Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: o potpomognutoj u vecernjaku

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno o potpomognutoj u vecernjaku

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, hvala Bogu da će opet počet zamrzavati :D! Ne znam jedino na što su mislili - vjerojatno na spermu i embrije, j. stanice se zasad ne mogu učinkovito zamrzavati, osim sporadično u svijetu na par mjesta navodno mogu. Bilo bi super kad bi se to ostvarilo, stvarno je šteta što se to svugdje ne može raditi, to je normalan dijapazon usluga MPO klinike.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, hvala Bogu da će opet počet zamrzavati :D! Ne znam jedino na što su mislili - vjerojatno na spermu i embrije, j. stanice se zasad ne mogu učinkovito zamrzavati, osim sporadično u svijetu na par mjesta navodno mogu. Bilo bi super kad bi se to ostvarilo, stvarno je šteta što se to svugdje ne može raditi, to je normalan dijapazon usluga MPO klinike.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa oni vec sad zamrzavaju, da se meni nisu fragmentirale blastice bili bi ih smrzli, tak mi je rekla biologica

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

da o tome je i Ružica pisala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    pa oni vec sad zamrzavaju, da se meni nisu fragmentirale blastice bili bi ih smrzli, tak mi je rekla biologica
    Fantastično, nisam to ni znala, ajde, hvala Bogu da se to može - odkad je to opcija u Petrovoj?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

zadnjih par mjeseci

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mene zanima kada će početi zamrzavati plivače nakon biopsije!?

To me jako ljuti jer smo upravo zbog toga morali u inozemstvo. Ne možemo iskoristiti ni tri besplatna postupka ili ljekove za stimulaciju.
    Zar bi zato trebao mm svaki put pod nož jer ne žele zamrznuti plivače?
    Zašto to mora tako biti?

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za sve što govori o našoj temi u pozitivnom smislu na bilo koji način B R A V O

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sjetna35 prvotno napisa
    x

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno zamrzavanje

Upravo i da zamrzavaju embrije, u tu bolnicu ne daj Boze da moram kročit ponovo. Jer, naprosto, toliko živčanih ljudi na jednom mjestu malo koja bolnica ima. A usto, postupak IVF se totalno razlikuje od postupka u VV (probala).Niti jedna od žena s kojima sam bila u postupku nisu ostale trudne i s vremenom su se sve prebacile u druge klinike. Hvala Bogu, većina nas je trudna , ja zahvaljujući najboljem doktoru na svijetu, dr. L.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nikka prvotno napisa
    Citiraj sjetna35 prvotno napisa
    x
    x

Ne znam isto zašto su na VV-u tako camera-shy - kad god se spomene potpomognuta, uglavnom iskače Petrova, daju izjave dr-ovi iz Petrove i sl. pa se ljudi koji nisu u toj priči šokiraju da postoji i nešto drugo i da Petrova u tom smislu više nema baš primat jako dugo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da postupak se razlikuje od VV utoliko sto sam ja u petrovoj vec vise od dva mjeseca i svaki dan dolaze zene s hiperstimulacijom i raznim drugim problemima sa VV jer tamo nema ni anasteziologa ni narkoze a čula sam da i mirovanje nakon punkcije i transera ne traje bas puno.
    sto se tiče doktora u petrovoj posebno na CEF I I m,edicinskog osoblja o njima sve najbolje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj miki prvotno napisa
    da postupak se razlikuje od VV utoliko sto sam ja u petrovoj vec vise od dva mjeseca i svaki dan dolaze zene s hiperstimulacijom i raznim drugim problemima sa VV jer tamo nema ni anasteziologa ni narkoze a čula sam da i mirovanje nakon punkcije i transera ne traje bas puno.
    sto se tiče doktora u petrovoj posebno na CEF I I m,edicinskog osoblja o njima sve najbolje.
    Točno, hiperstimulacije jesu problem VV-a - trebali bi malo više po meni radit trijažu i uvodit duge protokole, tamo di treba, opet im vjerojatno logistika to ne dopusti. Ovo za mirovanje - u svijetu se uopće ne miruje nakon transfera (Maribor) jer struka ne vidi poveznicu između mirovanja nakon transfera i trudnoće - pa taj pristup mirovanja olabavljuje kako struka dobiva nove spoznaje (prije je na VV-u bilo 2 sata, pa se skraćivalo, prije je u SD-u bilo prespavljivanje u bolnici nakon transfera, hvala Bogu to su ukinuli). U Mariboru su mi se iščuđavali kad sam nakon transfera krenula leć, ono, ali mi je loše.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A problem je Petrove što dokovi nisu fokusirani samo na MPO - to je ipak trend uspješnih klinika - da ginić vrti samo MPO.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mislim da je glupo uopće raspravljat koja klinika je bolja od koje, jer sve smo mi odrasle žene koje znaju šta je za njih najbolje i prema tome smo se i odlučile za kliniku u kojoj jesmo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj, a ja baš nekako mislim da je dobro raspravljat o tome. Pritom ne mislim na raspravu u stilu "moj je doktor je najbolji na svijetu, bolji je od tvog doktora", nego o, ajmo reći, plusevima i minusevima svake klinike. Moje duboko uvjerenje je da svaka ima svoje mjesto na "MPO tržištu" (na žalost, ima nas) i da će u konkurenciji samo bivati bolje. Zato ja o tome i pišem, ja znam koji su za mene u kojem trenutku bivali najbolji - da olakšam ženama koje ovo čitaju odlučivanje - tj. da vide što im je od svega toga važno. Zato sam, npr., prije sklona nekome s teškim PCOSom i hiperstimulacijama preporučit rađe nešto drugo od VV-a, nekome tko ima visok FSH preporučit nešto drugo od Maribora i sl. Za svaku ženu postoji bingo klinika, treba je samo nać.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Joj, a ja baš nekako mislim da je dobro raspravljat o tome. Pritom ne mislim na raspravu u stilu "moj je doktor je najbolji na svijetu, bolji je od tvog doktora", nego o, ajmo reći, plusevima i minusevima svake klinike. Moje duboko uvjerenje je da svaka ima svoje mjesto na "MPO tržištu" (na žalost, ima nas) i da će u konkurenciji samo bivati bolje. Zato ja o tome i pišem, ja znam koji su za mene u kojem trenutku bivali najbolji - da olakšam ženama koje ovo čitaju odlučivanje - tj. da vide što im je od svega toga važno. Zato sam, npr., prije sklona nekome s teškim PCOSom i hiperstimulacijama preporučit rađe nešto drugo od VV-a, nekome tko ima visok FSH preporučit nešto drugo od Maribora i sl. Za svaku ženu postoji bingo klinika, treba je samo nać.
    da to je ok, ali mislim da bi se na kraju na žalost sve završilo s "moj dr. je bolji od tvog"

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, znat će, ajmo to reć', "nezagrižene" pročitat između redova, pa i da riskiramo dječju raspravu u stilu "moj će doktor pretuć' tvog doktora nakon škole". Svaka od klinika u svakom trenutku ima neku svoju tržišnu nišicu - SD je u ovom trenutku najbolji za nekog tko se jako oslanja na prirodnjake, Petrova je možda dobra kao one-stop-shop za nekog tko se mora operirat i u postupak, možda sad taj labos uskrsne i neko ulovi dobar moment i slično. A pritom postoji i nekakav ajmo reć' objektivni rejting - trenutni poredak klinika po uspješnosti za nekog prosječnog pacijenta. Treba bit informiran, informiranost je snaga (jesam sad lupila po paroli, ali ja to mislim).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tako ja mislim za ZG. Za Riječane je sada po meni najbolje kombinirat Rijeku i nešto drugo - ja bi najrađe Sloveniju, Dalmatincima je najbolje kombinirat CITO i još nešto, a Slavoncima bih ja ipak preporučila ZG čim pređu fazu inseminiranja - i jedva čekam, iskreno, pročitat nešto o uspjesima njihovog laba, od srca me uspjeh svake klinike veseli jer sve one nama pomažu.

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja se u potpunosti slažem sa Inom oko ovog pitanja. Nema loše klinike, samo je problem u tome koja kome najbolje odgovara. Meni je osobno bila super kombinacija Merkur - VV, jer sam vrtila prirodnjake a nisam ništa na Merkuru čekala, punkcija je obavljena u sali na Merkuru i uvijek bi mogla odležati poslije 2 sata (što je meni bitno) a da sam pacijent VV-a to nije slučaj...nekih 15 min. je tamo zbog gužvi TOP. No eto, ja sam rijedak slučaj koji je to baš tako obavljao i smatram da sam imala sreću. Na SD mi je super jer cure mogu u miru ležati nakon ET-a (iako i ja smatram to nepotrebnim, ali eto, nekome je to bitno) i vrte prirodnjake sa laganom stimulacijom Gonalima, što se koliko znam ne radi u ostalim klinikama, a nekome je baš to dobitna kombinacija. U Petrovoj je super što stimulirani dobivaju anesteziju (ko i na Merkuru) pa ni ne osjete punkciju, a ako netko ima slabiju toleranciju boli, onda mu je to itekako bitno....Htjedoh reći, svaka bolnica je super za nekoga, i baš kako Ina kaže, trebamo samo nači najbolje za nas. Ja sam eto imala sreće i ova kombinacija je urodila plodom!

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: zamrzavanje

[quote="anabanana"]Upravo i da zamrzavaju embrije, u tu bolnicu ne daj Boze da moram kročit ponovo. Jer, naprosto, toliko živčanih ljudi na jednom mjestu malo koja bolnica ima.

U potpunosti potpisujem anabanana

tamo sam bila u 4 IVF pokušaja, KATASTROFA počevši od sestre na pultu do doktora (jedan te primi u postupak,drugi ti prati UZV,treći radi aspiraciju,4 transfer) ko na pokretnoj traci. Nedaj Bože više doći do njih i do njihove bolnice.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: zamrzavanje

[quote="maja8(jedan te primi u postupak,drugi ti prati UZV,treći radi aspiraciju,4 transfer) ko na pokretnoj traci. [/quote]

Nije, po meni, ovo problem - tako rade i uigrani mariborski timovi - meni je sve radio drugi ili druga i nikakvih problema nije bilo, ali imaju tu čeličnu disciplinu, drže se rokova, prosljeđuju jedan drugome informacije, skroz su posvećeni samo tome i ima ih - i u labu više njih iskusnih koji rade samo to - i doktora iskusnih koji rade samo to. Opema je nova, obrazuju se, uvode čak i novosti koje sumnjam da će ovdje još dugo, dugo biti moguće (prenatalna dijagnostika - kome treba) i slično. Teško je do uspjeha kad nemaš fokusiran i uigran tim.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Meni je super procitati te vase usporedbe pojedinih klinika i konstruktivne kritike pojedinih stvari na svakoj. Dobro je imati informacije, slazem se s Inom. Ipak, uvijek ima pojedinacnih negativnih iskustava što je isto dobro znati ali ne treba generalizirati. Ja sam u Petrovoj npr. imala iskustva da 2 razlicita dr i meni je to bilo kao dan i noć. A ista bolnica.
    Pa sad recite...
    Cini mi se da je vazno koji te dr vodi, pa ako na nekom UZV ili tijekom postupka dobijes neku zamijenu, to nije neki problem, bar meni. A i koliko sam shvatila, u Petrovoj su nekako "grupirani", tocno se zna koji dr kojega mijenja.

Trenutno me jako zanima jel istina da zamrzavaju (embrije) i ima li tko iskustva s tim u zadnje vrijeme "iz prve ruke"?

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Draga Ina, slažem se u potpunoti da ddoktori i biolog i cijelo osoblje trebaju biti tim, to jedino i daje rezultate. Ali kad ujutro dođeš na UZV, a tvoj doktor nije došao ili ode tebi ispred nosa, a onaj koji ti mora napravit UZV ljut na tebe i na cijeli svijet, ne daj Bože da ga nešto pitaš, to je onda problem, jer se ti kao pacijent osjećaš :?

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Annabell kao što je Pujica malo gore iznad napisala u Petrovoj zamrzavaju embrije ako su dobri.
    Ja nisam nikada stekla dojam da su dr koji su mi radili uzv ljuti što ga rade i obično u svim postupcima mi je moj dr radio sve uzv osim u ovom zadnjem gdje ga eto nažalost raznoraznim sticajem okolnosti nije bilo.
    U pravilu dr koji te vodi ti radi i AIH i punkcije i et osim ako je vikend ili blagdan. Onda to odradi dežurni.
    Ovo pišem zato da ne ispadne da su baš svi dr u Petrovoj koma. Istina jeste da Petrova ima stvarno slabe rezultate bar što se da iščitati na ovoforumskoj statistici. Moje mišljenje je da je glavni krivac loša oprema u labosu i vjerojatno ono što se priča za ne tako dobre biologe.
    Meni je baš dobro da se ovako malo usporede klinike i bolnice, a na kraju svaka žena sama za sebe mora odlučiti gdje je i kako bolje za nju.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja nisam stegla taj negativan dojam (prema statistici) o Petrovoj :?
    Nedavno je čak netko napisao da je neki super biolog prešao iz Pol. Vili u Petrovu a sad i ove potvđene vijesti o zamrzavanju...
    Meni se to sve čini super. Mozda sam subjektivna.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja cu se sloziti sa Inom i reci da su pvakve rasprave i razmjena iskustava vise nego pozeljne radi parova koji tek trebaju odluciti u koju kliniku zele ici na MPO.
    Ja sam u Petrovoj odradila vec 4 stimulirana IVF-a i spremam se za 5-i.Nemam nista negativnog za reci pogotovo ne za osoblje te klinike.Sistem rada je takav kakav jeste ali meni osobno itekako odgovara da dobijem anesteziju prije punkcije kao i to da odlezim nekoliko sati poslije transfera pogotovo zato sto me poslije ceka 2 i pol sata puta do kuce.Moj doktor je spreman saslusati sve sto mu imam za reci, odgovoriti na sva moja pitanja i nikad nisam osjetila da mu idem na zivce i da se pravim pametna niti je ikada ignorirao bilo sto sto sam rekla ili predlozila kada sam, zahvaljujuci informiranju na ovom i drugim forumima, pozeljela mijenjati protokol.I da istina je da ako te "zakaci" vikend, tvoj doktor nece nuzno obaviti punkciju ili transfer (osim ako je upravo on dezuran), da ce te na uzv pregledati netko tko ga mijenja, ali meni to jednostavno ne smeta.Moji folikuli ce biti takvi kakvi ce biti bez obzira tko ih mjerio.Bitnije je odrediti stimulaciju, zatraziti dodatne pretrage (ako je potrebno) i sve ostalo sto treba napraviti upravo prije samog postupka a onda je najmanji problem tko ce napraviti uzv, punkciju, transfer jer tamo je na kraju krajeca 10-ak MPO-ovaca koji jako dobro znaju svoj posao.Sto se pak laboratorija tice evidentni su pomaci na bolje, istina zamrzavaju samo blastociste i to one najbolje do kojih ja jos nisam dosla nazalost, no dobro je znati da takva mogucnost postoji.
    Sto se sestara tice takodjer sam uvijek dobila odgovor na svako svoje pitanje a i sa terminima mi izlaze ususret koliko god mogu zbog mojih godina tako da sto se mene osobno tice o Petrovoj samo najbolje.To sto jos nisam uspjela ne mjenja nista na stvari jer, kako rece dr.Alebic sa VV, a tko mi garantira da bih uspjela bilo gdje drugdje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh, baš volim čitat kad neka klinika napreduje i da je živo na tržištu MPO znalaca, nek ih je što više i nek rade što bolje, nek se redefiniravaju i utrkuju međusobno - svi ćemo tako profitirat. Volim to kad prelaze s jedne na drugu, volim konkurenciju, najgore je ono kad je "močvara" i ništa se ne zbiva, a pacijenti i dalje nagrću nesmiljenom brzinom i količinom i sve ih preplavljuju. Da Bog da što protočnije naše klinike bile (ne mislim u osoblju, nego u pacijentima - da se što manje zadržavamo i čim prije prelazimo na trudničke odjele)!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Slažem se Ina33, najgore je kad je "močvara". Svaka akcija i napredak (makar to podrazumijevalo pokušaje i pogreške) je bolje nego stajanje na istom...

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Svatko ima svoje mišljenje ali meni oko 5-6 dobivenih folikula najviše 3 oplođena za razliku od prošlog puta gdje sam imala 17 folikula od toga 14 JS i 12 embrija

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj maja8 prvotno napisa
    Svatko ima svoje mišljenje za petrovu ali meni oko 5-6 dobivenih folikula najviše 3 oplođena za razliku od prošlog puta gdje sam imala 17 folikula od toga 14 JS i 12 embrija (CITO)

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pozdravljam sve pokušaje da se u medijima piše o MPO, međutim novinarka koja članak završava sa...citiram: "Jedan od razloga sve učestalije neplodnosti je i to što žene rađaju sve kasnije, sve češće nakon 35. godine života", pokazuje koliko je sama istraživala za ovaj članak. Na žalost moram priznati da je ovo ipak samo-reklama Petrove.
    Bez obzira na sve...svima želim da što prije grle svoje mrvice

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Pozdravljam sve pokušaje da se u medijima piše o MPO, međutim novinarka koja članak završava sa...citiram: "Jedan od razloga sve učestalije neplodnosti je i to što žene rađaju sve kasnije, sve češće nakon 35. godine života", pokazuje koliko je sama istraživala za ovaj članak.
    Bebel, mislim da je to standardno svugdje navedeno kao jedan od razloga - parovi se kasnije žene i odlučuju na djecu jer školovanje sve dulje traje, plus stjecanje materijalne sigurnosti - to je svjetski i evropski trend. Evo, ja sam tek u 30.-toj tek poželjela raditi dijete, u 32.-goj došla na VV na potpomognutu, s obzirom na čekanja i na raznorazne baksuzne situacije, zatrudnila tek u Mariboru u 37.-moj, rodila u 38.-moj.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ima nas ipak puno koje smo prije tridesete htjele bebe. Ja sam dapače stalno govorila da ću roditi svu djecu do 30te. Evo me 34 i niš već više od 7 godina.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Bebel, mislim da je to standardno svugdje navedeno kao jedan od razloga - parovi se kasnije žene i odlučuju na djecu jer školovanje sve dulje traje, plus stjecanje materijalne sigurnosti - to je svjetski i evropski trend. Evo, ja sam tek u 30.-toj tek poželjela raditi dijete, u 32.-goj došla na VV na potpomognutu, s obzirom na čekanja i na raznorazne baksuzne situacije, zatrudnila tek u Mariboru u 37.-moj, rodila u 38.-moj.
    Obzirom na broj pacijenata koji po MPO klinikama traže stručnu pomoć, mislim da smo se odavno odmaknuli od standarda. Ti si svoje dijete, baš kao i ja poželjela raditi u 30-toj, a ne u 35-oj. Par mojih prijateljica i ja smo gore zbog nalaza naših muževa koji su mlađi od nas.
    Iz tog razloga smatram da ključna rečenica u jednom takvom članku nikako ne može biti nešto što je standard, odnosno nešto što se prije par godina počelo podrazumijevati. Zato i kažem...da novinarka uopće nije ušla u bit problema o kojem piše, nego je na neki način trebala staviti točku na naj članak.
    Ali, to je samo moje mišljenje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="Bebel Ti si svoje dijete, baš kao i ja poželjela raditi u 30-toj, a ne u 35-oj. Par mojih prijateljica i ja smo gore zbog nalaza naših muževa koji su mlađi od nas.
    [/quote]

Je, u pravu si, ali i to oko 30-te je biološki već... nije "prime time". Doduše, vjerojatno da je prijašnja paradigma - tipa naših mama - kad je rađanje u 32.-goj bilo čudno ("stara" trudnica -takva je bila i moja mama), broj bi nas bio manji. I brakovi se kasnije sklapaju. A propos muževa, to je rastući problem, vjerojatno zbog sve nezdravijeg života - nekretanje, sjedenje i sl.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako uzmemo u obzir cinjenicu da zelimo od HZZO-a zatraziti da poveca dobni granicu i broj postupaka preko HZZO-a onda nam odgovrara to sto je u clanku navedeno da se zene sve cesce odlucuju na dijete poslije 35-e a kada tek tada shvate da imaju problem sa zacecem ne stignu iskoristiti svoja prava.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj RuzicaSB prvotno napisa
    Ako uzmemo u obzir cinjenicu da zelimo od HZZO-a zatraziti da poveca dobni granicu i broj postupaka preko HZZO-a onda nam odgovrara to sto je u clanku navedeno da se zene sve cesce odlucuju na dijete poslije 35-e a kada tek tada shvate da imaju problem sa zacecem ne stignu iskoristiti svoja prava.
    slažem se, ali mislim da je javnost sklona osuđivati "karijeristice", pa je možda bolje argumentirati da do 35. pokušavamo prirodnim putem zatrudniti. u našem je slučaju to ionako istina, jer smo mi, ja s 27, a MM 29, željeli bebu. nije išlo, pa smo s 30-32 išli na prvi postupak, pa smo htjeli pokušati prirodno nakon što sam pročitala sve deklaracije na lijekovima, i sad s 34-36 smo probali drugi postupak i čeka nas još jedan termin.
    treba biti svjestan naše superkonzervativne postkomunističke kulture.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hm, evo i ja potvrđujem da sam od onih koji su sa 27-28 "pozeljeli" dijete, a sada, tek u 30-31 idemo u prvi postupak. Uvijek valjda postoji to vrijeme, godinu dvije, dok "prihvatis" da je to stvarno istina, aonda krenes u pripremne pretrage, docekas red za postupak...
    A vrijeme ide. HZZO to nemilosrdno "broji"...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •