Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: da idem na carski ili prirodno

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno da idem na carski ili prirodno

pravo sam u dilemi!!! beba mi je prekrupna sad u 32.sedm, tako da dr.preporučuje carski kad dodje vrijeme poroda. mene je strah i jednog i drugog.
    ako odem na vaginalni morat će mi uključiti drip-a sad sam čitala na forumu da on ima velike posljedice na bebu+što su forumašice napisale da boooliiiiiii a ja se bojim boli-do te mjere da se za zubara psihički pripremam po 20 dana.
    opet sam na forumu čitala kako je carski .....uh....kako se teško oporavlja od njega.......kako je to nešto što boli baš mnogo...
    šta da radim :?
    molim vas da mi neko ispriča kako izgleda proces u oba slučaja iz iskustva, jer me članci na net-u samo još više zbunjuju

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znam zašto bi morala dobiti drip?! :?

a kolika ti je beba, ako nije tajna?

moja je frendica rodila dečka od 4.500 kg bez ikakvih problema, za sat vremena, spontano i kaže da zna da će tako rađati, rodila bi ih još petoro

ne paničari

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moja nevista rodila maloga od 4500gr i 53cm prirodno i čak nije ni pukla...

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

doktori znaju pogrijesiti sa procjenom tezine bebe. seka od MD je kod tri razlicita doktora dobila isti odgovor: velika beba, brzo raste, ajde na carski. na kraju bebica imala 3300g ali zbog malo vece glave svi izracunali da ce bit puno veci.
    iz istog izvora znam da carski ne mora biti toliko strasan.
    ali ipak, tvoje tijelo je stvoreno za radjanje djece

ovdje mozes procitat predivnu pricu o prirodnom porodu bebe od 4800g (pazi, duga prica! )

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bebica sad ima u 32.sed.2400 gr.što je preeeeviše.
    a za drip-jer je moj doktor jedini primarijus doktor priznat u svijetu (predava čak na oxfordu)-svi ostali su bože sačuvaj laici i jedini način da me on porodi jest da mi izazove porod sa dripom

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nije to ništa previše. Bebica bi ti mogla imati cca 3800 po rođenju, možda više, možda čak i manje a i nije težina ta koja "određuje" težinu poroda. Već veličina glave i tvoje zdjelice, a to se praktički ni ne može znati do poroda ne dođe. Uglavnom.
    A te procjene...
    Za Janka su vikali kako je ooooogormna beba, kako će imati preko 4kg, kako ovo i ono, rodio se sa 3650g. Tak da...ako nema nikakvih drugih indikacija za carski, ajde ti lijepo prirodno.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa
    a za drip-jer je moj doktor jedini primarijus doktor priznat u svijetu (predava čak na oxfordu)-svi ostali su bože sačuvaj laici i jedini način da me on porodi jest da mi izazove porod sa dripom
    oprosti ali stvarno mi nije jasno
    zašto je jedini način da te on porodi s dripom
    i meni su svi govorili velika beba i bio je i velik i velike glave ali nitko mi nije spominjao carski pa nije veličina bebe indikacija za carski
    osim ako si ti super mala :?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da savjeti tvog doktora koji prati tvoju trudnocu imaju vecu tezinu od komentara ili misljenja koje ti mozemo dati ovdje na forumu. Mogu se podijeliti iskustva, ali ipak i ti si sama dala samo djelomicne informacije o sebi, bebi, tijeku cijele trudnoce, tako da bi bilo neozbiljno sugerirati ti nacin poroda. Ako mislis da tvoj doktor nije u pravu, potrazi drugo ljecnicko misljenje.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

lamy mislim da još ima vremena odlučivati kako ćeš roditi.

Evo i moj miško je veći nego što bi trebao biti i moja dr. je prvo rekla kontrola šećera jer to može biti od toga, a moguć je i nasljedni faktor (velika beba). Kod mene se ispostavilo da mi je šećer na granici između tolerancije i intolelrancije tako da mi je zabranjena hrana sa koncentriranim ugljikohidratima, i općenito moram paziti na ishranu. Na sljedećem pregledu ćemo vidjeti jesu li mjere bebe bolje.

u 30 tj. beba je odgovarala mjerama za 34, a opseg trbušića bio je čak za 37 tj.
    BTW prema izračunu naš miško je tada težio 2251 g.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

selim na porode

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Mislim da savjeti tvog doktora koji prati tvoju trudnocu imaju vecu tezinu od komentara ili misljenja koje ti mozemo dati ovdje na forumu. Mogu se podijeliti iskustva, ali ipak i ti si sama dala samo djelomicne informacije o sebi, bebi, tijeku cijele trudnoce, tako da bi bilo neozbiljno sugerirati ti nacin poroda. Ako mislis da tvoj doktor nije u pravu, potrazi drugo ljecnicko misljenje.
    mislim da bi ove deaedine riječi trebale stajati u headeru ovog podforuma, jer jako je nezahvalno davati ozbiljne odgovore na ovakva medicinska pitanja, s nedovoljno potrebnih parametara i uvidom u cijeli situaciju.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    mislim da bi ove deaedine riječi trebale stajati u headeru ovog podforuma, jer jako je nezahvalno davati ozbiljne odgovore na ovakva medicinska pitanja, s nedovoljno potrebnih parametara i uvidom u cijeli situaciju.
    X

i nedovoljno strucnog znanja.

svi cemo ti najvjerovatnije savjetovat ono sto si i sama zelis tj. ono stoje najbolje za bebu i tebe. kad je sve u redu onda je to prirodan porod bez intervencija ili sa intervencijam koje ti zelis. ali ovako je premalo informacija. a mi smo svi razliciti sa razlicitim iskustvima.

ja se isto slazem da lijecnici znaju pogrijesit velicinu bebe i to bitno. i moj je.

i predlazem ti da se pokusas rijesit tog straha od poroda jer nije dobro da se bojis neceg sto te neminovno ceka, kakav god ishod bio, vaginalan ili cardki porod.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo ja se nadovezujem na grupu potpisnika Deaedi, MC i Zhabice. Taman htjedoh nešto napisati kad vidim da je već rečeno.

Ja sam skoro pogriješila jer sam previše zabrijala čitajući razne stvari no hvala bogu na vrijeme sam se opametila.

Čitala sam i ja o raznim lošim učincima dripa na dijete i iskreno rečeno samo sam se nasekirala. Pa i antibiotik loše utječe na čovjeka u neku ruku, ali zato i spašava život. Ukoliko ti drip bude trebao, dobit ćeš ga kao što bi dobila neki lijek da si bolesna.

I ja ti mogu savjetovati jedino još neko mišljenje. Sretno

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

draga nemoj se bojati dripa a ni prirodnog poroda. ja sam se uuuuuužasno bojala poroda do te mjere da sam bila u stanju platiti carski, što mi je sad smiješno. kad je porod počeo prvo mi je pukao vodenjak i ono što sam tad osjetila je blaženo smirenje umjesto panike,nisam mogla vjerovati kako priroda učini da žena u tom trenu bude smirena. nisam imala trudove i odmah su me prikopčali na drip,ali mogu ti reći da me ti trudovi uopće nisu jako boljeli, možda kao malo jača menga. ne znam da li sam samo sretnica,ali mislim da bi mi bez dripa porod ppppuuuuno duže trajao.

vjeruj mi živa sam paničarka ali porod i drip mi zaista nisu ostali u lošem sjećanju.... rekla sam da znam kad bi mi drugi porod bio kao prvi odmah bi išla po seku za Filipa

sretno i niš se ne boj!!!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Ja sam skoro pogriješila jer sam previše zabrijala čitajući razne stvari no hvala bogu na vrijeme sam se opametila.
    ja zbog ovoga nisan tila ni primirisat forumu da se ne bi slucajno pocela opterecivat bespotrebno.

kad san skuzila da idem rodit i da je to to bila san neopisivo sretna i uzbudjena i dobila sam sve "zakonpropisaneintervencije" dakle i drip i evo me zive i zdrave i opet cu rodit i nemam neke traume od poroda. niti su mi trudovi bili nenormalno bolni niti je sve to neka prestrasna stvar i sve je dobro zavrsilo - rodila sam zdravo i veselo dijete od 4250 a dr. mi je reka 5 dana prije da najvise ima 3400g toliko o procjeni. a super mi je ginekolog i on je bija sokiran da je toliko falija.

no to je moj slucaj.

tvoj slucaj je drugaciji i poseban i bit ce ti drugaciji od svih nasih prica i slucajeva koje procitas.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    i opet cu rodit
    pazi ti koja je to samouvjerenost! 8)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sma rodila jako krupnu bebu s velikom glavom.4750 kg dug 56, promjer glave 11 cm.bila kriva procijena kilaže na uzv jer ja odskačem od standarda.da su znali da je tako krupna išla bi na carski.i ja sam rekla da kod sljedečeg idem jer se skoro ugušio zapela mu glavica.imao je dva ogomna hematoma na glavi poslije.
    a išla sam na dogovoreni porod s dripom.dan prije termina.meni nije tako stašan taj drip.a rodila za 4h.

velika beba je opis koji varira za svaku osobu,ja sam visoka ali eto on je bio prevelik.a da nekažem koliko šavova je bilo jer mojih 10cm otvorenosti nije bilo dosta.žene koje su išle na carski su se oporavile prije mene.

zato to je tvoja odluka.svi imaju drugačije primjere.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nije mi jasno zašto bi morala na drip,kako su žene prije rađale dok se za drip nije znalo.
    ajd mi samo reci dali ti termin pada na koji dn u vikendu???
    nisam babica ali sam provela mjesec dana radeći u rađaoni.skužila sam puno stvari,npr drip unaprijed preporuče ako je vikend,težinu bebe oni nikad ne znaju dok beba ne izađe van,i tvoja beba je za sada normalne težine.nemoj razmišljati o porodu dok te ne uhvate trudovi,samo ćeš se uspaničariti.
    i još nešto,bila sam u sali primiti bebu dok se radio carski,da svaka žena to vidi iz te perspektive i da vidi bebu vjerujte mi da bi svaka radije vaginalno.vaginalno boli još par dana,a carski zauvijek.nije da te plašim ali tako je

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa

drip? kod velike bebe? kad tijelu treba više vremena da se otvori on bi ubaciovao požurivanje?
    može on predavati di god hoće, ali brate mili ovo nema veze sa logikom

je imaš pravo_:
    - ako ti da drip - on je glavni, on te porađa (objekt)
    ak ti ne da drip: TI si glavna ti se porađaš (subjekt)

upamti: na porodu on je tvoj ASISTENT
    on je tu SAMO u slučaju komplikacije, a ne da ju izazove

UZV zna faljivati, ovisno o modelu +/- 200-400g

kod velike bebe nemoj leći na leđa, čućni, nasloni se na zid, tako dobivaš još 3cm otvoreniju rodnicu i zdjelicu

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Anamarija S prvotno napisa
    i još nešto,bila sam u sali primiti bebu dok se radio carski,da svaka žena to vidi iz te perspektive i da vidi bebu vjerujte mi da bi svaka radije vaginalno.vaginalno boli još par dana,a carski zauvijek.nije da te plašim ali tako je
    Ne bi se složila sa tobom, kod mene se desilo upravo suprotno - vaginalni porod me zauvijek uništio, a carski je bio predivan bez ikakvih nuspojava, komplikacija, a rez više niti vidim niti ga osjećam (a epi itekako i to još uvijek nakon 5 godina)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

iridana2666

koliko velika ti je bila 1. beba?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

2620 g i 49 cm

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

veliki potpis.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zato što kod carskog sve izgleda krasno i bajno,znam ja žena koje ni ne žele pokušati prirodno i ok stvar izbora,ne kažem da vaginalno ne boli,naravno da boli i to nekad luđački,ali iskreno koliko vas je vidjelo šta rade sa maternicom?
    porod traje par sati,i to je to.a da ne spominjem duži ostanak u bolnici,vađenje šavova..ja sam za prirodno dok god nema nekih komplikacija.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na prvom mjestu bi uvijek trebao biti vaginalni nemedikalizirani porod.
    veličina djeteta nema veze jer je ženina zdjelica rastezljiva i kosti se miču i namještaju tijekom trudnoće da bi se djetetu omogućio izlazak van.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zato i postoji epiziotomija koja se ne radi uvijek,samo kad babica ocijeni da je dijete veća (kod prvorotkinja obavezno rezanje osim kad zakasne kao kod mene)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zene mogu imati lijep ili ruzan porod, rodile vaginalno s intervencijama, prirodno (bez intervencija, dakle bez dripa i sl.) ili pak carskim. svaki porod je individualan, kao sto je i stav zene prema njemu. sve imamo razlicite tolerancije na bol, razlicit stupanj povjerenja prema lijecnicima koji utjece na to hocemo li prihvatiti njihove sugestije (ne odluke, jer odluke bi trebale donositi mi - prema zakonu o pravima pacijenata), itd itd. to sto je nekoj forumasici njezin porod bio dobar ili los, ne znaci da se moze preslikati na tebe i tvoju situaciju.

zato se radije vratimo znanstvenim istrazivanjima i preporukama. ono sto se zna i sto je dokazano jest da je prirodan, neinterventan porod kod vecine zena najsigurniji i za majku i za dijete. situacije u kojima je potreban carski su realno gledajuci rijetke (iako tako ne biva u praksi) a drip jos puno rjedje (iako ga lijecnici, protivno preporukama, cesto vole koristiti).

uzv moze dosta pogrijesiti, a prava tezina ce se znati tek kad se beba rodi. sve prije toga su nagadjanja. ako se bude cinilo da je dijete preveliko, carski je ponekad zaista dobra opcija. a neovisno da li nosis veliko ili malo dijete, drip nije dobro rjesenje, posebno ako se koristi samo zbog komocije lijecnika (a nazalost najcesce se zato i koristi, zakamufliran recenicama tipa 'to je u interesu vaseg djeteta').

preporucila bih ti da odes na drugo misljenje, a sama u sebi odlucis koliko vjerujes svom lijecniku i hoces li preispitivati njegove odluke o tebi i tvom djetetu ili neces.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma ginekologija je totalno promašena grana medicine, kad svi ionako sve znaju.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod prvorotkinja obavezno rezanje
    sto zelis time reci, nisam shvatila? ne kuzim zasto bi kod prvorotki bilo rezanje obavezno.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

zato što kod carskog sve izgleda krasno i bajno,znam ja žena koje ni ne žele pokušati prirodno i ok stvar izbora,ne kažem da vaginalno ne boli,naravno da boli i to nekad luđački,ali iskreno koliko vas je vidjelo šta rade sa maternicom?
    porod traje par sati,i to je to.a da ne spominjem duži ostanak u bolnici,vađenje šavova..ja sam za prirodno dok god nema nekih komplikacija.
    Anamarija pročitaj moje priješnje postove o carskom. Ja sam ga radila vani i pouzdano znam da je to davne 1999 bila znatna razlika od carskih koji su se radili ovdje. Da ti iskreno kažem, baš me briga što mi rade sa maternicom, što se mene tiče mogu ju 15 puta vaditi i još toliko vraćati, izvrtati, čistiti i pregledavati, ja ionako ništa nisam osjećala, a bebu sam vidjela odmah i odmah smo se pomazile. Rez mi je bio laserski, mišiće su mi razmicali i poslije ih nategnuli i vratili u prvobitno stanje (rezultat je ravan trbuh i dandanas), šavove nisam imala već neku tanahnu žičicu sa dvije kuglice. Rez se danas više ne vidi i ne osjeća.
    O drugom (vaginalnom) porodu neću. Možeš samo na pdf 'Nakon poroda' na topic koji sam otvorila 'paničan strah od poroda'.
    Svatko je svog tijela gospodar

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bravo za felix!!!!!
    ja mislim da nije problem ni u ženama ni u boli,nego u osoblju rađaone.
    svatko ko je loše prošao prvi puta vaginalno većinom će reći da je i osoblje bilo loše.i to je tako.
    stoga skupi hrabrosti i odi se poroditi kako ti sama izabereš

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    2620 g i 49 cm
    isusek, tak mala?
    i rezali su te, grozno

ja sam rodila 4kg bebu i imala 3 površinska šava, brzo sam se oporavila i nemam nikakvih problema

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mislim da je bitno ono što si rekla JA SAM GA RADILA VANI..
    to je velika razlika,i velika je razlika između zagrebačkog rodilišta i našičkog.
    ja sam zadnji carski vidjela prošle godine.
    ali opet ponavljam svatko ima stvar izbora!!!ja sam prvo rodila pod dripom,ali da sam onda imala ove godine i znanje pobjegla bi glavom bez obzira iz te bolnice u drugu.nije bilo ni lako ni krasno.ali na greškama se uči.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zato i postoji epiziotomija koja se ne radi uvijek,samo kad babica ocijeni da je dijete veća (kod prvorotkinja obavezno rezanje osim kad zakasne kao kod mene)
    nikad mi neće biti jasno rutinsko rezanje prvorotki
    na slijedećem porodu nećeš biti mlađa, niti rastezljivija kao na prvom porodu

ja nisam rezana

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    kod prvorotkinja obavezno rezanje
    sto zelis time reci, nisam shvatila? ne kuzim zasto bi kod prvorotki bilo rezanje obavezno.
    dobro pitanje,nemam pojma,ali kad te uče uvijek vičui prvorotkinja obavezno rezanje!!!!
    hoćeš iskreno???ne da im se radit rastezanje i pomaganje u otvaranju i očuvanju međice,pogotovo ako su cure mlade.
    ja dok sam radila u rađaoni sam uvijek imal obzira,svaka dva dana sam imala poderanu uniformu,izgrebane ruke..plakala sam skuo sa rodiljama,ali nisam imala pravo glasa jer nisam babica nego med sestra

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ginekologija je totalno promašena grana medicine, kad svi ionako sve znaju.
    ginekologija je potrebna kod komplikacija i sl. kad problem postoji
    dok problema nema svaka žena je stvorena da rodi, njeno tijelo je tisućljećima prilagođavano što sigurnijem porodu

nemedikaliziran prirodan vaginalni porod bi trebao biti standard
    ako ginekolog ne misli tako, onda je njegov kut gledanja nepravilan, iskvaren

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anamarija, mislim da bi ti dobro došlo da pročitaš priče o prekrasnim porodima s našeg portala

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    2620 g i 49 cm
    isusek, tak mala?
    i rezali su te, grozno

ja sam rodila 4kg bebu i imala 3 površinska šava, brzo sam se oporavila i nemam nikakvih problema
    druga beba je imala 3280 i 52 cm, što misliš zašto sam nakon drugog poroda (vaginalnog) ostala sa toliko posljedica ( za tako malu bebu sam imala carski?)? Jest da je bio elektivan, tj dr mi je bio rekao da bi mi (sa obzirom na moju građu i općenito stanje organizma) bilo pametnije i bolje roditi carskim, ali da mogu probati prirodno, odluka je bila ipak moja. Ovdje ti ne daju izbor nego 'aj'mo narode!!! guraj!!'

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mnogi su rekli da sam prebalava da bi se petljala

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pročitala sam i vidjela puno prekrasnih poroda,ali očito nitko ne kuži što hoću reći.....
    NIJE STVAR U RODILJAMA NEGO U OSOBLJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    tj. o njihovom raspoloženju i poznanstvima i to treba ispraviti,a strah kod rodilja je normalan,ja ne znam niti sam čula za ijednu koja je hrabra i puna sebe išla rodit.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anamarija pročitaj moje priješnje postove o carskom. Ja sam ga radila vani i pouzdano znam da je to davne 1999 bila znatna razlika od carskih koji su se radili ovdje. Da ti iskreno kažem, baš me briga što mi rade sa maternicom, što se mene tiče mogu ju 15 puta vaditi i još toliko vraćati, izvrtati, čistiti i pregledavati, ja ionako ništa nisam osjećala, a bebu sam vidjela odmah i odmah smo se pomazile. Rez mi je bio laserski, mišiće su mi razmicali i poslije ih nategnuli i vratili u prvobitno stanje (rezultat je ravan trbuh i dandanas), šavove nisam imala već neku tanahnu žičicu sa dvije kuglice. Rez se danas više ne vidi i ne osjeća.
    O drugom (vaginalnom) porodu neću. Možeš samo na pdf 'Nakon poroda' na topic koji sam otvorila 'paničan strah od poroda'.
    Svatko je svog tijela gospodar
    iridana, zasto onda preporucujes curama carski kao nesto prekrasno, kad si i sama svjesna da je to bilo vani gdje su drugaciji uvjeti? smatras li da sve zene koje idu na carski kod nas u hrvatskoj mogu imati ovako prekrasno i divno iskustvo kao ti??

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne znam niti sam čula za ijednu koja je hrabra i puna sebe išla rodit.
    prijavak
    ima nas ovdje dosta takvih
    i mahom smo imale prekrasne porode
    tako da mislim da je puno na rodilji, i da nije sve stvar samo osoblja

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

. Ovdje ti ne daju izbor nego 'aj'mo narode!!! guraj!!'
    točno tako: guraj
    što brže to bolje
    ostalo nebitno, jer PPD nije više njihova briga nego psihologa
    :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

strah kod rodilja je normalan,ja ne znam niti sam čula za ijednu koja je hrabra i puna sebe išla rodit.
    da se upoznamo

nije me bilo strah, jer znam da je moje tijelo za to stvoreno, da ja to mogu
    jer sam strah uklonila znanjem, čitanjem o prirodnom porodu i za šta je moje tijelo sposobno

a imala sam ga i prije trudnoće: bolje umrit nego ič roditi
    razlog je u tome što je moja mama imala inducirane grozne porode, i ona je to prenijela na mene

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Felix, ne preporučujem već nastojim ukazati da postoji druga strana carskog. Da carski nije nešto od čega se zazire i čega se mora žena plašiti. Obično kod nas je to hitan carski, kada već izmučenu polumrtvu ženu i bebu u distresu spašavaju kao i svoju glavu i titulu.
    Ima tu žena na forumu koje su išle na elektivni carski i koje šute o tome (ali ja znam koje su ) i izgleda da sam ja jedina koja je 'lajava'.
    Želim samo ukazati kako i carski može biti divno iskustvo.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pročitala sam i vidjela puno prekrasnih poroda,ali očito nitko ne kuži što hoću reći.....
    NIJE STVAR U RODILJAMA NEGO U OSOBLJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    tj. o njihovom raspoloženju i poznanstvima i to treba ispraviti,a strah kod rodilja je normalan,ja ne znam niti sam čula za ijednu koja je hrabra i puna sebe išla rodit.
    anamarija, potpuno se slazem s tobom. mi u rodi vec godinama pokusavamo utjecati na to da se promijene uvjeti radjanja u hrvatskoj, a svjesni smo da je veliki problem medicinsko osoblje koje se odupire promjenama te da je rutinski nacin kako se izvode intervencija jako, jako zastario i nehuman. i uvijek nastojimo naglasiti da je medicinsko osoblje tu da pomogne rodiljama, da ih podrzi i utjesi, da osigura najbolji nacin poroda, a ne da samo odradi svoju smjenu na nacin koji im najvise odgovara, ne vodeci racuna o rodiljama.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ok,to je tvoje stajalište,moje je drugačije jer dolazim iz manje sredine gdje se žena boje reći gin ili babici nešto za vrijeme poroda,tj što žele i kako žele.
    hoćeš primjer??
    cura 20god,vrištala je od straha ja ju držim,kida mi uniformu,vičem nema veze,ginekolog meni opsuje kako mogu tako nešto reći,a njoj nabija lakat u usta.
    mislim da do takve scene u većem gradu ne bi došlo jer su žene više emancipirane i hrabrije.
    kod nas se doktori još uvijek drže kao kap vode na dlanu,a ostali su puno rangova ispod njih.
    stoga puno ovisi o njihovoj dobroj volji.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Felix, ne preporučujem već nastojim ukazati da postoji druga strana carskog. Da carski nije nešto od čega se zazire i čega se mora žena plašiti. Obično kod nas je to hitan carski, kada već izmučenu polumrtvu ženu i bebu u distresu spašavaju kao i svoju glavu i titulu.
    Ima tu žena na forumu koje su išle na elektivni carski i koje šute o tome (ali ja znam koje su ) i izgleda da sam ja jedina koja je 'lajava'.
    Želim samo ukazati kako i carski može biti divno iskustvo.
    ja se potpuno slazem s tobom, carski zaista moze biti divno iskustvo. ali isto tako bih naglasila da to jest ozbiljna operacija i da trebaju postojati med. indikacije za to (u cemu se, jelte, ne slazemo 8) )
    i slazem se da je situacija u nasim rodilistima takva kakva jest, ali mijenja se. polako, ali sigurno, sa svakom zenom koja dodje roditi uz njihovu pomoc, a ne da ju porode, koja pita i zahtijeva svoja prava, nesto se malo mijenja...

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ok,to je tvoje stajalište,moje je drugačije jer dolazim iz manje sredine gdje se žena boje reći gin ili babici nešto za vrijeme poroda,tj što žele i kako žele.
    hoćeš primjer??
    cura 20god,vrištala je od straha ja ju držim,kida mi uniformu,vičem nema veze,ginekolog meni opsuje kako mogu tako nešto reći,a njoj nabija lakat u usta.
    mislim da do takve scene u većem gradu ne bi došlo jer su žene više emancipirane i hrabrije.
    kod nas se doktori još uvijek drže kao kap vode na dlanu,a ostali su puno rangova ispod njih.
    strašno!!! ja bi ga tužila!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hoćeš primjer??
    dug je to put:
    1. osvještenje medicinara - babice imaju Udrugu i vidim tamo veliki napredak ka humanom prirodnom porodu
    2. edukacija žena o tome šta žena jest sposobna

ali se kreće naprijed
    upoznala sam 2 mlađa ginekologa koji dijele moje viđenje poroda kao prirodne pojave

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •