ne moraju se sve tete "utrpat" u tih mjesec dana. pa zar i preko godine nema dosta praznika kad radi samo dežurstvo u vrtiću (tj. samo jedna grupa npr.) i kad se koriste godišnji.A kakvo bi to blo sretnije rješenje? Zašto onda u svim firmama ljudi ne koriste samo mjesec dana godišnje odmore. Kužiš me kaj govorim? Ne moguće je toliko ljudi utrpati u mjesec dana godišnjih, a ostatak da se radi normalno. Uvijek neka teta mora faliti i nečije dijete će to teško podnjeti. Ali kako drufgačije to izvesti.
i mislim da je bolje rješenje da ostatak godišnjih tete iskoriste preko godine, kad njima odgovara i da dolazi JEDNA zamjena nego da se djeci ljeti promjene u 2 mjesesca 5-6 teta. ma dajte te tete vjerojatno ne mogu u tih par dana niti pohvatat imena od djece koja su im na dežurstvu a kamoli nešto drugo.
a očigledno je da su ta ljetna dežurstva (bar što vidim iz prijašnjih postova a i iz osobnog iskustva) problem i na otocima , zagorju dalmaciji , pa čak i u splitu.
gledaj naš vrtić (u Splitu) je velik, ima 4 grupe i odgaja preko stotinu djece. zatvara se ljeti od 01.07. do 01.09. i ne samo to nego nas ljeti sele u drugi vrtić koji je u DRUGOM kvartu nekoliko km od naše kuće. i šta ću ja u danima kad ne budem imala auto (jer se MM i ja izmjenjujemo).
mislim da su ta ljetna dežurstva vrlo loše rješenje za nas roditelje koji ne možemo skrpat 2 miseca godišnjeg (a večina ne može), koji nemamo baka servis a posebno djeci koja imaju problem sa adaptacijom ili su tek ove godine krenula u vrtić.
ma kako bilo PROBLEM postoji i nekoma od nas JE VRLO velik !