-
Po meni je to puno i mislim da ti dijete ne dođe do masnog mlijeka nego u prvom let down-u popije samo ono prvo, vodenije te kod vas nije problem količine mlijeka. Ako ćeš povećati količinu i dalje ona neće uspjeti doći do zadnjeg,masnog mlijeka koje joj treba jer ipak nema takav kapacitet. Moguće da je ona sada skužila let down i da joj se iza njega ne da vući više. To što ne popije i zadnje, masno mlijeko može biti razlog što ima zelenkaste stolice.
Da li je ta stolica zelena kao špinat ili je žućkastozelenkasta, tj. senfaste boje?
I ja sam se čudila šta može popiti u 5 minuta, a kad mi se ispovraća nakon takvog dojenja.
I kod mene se slično događalo pa sam imala nekoliko strategija.
1)Izdojeno mlijeko joj možeš između podoja nuditi na žličicu, šalicu ili špricu kako bi popila masnijeg mlijeka.
2)Nudi joj dojiti svaki pola sata- sat ( nakon što je popila ono što je htjela s jedne dojke) i to nudi 2-3 puta istu dojku tako da ona ipak dođe do masnijeg mlijeka, pa nakon toga eventualno izdajaj tu dojku samo da održiš količinu mlijeka.
3) Ako je dojka prepunjena ili osjetiš da je puna, prije dojenja izdoji 20-40 ml ( otprilike, toliko da malo popusti napetost ) pa joj ponudi tako da ipak dođe do masnog mlijeka.
4) Pokušaj joj po noći, dakle da ju ne budiš, ponuditi pa možda upali. Tako sam ja svoju vadila iz krevetića i stavljala pored sebe u svoj krevet. U većini slučajeva bi prihvatila i vukla 5 ili više minuta. Bolje išta nego ništa te sam noću uvijek nudila jednu dojku ( lijevu jer ju je odbijala kad je bila budna).
5) nazovi SOS telefon jer ti kvalificirane savjetnice mogu još nekim savjetom pomoći
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma