Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: u vezi porodiljnog dopusta

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno u vezi porodiljnog dopusta

NAime, na porodilnjom sam od polovice 12 mjeseca prosle godine jer mi je termin poroda bio 30.01 no moja mala princeza je odlucila izaci kasnije tako da sam rodila 18.02.2008. kad trebam ici produziti porodiljno tj kad mi istice porodiljno prvih sest mjeseci a kada godina dana?

hvala puno

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Beba će još malo napuniti 4 mjeseca, mislim da je to optimalno vrijeme da predaš zahjev za dodatnim rodiljnim dopustom (iako se može i kasnije). Dodatni r.d. će ti početi nakon što beba napuni 6 mjeseci, a trajati će do dana prije bebinog rođendana. Prilikom predaje zahtjeva za dodatnim rodiljnim dopustom predati ćeš rodni list djeteta, i HZZO će prema datumu rođenja izregulirati trajanje oba rodiljna dopusta.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno hvala

puno hvala malo sam zbunjena po pitanju nasih zakona i papirologije....

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Maglovito se sjećam da ima neka caka kod prijevremeno rođenih o produžavanju porodiljskog do prvotnog termina.
    Ali nisam sigurna.

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ne kužim ni ja ništa. OBJASNITE MI MOLIM VAS! porodiljni mi započinje 05.07. i po izračunu dr opće prakse traje do 01.01.2009. tada će mi dijete imati 4,5 mjeseca. koliko sam shvatila prije toga datumka moram predati neki zahtjev?
    1. kome ga predajem, hzzo,
    2.treba li opet neka doznaka?
    3. znači li to da punu plaću dobivam do 4,5 mjeseca ili ipak do 6?

čitala sam i čitala po topicima ali još uvijek ne kužim a strah me predati doznaku jer je neka mlada dr opće prakse na zamjeni (nije imala pojma kako ispuniti doznaku, morala je nekog zvati) pa me strah da nije nešto zeznula

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

1. i 2.
    predajes doznaku u HZZO
    u HZZOu ispunis
    - 2 formulara (identicna onima koje si ispunjavala za komplikacije ukoliko si morala biti na njima)
    - jos 1 na kojem napises broj svojeg tekuceg na koji zelis primati naknadu

ukoliko nisi bila na komplikacijama potrebni su ti uz formulare
    - ER-1 obrazac, sa ispacenim placama u zadnjih 6mj
    - osobna iskaznica
    - zdravstvena iskaznica

3. do 6mj djeteta - termin je pretpostavljeni datum i kad se dijete rodi, da bi dobila zdravstvenu knjzicu djeteta i naknadu za opremanje djeteta, morat ces predati rodni list uz jos neku dokumentaciju (to sad nisam ziher sta sve)
    tada ili u 5mj djetetova zivota (ovisi od ispostave do ispostave HZZOa) porracunavaju datum do kojeg si na porodiljnom delimitiranih 6mj.

u 5mj djetetova zivota predajes zahtjev za produljenje porodiljnog, dakle, mjesec dana prije isteka i tada opet ispunjavas zahtjev za produljenje ili nosis gomiletinu papira ako drugih 6mj zeli korititi TM

to je to
    nadam se da je sad jasnije

kao sto vec nekoliko puta rekoh, nisam pravnik, ali ovo je ono sto sam saznala od sluzbenica na info telefonu HZZOa, na salteru HZZOa i od vlastite doktorice.
    sto se doznake tice, bilo bi bolje da ti se javi netko od pravnika pa da ti kaze kako da se pozoves i na sto tocno i trazis doktoricu da ti ispise doznaku za otvaranje porodiljnog BEZ KRAJNJEG DATUMA ili nazovi HZZO i pitaj da li taj datum zatvaranja moze raditi neke probleme...

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Podizem, jer imam istu nedoumicu kao sanjaneo. Do 11.07. sam bila na komplikacijama, termin mi je 25.08. i sad mi je otvoren porodiljni, ali mi nisu jasni datumi: doc mi je napisala da porodiljni traje od 12.07. do 08.01, dakle 28 dana+5 mjeseci umjesto 45 dana+6 mjeseci. Kao ni saska7, ni ja ne znam mogu li zbog preranog datuma zatvaranja porodiljnog imati nekih problema, pa molim da mi se javi ako je netko imao takvu situaciju.
    Doc mi kaze da je to sve OK, da ona ni ne moze mijenjati datume, jer to program izracunava automatski :? i da ti datumi ionako nemaju veze, jer se ne zna kad ce tocno porod biti. Navodno tek kad se dijete rodi i dobije rodni list to srede (ali ne dr. opce prakse nego na HZZO-u :? ), tj. dodaju koliko fali do punih 6 mjeseci nakon datuma rodjenja. Nemam doduse bas povjerenja u tu informaciju, pa se nadam da netko zna je li to OK ili moram traziti da mi isprave datume.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa
    Podizem, jer imam istu nedoumicu kao sanjaneo. Do 11.07. sam bila na komplikacijama, termin mi je 25.08. i sad mi je otvoren porodiljni, ali mi nisu jasni datumi: doc mi je napisala da porodiljni traje od 12.07. do 08.01, dakle 28 dana+5 mjeseci umjesto 45 dana+6 mjeseci. Kao ni saska7, ni ja ne znam mogu li zbog preranog datuma zatvaranja porodiljnog imati nekih problema, pa molim da mi se javi ako je netko imao takvu situaciju.
    Doc mi kaze da je to sve OK, da ona ni ne moze mijenjati datume, jer to program izracunava automatski :? i da ti datumi ionako nemaju veze, jer se ne zna kad ce tocno porod biti. Navodno tek kad se dijete rodi i dobije rodni list to srede (ali ne dr. opce prakse nego na HZZO-u :? ), tj. dodaju koliko fali do punih 6 mjeseci nakon datuma rodjenja. Nemam doduse bas povjerenja u tu informaciju, pa se nadam da netko zna je li to OK ili moram traziti da mi isprave datume.
    Doktorica ti je dobro rekla.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala na odgovoru , znaci da se bezveze brinem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •