ako se svake godine stvara neka fama oko ljetnih dežurstava onda ta ljetna dežurstva sigurno jednom djelu roditelja i djeca predstavljaju problem, pogotovo onoj djeci koja su tek ovu godinu krenula u vrtić ili djeci kojoj malo teže pada adaptacija. naravno da su tete zaslužile godišnji odmor (uostalom kao i svi mi) pogotovo ako još i rade u takvim uvjetima da imaju preko 30 djece u grupi ali mislim da se moglo naći i malo "sretnije" rješenje. (ipak su vrtići i tete tu radi djece a ne obratno)zašto ne bi dežurstva bila mjesec dana pa bi onda čak i ovakvi kao ja koji imaju po pet dana godišnjeg ljeti uspjeli uz pomoč muževog i bakinog godišnjeg i nekako dogurat do tih mjesec dana. a tete koje u tih mjesec ne iskoriste godišnji mogu to uvijek riješit kao što se rješavaju i bolovanja. evo naša teta je sad bila na bolovanju 3 tjedna pa naravno da nisu djecu seljakali u drugi vrtić. lijepo je došla zamjena (ionako ima veliki broj nezaposlenih odgajatelja!)a djeci to nije teško palo jer su ostala u poznatom okruženju i sa svojim prijateljima.ana.m prvotno napisa
a ovako nemam pojima šta ću, ako ne uspijem ništa "iskemijat" ovih pet dana godišnjeg kojih dobijem ću morat iskoristi na prilagodbu na novi vrtić umjesto da se kupam sa svojim dijetetom.
i naravo da ima puno gorih stvari u životu, ali mislim da bi se ova mogla rješiti na zadovoljstvo i roditelja i djece i teta. :D