-
Draga MonaLisa, tako mi je drago da je s bebicom sve u redu. :D
Znam za par takvih prica (jedna je od forumasice Ginger, mozes joj se javiti na pp, ona je dosta krvarila, ali sve je prestalo i sad je u potpuno zdravoj trudnoci i sve je za pet) koje su imale happy end. Moj savjet ti je da stvarno strogo mirujes i odmaras, odmaras i odmaras. To sto je hematom polozen ispod bebe je koliko sam ja shvatila, povoljniji polozaj od bilo kojeg drugog. Ja ti od srca zelim da se sve sto prije rijesi i da tvoja bebica lijepo preraste taj hematom. Sretno!
-
MonaLisa, umjesto da tu tražiš savjete, briši u bolnicu! Ti ne shvaćaš da je krvarenje OPASNO I PO TVOJ ŽIVOT??! Ne igraj se.
Sretno!
-
-
MonaLisa ne znam iz osobnog iskustva, ali znam dosta slučajeva s hematomima u trudnoći gdje je sve završilo dobro.
Stvarno strogo miruj, a ja ti šaljem puno vibrica za malog
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
mona lisa, tasha, bebonaka... mislila sam dva puta da sam izgubila bebu jer pokraj tolike krvi nije mi bilo jasno da beba može biti dobro. ali nakon vrijednog mirovanja u bolnici tri tjedna sve se toliko popravilo da sam imala normalnu trudnoću uz normalne aktivnosti. doktori su mi davali male šanse jer je hematom zauzeo 3/4 materišta....nije bilo sjajno, ali i uz tako nepovoljnu dijagnozu sve je završilo super. zato, glavu gore i sve će biti super, slušati kaj doktori kažu i opušteno. najvažnije je vjerovati da će sve biti ok.
-
Naomi, Ora, sb1977, ivalf, hvala vam na utjesi. Krvarenje se sinoć ponovno smirilo i ostalo na smeđkastom iscjetku. Ma i ja sam optimistična i nadam se da će sve biti ok. Iz iščitavanja prijašnjih postova isto sam skužila da je dobro što je hematom na mjestu na kojem jeste, bebica je dobro, a i ja pazim i mirujem naredna 2 tjedna do kontrole.
@n@, malo netaktično s tvoje strane. Jer, napisah da sam jučer došla iz bolnice, dakle nisam sjedila doma krvareći i isključivo tražila vaše savjete, ne vodeći brigu o tome da se javim u bolnicu i potražim stručnu pomoć za sebe i svoju bebu. Zanimala su me iskustva slična mojima. No hvala ti na iskazanoj brizi i sreći koju si mi poželjela.
-
MonaLisa, da li si bolje? Nadam se da se krvarenje skorz smanjilo ili nestalo i da mirovanje godi i tebi i bebici.
-
Naomi, krvarenje koje je ponovno počelo u ponedjeljak navečer - zapravo smeđi iscjedak koji se vukao poslije toga, jučer tijekom dana je potpuno stalo. Iako me i dalje pomalo strah, ja sam optimistična. U cijelom svom životu nisam ovoliko ležala u komadu. Kad ujutro ustajem umirem od bolova u leđima. MM kaže da vidi da nisam ja za ljenčarenje, a s posla mi vele da su me trebali zadržati u bolnici jer, poznavajući me, teško da ću mirovati onako kako bih trebala.
Srećom, sestra mi je na godišnjem, pa dođe svaki dan i nešto skuha, donese iz dućana, očisti stan. Nije neka kuharica ali pod mojim uputama sve ispadne super. Tako da mi je drago da je i njoj ovo neka vrsta škole. MM je također od ponedjeljka na godišnjem pa će biti lakše. Sve puteve smo otkazali, jer će za sve to biti vremena.
Kontrola mi je tek 6.8., mislim samo zato što mi tada moj doc dolazi s godišnjeg. Do tada živim od danas do sutra, bez većih planova koji su do sada postojali u mojoj glavi.
Još jednom, hvala na podršci i utjesi.
-
MonaLisa, obilno krvarenje u trudnoći je indikacija za odlazak u bolnicu. Tu nije ništa netaktično. Ti si došla iz bolnice i ponovo počela krvariti, je li tako. Dakle, trebala si opet otići u bolnicu.
Ja ti to govorim jer sam prošla obilno krvarenje nekoliko puta i cijela ta priča me dovela dotle da sam na kraju ležala u bolnici maltene pored 2 doze krvi u pripremi.
I ja sam bila hrabra i sve mi je bilo 'kako ćemo lako ćemo'. Nemoj se igrati jer je ponajprije i tvoj život važan i potencijalno ugrožen tim krvarenjima.
Ti bez liječnika ne možeš znati da li ti je žila napukla, pa krvariš. Ili je to malkice ozbiljnije.
I budi svjesna da ako ti žila pukne, imaš nekoliko minuta da dobiješ krv jer ti nakon nekoliko minuta obilnog gubljenja krvi prestaje i zgrušavanje.
Ovo nisam ja izmislila, nego si mi rekli liječnici i to oni od povjerenja.
-
-
-
hej cure, kako vaše bebice i što je s hematomima?
evo i mene s istim problemom.
danas sam 12 tj i sutra mi je pregled...ne mogu iščekati...
zadni put sam na pregledu bila sa 7+2 tj kad mi je dr rekao da imam i mali hematom koji ne ugrožava bebu (veličinu i poziciju ne znam niti to piše u trudničkoj, niti se vidi na sličici), da ne trebam mirovati, ne utrogestan i sl, da sex i normalno ponašanje
smeđi iscjedak je počeo prije cca 3 tjedna i od tad do danas, gotovo da nije ni prestao
u nerkoliko navrata je to bila svijetlo svijetlo crvena krv sa ugrušcima i nekako sluzava.
na Šolti sam pa sam svaki put panično nazvala dr u st,
sad opet sukrvica
kompić mi se sam, gasi...
-
Vjerojatno ti se radi o manjem pucanju žilice u maternici, ali krvarenje nije baš dobro - znači da ti se žilica često ponovo otvara (puca).
Ako ti krvarenje nije obilno, vjerojatno se nemaš razloga brinuti, samo malo više lezi i miruj dok ti ne prestane. Tamnocrveno, smeđe i ostale boje iscjedaka su u redu, to je stara krv.
Slušaj liječnika, vjerojatno ti je hematom posve malen i gotovo nezamjetan, čim ti nije napisao nikakvu terapiju ni odredio mirovanje.
-
ja se polako napokon opraštam od moga hematoma, krvarenje na smeđe i crno traje več 14ak dana, ali ne kontinuirano već iscuri jedan dio svakih par dana, pa onda mir, jučer sam (17+4) bila na kontroli i hematoma nema :D , dakle ovo još malo curkaju ostaci koji su se negjde zadržali, pa kad se nakupe iscure, jedva čekam da se riješim uložaka
-
Tatsha,super vijest!!! Ja danas bila na pregledu. Hem je 1,4 cm dug i uzak,a nalazi se bebici s desne strane.dr kaze da je sve ok, osim sta sam pobrala neku infekciju i od tud mi smedji iscjedak.onaj s koaguliranom krvi je od hema i nema opasnosti. Mogu na put!!! Bebica mrda rukama i nogama
-
IMAM I JA PITANJE
Evo pročitala sam sve što ste napisale, doduše ja nemam nikakva krvarenja ali svejedno sam primjetila prvi dan neku točkicu za koju mi je dr rekla kako vjerojatno nije ništa. Baš sam odmah drugi dan nakon što sam to vidjela bila kod nje na pregledu pa mi je rekla da je sve savršeno. No jučer sam ponovno primjetila točkicu i zvala je, a ona kaže da je zasad sve ok nek samo odmaram.
Pretpostavljam da nije ništa samo sam se malo zabrinula. Toga u prvoj trudnoći nije bilo, sad je sve nešto drugačije...
Valjda bi se vidjelo na UZV da nešto nije u redu...
:?
-
-
bebomanka možda bi trebala napraviti briseve, obzirom na miris i iscjedak mogla bi biti neka bakterija
-
željka vidjelo bi se na uzv da nije nešto u redu, ti samo odmaraj
-
bebomanka
tasha zadnji bris uradjen u ponedjeljak 11.08.-nalaz uredan!!
Mislim da se ipak radi,sto se mirisa tice, o laganoj upali ili jednostavno o premaloj kolicini tekucine koju sam zadnjih dana popila.
Iscjedak vise nije smeckast vec je opet tekuc,bezbojan....
Sad pijel vec 3.salicu vruceg,sipkovog caja pa cemo vidjeti....
-
ti najbolje znaš što osjećaš, pij tekućinu i puno piški
-
Tatsha hvala, pretpostavljam da je tako. Upravo sam uzela godišnji, još važem vratiti se ili ne, ali mislim da bi mi bilo pametnije ostati. U samo dva dana sam se odmorila tak da mislim da je ovo sve bilo zbog stresa
-
željka nema vraćanja, ako ima još kapljica, ako možeš ostani kući, ja sam jako krvarila jedanput-6tj, mislila da je opet spontani, pa ponovno svaki tjedan po malo do 10, ispostavilo se da imam hematom, tako da pričekaj kontrolu, pa vidi s dr što ti ona preporuča
-
Nakon panike koju sam digla, po mojoj procjeni opravdano, eto da izvjestim kako je završila priča s mojim krvarenjem.
Ono je započelo na 10+1 i trajalo nekih 5 dana, s time da je prvi dan bilo baš obilno (svježa, crvena krv), preostala 4 dana tamno smeđi iscjedak s navalom crvene krvi i drugi dan navečer. Nakon strogog mirovanja na 12+4 UZV je pokazao da je sve u redu, hematom je u povlačenju, beba fino napreduje i maše nogicama, prerasla je hematom i - dobila sam dozvolu za put i druge aktivnosti - laganini. Sada sam 14+3 i nikakvom krvarenju ni traga. Već drugi tjedan sam na poslu, što mi je falilo nakon onolikog ležanja.
Još jednu kontrolu imam opet za tjedan dana. Nadam se da će ovako ostati do kraja trudnoće.
Svima vama kojima se također pojavio hematom (sa ili bez krvarenja), želim da se on što prije i bez posljedica povuče, kako biste smireno uživale u daljnjem tijeku trudnoće, kao što sada - NAPOKON - uživam i ja. Nakon svog onog straha, očaja i proplakanih suza.
-
monalisa bš mi je drago, ako ti je hematom još prisutan, ne znam da li te je ginekolog upozorio da bi moglo sad doći do krvarenja- naime, beba će ti početi intenzivnije rasti i posteljica će popunjavati maternicu, pa je vrlo moguće da prokrvariš- evo je isto tako krvarim od 15 tjedna- sad sam u 18, svakih par dana mi iziđe dio prljave krvi koju beba istiskuje van, a na kontroli sam bila prošli tjeda i hematoma više nema- dakle bebać ga je stisnuo i on je sad još na nekim mjestima zadržan u tekućem obliku i polako curi van, moj je bio omotan oko bebe, i nije bio "debel"-8mm, pa ga je bebać očito samo stisnuo i to je to
-
Tatsha, ne, nisam upozorena na mogućnost pojave novog krvarenja. Doc je rekao da hematom "više nije bitan" pa sam shvatila da ga skoro i nema. Možda sam u zabludi, no upravo sam zato pitala mogu li sada ikamo na put i svratiti do posla. Odgovori svi pozitivni, osim ograničenja: ne kupati se previše. Do mora i tako i tako nisam stigla i planiram ga tek krajem mjeseca.
I dalje stoji mirovanje, ali ne strogo, čega se ja zaista držim. Nakon ovog što čitam od tebe pripazit ću i više.
-
Drago mi je da si me eto ti upozorila, jer bar neću paničariti previše. U svakom slučaju u utorak sam na pregledu pa ćemo vidjeti, a i ja ću pitati što se još može čekati. Hvala!
-
-
meni je opasnost od hematoma prošla u 12 tjednu, pa sam sa strogog mirovanja "prebačena" na mirovanje- dakle sve polako, slušati svoje tijelo, ne dizati i nositi teške stvari- više od 5kg ne dižem
i sad sam u fazi- nema seksa dok god ima još krvi, a taman mi je zabrana seksa prestala u 14 tjednu, pa nakon 10 dana hematom počeo curiti
uglavnom, prvo sam se ušokirala kad sam vidjela krv, iako me dr na pregledu prije mora 2 puta upozorila da bi mogla krvariti i da se ne ušokiram, al ne možeš dok god ima krvi, a znak za uzbunu je bio- ako dođe do jakog kvarenja- svježe krvi i grčeva-trk u bolnicu, uglavnom smirila sam se, nisam se kupala i ovo je curkalo, a trba je u međuvremenu rasla, pa sam znala da je sve ok (dotad nisam imala trbuha uopće) i to je curilo po principu- iscuri za par žlica- subjektivno odokativno, pa ništa dan-dva -tri i tako mi je stalno evo do danas je 18+5 i zadnji put je jučer curilo tamno smeđe ili na crno, puno sitnih mrvica, ali beba me udara, pa znam da je sve ok
i da sve ovo je bilo bez ikakvih bolova- ne mislim pritom na probadanja uslijed širenja i bez pravila- nekad nakon male šetnje, a nekad ujutro čim se ustanem, tako da se baš vidi da nije povezano s mojom aktivnosti, nego bebinom i njenim rastom
-
Bokic,mamaice. Evo mog iskustva..Trudna 6+0 i ginekologica je rekla da imam hematom promjera 18x7 i krvarenje. Dobila sam Utrogestan vaginalete i mirovanje... Neki savjet dobrodosao
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma