Podižem.
Peti dan impetiga...
Pokupili impetigo u jaslicama, D ima godinu i 3 mjeseca. Prvo zahvatilo pelensko područje, nakon dan-dva noge, malo ruke i malo lice. Ovo na pelenskom području ekplodiralo doslovno preko noći: navečer prije spavanja bilo nadraženo, ujutro gomila malih plikova koji su brzo puknuli, iscurili, i ostsvili otvorene ranice. S obzirom da je bila nedjelja ja trk u dežurnu apoteku te mi dali Sudokrem za prvu ruku, jer nisam bila sigurna o čemu je riječ (mislila da su možda gljivice...). Sutradan brzo na pregled gdje je dr. bila zgrožena te nam dala Betrion (jedno pakovanje od 15g koje smo ispucali u par mazanj-kasnije sam preko svoje dr. sredila još 2 pakovanja i preko njene 1). D kupali u hipermanganskoj kupci svakodnevno te mazali. Napominjem da inače koristimo platnene pelene ali smo tada preskočili na neke mekane pampersice kako se nebi kotile bakterije unedogled. Robicu smo mijenjali nekoliko puta dnevno (kompletnu, i obavezno prije i nakon noći), sam svaki dan mijenjala posteljinu na kojpj spava, vreću za spavanje, posteljinu u dnevnom boravku, u biti sve tkanine s kojima je u doticaju sam oprala, od navlake za kolica, AS, igrački.. Totalna tlaka, ono 3-4 mašine veša dnevno, i to sve oprano nekim antibakterijskim deterdžentom iz Mullera (Sagrotan). Sva oprana roba peglana prvih 3 dana (nakon toga mi je bilo dosta, pelene su na hrpi koja čeka...). Plastične igračke oprane u lavoru s deterdžentom ili otopinom alkohola i lavandinog eteričnog ulja kojeg imam u raspršivaču. Kupih Domestos (kojeg se grozim) za kantu za pelene i wc, te antibakterijski sapun za ruke koje perem i sebi i maloj non stop. Imamo odvojene ručnike koje mijenjam svaki dan. Krastice se osušile i krenule padati 4. dan, danas 5. dan je pelensko područje više manje glatko sa formiranom novom kožom, fleke na rukama, nogama i licu su još sa krastama koje se suše. Sve u svemu puuuuuno bolje....

Poanta svega je da su me toliko ustrašili sa time koliko je to zarazno da sam poduzela oštre higijenske mjere (a nisam neki hiperčistunac) jer mi je to izgledalo apolutno hororično kad je buknulo, i stvarno želim da se toga riješim. Uglavnom higijena 300%

Javim dal smo se riješili do kraja, Betrion po naputku dr. možemo koristiti još 3 dana!