Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: vezano za carski i mišiće

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno vezano za carski i mišiće

bok! ma imam jedno pitanje koje je mozda glupo, ni sama neznam, ali spominjalo se tu po forumu da kod carskog se rezu ili razdvajaju trbusni misici?! pa ako je tako, jer nisam upucena u to, kako znati sta su ti radili prilikom carskog? ako sam bubnula glupost ignorirajte me slobodno, hvala Vam...usput, neznam ni dal sa stavila u pravilnu rubriku, al eto...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Zavisi od operatera, kako radi i ima li vremena. Mogu se i rezati i razmicati. Ja sam rodila hitnim carskim i meni su prerezani mišići.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam iz naslova shvatila da si ti misica i da će vjerovatno tema biti o tome kako ćeš se poslije carskog baviti manekenstvom

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

znam da su meni razmicani, ne rezani. Nakon rezanih mišića oporavak je puno duži i malo bolniji, a i trbuh se teže vraća u prijašnju formu.
    Meni je oporavak trajao 7 dana od kojih sam samo 3 osjećala lagano zatezanje na području reza, bez bolova. Trbuh ravan kao daska nakon 2-3 tj.
    Ako možeš birati, pitaj da ti ih razmaknu!
    Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Ja sam iz naslova shvatila da si ti misica i da će vjerovatno tema biti o tome kako ćeš se poslije carskog baviti manekenstvom
    i ja isto

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    i ja isto

posto sam ja bila na carskom, ja sam skužila o čemu je riječ

a jeste lude cure

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ispravit cu naslov
    i selim na Porod.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ja sam imala carski prije 2 mj tako da nema biranja vise , samo sto sam tek kasnije cula i pisalo se po rodi nesto o tome, al u bolnici mi nije nitko rekao kako je sta radjeno...pa zato mi je onak doslo-kako znati sto su izvodili...misice, ha?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a vještičica kako znas da su ti prerezani, oni su ti rekli ili kako? to Vas pitam...kako da znam sto su mi radili...mislim oporavak je trajao kod mene isto tjedan do deset dana..trbuh je jos tu... tako da sama ne znam procijeniti...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a vještičica kako znas da su ti prerezani, oni su ti rekli ili kako? to Vas pitam...kako da znam sto su mi radili...mislim oporavak je trajao kod mene isto tjedan do deset dana..trbuh je jos tu... tako da sama ne znam procijeniti...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

najbolje je da pitaš ginekologa koji to obavio šta ti je radio.vrijeme oporavka i kod jednog i drugog načina je individualan.
    nisi ispala glupa....... :D

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja pitala jesu li ih prerezali, vele jesu, samo jedan dr umije napraviti CR i u hitnoći a da razmakne mišiće. A i trbuh je onako, :/ ko vreća :šmrc:

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Žao mi je što su te prerezali..to je ono najgore kod carskog.kada svi budu prakticirali razmicanje onda će to već biti nešto.Nažalost kod nas stari gin teško prihvaćaju nove principe rada,al zato su drip objeručke prihvatili da mogu se rodilja što prije riješit.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a ne mogu pitati, bila sam u petrovoj, tak da...znaci najvjerojatnije je bilo rezano...super...ukratko, trebala sam ih pitati...zapravo su mi trebali reci, po mojem...al dobro...hvala

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo, od silnog nadanja da cu roditi vaginalno, prije dva dana sam saznala da 99,9% idem na carski i sada pokusavam sto vise saznati.
    Ovo me posebno zainteresiralo jer ukoliko je dogovoreni carski ne vidim razloga zasto ne bi razmicali. Idem u Petrovu i ne znam da li sam dobro shvatila ali vi mislite da vecina dr. u Petrovoj reze ili ??
    :? pomoc....

Hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Razmicali. Tako se to sad, mislim, većinom radi, bar na SD-u, nema govora o rezanju ako je sve ok. Oporavak munjevit, ništa me tu specijalno ne boli vezano za mišiće. Ono što se često dogodi su belaji zbog katetera - uroinfekti da se tvoja neka baja prenese više. To za mišiće, mislim da ne trebaš brat brigu ako si u ZG-u, barem ne na SD-u. Null problemo oko toga.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, zašto ne pitaš što će ti raditi tj. što se prakticira u toj konkretnoj bolnici?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Idem na dogovor 30. i molim Boga da zguram do tada jer sam vec otvorena i imam kontrakcije svaki dan..mozda se cak odlucim i tokom slijedeceg tjedna ipak otici. Tada cemo se sve dogovoriti, a kako vodim trudnocu u Petrovoj kod odlicnog doktora on ce mi to raditi, jedino sto nismo jos pricali o tome.
    Meni je sve novo oko carskog jer o tome nisam htjela ni razmisljati a sada upijam sve i svasta...

Hvala ti!!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam odlučila pitati kirurga. Iako mislim da su ih razmicali, čini mi se da se to kod nas većinom sada tako radi.

Bolovi, poslije operacije, klasični par dana, ali onda sve 5. Muskulfiber sam imala dobra dva tjedna ali od poroda tj trudova (dakle onaj dio prije carskog).

Napisat ću ovdje kad mi stigne odgovor.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ja sam isto malo zabrijala, brijem da su razmicali meni barem, jer kod mene nije bilo kriticno i hitno, dakle prema mojem rezu misice u slucaju kada nema vremena i kada beba mora hitno van...pretpostavljam da je tako...tako da prakticiraju razmicanje... ja mislim da je tako, da ne pisem krivo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene su misici razmicani.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Oba puta rezani. :/

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja mislim da se moze skuziti po bolovima.
    moj prvi carski je bio hitni, u zg merkuru. iako sam se brzo oporavila i izasla iz bolnice 5 dana nakon poroda, bolilo me nekih 10-ak dana i nisam se smjela nakasljati ili ne daj boze kihnuti bez pomisli da ce mi se rez raspasti ob boli . mislim da su rezali misice, jer:
    drugi carski sam imala u austriji, gdje mi je prije carskog receno da ce misici biti razmaknuti. nista me nije bolilo, rez je samo lagano peckao, drugi dan nakon carsog sam kihnula i ostala iznenadjena jer me nije zabolilo. izasla iz bolnice 3 dana nakon poroda.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

prije tjedan dana sam bila na carskom, i sto se bolova tice sve ok, vec drugi dan sam osjecala samo peckanje ALI: trbuh izgleda kao da sam u sestom mjesecu trudnoce...rekli su mi da se uterus lagano vraca na normalnu velicinu, a da su mi misici razmaknuti 4cm...kakva su isustva s vracanjem uterusa, koliko to vremenski traje i jeste li odmah poceli s nekim vjezbama? fiziotarapeut mi je predlozi steznik prva dva mjeseca, a onda na fizikalnu...help

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Koliko ja znam - dok prođe babinje. Nek me netko ispravi ako se varam.

No, teže je vratiti mišiće koji su razmaknuti kod tebe 4 cm (meni su bili prvi put 3 i pol a sad mi u VŽ nisu to procijenili kao na SD) nego vraćanje uterusa. Zbog razmaknutih mišića ti je preporučeno nošenje steznika i fizikalna.

Reci, jesu li ti rekli još štogot?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    moj prvi carski je bio hitni, u zg merkuru. iako sam se brzo oporavila i izasla iz bolnice 5 dana nakon poroda, bolilo me nekih 10-ak dana i nisam se smjela nakasljati ili ne daj boze kihnuti bez pomisli da ce mi se rez raspasti ob boli . mislim da su rezali misice, jer:
    drugi carski sam imala u austriji, gdje mi je prije carskog receno da ce misici biti razmaknuti. nista me nije bolilo, rez je samo lagano peckao, drugi dan nakon carsog sam kihnula i ostala iznenadjena jer me nije zabolilo. izasla iz bolnice 3 dana nakon poroda.
    Sad me to stvarno zaintrigiralo. Kako mogu post festum doznati da li su mi mišići rezani? Naime, tako sam se teško oporavljala od carskog da je to bilo strašno, ustala sam se tek treći dan, a pri izlazu, 7. dan, hodala sam pogrbljena od bolova ko neka bakica. Sestre su mi govorile kako sam iznimno osjetljiva ...pa poglečte druge cure kako skakuću već drugi dan od operacije! :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nisu rekli nis pametno...kao steznik poceti nositi do 10 dana od poroda, a za dva mjeseca na fizikalnu. do tada mogu raditi lagane vjezbe, tipa polu-trbusnjaci...to sam i pocela vec sedam dana nakon poroda...
    ja jos nisam sigunra da li je velicina mog trbuha rezultat jos velikog trbuha ili mlohavih misica...nadam se da ce uterus sjesti na svoje mjesto za koji tjedan, a za misice nemam pojma...s obzirom koliki mi je trbuh bio, pa carski jer je beba prevelika ocito ce to potrajati...postoje li jos koje vjezbe osim polu-trbusnjaka?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj dummy prvotno napisa
    nisu rekli nis pametno...kao steznik poceti nositi do 10 dana od poroda, a za dva mjeseca na fizikalnu. do tada mogu raditi lagane vjezbe, tipa polu-trbusnjaci...to sam i pocela vec sedam dana nakon poroda...
    ja jos nisam sigunra da li je velicina mog trbuha rezultat jos velikog trbuha ili mlohavih misica...nadam se da ce uterus sjesti na svoje mjesto za koji tjedan, a za misice nemam pojma...s obzirom koliki mi je trbuh bio, pa carski jer je beba prevelika ocito ce to potrajati...postoje li jos koje vjezbe osim polu-trbusnjaka?
    Ispočetka stvarno ništa osim polutrbušnjaka, jer bi bilo jako opasno i riskantno. Može se svašta dogoditi, pukne šav (ne vanjski) ili dobiješ milijun priraslica na unutarnjem ožiljku.. Ma bolje po redu, prvo polutrbušnjaci prva dva mjeseca a onda kak su ti rekli. Ako uspiješ raditi svaki dan polutrbušnjake - puno si napravila!! Ja nisam ni prvi ni drugi put - kad se sjetim, obično već polumrtva ležim na kutnoj garnituri sa sendvičem u ruci ili vodom u bočici (ovisi koliko sam gladna) i gledam kako otkucava ponoć A veliki trbuh je sigurno i zbog opuštenih mišića. Treba to vratiti ... uh.
    Nego, kamo planiraš na fizikalnu?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Koliko ja znam - dok prođe babinje. Nek me netko ispravi ako se varam.

No, teže je vratiti mišiće koji su razmaknuti kod tebe 4 cm (meni su bili prvi put 3 i pol a sad mi u VŽ nisu to procijenili kao na SD) nego vraćanje uterusa. Zbog razmaknutih mišića ti je preporučeno nošenje steznika i fizikalna.

Reci, jesu li ti rekli još štogot?
    u da...meni je ostala ooogromna rupetna

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Nego, kamo planiraš na fizikalnu?
    za dv amjeseca cu se javiti na sv.duh...kao sto su mi rekli, a onda cu vidjeti sto i kako dalje...jos nemam ideja...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Sad me to stvarno zaintrigiralo. Kako mogu post festum doznati da li su mi mišići rezani? Naime, tako sam se teško oporavljala od carskog da je to bilo strašno, ustala sam se tek treći dan, a pri izlazu, 7. dan, hodala sam pogrbljena od bolova ko neka bakica. Sestre su mi govorile kako sam iznimno osjetljiva ...pa poglečte druge cure kako skakuću već drugi dan od operacije! :/
    Ne znam. Ja sam se osjećala kao ovaj opis u Austriji - ono :? na opise bolova nakon carskog i teškog oporavka, i ono kad bi rekli "boli i carski, boli i porod, samo carski boli poslije" - mene je najviše zeznuo uroinfekt od katetera i bubreg koji se spustio, ali to je sad neka druga priča koja je indirektna posljedica carskog. Ali, što se tiče bolnosti, osim malo prvih dana rez kad bih se sagnula - ništa, ali stvarno ništa. Pouzdano znam da na Duhu, ako nije hitno, razmiču mišiće, to su mi rekli još prije poroda - moja ginićka privatnica. Rez je fakat super, nije bilo ni vađenja šavova, koriste nekakav konac koji se sam resorbira. Baš sam zadovoljna - do na te stvari koje se ne mogu kontrolirat, ispalo je OK.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, na Duhu možete nakon poroda ugrabit fizioterapeuticu (raspitajte se kod sestara, ne dolazi redovito, nego kad je negdje frka pa ju se može skrenuti i do vas) i pitat je za savjete oko trbušnjaka, da vam popipa jesu li se razmaknuli mišići i sl.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čokolada, a tebi je najbolje raspitat se što rade kao default u bolnici u kojoj si rodila. Jako se tu razlikuju, recimo Duh prakticira kao default spinalnu, Petrova ipak ne i slično.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, jel' bilo hitno? Ako je bilo hitno, onda se reže i na Duhu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •