Čestitam!!!!!!!!!!!!!!! :D
:D :D :D
Curke.....jako nam je drago da ste dobro i jedva cekamo da nam se javite... :D![]()
![]()
Drage moje,
Upravo sam protrčala kroz ovu šumu čestitki i lijepih želja i rasplakala se! Hvala vam od srca i nadam se da ću svakoj koja još traži svoju malu mrvu moći uzvratiti na isti način - čestitkom i željom za puno sreće i ljubavi s vašim mrvicama.
Došle smo doma. Danas popodne. Polako se snalazimo...![]()
Pisat ću vam više prvom slijedećom prilikom .... moja me mačkica upravo doziva ... idem joj dati "slatku" i uživati gladajući je kako doji!![]()
svima
iva_luca prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
dobro došle doma cure
uživaj draga iva_luca sa svojom princezom![]()
Dobro došle domu svom![]()
dobro dosle kuci![]()
mama i tata puno mazite i pazite i hranite i pjevajte i ljubite svoju lucu![]()
rasplakala si me od srece sa postom draga IvaLuca, ljubi malenu![]()
Bravo mama i Luce malaiva_luca prvotno napisa
![]()
Uživajte, posebno dok mala Luce doji, jer za mene je to bio najjači osjećaj poslije poroda, da mogu JA svom djetetu dati jesti, a ono sigurno i spokojno doji i doji...
Voli vas vaša Pepita![]()
![]()
(od ganuća valjda koji vrag?!!)
uživajte domeka zaslužile ste![]()
A joj, kako lijepo![]()
Samo vi uživajte, zaslužili ste![]()
Ajme, tek sad vidim... ČESTITAM! Dobrodošla, Luca, jedva smo te dočekali![]()
dobro došle doma cure, uživajte jedna u drugoj![]()
koje ste!
nitko tatu ne spominje a on je krevetac kupovao i sigurno ga u samoći čeznutljivo zagledao dok cure nisu došle.
zato![]()
![]()
- svakome jedna!
iva_luca prvotno napisa
![]()
čestitam od srca!!!![]()
![]()
![]()
SVE NAJLEPSE!!!
pa kad ćemo mi vidjeti vaš novi avatar :? :? :? Znate da smo svi jako nestrpljivi jer eto želimo upoznati Lucu![]()
![]()
![]()
Iva čestitam ti na rođenju tvoje miljenice!
Luca dobro došla i što sretnije provodila dane!
Još malo stpljenja, bit će i fotkice.... imamo tehničkih poteškoća ... :/
Već smo šest dana doma! I Super nam je. Iako u početku nije bilo baš tako sjajno......
Zbog male porođajne težine, moja je Luca nakon poroda puno spavala, slabo sisala (meni je još i laktacija kasnila....) te značajno gubila na težini. Gladna i nervozna, trpala je šakice u usta i usput se svojim oštrim noktićima nemilice grebala – izgledala je ko da je upravo protrčala kroz šumarak akacija! Treći dan od poroda (ne računajući nulti dan), pedijatrica nam je priopćila da ju mora staviti na infuziju kako bi se zaustavio gubitak na težini i kako bi imala snage sisati ... Mlijeko koje se tu večer konačno počelo pojavljivati u nešto većoj količini izdajala sam joj direktno u usta a on je zahvalno gutala.
Ali, moja je Luca pravi borac!Već sutradan je bila snažnija, sisala je puno jače i dulje a zahtjev za hranjenjem pokazivala je snažnim otvaranejm usta – ko mali goluždravi ptić u gnijezdu. Pedijatrica nam je odobrila dojenje na njezin zahtjev! Jupiiiiiiii To je značilo da je moja Luca imala priliku doći svojoj mami i prije uobičajenog rasporeda hranjenja ako je bila gladna. A bila je!
Vrijeme u rodilištu brojala sam od podoja do podoja.... sve ono između bila je gnjavaža (naravno, osim tatinih posjeta). Soba u kojoj sam bila smještena nalazila su se nasuprot dječjoj sobi .... dok su ostale rodilje spavale zasluženim noćnim snom, ja sam kod otvorenih vrata osluškivala plač bebica i pokušavala prepoznati je li među njima i njezin glasić. Jednu mi je noć dječja sestra s osmjehom kazala da moja Luca ne gubi snagu na plakanje ... i uvela me među bebice da mi to i dokaže.Slijedeću sam noć i ja prospavala.
Kući smo puštene s težinom od 2500 g. S preporukom o učestalom dojenju (tj. kad god ona zaželi!) i kontroli težine. Dani nam prolaze u mazuljkenju, dojenju, presvlačenju, njezi pupka i spavanju. I tako u krug. Prvo vaganje kod patronažne sestre nas je jako razveselilo – Luca je dobila 70 grama! Ako nastavi ovim tempom, na 14-ti dan poslije poroda mogla bi vratiti svoju porođajnu težinu, što je, kaže patronažna, cilj za svako novorođenče.
Hm, da sve ne bi bilo tako idealno....Luca je zamijenila dan za noć! Danju spava i po dva do tri sata između hranjenja... ali, kad otkuca ponoć, moje dijete gladno zijeva svakih 45 do 60 minuta. I odlučno zahtjeva maminu «slatku»!