dakako.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj acitam prvotno napisa
    Suncem.m nije iz ZG-a. Ja bih ti preporučila da odeš do ginića MPO-ovca dr. Radončića u Pol. Vili na ev. drugo mišljenje. Kad si zadnji put razgovarala s dr. L-om? Mislim da je u zadnju i on počeo govoriti o TSH-u oko dvojke, bar sam čula da su neke cure tako pisale. Onda ćeš imat 2 mišljenja, i samo je na tebi da odlučiš koje ćeš slijedit - uvijek možeš slijedit mišljenje drugog ginića, a radit MPO kod prvog, neće im biti pravo, ali na kraju krajeva, oni su tu zbog nas, ne vice versa, nek lijepo svak kaže svoja mišljenja, a ipak se i pacijenta o svemu tome nešto pita. Endokrinolozi u ZG-u (ovi koji se ne bave potpomognutom) još uvijek voze da je ok 4,2 - a navodno niti američke ref. vrijednosti više nisu 4, nego 2. To ti je, kao i puno toga u medicini, mišljenje ovo, mišljenje ono, pa treba tu sebe negdje naći i probat promijenit nešto ako ne pali. Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala Ina, odmah zovem...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I s dr L sam razgovarala prošli tjedan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, taj 3,3 je stalno takav, vađen više puta, ne neposredno nakon stimulacije? I meni je jednom bio 3,2 (nakon stimulacije), negdje 1, a opet ovisi i o labu (u Breyeru bi se vrtio oko dvojke, na VV labu bio 1 i nešto). Nije ti to crno-bijelo ništa, ali nakon 12 IVF-ova ja bih probala promijenit svašta nešto - laboratorij, doktora, terapiju. Nadam se da u tih 12 brojiš i prirodnjake - tj. jel' govoriš o 12 transfera ili je to ipak manje? Ali, niko ti ne kaže da ti neće bit dobitan 13. IVF baš kod dobrog, starog dr. L-a. Učini ono što ti tvoje srce sad kaže da treba, puno je toga u MPO-u pikado, ako ti je mentalno lakše ništa ne mijenjat, ne mijenjaj, ako će ti bit lakše malo vrtit, pokušavat, istraživat - radi to . Sretno, od srca!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

12 IVF-ova, od toga 3 stimulacije, 3 klomifena i 6 prirodnih postupaka (svaki puta dobijemo stanicu, a samo se 2 puta oplodila). Kada sve zbrojim, ukupno 7 ET.
    Ni sama ne znam što i kako dalje, imam zakazan Maribor u 10 mj, ali se nekako bojim zbog visokog FSH - 10,6 (34 su mi godine).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

TSH je mjeren 7 mjeseci nakon stimulacije... I moje srce mi ništa ne govori, u tome i je problem, samo šuti i boli.

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Draga nadia7,

doktor ti je ispravno preporučio Euthyrox, cure su ti dosta toga napisale i stavile dosta linkova pa bi ti dobro bilo da si to malo pročitaš.
    Citiraj Sunce.m. prvotno napisa
    Moje je mišljenje da si imala sreću i da si naletila na dobrog doktora jer puno doktora "stare garde"
    zanemari da pokušavaš ostati trudna i ostavi ti TSH visok a to može samo štetiti.
    Slažem se sa Sunce.m.

Isto tako povišeni prolaktin se može normalizirati nakon stabilizacije TSH.
    fT4 je dobar pokazatelj, fT3 brže reagira na promjene, tako da ti se promjena prije vidi na T3 nego na T4.

U trudnoći bi svakako trebala češće kontrolirati TSH i prema tome regulirati količinu Euthyroxa.

I samo za kraj... Euthyrox 4 godine...nuspojavama ni traga...

Sretno!

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nadia nisam procitale sto su ti cure rekle, ali verujem da su ti dali dobri savjeti! Ja mogu ti rec da je ipak dok. u pravu sto se tice dijagnoze na osnovu vrjednosti koje imas. Kod mene je obrnuta situacija...ja imam hipertireozu i kod mene je dijagnosticirano samo na osnovu hormona jer i ja nemam nikakve promjene na stitnjace. Ne znam dali znas da su prolaktin i stitnjaca ipak uzajamno povezane...kad ima poremecaj kod hipofize (prolaktin) onda najcesce ima poremecaj i kod stitnjace....i kod mene je bio taj slucaj, a vjerujem kod drugih. Ipak ako nisi zadovoljna mozes uvek potraziti 2 mishljenje cisto da se smiris i da ne brines. Ako zelis nesto da me pitas mozes mi poslati pp jer sam doktorirala na ovu temu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

... I moje srce mi ništa ne govori, u tome i je problem, samo šuti i boli.
    . Vidiš da ti je već srce reklo - javljaš se na forum, zakazala si Maribor, sad ćeš otić' kod Radončića, s L-om ćeš isto već' nešto dogovorit... Sretno, MPO je, na žalost, takva vrsta "igre" di je to važno (sreća) i di već' to i doktori kao preporuku pišu na nalazu - vidi topic imunologija. Ako ti treba kakav konkretan savjet, tu sam za tebe - PP ili javno .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ina, puno ti hvala! Misliš li da je vrijeme za imunologiju? Cijelo vrijeme ne obraćam pažnju na postove koji se toga tiču, ali ću malo pogledati. Kome se uopće trebam javiti za pomoć? Dr L ili možda dr opće prakse? Od kuda početi?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

cure...puno hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ina, puno ti hvala! Misliš li da je vrijeme za imunologiju? Cijelo vrijeme ne obraćam pažnju na postove koji se toga tiču, ali ću malo pogledati. Kome se uopće trebam javiti za pomoć? Dr L ili možda dr opće prakse? Od kuda početi?
    Ne dr. L, on, banaliziram sad, u to "ne vjeruje", kao ni Maribor, ni većina. Jel' vrijeme - a ko će ti to sve reć', ja još uvijek ne znam jel' placebo il' ne. Mene vodilo to što sa ja više htjela nešto promijenit, djelovalo, nedjelovalo, samo da je nešto drugo, da nije uvijek isti protokol, i isti hodnik, doslovno. Ne ni dr. opće prakse, krstit će se lijevom i past u nesvijest. Dr. Radončić ili dr. Duić, bolje dr. Radončić pa sve riješiš u jednom mahu - Tsh i imunologiju. Sve ti je to... relativno... Nema tu crno-bijelo, opet ti kažem. Nije to aha - to je i to - lijek je to i to. Malo toga u životu i medicini, na žalost, jednoznačno - valjda samo lomovi ruku, zaraze i slično. Ili je to ipak moja posebna vizija ginekološkog i reumatskog idiopata - a kad ne znaju reć' odgovor, onda kažu "sve je to u glavi". Ako imaš snage za dubit još više pitanja - onda kreni. Ako ti je sve to too much - onda nemoj. Najbolje ti je, kažem ti, Radončića, on će ti onako ciljano poodgovarat na tvoja pitanja - ja bih na onome što on preporuči ostala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i imaš PP s detaljnom razradom gornjeg savjeta.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala Ina

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vidim Ina ti je sve fino objasnila. Ja bih samo još nešto dodala.
    Taj 3,3 nije strašan i sumnjam da je to razlog neuspjeha.
    Možda ga ne bi bilo loše kontrolirati još koji put.
    Jer čini mi se da ako nije u pitanju hipotireoza i ako je TSH uvik u referentnim vrijednostima, onda ga stvarno nije potrebno ljekovima spuštati na 1 ili 2.
    Ali ne bi bilo loše navratiti do nekog endokrinologa da pogleda cjelokupnu hormonsku sliku.
    A čim ostaneš trudna ( držim fige da to bude što prije) obavezno koji put kontrolirati štitnjaču.
    Sretno

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Suncem.m baš ti hvala, i ja mislim da možda nije potrebno snižavati ispod 2, ali i dalje crv sumnje radi...

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ne ni dr. opće prakse, krstit će se lijevom i past u nesvijest.
    aaaa, na ovo sam odvalila ... ... ina legendo ...

acitam, želim ti puno sreće i što prije jednu malenu bebicu ...

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo drage moje, ako će vam pomoći u vašim dvojbama ovo saznanje:

Purpose: Measurements of TSH and prolactin are generally included in the evaluation of female infertility, but their value in women coming to in vitro fertilization (IVF) has been questioned.

Methods: In this study, we sought to investigate whether prolactin or TSH, measured in 509 specimens collected prior to therapy, predicted outcome in a prospective study of couples undergoing IVF between 1994 and 2001.

Results: TSH was higher in women whose fertility problem was attributed to a male factor, and prolactin was lower if the measurement was taken during menses. TSH and prolactin were positively correlated (p < 0.0001). Neither TSH nor prolactin levels correlated with overall IVF outcome; however, TSH levels were significantly higher among women who produced oocytes that failed to be fertilized and this finding persisted after adjustment for several covariates, including sperm motility. Among women who had a least one oocyte inseminated, the likelihood that they would have fewer than 50% of their eggs fertilized was significantly related to higher TSH levels in a multivariate model.

Conclusion: We conclude that TSH may predict poor fertilization in IVF and reflect the importance of thyroid hormones in oocyte physiology.

Ja o ovoj temi ne znam baš puno, ali ako imate nekih konkretnih pitanja, pokušajte se obratiti dr. Radončiću na forumu Zdravlje i život, vjerujem da će vam rado odgovoriti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •