Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Dobar dan

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Dobar dan

http://www.vecernji.hr/newsroom/news...98945/index.do

Zahvaljujući Tabisima i Medi koji je poš'o u dućan, K. već neko vrijeme pozdravlja i znane i neznane Obavezno po ulasku u dućan pozdravi, a još interesantnije je "dođenja" pa čim uđemo veli Dobar dan, amo, amo, Dođenja.
    Kako djeca uče imitiranjem, možda je tome razlog što mi roditelji s poznatima stanemo, rukujemo se, pozdravimo, ali ne primjenjujem onu: Reci dobar dan. Ne govorim joj reci ovo ili ono, općenito.

Ne znam zašto se očekuje od djece koja tek kreću u školu da znaju pisati brojeve :?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: Dobar dan

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Ne znam zašto se očekuje od djece koja tek kreću u školu da znaju pisati brojeve :?
    ne očekuje se nego većina djece dođe sa znanjem i pisanja brojeva i čitanja, pa ti se dogodi da ti dijete zaostaje jer učiteljica prilagođava gradivo većini. Tak sam ja došla u školu i 90% razreda je znalo čitati i pisati i naravno pisati brojeve, a neki i zbrajati. Ocjene u 1. razredu OS su bile Kao da sam lagano retardirana. Kasnije je to došlo na svoje, ali pazi da ti se djetetu baš zbog toga što zaostaje ne zgadi škola.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moje dijete ima 17 mjeseci, pa nema tih briga
    Svejedno, mislim da na upisu u školicu treba provjeravati psiho-fizičku spremnost djeteta, a ne znanje slova i brojeva. To znači da pomičemo dobnu granicu na niže i da bi u vrtićima već trebali početi učiti.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

iv je sad na kraju prvog razreda... gradivo su prolazili malo po malo i nije bilo prilagođavanja većini nego je učiteljica pazila da svi nauče sve.. tako da su na kraju više zakazala djeca koja su došla s predznanjem nego oni koji su išli na dopunsku nastavu za pisati i čitati :/
    ne moraju znati ni brojeve ni slova, i u školu idu da bi to naučili... do škole se trebaju igrati i uživati u svojoj slobodi... a ako usput i nauče poneko slovo i brojku tim bolje po njih... treba im uvijek ostaviti izazov, jer ako nema izazova zašto bi se uopće trudili?

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

potpisujem štrigicu u svemu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •