Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Marelica (pričica)

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Marelica (pričica)

Htjela bih jednu pričicu podijeliti s vama. Ne znam kamo da je stavim, pa budući da "službeno" spadamo u ovaj podforum, evo je tu:

Marelica

Danas prvi puta u životu jedeš marelicu. Kupujemo u malom dućanu na uglu, vidiš kako stavljam voće u vrećicu i kažeš: "To!".
    Zamolim prodavačicu da ti opere jednu. Uzimaš je u ruku, oprezno, pažljivo proučavajući malu, mekanu, narančastu lopticu u svojim rukama. Najprije je lagano zgnječiš, onda zagrizeš i iskriviš lice jer je malo kisela. Ali ipak ti se sviđa, jedeš je polako, komadić po komadić, puštaš me da izvadim košticu, i onda grickaš sve dok zadnji komad ne završi u trbuščiću. Usput pregledavaš dućan, ormare sa sokovima, kašete i kutije.
    Nisi ni svjesna koliko si slatka, dok stojiš nasred dućana, s marelicom u rukama, i jedeš je oprezno i znatiželjno. Baš si kao mala hodajuća reklama za voće i za zdravu prehranu, s plavom kovrčavom kosicom i velikim plavim očima, promatraš svoju marelicu, ljude i stvari oko sebe.

Tvoj svijet je kao marelica. Nov i mek, mirisan, zanimljiv i slatko kiselkast. Svaki zalogaj je uzbuđenje i razlog za smijeh. Tvoj svijet je sadržan u jednom jedinom trenutku - vrijeme se ne mjeri u satima, danima i godinama. Vrijeme se mjeri jednim jedenjem marelice, s ljepljivim prstićima punim narančastog soka.

Učiš me gledati kroz tvoje oči, slušati tvojim ušima. Veseliti se trenutku i uživati u njemu.

Vraćali smo se iz kupovine, mi, odrasli, zadihani i s vrećicama u rukama. Kasnili smo, nosili smo vrećice, gurali kolica, nosili tebe. Žurili smo u nekom našem smjeru, kao što odrasli uvijek misle da moraju. A ti si čula muziku iz jednog dućana i htjela si da te spustim dolje. Svidio ti se ritam, ignorirala si našu žurbu, i naš smjer. Stala si nasred ulice i počela plesati, samo zato jer ti se svidjela muzika koju si čula.

Učim uživati u trenutku. Ovom, malom, beskrajnom trenutku u kojemu ti jedeš marelicu, a ja trpam trešnje i kupus u vrećice. Vani je početak ljeta, prve sezonske gužve. Prolaze autobusi, ljudi putuju nekamo, automobili se zaustavljaju na brzinu - zbog dućana i benzinske stanice. Ti ne žuriš, stojiš na sredini, s rukama umrljanim sokom od marelice i s dvije čvoruge na čelu - zarađenima u nekoj igri u vrtiću ili na dvorištu. I u bijelim sandalicama i suknjici na cvjetiće - onoj koju sam sašila na brzinu, i kojoj je jedna strana je malo dulja od druge - ali ipak svi koji su te vidjeli u njoj kažu da si preslatka. Stvari ne moraju biti savršene da bi bile prekrasne.

Upravo otkrivaš nešto novo. Prvi puta u životu jedeš marelicu. O ovom trenutku tvoj svijet postaje malo veći - veći za baš tu okruglu, narančastu marelicu.

Gledam kroz tvoje oči i moj svijet postaje okrugao i narančast, slatko kiselkast, uzbudljiv i prekrasan. I svakim trenutkom sve veći. Moj svijet je star osamnaest mjeseci i beskonačno je velik. Moj svijet, gledan kroz tvoje oči, je jednostavno savršen.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prekrasno

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Prekrasno, slikovito, emotivno...

Opet cmoljim, kao i na svaku tvoju priču

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

klara

ako ikad stignes do ukoricenja svih svojih prica na jednom mjestu, jos od onih dok si cekala, pa one kad si otkrila da si trudna i nosila vaze sa cvijecem, pa one o dojenju i sve ovakve - pp-aj me, kupujem!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

predivno

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nemam riječi

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala ti što si ovu priču podelila sa nama

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

placem,...
    Stvari ne moraju biti savršene da bi bile prekrasne.

Upravo otkrivaš nešto novo. Prvi puta u životu jedeš marelicu. O ovom trenutku tvoj svijet postaje malo veći - veći za baš tu okruglu, narančastu marelicu.

Gledam kroz tvoje oči i moj svijet postaje okrugao i narančast, slatko kiselkast, uzbudljiv i prekrasan. I svakim trenutkom sve veći. Moj svijet je star osamnaest mjeseci i beskonačno je velik. Moj svijet, gledan kroz tvoje oči, je jednostavno savršen.
    obozavam te citati jos od onih davnih dana...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jako lijepo.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cmoljim-hormoni!!

prekrasno,gledati njihovim očima,ne radimo to dovoljno često :/

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lijepo je prisjetiti se s vremena na vrijeme u čemu leži najveće bogatstvo i istinska sreća.
    hvala ti

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

presretna sam sto tvoje price pricaju o sasvim drugacijem zivotu, o sreci, o majcinstvu - dajes mi snage da vjerujem da cu jednog dana citati s razumijevanjem

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala svima!
    Arkana10 i wewa nedajte se

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

klara
    prekrasna je priča

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Svaki dan nam naša djeca pokažu kako uživati u trenutku, u životu, samo što to svaki put ne primjetimo...

Biti sretan je stvar odluke, a ne sreće...

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

predivno napisana stvarnost 8)

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

raspalaka me....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

predivno!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kao i uvijek na tvoje priče - grlo stegnuto... Draga Klara, tako sam sretna što dijeliš svoje priče s nama i tako me podsjetiš na ono što je istinski važno...

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jako, jako lijepo. Zenbudistički!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Prekrasno

Kad se sjetim tema o odricanju, o rijetkim izlascima s prijateljicama od prije majčinstva... svaki put bi na kavi raspredale o manje-više istom, a s mojim malim filozofom svaki puta kad smo vani otkrijem brdo novih stvari, za koje nisam ni znala kako su zanimljive

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •