Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Ne čuje dobro....

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Ne čuje dobro....

Što sad? Već jedno 2 mjeseca primjetim kako me sto puta pita da joj ponovom što sam rekla. Danas na timpanometriji lijevo uho slabo čuje, desno-može proći. Audiometrija nije bila najuspješnija ali okvirno isti nalaz. Dali se sluh može nečim popraviti ???

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel to beba ili starije dijete?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jeste imali ceste upale uha? Daj neke info. Ovo sto si napisala je stvarno sturo.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ima 3,5 g, imala je 3 ili 4 upale uha do sada (zadnja lani u 9-om mjesecu) i jednu gnojnu anginu. Krajnici su b.o. NIšta posebno bolesna osim lani u drugom mjesecu -faringitis, na koji se nadovezala angina.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

jeste išli nakon upale uha na pregled bubnjića. nas je naša dr.poslala i rekla da se nakon jake upele uha može pojaviti rupica na bubnjiću i onda slbije čuje. a šta onda,neznam. :?

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

NIsmo

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Itko...... nitko...?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo sluh rijesili onim prahicima za iskasljavanje :D

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imala sam ostecen bubnjic.

dobra vijest je da ostecen bubnjic ima sposobnost da "zaraste" ( obnovi se)
    i sve se moze poboljsati.

isto sam slabo cula tada nakon jake gljivicne upale ( lijecila ju 2 mj!), kasnije je bilo ok.

Sretno vam sa uhecom!

jesu djetetu ispirali uho?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam pisala o tome http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...slabije+%E8uje

Mi smo napravili endoskopski pregled trećeg krajnika i on je taj koji stvara probleme.
    Prekriva oko pola nosnog prolaza, a kako su uho grlo i nos povezani, tako se stvara podtlak, koji u slušnim kanalićim povlaći tekućinu i ta tekućina smanjuje sluh.

svakako tražite uputnicu za endoskopiju nazofarinksa.

Mi smo upućeni na vađenje trećeg krajnika (adenoida) i miringotomiju (bušenje bubnjića). Dijagoza je serozni otitis.

Moram naglasiti da je od malena imala po 2 upale uha godišnje.
    međutim i ja sam isto kao dijete imala i mislila sam da je to nešto nasljedno. Kod mene je prošlo, pa sam mislila tako će i kod nje.

I vjerojatno hoće, jer se adenoid (treći krajnik) povlači odrastanjem, ali mi je glupo da me prijatelji i rodbina upozoravaju na to da ona slabo čuje i ponašaju se kao da je gluha.

Još nismo ništa dogovarali oko operacije jer se u Osijeku renoviraju Op. sale na ORL a u Požegi ne žele više primati pacijente is Osječko-baranjske županije, kažu da im je previše posla

Sad razmišljamo između Virovitice i ZG.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo što mi je odgovorio specijalist na cybermedu:
    LINK

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne znam da li moj problem spada pod ovaj topic, ali radi se isto tako o problemu s ušima. Naime nama se stvara previše cerumena- prije dva mjeseca ispirali smo oba uha u Suvagu i prošli smo ispitivanje sluha koji je ok. Sada opet imamo puna uha i to se manifestira povremenim žaljenjem da ne čuje.Koristimo tuljce od voska, cerustop kapi-ali ne znam kako trajnije rješiti problem bez da ispiremo uha svaka dva-tri mjeseca.

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne znam da li moj problem spada pod ovaj topic, ali radi se isto tako o problemu s ušima. Naime nama se stvara previše cerumena- prije dva mjeseca ispirali smo oba uha u Suvagu i prošli smo ispitivanje sluha koji je ok. Sada opet imamo puna uha i to se manifestira povremenim žaljenjem da ne čuje.Koristimo tuljce od voska, cerustop kapi-ali ne znam kako trajnije rješiti problem bez da ispiremo uha svaka dva-tri mjeseca.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Molim te opiši pojam 'previše cerumena'. Matija je ok ali zato Borisu zna i da curka iz školjke. Ako probam da očistim štapićem on bude sav zmazan.

Pitam jer nam je pedica na odmoru a sve češće čujem 'Molim???'. I preglasan je u poslednje vreme, prosto se nadvikuje kad govori. Mm kaže da sam istripovala probleme a ja bih rado volela da je tako.

Inače nikada nikakve upale ušiju nismo imali. Samo eto previše cerumena od rođenja - takav mu je i tata ali njemu zna da se začepi uvo barem jednom godišnje pa visimo na umivaonikom sa šerpicom mlake vode i špricem od 20 kubika po pola sata dok ne izbacimo čep

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Još nismo ništa dogovarali oko operacije jer se u Osijeku renoviraju Op. sale na ORL
    Netočna informacija,ako dijete slabije čuje ,operiraju se ,javi se na odjel

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ni mi nismo imali ni jednu upalu uha.
    Od rođenja ima previše cerumena -pravilo je da se ne čisti štapićima da se ne nagura cerumen dublje u uho.Napisala sam već-cerustop kapi, tuljci od voska i na kraju ispiranje koje je po meni izbor kada ne čuje dobro,jer ispiranje može iziritirati uho-očisti ga do kraja pa je uho podložnije infekcijama. Voljela bi čuti kako se taj problem može rješiti dugoročnije.
    Pedijatar nam je rekao da će to biti tako dok žlijezda ne shvati da stvara previše i sama ne odluči da stane- e pa mi je molimo da stane.
    Šalim se naravno -još jedna preporuka je ronjenje na moru, ali mala baš ne da glavu pod vodu pa ćemo možda ovo ljeto uspjeti više roniti.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

U nalazu piše ovako
    Timpanogram:lijevo rigiditet, desno aplanirana krivulja tipa A.
    Molim uputiti na kontrolu.
    Ni za koliko na kontrolu-ništa! Valjda će pedica više znati....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •