-
Dakle evo i mojih pametovanja:
- Ja sam svoju djecu dugo hranila prstom pomocu sprice! Ako ti prakticna pomoc oko toga, samo pitaj.
- Kod tako male djece pomaze (kako je vec receno) da se mama udalji oz kuce pri pokusajima hranjenja. Znaci ne u drugoj sobi, oni to nekako osjete.
- Moja djeca su (vec nekoliko dana nakon rodjenja) pila iz case. Ali nije to njihova spretnost, nego spretnost babice koja im jeto davala. Meni licno nikad' nije uspjelo. Prst, i sprica su puno bolje funkcionisali.
- Cesto se zna dogoditi da bebe prihvate iskljucivo jednu vrstu dude, dok ostale nece ni da primirisu. A sve su potpuni istog oblika! Dakle pokupujte cucule svih fabrikanata do kojih mozete doci, pa probajte.
- Nisam razumjela kud' trebas ici pa bebac mora ostati kuci, ali evo ti nekih mojih situacija i rijesenja dok su klinci bili sasvim mali (nekoliko sedmica: Ja bi' ih uvijek vodila sa sobom. U nekoliko prilika ja MM isao, pa bi sjedio sa bebacem u autu, ili se setao okolo. Ja 'naletim' svakih par sati dam mu da siki, i svako svojim putem. Par puta sam ih sama nosila, i dok oni cuce u marami za nosenje ja sastancim sa kolegama. Marama je prakticna jer mu i siku mozes dati a da ostali ne primjete previse!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma