Citiraj Candy prvotno napisa
Ja sam upravo pobacila... u utorak je još sve bilo ok, imala sam simptome i sve. I imala sam takav dan na poslu, pakao... na kraju dana sam dala otkaz, ali bilo je prekasno. Došla sam doma, prokrvarila i ... Danas su mi u bolnici rekli da mi je stres bio okidač, jer u kombinaciji s tendencijom pobačaju (sedlasta maternica, pcos), i da jak stres može prouzročiti pobačaj. Nije sapunica, stvarni život. Nažalost moj. Trudnoća je bila tek u petom tjednu, izbjegla sam kiretažu nadam se i oporavljam se. Uvjerena sam da je stres ZNATNO doprinio ovome što nam se dogodilo.
Izgleda da kod žena koje imaju povišen rizik od pobačaja, stres može biti poguban.
Ali nekako se nadam da se to događa rijetko... I da se nijednoj od nas (više) neće dogoditi.
žao mi je što ti se ovo dogodilo

inače nisam htjela komentirati ovu temu, al bojim se da stres jaaako utječe na bebu i trudnoću, ja sam isto imala spontani u tjednu koji mi je bio jedan od najstresnijih u životu - bila je napravljena veelika liječnička pogreška na svekru, a ja kako radim u krugu bolnice non stop sam bila izložena tome, čak u vrijeme dok sam bila na prvom uzv i skidala se za pregled su mi javili da je jedva preživio operaciju, tako da sam plakala dok mi je dr radio uzv i potvrđivao trudnoću koje je po njemu izgledala uredno, slijedeći dan sam prokrvarila, mojadr nije vidjela odakle, dala mi utriće i mirovanje, cerviks zatvoren, ali odmah slijedeći dan spontani...

tako da što manje stresa, ak je ikako moguće