Još malo...![]()
Još malo...![]()
Joj, iva_luca, još malo i evo vas svo troje na okupu... Zamišljaš li skori susret?![]()
(Puno je vremena prošlo no ja se još uvijek , k'o da je jučer bilo, sjećam kako smo ti, bebomanka i ja u razmaku od par dana objavile naše vijesti. I još ne mogu vjerovati da smo stigle do samoga cilja.)
MonaLisa prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
stvarno je još malo, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za malu Lucu i mamu i tatu i za skoro upoznavanje![]()
Vas tri cure ste ekipa kakva se teško može ponoviti, ekipa za pamćenje!!!MonaLisa prvotno napisa
O da, draga, zamišljam ja naš susret već dugooo, dugooo i smješkam se blaženo!MonaLisa prvotno napisa
Još kad mi je bebomanka rekla "da znaš kako je lijepo i ti bi požurila s porodom" ... Iako, toliko volim moju Lucu u trbuhu da mi je pomisao na skoro fizičko razdvajanje pomalo neobična (ma znaš i sama!).
Jedino mi je iskreno žao što se nas tri nismo uspjele sresti i prošetati trbuščiće. Nema veze, nadam se da ćemo ljetos prošetati klince po Bundeku![]()
uskoro ce i mala princeza ugledati svijet :D
~~~~~~~~~~~~~~~~ u to ime~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za najljepši susret![]()
Moja gracilna (sad je to definitivno jer ima svega 2900 g na punih 39 tjedana) Luca i ja smo večeras bile na kontroli. CTG uredan, trudova nema, ja i dalje samo uloživa ja jedan prst ali ne i otvorena.... Dr. probala napraviti amnioskopiju ali nije išlo. Još se ispričava jer to, kao, znade boljeti. Aaaah, neš ti frke, mi koke koje smo probla punkciju ne percipiramo tamo neki amnioskop kao razlog za jaukanje![]()
Probali smo izmjeriti protoke: kod pupčane se još i htjela namjestiti ali, kad je trebalo dalje, moja je Luca odbila suradnju. Samo je laganini micala glavu ko da nam kaže -No no, dosta je bilo, dobro sam i nemojte me gnjaviti! Rekla sam ja, bit će ona tatino malo tvrdoglavo magare![]()
Ali, situacija se blago komplicira..... malo mi je porastao tlak (još uvijek ispod granice) ali, dovoljno da se zabrinem. Noge i ruke su mi jako natečene, ponekad i lice.... dakle, nakupljanje vode u organizmu rezultiralo je značajnijim prirastom tjelesne težine :shock:
Tlakomjer je dobio počasno mjesto u mom životu i družimo se dvaput dnevno do daljnjega!
Slijedeća kontrola (ako sve bude ok) je u srijedu. A dr. bi me s napunjenih 40 tjedana htjela hospitalizirati...Kaže da moje godine, ivf T, blago porasli tlak.... nalažu oprez...
Morat ćemo se Luca i ja dogovoriti kako to izbjeći!
baš sam mislila na tebe i kako je prošla kontrola, super da je sve ok i da te nisu zadržali još![]()
curke ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu, da se tlak stabilizira, tekucina pocne izlaziti van i da nam se luca pridruzi nakon jednog prekrasnog prirodnog poroda![]()
Luca je odlučila doći pridruziti se na najljepši datumiva_luca prvotno napisa
![]()
cure ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za naljepši susret. Odvam želim nezoboravan prvi susret i naljepši prvi dodir i poljubac mamice upućen maloj Luci. Sretno draga moja.
![]()
![]()
iva_luca, ma izdržat ćemo mi još ovo malo vremena. A Luca ti je stvarno prava gracija, za razliku od mog malog mede.
I meni su noge i ruke da ne govorim u kom stanju, pa sam jučer upućena obaviti danas još i dodatne pretrage, no sve je ispalo ok. Dakle, u pitanju je isključivo nakupljanje vode, tlak je ok kao i sve ostalo što bi moglo upućivati na neke komplikacije. Zadnja će mi kontrola u nedjelju pa da vidimo što nam donosi...
Drži se, draga, i daj se nešto suvislo dogovori sa svojom curkom. Malena je očito tvrdoglava (na tatu, jelte?), ali tko zna...
super ste vas dvije to dogurale
oticanje nogu i ruku u kasnoj trudnoći je vrlo često bez obzira na godine i IVF barem koliko je meni poznato
želim da vam u miru proteknu ovi dani prije susreta "licem u lice"
![]()
Ovo se isto meni dogodilo. I također sam fino svaki dan mjerila tlak.iva_luca prvotno napisa
Samo ti dobro prati i ne brini se, dok ga di redovito kontroliraš neće on preko granice.
Prepadne se štreberice pa se povuče.
To naticanje i porast tlaka se uglavnom događa u zadnjim tjednima trudnoće.
Ja sam čak slikala svoje noge da im se mogu smijati kasnije. Ko da sam krafne u njih ugurala
Sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
![]()
Biti će sve OK.........
da.... eto približava se i taj prekrasan trenutak.....![]()
iva_luca ~~~~~~~~~da bude sve ok i da prođe bez prijevremenog odlaska u bolnicu
ma sve će biti super, joj suze mi idu od sreće što ćete se uskoro i to vrlo uskoro upoznati, puno vami ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
Evo Luce, kuca nam na vrata. Sve to ide lijepo svojim tokom, ne se zamarati. Kod koje si ti to doktorice (znam da si bila kod dr.R.) i u koju bolnicu ideš roditi?
xmia prvotno napisa
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za mamu i Lucu da sve ide onako kako ste se vas dvije dogovorile![]()
~~~~~~~~~~~~~~
Glavno da je kontrola dobro prošla i da je tvoja gracilna Luca dobro.
E sad tlak redovno kontroliraš, to što si natečena je nuspojava trudnoće (ovjekovječi je za uspomenu), a Luca će doći kad ona to odluči.
tebi i Luci.
Nakon navršenog 38 tjedna uobičajeno je kontrolirati T u rodilištu. Tako sam ja odabrala (po preporuci) dr. Sabolovioć Rudman (iznimno pažljiva i ugodna), a prema planu - radi kvalitetne kontrole i eventualnih komplikacija, jer, ipak je to Vinogradska!bibi33 prvotno napisa
A Varaždin i prirodni porod i dalje ostaje prva opcija, ako sve bude u redu! Moj ljubljeni mi jutros uz kavicu veli da mu je Varaždinsko rodilište baš po mjeri, vrlo čisto i uredno ali nekako prisnije i intimnije![]()
Jedva čekam vidjeti tvoju Lucu.
Neka Luca izađe kad poželi![]()
Jedva čekam da vas vidim zajedno.
Presretna sam![]()
Da prodje sve bez problema![]()
Drage moje, jučer su se pojavili prvi znaci bliskog poroda! 8)
Sluzni čep, iliti cervikalna sluz je počela lagano, sasvim lagano otjecati (otplrilike kao sluz za vrijeme ovulacije, ali gušće, tamnije i blago sukrvasto)... što znači da će porod zaista nastupiti u slijedećih cca tjedan dana!!!
Noćas su me probudili lažni trudovi.... prošetala sam do kupaonice, prozračila stan, pojela neštoi legla ponovo čekati slijedeći... pa da počenem odbrojavati. Ali šipak! Zaspala sam.
Danas cijeli dan osluškujem... Luca se ponaša ko da se ništa ne događa... pa sve nešto mislim da ću još malo cupkati.
Do tada, presložit ću torbu, popeglati posteljinu za Lucin krevetić, oprati prozore, okačiti zavjese, isčetkati tepih...![]()
![]()
![]()
~~~~~~~~~ za porod kakav želiš i čarobno upoznavanje...što znači da će porod zaista nastupiti u slijedećih cca tjedan dana!!!![]()
~~~~~~~~![]()
![]()
~~~~~~~~~~~~![]()
![]()
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~ za najljepsi porod i carobno upoznavanje![]()
![]()
draga moja, zelim ti prirodan porod, ugodno osoblje u rodilistu i da luca sto prije dospije u tvoj i tatin zagrljaj!
![]()
![]()
Jedva čekam vidjeti malu šarmericu i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za školski porod i najljepši susret mame i njezine curice.iva_luca prvotno napisa
![]()
ma ne zaboravila je usput i napraviti zimnicu uz sve nabrojanotiki_a prvotno napisa
![]()