Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: problem

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno problem

bok cure,evo i ja sam u problemu.Mala mi ima dva mjeseca i 7 dana.Prvi mjesec je napredovala 650 grama,a ovaj mjesec samo 450 grama.Kad sisa vise ne sisa po 15-20 min nego 7 minuta i onda pocme kenjkat,plakat,pa opet hvata bradavicu i tako u nedogled ili samo zatvori usta.Ne znam sto da radim s njom,kako da je potaknem na ponovno hranjenje i kako da je odviknem od dude?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bok lile, da nazoves sutra SOS pa ce ti cure pomoc.

a ovde napisi jos malo podataka.

svako koliko sise? na zahtjev ili nakon odredjenog vremena?

sise li po noci?

koliko popiskenih i pokakanih pelena ima?

ima li mozda bijelih naslaga u ustima? bole li tebe podoji?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a u noci ima samo jedan podo.Podojim je oko oko 21.30 pa onda oko 5.30-6,a danju svako dva sata. ima skoro sve popiskene pelene,i stolicu 4 puta dnevno vecinom.a nikad joj do sad nisam davala obe prsi nego samo jednu.Mozda joj je jedna malo?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj lile prvotno napisa
    a u noci ima samo jedan podo.Podojim je oko oko 21.30 pa onda oko 5.30-6,a danju svako dva sata. ima skoro sve popiskene pelene,i stolicu 4 puta dnevno vecinom.a nikad joj do sad nisam davala obe prsi nego samo jednu.Mozda joj je jedna malo?
    nije lose da joj dajes jednu dojku kroz dva-tri sata da budes sigurna da je dobila masnije mlijeko ali ako mislis da ju je ispraznila do kraja i da je jos gladna onda bi joj trebala ponudit i drugu. sa 3 mjeseca ti ide skok u razvoju pa se pripremi da ce trazit vise sisat.

savjetnice ce ti se javit sa korisnijim savjetima.

sretno!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sta se nitko vise nije javio?

lile jesi zvala SOS?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ti dam savjet za dudu--samo ju nemoj vise davati . pravi se da takav predmet ne postoji.

inace, po ovom sto si napisala se cini da je sve ok. moj sin je imao tako jednu fazu u kojoj je radio "sou" dok jede, ali prosla je kako je i dosla. ono, malo jede, pa pocne plakati, izvija se, pa potegne, opet place, kenjka... i tako u nedogled.

s kolko ti je rodena beba? dobitak na kilazi je ok, mjesecni "minimum" kod tako malih beba je oko 400 grama.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

K nikad nije dojio dulje od 5 minuta.

Dojena beba u prva 4 mj bi trebala dobiti minimun 480g prema LLL, ali bolji pokazatelj su popišane i pokakane pelene. Tu ti sve lijepo piše:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2301

I ne zaboravi da su standardi kod pedijatra pisani za djecu na AD tako da te težina ne obeshrabri.

To ti je za prvu ruku, za ostalo tu je SOS telefon

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Lile, ja imam iskustvo plakanja/izvijanja/mlataranja nogica par minuta nakon početka podoja. kod nas se radi o grčevima. moja taktika je uvijek da mu onda odmah i dam dudu, smirim ga, opet ponudim dojku, ciki, plače, dam dudu, nosakam, ponudim ciku i tako je znalo biti po 40-50 minuta. iscrpljujuće svakako ali se isplati kad znaš da se ipak najede do kraja. eto, možda je to, pa probaj. iskreno nas je duda, s obzirom na grčeve, spasila jer je postojalo vrijeme kad je na ciki počeo dobivat grčeve tako da mu ona nije bila "najbolja prijateljica". sretno!

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kod nas ista stvar, tkđ. grčevi.mi se nosamo, pjevamo, skakućemo dok ne popusti pa onda papamo ko veliki. kod nas je problem točno u vremenu od 9 do ponoći. ostatak dana i noći milina, jedemo pajkimo smijemo se igramo. valjda će proći.

uh ja se izjadala umjesto da tebi pomognem.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sorry sta vam tek sad odgovaram,al nisam imala kad.Rodena je sa 3600,izasla sa 3400,a prvi mjesec je dobila 650 grama.A ne znam kako se ponasat za dudu kao da ne postoji kad onda place,nece da zaspe bez nje. A stalno imam tu fazu kenjkanja na sisi,sise 5 do 7 minuta bez problema,a onda pocme kenjkeat,hvata dojku pa je pusti pa kenjka pa se rasteze,uzas zivi

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jesi zvala SOS?

to ti je najbolje tako pa ces tobit tocne informacije kako se postavit i sto napravit. sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nisam zvala al sutra cu. sve sam se nadala da ce prestat,a sad vise ni noc ne spava kao prije. sad se budi 3 puta a prije je samo jedamput. Kao da se sve izokrenulo nakon cjepljenja :?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma joj, pa dijete ti ima faze razvoja i u jednom periodu se ponasa na jedan nacin pa u drugom periodu na drugi nacin. zabac je jedno vrijeme spavao 6-7 sati u komadu pa se poceo budit svakih uru ipo vrimena, pa onda svako 3 sata, sad vise ni ne gledam kad i kako i koliko se budi. samo osjetim jeli cesce i rjedje

skoro sam 100% sigurna da ti to nema veze sa cijepljenjem.

skok u razvoju se ne odnosi samo na povecanje tj. mase i duzine nego i na druge promjene kod djeteta.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a znam,al cudno mi je da tako mala nece da spava uopce preko dana ni malo

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ima i takve djece. natizeljna je. to ide starija bit ce sve znatizeljnija i zeljet otkrivat svijeta a zato i manje spavat.

ako te abs jako brine imas puno topica o tome pa pogledaj iskusvta drugih mama.

jednom ce opet doc faza kad ce joj neuroloski sustav dovoljno bit zreo da odspava i po par sati u komadu a da je ne budi znatizelja

sve ti je to normalno samo je nama mamama cudno pogotovo kad nam je prvo dite, ovo ti ja iz iskustva

uzivaj sto vise jer ce ti sve to jako brzo proc, i zaboravit ce kad je kako bilo, ostat ce ti samo sjecanje jel bilo ugodno, neugodno (a mozda ni to) pa nek bude sto ugodnije

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

lile, kakv ti je refleks otpuštanja mlijeka? jel osjetiš kada mlijeko krene? dal onda jako šprica?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a refleks mi je prio bio strcanje a sad kad pocme sisat nakon par sekundo osjetim kao iglice u drugoj dojci i onda cujem nju kako ravnomjerno guta. A nadam se da ce bit sve ok,jer ne zelim joj davat bocicu a upravo to mi savjetuje pedijatar

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

lile ne brini, sigurno ces rijesiti problem
    da li to probadanje u dojci osjetis samo na pocetku dojenja? da li ti beba mozda ima bijele naslage u ustima?
    a sto se tice tvog pitanja kako izbaciti dudu moras samo bebu dojiti na zahtjev, tj. uvijek kad ona trazi
    procitaj ovaj tekst s portala Dojenje na zahtjev djeteta ili prema strogom rasporedu
    i ovaj Dati dudu varalicu dojenoj bebi ili ne?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da,osjetim ga samo na pocetku,a nema bijele naslage. Al njoj duda nije zamjena za dojku,kad je gladna nema sanse da uzme dudu. duda joj sluzi za spavanje,preko dana uopce ne duda dudu,samo kad se najede i ide spavat

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jesi li zvala SOS, vidim da se jos nisu asvjetnice javile. pouzdanije ti je nazvati na telefon.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakve su joj pelene ovih dana? koliko piški koliko kaka?

jesi li probala promijeniti položaj?

uzimaš li kakve vitamine, željezo ili lijekove?

da li si mijenjala dezodorans ili gel za tuširanje?

kako je po noći da li doji?

imaš li kakve bolove u dojci?

može zbilja biti jako puno razloga za odbijanje dojke. može biti samo privremeno i bez nekog posebnog razloga.

kod graničnog dobivanja na težini uvijek nekako savjetujemo smanjiti ili izbaciti dudu i češće stavljati dijete na dojku.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a ima dvije do tri stolice u danu i svaku popiskenu pelenu,i to bas tesku pelenu,a pokusala sam ju dojit i lezci pa nece nego na ruke,a nocu podojim je u 21.30 i spava do 5-5.30,i onda ju nahranim i onda spava do 10-10.30,al zato preko dana jede svako malo,pa cak i svako sat vremena. A pijem (kršitelj koda)ov caj za dojilje i sokove od (kršitelj koda)a,ne znam sto jos smijem pit i koje voce smijem uzimat. danas sam kupila i elektricnu izdajalicu pa se izdajam svako pola sata-sat

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma sve smiješ pit i voće jest. opće se nemoj bedirat. to su sve babske priće. jedi i pij šta ti paše!

samo ne preporučam mlijeko. uma je kolike imala, kad sam izbacila mlijeko, prestale su. i nemoj baš grah i mahunarke jer ju to može napuhat. ostalo sve je dopušteno!

meni se ćini da imam masu mlijeka kad se prežderem odojkom.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a nisam do sad primjetila da joj smeta mlijeko,nema mi kolike za sada na nista. a kad ja ne volim odojka,jel ima jos sta za potaknit mlijeko?
    a i kako ide sa izdajanjem,bojim se da se ne izdojim,pa mi se onda ona probudi ili trazi jest,a ja nemam mlijeka? svako koliko se treba i moze izdajat?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tjestenina je isto dobra. i juhe. a uma posebno voli kad prije spavsanja pojedem jagode, noda ujutro uzdiše od užitka kad jede.(svi okusi navodno idu kroz mlijeko)

za izdajanje ne znam jer se ja opće ne izdajam. nemam potrebu za tim.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a probat cu i jagode do sad ih nisam jela jer kao navodno su jake i izazivaju grceve i alergije

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nemoj previše. jer fakat znaju izazvat alergijsku reakc.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lile što se tiče mokrih pelena čini se super.
    ne brini se za prehranu, jedi zdravo i ono što ti paše. jedi sve najnormalnije.
    proizvodnju mlijek ane povećavaju čajevi, nego samo učinkovito bebino sisanje. za poticanje mlijeka to je najvažnije. nikakva posebna tekućina ili hrana.

a i kako ide sa izdajanjem,bojim se da se ne izdojim,pa mi se onda ona probudi ili trazi jest,a ja nemam mlijeka? svako koliko se treba i moze izdajat?
    ovo te nisam baš najbolje razumjela. jel izdajaš za obrok kad nisi prisutna?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma tek sam jucer prvi put u zivotu krenila sa izdajanjem,i izdajala sam se sinoc od 11 pa do nekih 1 ipo ujutro sa prekidima,al izdajam se nakon sto ona pojede i nakon sto ju stavim spavat navece jer ona spava dosta sati nocu,a rekli su mi da samo izdajanje takoder potice proizvodnju mlijeka,kao i bebino sisanje

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

lille mislim da bi ti bilo bolje da ju dojis nocu nego da se izdajas, a i spomenula si da ti je zadnji mjesec dobila 450g, jedan od nacina da se bebi pokusa povecati kilaza je i ubacivanje nocnih podoja

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zato preko dana jede svako malo,pa cak i svako sat vremena
    ona zna najbolje kad je gladna i samo ju moras dojiti na zahtjev
    neke bebe doje i cesce, moja Anja je npr. do cca 7 mjeseci, po danu izmedju dojenja imala najveci razmak 40-ak min
    inace, jel ima kakvih promjena?

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: problem

bok cure,evo i ja sam u problemu.Mala mi ima dva mjeseca i 7 dana.Prvi mjesec je napredovala 650 grama,a ovaj mjesec samo 450 grama.Kad sisa vise ne sisa po 15-20 min nego 7 minuta i onda pocme kenjkat,plakat,pa opet hvata bradavicu i tako u nedogled ili samo zatvori usta.Ne znam sto da radim s njom,kako da je potaknem na ponovno hranjenje i kako da je odviknem od dude?
    Ja imam skromni staž od 7 mjeseci dojenja i moram priznati da je dojenje kod nas rijetko bila idila i već sam u nekoliko navrata zvala SOS telefon. Kod moje frajle se ista stvar dogodila otprilike u toj dobi s tim da je ona dojila i kraće.
    Preporučam ti da ponudiš i drugu dojku kad je ona završila, i nikako više neće tu prvu. Ako prihvati, u slijedećem podoju nudi ponovno prvo onu s kojom ste završile pa ćeš videjti kako ona reagira. Nudi joj često i kreni prvo s dojkom na kojoj je zadnje završila. Tako će sigurno povući masno mlijeko.
    Možeš ju malo staviti golu, samo u peleni ili skroz golu, na svoja gola prsa pa se tako malo mazite. To djeluje stimulativno na bebe. Probaj dok ju dojiš i/ili između podoja.
    Noću joj nudi dojku- možda će htjeti dojiti u snu, bolje nego da se izdajaš. To sam ja radila mojoj junakinji ( koja jednako spava kao i tvoja, a ipak je starija beba) jer je svako jutro nakon 10-tak sati u peleni imala jedva popiškene pelene i to baš dosta žutim ( koncentriranim) urinom pa sam ju stavljala na dojku u noći do prije par dana. I htjela je. Neki put više, a neki put manje.
    Da li si mislila izdajati iza podoja kako bi povećala količinu mlijeka? Ako ti je ona često na prsima, mislim da nemaš potrebe za time,osim ako dojke nisu prepunjene i napete pa da smanjiš napetost dojki. Količinu mlijeka možeš povećati noćnim podojem.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo za sada nema nikakvih promjena,sinoc smo imale cirkussa hranjenjem,morala sam hodat po sobi,nosit ju i dojit. a imala je jucer i zelenu oskudnu stolicu. a dajem joj obe dojke na podoj jer nakon 5-6 min nece vise tu nikako nego drugu tako da mi nije jasno sto popije u tih 5 min na jednoj i 5 na drugojdojci? a izdajam se da povecam proizvodnju i u jednom izdajanju izdojim oko cca 100 ml. Jel tomalo?

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Po meni je to puno i mislim da ti dijete ne dođe do masnog mlijeka nego u prvom let down-u popije samo ono prvo, vodenije te kod vas nije problem količine mlijeka. Ako ćeš povećati količinu i dalje ona neće uspjeti doći do zadnjeg,masnog mlijeka koje joj treba jer ipak nema takav kapacitet. Moguće da je ona sada skužila let down i da joj se iza njega ne da vući više. To što ne popije i zadnje, masno mlijeko može biti razlog što ima zelenkaste stolice.
    Da li je ta stolica zelena kao špinat ili je žućkastozelenkasta, tj. senfaste boje?
    I ja sam se čudila šta može popiti u 5 minuta, a kad mi se ispovraća nakon takvog dojenja.
    I kod mene se slično događalo pa sam imala nekoliko strategija.
    1)Izdojeno mlijeko joj možeš između podoja nuditi na žličicu, šalicu ili špricu kako bi popila masnijeg mlijeka.
    2)Nudi joj dojiti svaki pola sata- sat ( nakon što je popila ono što je htjela s jedne dojke) i to nudi 2-3 puta istu dojku tako da ona ipak dođe do masnijeg mlijeka, pa nakon toga eventualno izdajaj tu dojku samo da održiš količinu mlijeka.
    3) Ako je dojka prepunjena ili osjetiš da je puna, prije dojenja izdoji 20-40 ml ( otprilike, toliko da malo popusti napetost ) pa joj ponudi tako da ipak dođe do masnog mlijeka.
    4) Pokušaj joj po noći, dakle da ju ne budiš, ponuditi pa možda upali. Tako sam ja svoju vadila iz krevetića i stavljala pored sebe u svoj krevet. U većini slučajeva bi prihvatila i vukla 5 ili više minuta. Bolje išta nego ništa te sam noću uvijek nudila jednu dojku ( lijevu jer ju je odbijala kad je bila budna).
    5) nazovi SOS telefon jer ti kvalificirane savjetnice mogu još nekim savjetom pomoći

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala na savijetima,evo sad je prvi put dojila 20 min obe dojke,i u miru. a danas sam zvala sos telefon,i kazu mi da je ona takva u 2 mj je narasla 8 ipo cm,i da ce bit visoka a mrsava beba i da se ne brinem

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

, odlično, samo naprijed!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Lile, bit ce grupe za potporu dojenju u nedjelju u 17.30 u Klubu Trudnica na Pujankama. Posjeti nas ako uhvatis vremena.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala na savijetima,evo sad je prvi put dojila 20 min obe dojke,i u miru. a danas sam zvala sos telefon,i kazu mi da je ona takva u 2 mj je narasla 8 ipo cm,i da ce bit visoka a mrsava beba i da se ne brinem
    Baš se veselim zbog vas da vam je ponovno krenulo. :D :D

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lile, čitam ovaj tvoj topic i tu baš pronalazim svoga klinca koji je čak i isto star kao i tvoja beba.
    Mi dojimo tek 3. tjedan i on je u 13 dana samo na cici dobio samo 80 g. Nadam se da će biti bolje s obzirom da i naši podoji izgledaju bacakajuće. I stvarno kad je na rukama bolje cika, kao da ima bolji hvat, no ja sumnjam da mi imamo još jedan problem pa možda da i ti malo razmisliš o tome - ja mislim da moj mali često stišće odn. grize umjesto da baš sisa cijelo vrijeme i to kad krene tako neko bacakanje, natezanje. Ja ga onda prebacujem na drugu cicu i onda je neko vrijeme ok i onda ponovo!?!
    Tebi :D što ide na bolje!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a ona ti meni ne stisce nego bas sisa,al isto tako je prebacujem sa sike na siku i tako u nedogled,al nikad nije sama pustila bradavicukad je sita nego pocme kenjkat tako da nikad ne znam kad je gotova,a onda se nakon podoja izdojim da izbacim to sto nije pojela

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Lile, nadam se da to sto izdojis ne bacas.

Osim toga, nema ti se smisla izdajati nakon podoja, radije vrati dijete iduci put na tu dojku da popije masno mlijeko.

Nikolo, ne kuzim tvoju situaciju. Kako izgleda to grizenje? Koliko pokakanih i popisanih pelena promijenis bebi u 24 sata? Je li dajes dudu?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo danas smo papali super,svaki podoj po 15-tak min,svaka pelena popiskena,stolica samo jedna i to svijetlozuta :D :D :D :D :D :D :D

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

lile bravo :D :D

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lile :D

NatašaM... moj N ima između 6 i 8 stvarno popiškanih pelena, ali sa kakanjem smo malo stali otkad je potpuno na siki. Baš se noćas pokakao nakon 15 dana, ali je tu i tamo znao prducnuti pa ostane neki trag na peleni. Dudu koristimo ostala nam je iz vremena samo bočice.
    Inače ja koristim leptiriće za dojenje jer mi je to bio jedini način da se vratim dojenju. Okuražila sam se i isprobavala bez njih, ali mi bradavice odmah popucaju, a ja jednostavno ne mogu ponovo trpiti tu bol. Napominjem to nije bol samo oštećene kože, imala sam paralizirajuću bol i nisam se bila sposobna pobrinuti za dijete između podoja.
    Sada mise čini da je malo stao sa stskanjem, ja sam njemu pritiskala bradicu za vrijeme cicanja.
    inače pedica je rekla da ga češće stavljam na cicu ali da dođemo kad navrši 3 mj na vaganje. Strah me!
    A što se tiče njegova općenito izgleda to je ok!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo mi smo danas bili u pedijatra,i u 13 dana je dobila 300 grama,a moj pedijatar kaze da je to malo i da joj trebam dat bocicu ,iako mi nije jasno zasto,meni se cini to skroz ok :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lile, samo da te utjesim dok se ne javi koja savjetnica, 300g u 13 dana je vise nego dovoljno. minimum koji preporuca LLL je 113g tjedno, vi ste to debelo prebacili.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala. ma znam ja da je dovoljno,al moj pedijatar je ocito nikakav,i ne zagovara dojenje. rekla sam mu da joj necu davat bocu,a iskreno probala sam sve vrste mlijeka i nece ni jedno,nego siku :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

promjeni pedijatra. mislim da to on nikako ne bi smio govoriti čak i po zakonu!
    bravo za tebe i malenu!!

300 g je super!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a kazu mi neki da po zakonu ne mogu promjenit pedijatra prvih godinu dana,pa sad ne znam koga pitat za tu informaciju

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

odi na pravne savjete i tamo postavi pitanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •