Teško mi je izravnati se, sagnuti, sjediti...uglavnom leđa su mi totalno sj...

U čemu je problem? Oduvijek se krivo držim i nikad nisam pazila na to, ali od kad imam bebu osjećam posljedice toga. Prvo su me boljela križa zato jer sam prvih pet mjeseci dojila sjedeći jer u ležećem nisam mogla, pa sam sjedila svakako, često s pogrbljenim leđima na krevetu.

Nakon toga, dojim na krevetu, ali tak da se nalaktim, pa sam opet svinuta. Beba spava u kinderbetu i budi se nekoliko puta kroz noć, ali do sad mi je bilo lakše 10-ak kila dizati i spuštati u kinderbet nego spavati s njom jer se onda ne mogu okretati kak mi paše pa se opet sva zakočim.

I treći problem je u tome kaj je ona kasno prohodala i još uvijek nije baš stabilna. Koliko god sam zabranjivala bakama da je vode za ruke, to je bilo neizbježno, jer svaki vikend idemo starcima, a ni jedni ni drugi baš nemaju uvjete za puzanje pogotovo po zimi, a nismo ju mogli cijelo vrijeme nositi. Osim toga, u većini slučajeva nije se ni dala nositi nikom osim meni.
Doma nismo prakticirali vođenje za ruke, ali joj se dopalo, pa je znala dopuzati do mene, dići se , primiti za prst i vući. E sad, kad su ju već bake naučile, da bar malo smanjim štetu, nisam ju nikad držala s rukama iznad glave nego npr. ko da gura guralicu, pa sam se morala sagnuti.
Sad kad hoda, još uvijek je nestabilna i zna izgubiti ravnotežu kad se okreće, pa sam uvijek uz nju u nekom groznom položaju da ju mogu uhvatiti ako padne.
Da je toplo vani, bile bi mi na dvorištu i pustila bi ju da hoda i trči sama koliko hoće. Ali u stanu gdje god padne može si glavu razbiti, ako udari u rub kreveta, ormara, štok, metalnu nogu od stola jer nemamo baš prostora i ne mogu ju pustiti da pada okolo iako ima dobre obrane i sve to.

Uglavnom leđa su mi u banani i ne znam kaj da radim. Ne znam da li bi mi neka masaža pomogla. Ili da idem doktoru? I kojem uopće, fizijatru?