nemoj se brinuti! važno je da je maleni bebač u tvom stomačiću, a ni bebe nisu baš do te mjere osjetljive!
pokušaj se smiriti u tim situacijama jer ipak to neugodno stanje nije poželjno ni za koga od vas dvoje. imala sam i ja stresnih situacija koje su mi ugrožavale egzistenciju, ali sada sam u 32.sedmici i sve sam preživjela.
ipak, ne bih se složila s tim da stres ne može ni na koji način ugroziti plod, te da je to samo u sapunicama.
meni je doktor savjetovao da kad god osjetim da mi organizam reaguje na stres ili se preplašim da bi mogao-popijem apaurin od 2 mg ( prije korištenja konsultuj se sa svojim doktorom) i dan čitav strogo mirujem u krevetu-eto čisto da se "odmorimo" bebač i ja od svega i pripremimo na nove pobjede.
još nešto, da je bilo nešto bebi ili trebalo biti, dosada bi bilo-znači budi mirna.
ja sam npr. pročitala da velika izloženost stresu može prouzrokovati da se beba rodi sa rascjepom nepca ili usne-da je tako onda niti jedna beba ne bi bila rođena zdrava! ko to danas nije stalno pod stresom? žene koje su čitavu trudnoću bile žrtve fizičkog i psihičkog nasilja rode zdravu djecu-pa što ne bi i mi?
sad si najvažnija sebi-ma koliko grubo zvučalo-niko-pa ni najbliži u porodici nisu vrijedni toga da se ti zbog njih živciraš, pa poslije strepiš da li si naškodila bebi! uživaj u trudnoći!