Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 134

Tema: kako ljeti?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ima tu puno problema i nije nimalo jednostavno... ja vas razumijem da vam je to problem i već sam negdje rekla da bi zapravo bilo idealno da su 3 odgajatelja u jednoj grupi i onda bi i tijekom godine se oni mogli izmjenjivati i koristiti godišnji, a da su uvijek prisutna druga dva
    sa ovim se slažem u potpunosti. i to ne samo radi ljetnih dežurstava nego i inače. u našem vrtiču na jednu tetu u smjeni spada 31 djete. ma to je očaj i za djecu i za tete (kojima se divim za rad u takvim uvjetima).

pitanje je samo što bi mi kao roditelji, naravno skupa sa odgajateljima mogli napraviti po tom pitanju.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ima tu puno problema i nije nimalo jednostavno... ja vas razumijem da vam je to problem i već sam negdje rekla da bi zapravo bilo idealno da su 3 odgajatelja u jednoj grupi i onda bi i tijekom godine se oni mogli izmjenjivati i koristiti godišnji, a da su uvijek prisutna druga dva...
    ma s ovim se slažem u potpunosti i to ne samo radi ljetnih dežurstava nego i inače. u našm vrtiću na jednu tetu u smjeni spada 31 dijete!
    ma to je užas i za djecu i za tete koje rade u takvim uvjetima.

pitanje je samo da li mi roditelji zajedno sa odgajateljima možemo napravit nešto da se poboljšaju uvijeti u vrtičima.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pa tako se i organizira. Pokušava sa uvijek gledati da je sa djecom barem jedna poznata teta. Kod nas recimo početkom 8 mjeseca rade dvije skupine od 15, tako da stvrano ne mogu biti svi sa svojom tetom.
    moram priznat da ovu u splitu nije ni blizu istini. nažalost.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    znam ja zašto se uzrujavama
    uzrujavam se zato jer poznajem svoje dijete koje je tel nedavno "Stalo na noge"sa svojim tetama i svojom grupom i kaže sama teta da je to ljeto šok i kao da se kreće ponovno u adaptaciju a što to znači ne želim se ni sjećati :/
    dežuran je vrtić na kraju grada i je bit će njena teta jedno vrijeme i onda druga neka....ja znam šta to z amoje dijete znači a ako vaša djeca nemaju problema s prilagodbom-eto blago vama
    potpisujem ovo u potpunosti

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

.. možda se zamjena svidjela vašem djetetu, ali ne znači da se svidjela i nekom drugom djetetu
    a zamislite tek kad ta djeca koja jedva prihvačaju zamjenu u poznatoj sredini sa poznatom djecom, promijene i vrtič i djecu i nekolicinu teta u 2 mjeseca.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj lana74 prvotno napisa
    .. možda se zamjena svidjela vašem djetetu, ali ne znači da se svidjela i nekom drugom djetetu
    a zamislite tek kad ta djeca koja jedva prihvačaju zamjenu u poznatoj sredini sa poznatom djecom, promijene i vrtič i djecu i nekolicinu teta u 2 mjeseca.
    ma ne moram zamišljati...znam kako je to, ali kod nas se gleda na to da se djeci izmjenjuju tete koje su im poznate...znači, one koje su im u sobi do njihove, koje im rade na zamjenama tijekom godine
    i djeca nisu 2 mjeseca preko ljeta u vrtiću, jer bi to značilo da nitko od njihovih roditelja ne koristi ni dana godišnjeg...a mislim da su takvi ipak jako rijetki (ako ih uopće ima)...no to su sad već druge priče u koje ne želim ulaziti

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne moraju se sve tete "utrpat" u tih mjesec dana. pa zar i preko godine nema dosta praznika kad radi samo dežurstvo u vrtiću (tj. samo jedna grupa npr.) i kad se koriste godišnji.
    i mislim da je bolje rješenje da ostatak godišnjih tete iskoriste preko godine, kad njima odgovara i da dolazi JEDNA zamjena nego da se djeci ljeti promjene u 2 mjesesca 5-6 teta. ma dajte te tete vjerojatno ne mogu u tih par dana niti pohvatat imena od djece koja su im na dežurstvu a kamoli nešto drugo.

gledaj naš vrtić (u Splitu) je velik, ima 4 grupe i odgaja preko stotinu djece. zatvara se ljeti od 01.07. do 01.09. i ne samo to nego nas ljeti sele u drugi vrtić koji je u DRUGOM kvartu nekoliko km od naše kuće.
    ovo zatvaranje vrtića na 2 mjeseca je užasno i ja ne znam zašto roditelji s tog područja ne potpišu neku peticiju protiv toga...

i nemojte tako crno gledati na dežurstva... djeca steknu nove prijatelje, s nekom novom tetom im može biti bolje nego s njihovom (koliki se samo ovdje žale na svoje stalne tete), radi se hrpa "ljetnih" zabavnih aktivnosti, kupaju se, igraju vodom...

i možda kod vas radi samo jedna grupa tijekom nekih praznika u godini, ali nije takva situacija svugdje i ne treba to sve trpati u isti koš...kod vas je očito situacija dosta loša

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moje dijete zasad dobro reagira na dežurstva, pa iz moje perspektive dežurstva uopće nisu crna. No, djeca su različita i svako dijete u skladu sa svojm karakterom reagira na promjene, pa tako i na ljetna dežurstva, a pravo njihovih roditelja je da se brinu zbog toga, izražavaju svoje sumnje, pa i ljutnju na vrtićki sustav ako misle da nije dobro organiziran i da im djeca ispaštaju. Nekako mi nije u redu pravo djece da im bude dobro u vrtiću i za vrijeme ljetnih dežurstava dovoditi u sukob s pravom teta na godišnji odmor, jer ne vjerujem da bi i jedan razuman roditelj želio da se teta odrekne godišnjeg odmora zbog njegovog djeteta. No, ne treba ni uvjeravati roditelje djece koja loše podnose ljetna dežurstva da njihovoj djeci zapravo nije loše u dežurstvu, jer roditelj najbolje poznaje svoje dijete i jako dobro zna s čime se njegovo dijete može nositi i na koji način se nosi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: kako ljeti?

Ja radim u školi. Dežurstva su počela a ja idem na godišnji 7.7. Tj. nitko me nije pitao kada bi ja na godišnji samo su mi dali rješenje. A obaveza imam do 14.7. tako da neću ići na godišnji po rješenju 7. nego 14.
    Molim da ovakve stvari imate u vidu kada opet nepotrebno uvučete prosvjetare u priču.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja mama radi u školi pa znam kako je
    svejedno me hvata panika jer uskoro mala mora u tuđi vrtić a jako se teško prilagođava

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    moja mama radi u školi pa znam kako je
    Ne znaš. Jer svaka škola i svaki zaposlenik u njoj ima drugačije obaveze.
    I to što tvoje dijete ima problema sa adaptacijom ne opravdava način na koji si napisala prvi post.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Donna ovo pišem u najboljoj namjeri, nemoj zamjeriti. Ako ti mama radi u školi, a adaptacija je problematična, možete li ti i suprug svoj godišnji uskladiti s njenim tako da pokrijete ljeto?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa sve to stoji, ali i te tete možda imaju svoju djecu s kojom one žele provesti svoj godišnji. Pa neće ona biti cijelo ljeto na poslu jer neko dijete plače za njom. Ja znam da to zvuči grubo, ali je tako.
    Ja imam jedno dijete koje se super prilagodi svemu i nikada nije bio problem s ničim, ali Iva, ona se neda od mene ni na 5 minuta, sve se bojim kako će biti u jaslicama kada krene na jesen. I tko zna kako će biti s dežurstvima i spajanjima praznika i to smatram svojim problemom i uopće ne očekujem da netko zbog mene i mog djeteta prolongira ili ne koristi svoj GO.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

čisto matematički: ako su u grupi 2 tete i svaka koristi 1 mjesec GO preko ljeta, dijete može biti najviše 1 mjesec bez ijedne "svoje" tete. Dakle 2 zaposlena roditelja koji isto ljeti koriste po mjesec dana godišnjeg imali bi solidne šanse izvesti da bar jedan bude na GO dok su i tete i nitko se ne bi bunio. Problem je u "višku" slobodnih dana koji se nema kada iskoristiti pa ljetni kaos počinje već sredinom lipnja i ponavlja se oko svakog blagdana. (I nije problem samo u nepoznatim tetama nego se dešavaju stvari kao: pretrpane grupe u kojima teta ne može ni zapamtiti sva imena, nema pranja zuba jer je prekomplicirano, nema izlaska van jer je prekomplicirano...)

Samo sam htjela pojasniti da mi koji gunđamo zbog dežurstava nemamo namjeru zakinuti tete za godišnji niti ih tjeramo da ga koriste u listopadu. Budući da sam se već istresla na starom topiku neću više drviti ovdje, a svima želim ljeto sa što manje traumi

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    Dakle 2 zaposlena roditelja koji isto ljeti koriste po mjesec dana godišnjeg imali bi solidne šanse izvesti da bar jedan bude na GO dok su i tete i nitko se ne bi bunio.
    Rijetko da netko preko ljeta može koristiti svih mjesec dana godišnjeg, a i obitelji pretpostavljam vole taj godišnji provoditi zajedno. Ja uvijek sebi rihtam da MM i ja idemo na GO u isto vrijeme.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Donna ovo pišem u najboljoj namjeri, nemoj zamjeriti. Ako ti mama radi u školi, a adaptacija je problematična, možete li ti i suprug svoj godišnji uskladiti s njenim tako da pokrijete ljeto?
    znam valjda kako mi mama funkcionira kao profesor već 35 godina
    nemam ja godišnji... ni on nema ljeti nego poslije 9 mj....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ana.m, pa nije to baš tako rijetko, osim možda obrtnika i sezonskh djelatnosti. Možda ne punih mjesec dana ali 3-4 tjedna većina koristi, da ne tjeram sad mak na konac. A ako se mogu poštimati kao što ti činiš zašto to ne bi bilo taj mjesec kad su obje tete odsutne? Da ne govorimo o tome da bi mogla npr jedna teta u 7. druga u 8. mjesecu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Citiraj Ailish prvotno napisa
    Dakle 2 zaposlena roditelja koji isto ljeti koriste po mjesec dana godišnjeg imali bi solidne šanse izvesti da bar jedan bude na GO dok su i tete i nitko se ne bi bunio.
    Rijetko da netko preko ljeta može koristiti svih mjesec dana godišnjeg, a i obitelji pretpostavljam vole taj godišnji provoditi zajedno. Ja uvijek sebi rihtam da MM i ja idemo na GO u isto vrijeme.
    Pa u tome i je poanta. Svatko gleda kako najbolje iskoristiti GO, pa i tete u vrtiću. I čemu onda prebacivati odgovornost na tete?

Donna, ponavljam: ti znaš kako tvoja mama kao profesor funkcionira a ne prosvjetari u cjelini. Moj tata, MM i ja radimo u školi. I svi imamo drugačije obaveze i u drugo smo vrijeme na godišnjem.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

curke, a zašto uvijek ovakve teme prerastu u nekakvo mrđusobno prepucavanje koliko tko godišnjeg ima i kada i kako bi ga trebao koristiti?

da li je ovo topic za savjete, malo međusobne podrške i jadanja ili prepucavanje? jer znamo da je problematika uvijek ista i da se ništa ne mijenja, jedino se mogu razmijeniti jadanja ...

janoccka...šta su kod vać već dežurstva počela? a i zar se vi ne možete iskombinirati s MM-om i dedom tih 2 tjedna ako vam ne paše da dijete ide u vrtić? donna, isto pitanje za baku?

ja sam već rekla da se slažem oko toga da po pitanju dežurstva postoji dosta problema i što smatram rješenjem, ali opet smatram da je najbitnije da vrtić nije zatvoren i da doista ima puno toga pozitivnog preko ljeta...

a ovo smišljanje za godišnji teta mi je apsolutno smiješno.... otkud bilo kome pravo (a da nije šef toj osobi) govoriti kad bi on trebao/morao koristiti godišnji? zamislite da tako kako neki sad ovdje diskutiraju kad bi te žene trebale na godišnji, neka teta vama kaže da vi trebate na godišnji u nekom periodu da vam dijete ne ide u vrtić... zar bi tu ženu smatrali normalnom? i to što se neke od vas ne pita kada želite na godišnji, isto tako ne znači i da se i te tete pita...ili ako ih se pita - da ga dobiju baš onda kad ga hoće, jer to koliko i kada će one dobiti godišnji prvenstveno ovisi o zapisanom broju djece za ljeto tj. o iskazanim potrebama roditelja za vrtićem

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ako su u grupi 2 tete i svaka koristi 1 mjesec GO preko ljeta, dijete može biti najviše 1 mjesec bez ijedne "svoje" tete. Dakle 2 zaposlena roditelja koji isto ljeti koriste po mjesec dana godišnjeg imali bi solidne šanse izvesti da bar jedan bude na GO dok su i tete i nitko se ne bi bunio.
    ovo bi bilo dobro ali ja sam pitala svoje tete kada će biti dežurne i rekle su da ako budu uopće radile ovo ljeto da će to biti samo 7 dana i da neznaju kad.

Samo sam htjela pojasniti da mi koji gunđamo zbog dežurstava nemamo namjeru zakinuti tete za godišnji niti ih tjeramo da ga koriste u listopadu.
    ma naravno da nitko ne gunđa na tete, nego na cjelokupni sistem kako je sve ovo loše organizirano.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bubička potpuno se slažem s tobom.

Razgovarati o godišnjim odmorima i slobodnim danima kao i o poslovima drugih ljudi je u najmanju ruku trošenje vremena bez veze jer nitko nije u našoj koži niti smo mi u ičijoj tuđoj da bi si davali pravo govoriti kako netko radi ili ne radi cijelo ljeto.

I još jedno moje razmišljanje nakon više od 3 godine iskustva s vrtićem.
    Adaptacija će uvijek biti.
    Ona se naime ne događa samo jednom i to u trenutku prvog dolaska djeteta u vrtić ili jaslice. Kasnije (kada se smatra da je dijete adaptirano) se puno puta desi dežurstvo u kojem je neka druga teta ili možda teta promijeni posao i prijeđe u neki drugi vrtić itd.
    Tako da je dijete zapravo stano prisiljeno na promjene bez adaptacija.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a ovo smišljanje za godišnji teta mi je apsolutno smiješno.... otkud bilo kome pravo (a da nije šef toj osobi) govoriti kad bi on trebao/morao koristiti godišnji? zamislite da tako kako neki sad ovdje diskutiraju kad bi te žene trebale na godišnji, neka teta vama kaže da vi trebate na godišnji u nekom periodu da vam dijete ne ide u vrtić... zar bi tu ženu smatrali normalnom? i to što se neke od vas ne pita kada želite na godišnji, isto tako ne znači i da se i te tete pita...ili ako ih se pita - da ga dobiju baš onda kad ga hoće, jer to koliko i kada će one dobiti godišnji prvenstveno ovisi o zapisanom broju djece za ljeto tj. o iskazanim potrebama roditelja za vrtićem
    ma mislim da nitko od nas nije imao namjeru da smišlja tetama kad će na godišnji, al po ovome što ste napisali ako sam dobro razumijela teta može na godišnji samo ljeti, a što ako teti treba godišnji u nekom drugom djelu godine? o tome sam napisala već u prijašnjom postu, zar ne bi bilo bolje da teta uzme godišnji kad želi (npr. ako želi na skijanje) pa da jednostavno samo dođe zamjena (po mogućnosti neka nezaposlena teta tako da se ne skupljaju slobodni sati) i djeca ostaju u svom vrtiću. nema seljakanja nema bezbroj drugih teta itd..

neka teta vama kaže da vi trebate na godišnji u nekom periodu da vam dijete ne ide u vrtić... zar bi tu ženu smatrali normalnu
    ali to i je tako, samo ne govore nam tete nego ovaj sistem, nitko ne napada tete molim te shvati. stvarno ne zamjeram tetama ništa ali sam ogorčena na opčenito funkcioniranje stvari. činjenica je da i mi roditelji ako uopće imamo godišnji opet taj godišnji moramo uzeti onda kad vrtić ne radi. tako da i nama roditeljima "vrtić" diktira kad uzeti godišnji, a ne samo tetama.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    curke, a zašto uvijek ovakve teme prerastu u nekakvo mrđusobno prepucavanje koliko tko godišnjeg ima i kada i kako bi ga trebao koristiti?
    ako je ovo išlo mene - samo sam replicirala na tezu koja se stalno ponavlja da dežurstva moraju biti kakva jesu, jer eto i tete imaju pravo na godišnji ljeti i biti sa svojim obiteljima. To pravo im nitko ne dovodi u pitanje...

a ovo smišljanje za godišnji teta mi je apsolutno smiješno.... otkud bilo kome pravo (a da nije šef toj osobi) govoriti kad bi on trebao/morao koristiti godišnji?
    a kone sam ja to molim te odredila kad mora na godišnji
    sorry ako sam bila nejasna... samo kažem da je *izvedivo* čak i to da obje tete idu na godišnji ljeti i da dijete bude stalno s poznatom tetom... zašto nije tako svi znamo...

jedino se mogu razmijeniti jadanja ...
    tu se apsolutno slažemo

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pa nije to baš tako rijetko, osim možda obrtnika i sezonskh djelatnosti. Možda ne punih mjesec dana ali 3-4 tjedna većina koristi, da ne tjeram sad mak na konac. A ako se mogu poštimati kao što ti činiš zašto to ne bi bilo taj mjesec kad su obje tete odsutne? Da ne govorimo o tome da bi mogla npr jedna teta u 7. druga u 8. mjesecu
    ma neznam uopće od muke što da napišem na ovo. ja nisam ni obrtnik ni sezonski radnik već samo radim kod PRIVATNIKA (kancelarijski posao),
    prošlo sam ljeti bila na godišnjem 3 dana, mogu se samo nadat da ću ovo ljeto dobit bar 7 dana.
    muž mi radi u "državnoj firmi" tj .pri vojsci i on bi (nadam se) trebao dobit 3 tjedna u 7 mjesecu ali je problem što tada ima dosta požara i može ga bilo kad dignit na teren.

nemojte me krivo razumijeti nisam ovo napisala sa namjerom da uspoređujem bilo čije godišnje. samo želim reči da je ipak puno roditelja ovakvih kao mi koji stvarno NEMAJU toliko godišnjeg, niti uopće mogu planirati kad će ga dobiti unaprijed !

a evo desilo nam se i to da naše tete uopće ovo ljeto 2 mjeseca neće radit u dežurstvu tako da su vrlo male šanse da "proguramo" ovo ljeo bez dežurstva a željeli bi ga izbjeći jer smo tek u 12 mjesecu krenuli u vrtić (od toga smo do veljače bili samo 10 dana jer smo stalno bili kući zbog viroza, upala , varičela ušenki i sl) tako da u biti tek smo prošli adaptaciju a već nas čeka druga.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

pa nije to baš tako rijetko, osim možda obrtnika i sezonskh djelatnosti. Možda ne punih mjesec dana ali 3-4 tjedna većina koristi, da ne tjeram sad mak na konac. A ako se mogu poštimati kao što ti činiš zašto to ne bi bilo taj mjesec kad su obje tete odsutne? Da ne govorimo o tome da bi mogla npr jedna teta u 7. druga u 8. mjesecu
    ma neznam uopće od muke što da napišem na ovo. ja nisam ni obrtnik ni sezonski radnik već samo radim kod PRIVATNIKA (kancelarijski posao),
    prošlo sam ljeti bila na godišnjem 3 dana, mogu se samo nadat da ću ovo ljeto dobit bar 7 dana.
    muž mi radi u "državnoj firmi" tj .pri vojsci i on bi (nadam se) trebao dobit 3 tjedna u 7 mjesecu ali je problem što tada ima dosta požara i može ga bilo kad dignit na teren.

nemojte me krivo razumijeti nisam ovo napisala sa namjerom da uspoređujem bilo čije godišnje. samo želim reči da je ipak puno roditelja ovakvih kao mi koji stvarno NEMAJU toliko godišnjeg, niti uopće mogu planirati kad će ga dobiti unaprijed !
    Da baš, i MM radi kod jednog veeeelikog privatnika, nije baš ono 3
    radnika, pa dobije 10 dana godišnjeg i ako slučajno ne odemo zi Zgb.-a svaki treći dan ga za nekaj zovu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj jvk prvotno napisa

I još jedno moje razmišljanje nakon više od 3 godine iskustva s vrtićem.
    Adaptacija će uvijek biti.
    Ona se naime ne događa samo jednom i to u trenutku prvog dolaska djeteta u vrtić ili jaslice. Kasnije (kada se smatra da je dijete adaptirano) se puno puta desi dežurstvo u kojem je neka druga teta ili možda teta promijeni posao i prijeđe u neki drugi vrtić itd.
    Tako da je dijete zapravo stano prisiljeno na promjene bez adaptacija.
    I ne samo to, svake nove godine bar jednu novu tetu dobiju.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da baš, i MM radi kod jednog veeeelikog privatnika, nije baš ono 3
    radnika, pa dobije 10 dana godišnjeg i ako slučajno ne odemo zi Zgb.-a svaki treći dan ga za nekaj zovu.

evo da te malo utješim ja imam 15 godina radnog staža. promijenila sam 3-4 firme (nažalost sve privatnici). ne računajući porodiljni u ovih 15 godina sam imala cca sve zajedno 2 mjeseca godišnjeg. a o tome kad sam na godišnjem pa svake 2 ure zvoni poslovni mobitel (koji naravno ne smijem isključit) da i ne govorim. :/

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, molim vas da se držite teme, ovo nije rasprava o godišnjim odmorima roditelja (trajanju istih, dobivanju ili ne dobivanju) već o tome gdje i kako s djecom ljeti. Hvala.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Na žalost očito je da nema rješenja s kojim bi svi bili zadovoljni.

Da kojim slučajem moji roditelji nisu u mogućnosti biti sa Stelom preko ljeta na moru dijete bi išlo u vrtić, a ja bi si štimala godišnji prema vrtiću.
    I to je tako.
    Nema komocije. Rijetki si ju mogu priuštiti.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da se i ja pridružim u zabrinutu grupu, možda bolje u zbunjenu...
    tek sam neki dan saznala da vrtić neće raditi od 15.07. do 01.09. SEDAM punih sedmica!!!

Kako ćemo se pokrpiti nemam pojma...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sutra drama počinje :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vama tek sutra?

nama je drama od 10.6.

prvo su spojili dvije grupe koje su zajedno doručkovale, a zašto ne znam jer ih je bilo dvostruko više u sobi..doduše u devet se ova druga grupa vraćala u svoju sobu (?)

u prošlom tjednu kad je bio praznik u srijedu bio je totalni raspašoj i do praznika su bili u svojoj sobi s dvije tete koje nikad nisu vidjeli, a od srijede u drugoj sobi sa opet drugim tetama različitim od onih iz prve polovice tjedna

od danas su već u drugom objektu..da su tete neke koje nikad nisam vidjela ne treba ni spominjati..uglavnom, imaju tablicu s napisanim imenima djece i križaju ih s popisa kad roditelj dođe - jer nitko ne zna kako se djeca zovu

eto, to su ljetna dežurstva u našem vrtiću

Sofi se za sad ne žali, barem ništa ne priča, a kako se osjeća, nadam se ok

zbilja, vrtić radi u izvanrednim okolnostima preko četiri mjeseca..i uz sav godišnji i slobodne dane na koje imaju pravo nije mi jasno kako je to moguće

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sofke, kakva sad 4 mjeseca? i stvarno se rano počinju spajati.... :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa dva i pol mjeseca u ljetu (i više)

skoro mjesec dana preko zime (počinje od 20.12. i traje do 15.1.)

samo to je znači tri puna mjeseca

onda kad budu proljetni praznici u školi (čemu to, ne znam), i svaki praznik koji se može spojiti, ako se radi primjerice o četvrtku, samo je u petak kaos, a ako je praznik u recimo srijedu onda je cijeli tjedan kaos

to je četiri mjeseca - možda manje, ali možda čak i više, da ne tjeram sad mak na konac

ne napadam nikog i nikom ne govorim kad i koliko će na godišnji i drage su mi naše tete, ali mi nije jasno kako vrtić ne radi normalno 4 mjeseca od 12 mjeseci i na koliko se to godišnjeg ima pravo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa dva i pol mjeseca u ljetu (i više)

skoro mjesec dana preko zime (počinje od 20.12. i traje do 15.1.)

samo to je znači tri puna mjeseca

onda kad budu proljetni praznici u školi (čemu to, ne znam), i svaki praznik koji se može spojiti, ako se radi primjerice o četvrtku, samo je u petak kaos, a ako je praznik u recimo srijedu onda je cijeli tjedan kaos

to je četiri mjeseca - možda manje, ali možda čak i više, da ne tjeram sad mak na konac

ne napadam nikog i nikom ne govorim kad i koliko će na godišnji i drage su mi naše tete, ali mi nije jasno kako vrtić ne radi normalno 4 mjeseca od 12 mjeseci i na koliko se to godišnjeg ima pravo

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sofke, a gdje ste vi? stvarno imaju puno spajanja

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I ja sam baš saznala da će naš vrtić biti zatvoren cijeli 8. mj. Što ćemo mi sa djetetom, pojma nemam :? , a to je privatni vrtić pa nemamo izbora da ju vodimo u neki drugi.
    A baš me zanima da li će nam naplatiti punu cijenu?!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

šta ste to tek danas saznali???
    ne mogu ti naplatiti punu cijenu...a i da ti naplate - zar bi ju stvarno platila?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne, sigurno da ne bi! No, pitam se što ćemo? :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: kako ljeti?

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ja radim u školi. Dežurstva su počela a ja idem na godišnji 7.7. Tj. nitko me nije pitao kada bi ja na godišnji samo su mi dali rješenje. A obaveza imam do 14.7. tako da neću ići na godišnji po rješenju 7. nego 14.
    Molim da ovakve stvari imate u vidu kada opet nepotrebno uvučete prosvjetare u priču.

Upravo tako,

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jutros smo ju odveli u te druge jaslice..bile su njene tete ali svakako je plakala kad smo došle.kaže teta da se kasnije smirili i bilo je ok.danas nije spavala ali sutra ću ju ostaviti.

tina_cro

Početno

ja sam znala biti teta čuvalica kroz ljeto, upravo zbog tih različitih dežurstva u vrtićima. za nekoliko dana ću znati hoću li moći opet...

Stvarno država bi mogla malo da otvori oči,i uvidi da ne idu svi roditelji na more kada i cijenjena gospoda u Saboru,postoji rješenje za takva problem, znam da se to može ruješiti,ali kada nažalost nadležni baš se i ne zamarju previše.

Žao mi je tih roditelja koji se muče, rade, trče amo-tamo...a dijete treba svu njihovu ljubav i pažnju,a ne mijenjanje teta u rtiću svaka 2 tjedna toko ljeta...

sretno svim mamama u ovome ljetu!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

o tome sam napisala već u prijašnjom postu, zar ne bi bilo bolje da teta uzme godišnji kad želi (npr. ako želi na skijanje) pa da jednostavno samo dođe zamjena (po mogućnosti neka nezaposlena teta tako da se ne skupljaju slobodni sati) i djeca ostaju u svom vrtiću. nema seljakanja nema bezbroj drugih teta itd..
    Tete ne mogu koristit GO kad im padne na pamet i kada njima odgovara već kad se zna da ce eventualno biti smanjen broj djece oko određenih blagdana i praznika. Zamjena ( u vidu nezaposlenog odgajatelja) se dobiva tek nakon 42 dana bolovanja odgajatelja , a do tada ta teta skupi radeći duge smjene dosta slobodnih dana.
    Rješenja za većinu svih problema je treći odgajtelj u skupini , a to se nažalost ne može ostvariti sve dok ga roditelji nisu spremni platiti. Treći odgajatelj u ovako već prevelikim skupinama bi bio idealno rješenje i za djecu i za tete ali i za roditelje...
    Osuđujem svako zatvarnje vrtića na mjesec - dva dana bez ponude druge opcije...Sramotno i bezobrazno!!!!!!!! Bezobrazno do krajnjih granica jer mi je poznato što znači biti bez baka servisa i bez novaca za privatno čuvanje djeteta. Al vjerojatno to sve njima lijepo stoji u ugovoru koji ste morali potpisati s obzirom da je dobiti mjestu u vrtiću isto kao i dobiti nagradu.

I ne samo to, svake nove godine bar jednu novu tetu dobiju.
    Nažalost u ženskom kolektivu je česti razlozi odsutnosti su porodiljni dopusti i bolovanja što zbog vlastite djece što zbog izlaganja stalnim bolestima koje se pojavljuju u vrtićima. Ali i ravnatelji znaju sve okrenut naglavačke iz razloga koji su samo njima znani. Na to mogu utjecati opet samo roditelji i nitko više.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pa i kod nas ima takvih spajanja (nevezano za ljetna dežurstva) i to uvijek kad se pretpostavi da neće biti "DOVOLJNO" djece, onda se dvije ili više grupa spoje u jednu. ma to mi stvarno nije jasno. uvijek se nešto žalimo kako ima puno djece u grupama- što je i naravno žalosna istina ali zašto ako ima 5-6 ili 10 djece u jednoj grupi se grupe spoje kao da tete ne mogu raditi sa petoro djece već ih mora biti "čopor"?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bubička nemoj se ljutiti ali meni se čini kad čitam tvoje postove kao da ti radiš u nekom drugom svjetu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod nas su na snazi evakuacijski uvjeti, njih više od 50 spava u dvorani, kao razlog navedena hladnija dvorana nego sobe. I naravno da bude jedni druge.
    S tim da je to novi vrtic, i za njega je potrošeno najviše novaca i sad ispada da nije građen za klimu u našoj zemlji . A da ne spominjem jos niz propusta koje ja kao laik vidim, a oni koji borave u njemu osjete na svojoj kozi.

A u ponedjeljak kreće druga faza evakuacije, svi objekti u jedan

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

bubička nemoj se ljutiti ali meni se čini kad čitam tvoje postove kao da ti radiš u nekom drugom svjetu.
    ne ljutim se....
    kod nas su spajanja počela 23.6. (i to samo 2 grupe koje su jedna kraj druge), a sad u pon. su se svi objekti spojili u jedan

po zimi su spojeni 2 tjedna, ali na razini objekta, ne spajaju se svi objekti u jedan...

i vrtić radi uvijek... zato ostanem zgrožena kad čitam da se negdje skroz zatvore ili pak da su im spajanja tako duga...

ni ne živim ni ne radim na drugom svijetu... čak štoviše, o našem predškolskom sustavu znam jako puno, ali to ne znači da znam kakve sve bedastoće se rade po raznim vrtićima diljem lijepe naše i zbog toga ostanem tak :shock: :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa i kod nas ima takvih spajanja (nevezano za ljetna dežurstva) i to uvijek kad se pretpostavi da neće biti "DOVOLJNO" djece, onda se dvije ili više grupa spoje u jednu. ma to mi stvarno nije jasno. uvijek se nešto žalimo kako ima puno djece u grupama- što je i naravno žalosna istina ali zašto ako ima 5-6 ili 10 djece u jednoj grupi se grupe spoje kao da tete ne mogu raditi sa petoro djece već ih mora biti "čopor"?
    a sad bih ja tebi trebala reći da se ne ljutiš i pitati te gdje živiš...
    pa zna se koji je glavni razlog spajanja grupa - da tete iskoriste svoj godišnji i slobodne dane - poanta cijele priče oko spajanja dok je manji broj djece

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

[quote="miasa"]
    Rješenja za većinu svih problema je treći odgajtelj u skupini , a to se nažalost ne može ostvariti sve dok ga roditelji nisu spremni platiti. Treći odgajatelj u ovako već prevelikim skupinama bi bio idealno rješenje i za djecu i za tete ali i za roditelje...

slažem se s ovim da bi 3. odgajatelj bio rješenje za dosta toga...doduše, ne bi za sve, jer opet 3. odgajatelj ne rješava problem prevelikog broja djece na premali prostor, no da bi se riješila ova problematika sa dežurstvima i spajanjima - definitivno bi... (o tome sam i ja već tu negdje pisala)

no, ono s čim se ne slažem, je da roditelji nisu spremni platiti 3. odgajatelja... otkud uopće takva ideja? jel se to roditeljima ikada ponudilo? jel se ikad pokušalo osnovati bar pojedine takve grupe za roditelje koji bi takvo nešto htjeli? jel se grad ponudio sa sufinanciranjem 3. čovjeka (ne mislim na izolirane slučajeve, nego generalno)? nikad čula za išta od toga... glavno da se prepolovila cijena jaslica u zg-u... kratkoročno - to je možda i pomoglo roditeljima, ali dugoročno rezultira time da se i dalje ne gradi odgovarajuć broj novih vrtića i da sve više djece ostaje neupisano...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod nas se u vrtiću nudi treći odgajatelj, grad to ne sufinancira. Nekad u nekoj grupi to "upali" nekad ne... Sve ovisi o roditeljima, da li je više od polovine za to onda se prijedlog prihvaća i provodi.
    Naravno da nije rješenje za premali prostor na toliki broj djece ali da je rad kvalitetniji o tome nema rasprave.
    Uostalom dovoljna je nekolicina roditelja koja će inicirati roditeljski sastanak na kojem će biti prezentirane predsnosti takvog rada.Nakon toga se odlučuje. Ne mora im to biti ponuđeno , imaju pravo tražiti. Ali problem je što i to treba platiti...nema trećeg mukte.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •