Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 91 od 91

Tema: da idem na carski ili prirodno

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Felix, ne preporučujem već nastojim ukazati da postoji druga strana carskog. Da carski nije nešto od čega se zazire i čega se mora žena plašiti. Obično kod nas je to hitan carski, kada već izmučenu polumrtvu ženu i bebu u distresu spašavaju kao i svoju glavu i titulu.
    Ima tu žena na forumu koje su išle na elektivni carski i koje šute o tome (ali ja znam koje su ) i izgleda da sam ja jedina koja je 'lajava'.
    Želim samo ukazati kako i carski može biti divno iskustvo.
    ja se potpuno slazem s tobom, carski zaista moze biti divno iskustvo. ali isto tako bih naglasila da to jest ozbiljna operacija i da trebaju postojati med. indikacije za to (u cemu se, jelte, ne slazemo 8) )
    i slazem se da je situacija u nasim rodilistima takva kakva jest, ali mijenja se. polako, ali sigurno, sa svakom zenom koja dodje roditi uz njihovu pomoc, a ne da ju porode, koja pita i zahtijeva svoja prava, nesto se malo mijenja...
    Nadam se jer stanje je još uvijek prestrašno. Moja susjeda je rodila pred 4 mj u Rijeci i što mi je ona napričala.... . Komentari doktora (zašto nema smajlićakojibljuva??) , med. sestre na 5. katu . Horor! Jedino kaže da su popravili sanitarije, ali ženi je bitnije humani pristup osoblja pri porodu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nadam se da kreće ka poboljšanju;stvarno mogu pohvaliti babice Našičkog rodilišta,dok ginekologe baš i ne,tj samo jednu sad pazi ovo,ona je žensko i prirodnim je putem rodila 2 djece.ona je jedina tamo koja zagrli svoju rodilju mi da joj podršku.
    šteta je što je u našicama od 5 gin ona jedina takva.
    i tužno je što u našicama nema takvih radionica niti ih se tko trudi pokreniti.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa
    bebica sad ima u 32.sed.2400 gr.što je preeeeviše.
    a za drip-jer je moj doktor jedini primarijus doktor priznat u svijetu (predava čak na oxfordu)-svi ostali su bože sačuvaj laici i jedini način da me on porodi jest da mi izazove porod sa dripom
    ne bi ja rekla da je to preveliko dijete (da nisi mislila napisati 3400). Moja je u 32 tjednu bila 3050, u 38 tjednu 3500, a rođena 3860. A i uzv ti nije 100% točan. Ajde ti pričekaj 38 tjedan pa ćeš vidjeti. Vezano za carski ti mogu samo reći ono što sam čula od moje najbolje prijateljice koja je doktorica - ne, ako nema prijeke potrebe jer je to operacija abdomena. A njoj vjerujem kao sebi i ako je ona rekla ne, onda zna zašto je ne.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

elin bravo za ovo ne ako nema prijeke potrebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    svi to shvaćaju kao nešto jednostavno ,a nije. puno je lakše leći i gotovo.
    a nitko ne kuži da je to stvarno rezanje kože,mišića,maternice...

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

elin nešto bih te pitala, bez ikakve loše namjere naravno i ne moraš mi odgovoriti, ali sada kad prolaziš kroz sve ovo kroz što prolaziš, da li bi radije bila rodila carskim? Pitam te to jer sam i ja u vrlo sličnoj situaciji, ali nisam htjela podmiti doktore pa su me prisilili na prirodan porod.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Anamarija - mišići se razmiču i samim time je oporavak puno brži (barem su meni bili razmicani).

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

elin nešto bih te pitala, bez ikakve loše namjere naravno i ne moraš mi odgovoriti, ali sada kad prolaziš kroz sve ovo kroz što prolaziš, da li bi radije bila rodila carskim? Pitam te to jer sam i ja u vrlo sličnoj situaciji, ali nisam htjela podmiti doktore pa su me prisilili na prirodan porod.
    podmiti = podmititi

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Anamarija - mišići se razmiču i samim time je oporavak puno brži (barem su meni bili razmicani).
    to je to,kod nas ti to još ne prakticiraju baš previše.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Anamarija S prvotno napisa
    to je to,kod nas ti to još ne prakticiraju baš previše.
    žalosno baš smo jadni! Što nije doktorima lakše razmicati nego rezati? :?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mladi da,stari ne,brem većina.ali srećom stari odlaze.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno carski ili ne

Moja prva beba je težila 2800 dva mj. prije rođenja i došli smo do 3750 u 41 tjednu. ROđena je prirodno, sa dripom i rezanjem i gotovo kao od šale. Druga je zbog komplikacija rođena na carski. Brže sam se oporavila od carskog reza nego od vaginalnog ali mi je ostao onaj ružni rez za cijeli život. Dojila sam nakon oba poroda.
    Bitno je da gledaš šta je bolje za bebu jer tvoja je bol prolazna.
    Pitaj se šta bi njoj bilo draže? Prirodan porod ili nasilan, a carski je za mene nešto nužno i šokovito za bebu. Uzmi u obzir komplikacije koje su moguće kod carskog.
    Osim toga možda sada beba ima zamah rasta.
    Pripremaj se u smislu šta mogu napravit da "odradim" porod što brže i da sudjelujem. Porod je nešto prirodno i prekrasno. Sretno!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znaš da ću ti ja uvijek iskreno odgovoriti i da se na rijetko što ljutim, iskreno, nema dana kada ne pomislim ovo, ali bi i dalje voljela živjeti u uvjerenju da sam napravila najbolje za svoje dijete.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Potpuno ista situacija kao kod mene.Pisala sam u temi Stalno razmišljam.Meni je beba kroz cjelu trudnoću veća za dva tjedna,s 30 tjedana 2450g,i sada zadnji uzv s 37 tjedana 4700.Pitala sam dr.kolika su odstupanja rekao je +,-, 250g.Dva dana nakon posljednjeg uzv sam bila u šoku,i stalno razmišljala kako ću roditi.Sad sam opuštena,i kako bude da bude.Samo se molim bogu da ućine kako je najbolje za bebu,i mene!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imat ćeš krasnu veliku bebu i nemoj se sada opterećivati,sve ćeš znati kada dođeš u bolnicu roditi.Ja sam uvjerena da će oni dati sve od sebe da s bebom bude sve ok!!
    sretno!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ROđena je prirodno, sa dripom i rezanjem
    rođena je vaginalno
    prirodno ne ide zajedno s dripom

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prirodan porod je izraz za vaginalni porod :
    -bez dripa
    -bez gela za omekšivanje
    - bez lijekova protiv boli
    - bez rezanja

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

e sad mi stvarno ništa nije lakše.
    iz svih iskustava koje sam čula (poz. i neg.) nije lako donijeti pravilnu odluku.
    moj muž mi samo otežava jer on ima paničan strah od anestezije i strah ga je da se nešto ne zakomplicira i da se ja , nedaj bože, ne probudim.
    zaista i jedan i drugi način poroda sa sobom nose moguće posljedice, još gore ako je nestručno osoblje oko tebe.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

lamy
    kod vaginalnog poroda velike bebe je jako bitno dati tijelu vremena da se otvori, ne smije biti požurivanja

zamisli da su vrata taman toliko otvorena da možeš se provuči kroz njih, ne naglo nego onako malo po malo, prvo ramena , onda kukovi... čitavo vrijeme će ti kvaka pritiskati po križima
    ideš li polako proći ćeš kroz ta vrata bez ozljede, bez po frke
    a sad zamisli da staneš na ta vrata i da te netko svom snagom gurne kroz njih; imala bi modrice na križima od kvake i sve bi te boljelo
    drip je nasilno guranje: hematom na glavi bebe, lom ključne kosti, zaglavljenje ...

drip je u slučaju prijeke nužde

ako imaš trudove koji te otvaraju, pusti ih neka odrade svoje, tvoje tijelo samo treba vremena da se otvori

potraži drugo mišljenje

u ovo malo informacija koje si dala ja sam zaključila da taj tvoj dr. će ti napraviti: dripanje, nalijeganje i veliko rezanje
    jer već sad nema povjerenja u tvoje tijelo da može izgurati toliku bebu van
    a da ne spominjem mogućnost vakuuma ako bude požurivanja (drip, nalijeganje)

koliko si visoka?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo je totalno nestručno mišljenje, ali koliko sam čula veličina bebe ne može biti jedini pokazatelj za carski. Moja šogi je rodila dvaput vaginalno, prvi put bebu od 4300, drugi od 4600, a da pri tom drugi put nije čak ni rezana. Inače je visine ispod 1,70, a nosi konfekcijski broj 36! I nitko joj nije ni spominjao CR. Drugo je ako postoje još neke indikacije...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

PS. A nakon što sam iskusila 6 sati dripa, radije bih promijenila doktora nego pristala na takvu torturu. Ali opet, to je samo moje nestručno mišljenje.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja mama, niza od 170, rodila sestru 4500 i mene 4700. vaginalno. mozda cak i prirodno, ona se niceg ne sjeca (opcenito u zivotu, sve zaboravi) pa mi ne bi znala odgovoriti, da ju pitam

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa
    e sad mi stvarno ništa nije lakše.
    iz svih iskustava koje sam čula (poz. i neg.) nije lako donijeti pravilnu odluku.
    moj muž mi samo otežava jer on ima paničan strah od anestezije i strah ga je da se nešto ne zakomplicira i da se ja , nedaj bože, ne probudim.
    zaista i jedan i drugi način poroda sa sobom nose moguće posljedice, još gore ako je nestručno osoblje oko tebe.
    TM je u pravu, anesteziolozi ti zbilja nikad ne znaju da li će im se pacijent probuditi (sestrična mi anesteziologica pa znam taj podatak). Ali mislim da ti CR više ne ide pod općom anestzijom, a ovo se odnosi na opću anestziju. Daj ti to još provjeri, nisam sigurna.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

imaš opciju spinalne, slično epiduralnoj samo ide dublje u kralježnicu

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ma ginekologija je totalno promašena grana medicine, kad svi ionako sve znaju.
    ginekologija je potrebna kod komplikacija i sl. kad problem postoji
    dok problema nema svaka žena je stvorena da rodi, njeno tijelo je tisućljećima prilagođavano što sigurnijem porodu

nemedikaliziran prirodan vaginalni porod bi trebao biti standard
    ako ginekolog ne misli tako, onda je njegov kut gledanja nepravilan, iskvaren
    MG,mogla bih uvek da te potpisem

ja ne znam niti sam čula za ijednu koja je hrabra i puna sebe išla rodit.
    Evo,moram i ja da se prijavim.Vesela i samouverena,dobro psihofizicki pripremljena....na putu ka rodilistu md i ja smo u kolima pevali,smejali se u sobi za porodjaje izmedju kontrakcija i ponavljali "stize roda,stize roda"
    Pad samopouzdanja i strah i nepoverenje u svoje sposobnosti pojavili su se sa dolaskom ginekologice,njenom odlukom(kojoj,na zalost,nisam znala da se mogu usprotiviti) da mi ukljuci drip na 8 cm otvorenosti :? :? :? :? (a do te otvorenosti sam stigla nakon opustenih 4 sata mojih,prirodom danih kontrakcija).A da ne pricam o svom soku kada mi je nalegla na stomak dok sam bila u naponu ,kao da sam ja neki debil koji ne zna sta da radi sa svojim telom ,i kako mi je dok sam pokusavala da je odgurnem,rekla "pa ja ti pomazem,ovako ce brze beba" :? :?
    BTW,i moja je beba bila procenjena kao veca,kroz celu trudnocu,i veruj mi,ni u jednom trenutku mi carski nije pao na pamet.Po meni bi to trebalo da se izvodi samo ukoliko ima indikacija,a ne da postoji kao opcija.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sorry kaj se ispravljam kao budala dan nakon što sam poslala post
    anestzija = anestezija

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Tesko je tako nesto odluciti.Ja sam prvo djete rodila na vakum,nisam se mogla otvarati,radala 26 sati,dijete i ja izmuceno.Beba je imala deformaciju glave,ali Hvala Bogu da se sve vratilo na svoje.kada sam drugo isla radati,mislila sam da ce biti lakse,gin. govorio da je beba ogromna,ali da on ne ocekuje problem.Puno puta sam mu napomenila da se tesko otvaram i da sam uska.Nece bit problema,tako je govorio.Kada je dosao dan za roditi,isla sam u radaonu sa mislima da ce biti lakse i rijeci od gin.,nece biti problem.Otvorila se sa dripom,a beba nikako vani.Iscrpljena sa temperaturom,zahtjevala sam carski,srce mi govorilo da se bebica muci.Onda su me poslali na hitan carski i moja beba je tezila 4800g,imala je sepsu i ni dan danas ne znam kako je ta sepsa nastala.Lijepo je roditi prirodnim putem bez ikakvih problema,a opet da nisam zahtjevala carski tko zna sta bi jos bilo.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je isto bebica procijenjena na nesto vecu i tezu ali se nadam vaginalnom porodu... doktor mi je rekao da ce cr raditi tek ako ustanove da smo bebica i/ili ja u nekoj potencijalnoj opasnosti...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam imala dva carska i ne mogu usporediti vaginalni porod i carski rez. Znam samo da je carski rez, meni barem, neugodno iskustvo. Oba sam puta operirana u spinalnoj anesteziji i samo to iskustvo (osim trena kad vidiš bebu) jer ružno i tužno. Onaj prvi dan, i čak nekoliko dana nakon carskog bih pristala da mi izbrišu iz pamćenja; ti se raspadaš dok žene koje su vaginalno rodile odu istuširat se, jedu normalno itd. itd.

Oporavak dug; ne mogu reći da se ne oporaviš skroz, ali meni ožiljak smeta u životu i seksu i rado bih da ga nema. Ne znam hoće li to s godinama doći na svoje.

Ja bih odabrala razumnog doktora koji neće dopustit da se mučiš predugo i koji će u svakom trenu biti tu da zajedno odlučite ima li vaginalni i dalje smisla ako stvari loše krenu...

Ništa po svaku cijenu...

No ako ikako možeš - probaj vaginalno; meni su ti dr-ovi koji predlažu carski tamo negdje upol trudnoće sumnjivi... carski je nužno zlo i spas kad nešto pođe po zlu, to nije metoda poroda.

Kažu žene koje su prošle prirodni porod, čak i ako su se bojale, da je to nešto divno i ja im zavidim.

Da ikako mogu - probala bih roditi vaginalno ma kako boljelo...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo me s jako svježim iskustvom.U srjedu prohodala trudove doma cjeli dan,u 21 30 ušla u rađaonu,u 22 15 me stavili u boks,rodila anđela 5200 g,56 dug,vaginalno 4 šavića unutarnja,bez rezanja.Porod za poželjeti!Ako stre čitale moj post,beba je s 37 tjedana bila 4700g,rodila sam 38+5.Hodam, sjedim nemogu vjerovati da je sve tako ljepo prošlo,a koliki bebać.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lupko, cestitam! :D 5200g je stvarno fina tezina

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

lupko cestitam! i na bebi i na super porodu :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

carski...
    ja sam rodila carsklim, sve super, sve za pet, i opet bih carskim; a oporavak uopce nije tezak, samo trazi razmicanje misica, ako se i to mora kod nas traziti, u Italiji je vec normalno da ce ti misice razmaknuti, a ne rezati

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lupko prvotno napisa
    Evo me s jako svježim iskustvom.U srjedu prohodala trudove doma cjeli dan,u 21 30 ušla u rađaonu,u 22 15 me stavili u boks,rodila anđela 5200 g,56 dug,vaginalno 4 šavića unutarnja,bez rezanja.Porod za poželjeti!Ako stre čitale moj post,beba je s 37 tjedana bila 4700g,rodila sam 38+5.Hodam, sjedim nemogu vjerovati da je sve tako ljepo prošlo,a koliki bebać.
    wow
    cestitam
    impresivne mjera a za porod, svaka cast
    jos jedan dokaz da velicina bebe nije presudna u odabiru nacina poroda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Wow koje mjere! Svaka cast za porod!
    A jel si mozda imala dijabetes kad je tolika beba?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisam,no geni čine svoje,a i ja sam dosta visoka,veeelika žena !

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eto ja sam prvo dijete rodila carskim rezom, spinalna anestezija, a drugo u istoj bolnici prirodnim putem. Oporavila sam se brzo i prvi i drugi put. Razlika je bila u tome što prvi put nakon što sam rodila imala sam problema s mlijekom (dojila samo 1,5 mjesec), a ja užesnu PPD. Kad sam rodila prirodno(bez dripa, gelova....) oprala me takva sreća, euforija i blaženstvo kojih prvi puta nije bilo. PPD-u za sada niti traga (2 mjeseca poslije). Beba mi je puno mirnija, bolje spava, bolje jede, a ja sam sretna i zadovoljna. Dakle to je moj slučaj i moja usporedba.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

.....cura 20god,vrištala je od straha ja ju držim,kida mi uniformu,vičem nema veze,ginekolog meni opsuje kako mogu tako nešto reći,a njoj nabija lakat u usta....
    Ajme majko, pa ovo je dostatno za oduzimanje dozvole za rad barem na par godina - i ponovno olaganje specijalističkog ispita ... Pa bih ga ja pitala jel on ginekolog il snagator iz podzemlja kojem nitko ništa ne smije.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ups
    Ragirala sam na prvu, ne provjeravajući kad je post napisan!

Početno carski !

Aki ti imalo znaci misljenje muskarca koji je upravo danas postao otac,idi na carski! Supruga je danas rodila tako,nasa Nika je bila okrenuta na zadak,pa su je porodili na carski i beba je super,prava cura,a supruga se odlicno oporavlja,malo ju boli rana,ali vec je nakon par sati povratila dosta snage i sve je ok! Kako god,sretno ! Ponosni otac!

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Re: carski !

Citiraj vlatko1981 prvotno napisa
    Aki ti imalo znaci misljenje muskarca koji je upravo danas postao otac,idi na carski! Supruga je danas rodila tako,nasa Nika je bila okrenuta na zadak,pa su je porodili na carski i beba je super,prava cura,a supruga se odlicno oporavlja,malo ju boli rana,ali vec je nakon par sati povratila dosta snage i sve je ok! Kako god,sretno ! Ponosni otac!
    vlatko, ja sam rodila elektivnim carski i to ne zato jer je MM tako htio i jer mi je bilo stalo do njegovog mišljenja :/ , već zato jer sam tako ja htjela (dijete nije bilo okrenuto na zadak i imala sam savršenu trudnoću), jer je to moje tijelo i ja odlučujem što i kako ću sa njim.
    A sad mene interesira jedno - da nam obrazložiš koji bi to bili razlozi zbog kojih bi nam trebalo stati do mišljenja našeg supruga toliko da bi otišle na carski? :?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: carski !

A sad mene interesira jedno - da nam obrazložiš koji bi to bili razlozi zbog kojih bi nam trebalo stati do mišljenja našeg supruga toliko da bi otišle na carski? :?
    I mene to zanima :?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •