Ja imam skromni staž od 7 mjeseci dojenja i moram priznati da je dojenje kod nas rijetko bila idila i već sam u nekoliko navrata zvala SOS telefon. Kod moje frajle se ista stvar dogodila otprilike u toj dobi s tim da je ona dojila i kraće.lile prvotno napisa
Preporučam ti da ponudiš i drugu dojku kad je ona završila, i nikako više neće tu prvu. Ako prihvati, u slijedećem podoju nudi ponovno prvo onu s kojom ste završile pa ćeš videjti kako ona reagira. Nudi joj često i kreni prvo s dojkom na kojoj je zadnje završila. Tako će sigurno povući masno mlijeko.
Možeš ju malo staviti golu, samo u peleni ili skroz golu, na svoja gola prsa pa se tako malo mazite. To djeluje stimulativno na bebe. Probaj dok ju dojiš i/ili između podoja.
Noću joj nudi dojku- možda će htjeti dojiti u snu, bolje nego da se izdajaš. To sam ja radila mojoj junakinji ( koja jednako spava kao i tvoja, a ipak je starija beba) jer je svako jutro nakon 10-tak sati u peleni imala jedva popiškene pelene i to baš dosta žutim ( koncentriranim) urinom pa sam ju stavljala na dojku u noći do prije par dana. I htjela je. Neki put više, a neki put manje.
Da li si mislila izdajati iza podoja kako bi povećala količinu mlijeka? Ako ti je ona često na prsima, mislim da nemaš potrebe za time,osim ako dojke nisu prepunjene i napete pa da smanjiš napetost dojki. Količinu mlijeka možeš povećati noćnim podojem.