-
"Slatke kraste"
Pomozite, s čim da ih mažem.
Moj ih maleni zaradi svaki put nakon prvog kupanja u moru i tako već 2-3 godine??? Ne znam u čeku je štos.
Dobila sam prošle godine od doktorice neku kremu ali sad sam zaboravila koja je pa ako neko ima iskustva s čime da ih se rješimo.
Sada ima samo dvi: jedna je na bedru a druga na obrvi.
-
I zaboravila sam: nimalo mi nisu slatke.
-
Malo podižem.
Zar nitko ne zna? :?
-
Oprosti ali ne znam šta je to? Kako "slatke kraste"? Šta im je slatko (iako veliš da nisu nimalo slatke)? Opiši ih ili reci kako se još zovu, možda će neko znati.
-
Neznam kako se zovu, ali onako na površini imaju kao žućkaste vodene mjehuriće i koliko znam kada se djete češe može ih rukama prenjeti na druge djelove tjela.
-
Zvala sam pedijatricu i za sve kojima bude trebalo:
- malo očistiti rivanolom
- premazati Betrion kremom
-
Da to nije impetigo?
Moj L. ga je dva ljeta dobio na moru, to je bakterijska infekcija kože. Bakterija se "uhvati" najčešće na mjestima koja se diraju ili trljaju. L. je svaki put krenulo pod pazuhom.
Čistili smo octeniseptom i mazali Betrionom.
Ima na portalu i tekst: Impetigo - infekcija kože
-
jest, to je impetigo, prevencija je izbjegavanje guzvovitih plicaka.
-
Imga hvala ti, to je to. Nisam do sada čula točan naziv.
-
evo ja padam s marsa jer sam uvik mislila kako su "slatke kraste" ko i kozice-dobiješ ih jednom i miran si po tom pitanju
ja sam ih ko dite dobila u bazenu, možda 4-5 komada i nikad više nakon toga. ali se ne sićam da me mama s ičim mazala (za razliku od varičela).
-
Ma nažalost nisu.
Moj ih S dobiva zadnje 2-3 godine nakon prvog kupanja u moru :? :?
Srićom ove godine su samo dvi.
-
Podižem temu - čini mi se da to ima Ira. Prvo je krenulo od običnog uboda komarca (na moru, kupala se u gužvi u pličaku). Razgrebla si ga je i od toga je nastala ranica veličine 2 kn, koja nikako da prođe. Onda je nastala i ranica pod pazuhom i ispod usnice na bradi. Isto nikako da prođu i čini mi se da se povečavaju. Nju to ništa ne svrbi, a malo se i gnioji i kao što na portalu piše kao da curka smeđkasta tekučina.
Molim vas koje imate iskustva sa tim - sa čime ste mazale i treba li ići doktoru ili to može proči ovako "kod kuće"?
-
Koliko ja znam - krema Betrion.
Mažeš tri puta dnevno, prije nego namažeš očistiš ranice nekim sredstvom za dezinfekciju i za nekoliko dana bi trebale nestati.
-
tako ste vi to uspjeli riješiti? Ne treba antibiotik? Vidjela sam da su neki dobili klavocin, oralno? Zovem pedicu, ali mi se nitko ne javlja. V_aljda su godišnji.
Hvala na brzom odgovoru!
-
Kad smo išli kod pedijatrice dobili smo samo tu mast, bez antibiotika oralno jer je mast antibiotska.
-
Podižem.
Peti dan impetiga...
Pokupili impetigo u jaslicama, D ima godinu i 3 mjeseca. Prvo zahvatilo pelensko područje, nakon dan-dva noge, malo ruke i malo lice. Ovo na pelenskom području ekplodiralo doslovno preko noći: navečer prije spavanja bilo nadraženo, ujutro gomila malih plikova koji su brzo puknuli, iscurili, i ostsvili otvorene ranice. S obzirom da je bila nedjelja ja trk u dežurnu apoteku te mi dali Sudokrem za prvu ruku, jer nisam bila sigurna o čemu je riječ (mislila da su možda gljivice...). Sutradan brzo na pregled gdje je dr. bila zgrožena te nam dala Betrion (jedno pakovanje od 15g koje smo ispucali u par mazanj-kasnije sam preko svoje dr. sredila još 2 pakovanja i preko njene 1). D kupali u hipermanganskoj kupci svakodnevno te mazali. Napominjem da inače koristimo platnene pelene ali smo tada preskočili na neke mekane pampersice kako se nebi kotile bakterije unedogled. Robicu smo mijenjali nekoliko puta dnevno (kompletnu, i obavezno prije i nakon noći), sam svaki dan mijenjala posteljinu na kojpj spava, vreću za spavanje, posteljinu u dnevnom boravku, u biti sve tkanine s kojima je u doticaju sam oprala, od navlake za kolica, AS, igrački.. Totalna tlaka, ono 3-4 mašine veša dnevno, i to sve oprano nekim antibakterijskim deterdžentom iz Mullera (Sagrotan). Sva oprana roba peglana prvih 3 dana (nakon toga mi je bilo dosta, pelene su na hrpi koja čeka...). Plastične igračke oprane u lavoru s deterdžentom ili otopinom alkohola i lavandinog eteričnog ulja kojeg imam u raspršivaču. Kupih Domestos (kojeg se grozim) za kantu za pelene i wc, te antibakterijski sapun za ruke koje perem i sebi i maloj non stop. Imamo odvojene ručnike koje mijenjam svaki dan. Krastice se osušile i krenule padati 4. dan, danas 5. dan je pelensko područje više manje glatko sa formiranom novom kožom, fleke na rukama, nogama i licu su još sa krastama koje se suše. Sve u svemu puuuuuno bolje....
Poanta svega je da su me toliko ustrašili sa time koliko je to zarazno da sam poduzela oštre higijenske mjere (a nisam neki hiperčistunac) jer mi je to izgledalo apolutno hororično kad je buknulo, i stvarno želim da se toga riješim. Uglavnom higijena 300%
Javim dal smo se riješili do kraja, Betrion po naputku dr. možemo koristiti još 3 dana!
-
A oralno niste dobili ništ, moj je imao ovu godinu 2 puta inpentigo i svaki put je dobio antibiotik jer je bo baš pun
-
Osoblje foruma
Moram priznasti da mi sve skupa vise zvuci kao hands-foot-mouth disease, a manje kao impetigo. Ako je HFM, onda antibiotska mast nece pomoci.
Mojem sinu je blagi impetigo prosao od mupirocina (betrion).
-
blagi prolazi od par mazanja, ako je lokaliziran dio, ako je ppuno veće područje, daju antibiotik bar nama ( imali smo još jedan lokalizirani na jednoj podlaktici)
-
Pa eto - ništa oralno, samo Betrion za koji nam je rečeno da se može koristiti do 7 dana, i koji je apsolutno pomogao. A bilo je zahvačeno čitavo pelensko područje, nešto po nožicama, ručicama i licu (manje ali sasvim dovoljno...).
Enivej - izgleda da je taktika bila uspješna, koža na guzi se obnovila, ovo ostalo su još krastice koje pomalo otpadaju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma