Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Što kada trebaš roditi drugo dijete??????

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Što kada trebaš roditi drugo dijete??????

:/
    Trudna sam drugi put, 4 mjeseca za sada je sve ok. Prije 5 mjeseci mi je to bila super zamisao,moja Lara će napokon imati nekog svoga,razmišljajući o tome jer ja nikada nisam imala..
    Sva sretna se vraćam od ginekologa trudna 100 posto,zovem muža plačem na telefon,ljubim Laru,objašnjavam jojo kako će dobit bracu ili seku.Ona skače od sreće zahtjeva pripremu kinderbeta,kolica,flašica..
    Ja oduševljena njenom reakcijom ima 3 godine i sve je shvatila..
    Dolazim kod mame..ona sretna..u jednom trenu me upita Ana a kako je voljeti dvoje dijece..ja šokirana ne znam što trebam reći..Razmišljam,nemam pojma..mislim koja krava jer morala baš to pitati..sjedam i gledam ja sam jedino dijete,jedino unuče,a bome i jedino praunuče..
    Okrećem se mužu,kažem mu ti si jedino dijete,jedino unuče..sjetim se svekrovih riječi od prije dvije godine..poklonio je svojoj princezi sobu za velike curice i kaže ti ćeš meni uvijek biti prva princeza..
    Padam u depresiju,trudim se oko lare,sve joj objašnjavam,sve kuži,šalje me svaki dan kod doktora nek mi izvadi bebu..a ja jadna..jer ne znam kako je to voljeti dvoje djece..
    :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nitko nije znao kako je to voljeti dvoje djece prije nego li ih je imao.
    ne boji se.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala na ovim riječima podrške,imam osjećaj da me svega strah tisuću puta više nego kada sam trebala roditi Laru..kao da sam nju dočekala u potpunosti spremna..a sada..

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ima puno sličnih topica...ljubav se množi, tvoje srce bit će još veće, sreća također, nemoj brinuti i misliti o tome, raduj se...čestitam!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala!!!!!!!!!!
    i ja mislim da je tako,gledam sad svi se vesele a ja ko tuga.....

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vjeruj mi koliko god ih imas,sviju volis jednako jako.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: Što kada trebaš roditi drugo dijete??????

tocno to: ljubav se mnozi!

ja jos nemam drugo al sam sigurna da je tako. samo se opusti, dobit cete jos jednog malog koji ce vam obogatit zivot ko sto je Lara. zamisli jos jedno malo bice koje dolazi u vasu obitelj i nosi vam toliko srece ko sto je ona donijela. naravno da ces ga/ju volit isto ko i Laru a vjeruj mi i svi ostali clanovi tvoje obitelji.

samo hrabro!

i skuzaj na OT ali moram primjetit, nadam se da ti ovo:

Citiraj Anamarija S prvotno napisa
    flašica...
    nece trebat

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vjeruj mi to je stvar o kojoj apsolutno ne moraš razmišljati ni brinuti

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kad imaš jedno dijete, voliš ga najviše na svijetu, a kad imaš dvoje ili više djece, svako od njih voliš najviše na svijetu

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Kad imaš jedno dijete, voliš ga najviše na svijetu, a kad imaš dvoje ili više djece, svako od njih voliš najviše na svijetu
    potpisujem u potpunosti
    ista beskrajna ljubav x 2

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

potpisujem u potpunosti
    ista beskrajna ljubav x 2

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hej što se tiče flašice ne kupujem je barem prvih 6 mjeseci,osim možda jedne male za vodu,iako mi neki kažu da je bolje vodu davati na žličicu.
    proučila sam sve moguće položaje za dojenje i držat ću ga se najduže što mogu,nadam se barem do prve godine,a onda opet na posao..
    iako sam već i o tome počela razmišljat o izdajanju i spremanju mlijeka???što mislite o tome??

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hej što se tiče flašice ne kupujem je barem prvih 6 mjeseci,osim možda jedne male za vodu,iako mi neki kažu da je bolje vodu davati na žličicu.
    kod iskljucivog dojenja ne daje se nikakv caj ni voda, dovoljno je majcino mljieko. iskljucivo dojenje preporuca se do 6 mjeseci nakon cega zapocinje DOhrana no majcino mlijeko ostaje glavna hrana bebi do 1. godine zivota. WHO peporuca dojenje do 2. godine djetetovog zivota. vodu ces pocet davat kad pocne dohrana i to najbolje na casu ili casu sa kljuncicem da ne dodje do konfuzije bradavice, stoga ti bocica nece bit potrebna. no kad dodjes do toga procitat ces tekstove na portalu a na pdf dojenje mozes pitat sve sto te zanima.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Anamarija S i mene je mučilo isto to, dok sam bila trudna drugi put s Ivanom..budi sigurna da sve to sjedne na svoje mjesto, voljet ćeš oboje jednako jako, ali svako na svoj način. Ja sad imam veliku curu i malog pišonju i više se ne sjećam kako je bilo imati jedno, baš ovako mora biti..srce ti raste sa svakim djetetom

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

taj strah, sva ta pitanja su normalna, ali ne brini!
    moja mama Gričkicu zove Jedina, slična situacija kao s tvojim svekrom - tu ćeš morat malo više poradit s okolinom
    svaki početak je težak, ali ljubav između braće je nešto prekrasno, neopisivo . . . ja se rastapam kad gledam moje kako se igraju, svađaju, brinu jedan o drugom i jedno za drugo, a sreća kad se vide nakon nekog vremena
    mene je cijelu T bilo strah da li ću ih znati i moči voljeti jednakom snagom, da li moje ima jednako mjesta za oboje. a onda jedan dan u bolnici sam se osjetila tako ispunjenom kao da sam dobila još jedno , kao da sam ja narasla da ima više mjesta za njih dvoje . . .
    je da ima i svađa, ljubomore, ponekad se i počupaju, ali se beskrajno vole - a ja . . . dal trebam pisati da me se skuplja po podu sa spužvicom koliko se rastapam
    uživajte u zajedničkom maženju buše, a kasnije zajedno uživajte u brizi oko bebe

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nekako sam si mislila da je normalno voljeti dvoje, ali stalno me nešto kopkalo: pa kako ću voljeti još jedno toliko, ona mi je centar svijeta.

A kad sam rodila svoju mlađu kćer, svoju malu slatku divljakušu, moju ljubav, ...ma nemam riječi.

Voliš ih najviše na svijetu. Oboje

Ne brini za to, vjeruj mi.

Sretno!

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Nekako sam si mislila da je normalno voljeti dvoje, ali stalno me nešto kopkalo: pa kako ću voljeti još jedno toliko, ona mi je centar svijeta.

A kad sam rodila svoju mlađu kćer, svoju malu slatku divljakušu, moju ljubav, ...ma nemam riječi.

Voliš ih najviše na svijetu. Oboje

Ne brini za to, vjeruj mi.

Sretno!
    potpisujem!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Drago mi je što se svi slažete oko toga,znam da s vremenom to sve dolazi na svoje mjesto..ali strah me onog trena u bolnici..
    kada sam rodila laru,drugi dan je došla žena u sobu koja je rodila sina,doma je imala kćer od 4 godine..to nikada neću zaboravit..stalno je pričala kako joj se mali gadi neka ga odvedu,ona hoće svoju kćer jer samo ona valja,stalno ju je zivkala..
    onda sam mislila u sebi ova je luda,nisam ju mogla shvatit,a sad me prpa da tak ne bude i meni..
    hvala svima na riječima potpore

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne sekiraj se i srce je mišič
    raste svaki put kad se rodi novo dijete

ja sam voljela MM-a više od ičeg
    sad volim MM-a i Neru više do ičeg

vidiš, srce raste

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Za tu ženu nemam rijeći, valjda ju je pucala PPD. Ali moram ti reći da iako sam se jaaako veselila drugoj bebi, prvih dana u rodilištu mi je E. jako falio i bilo mi je žao što me ta neka beba odvvaja od njega (jošje imala žuticu pa smo bile u bolnici 7 dana). Volila sam ju, naravno, od kad sam vidjela + na testu, ali ni blizu toliko koliko njega. To me dosta brinulo. (i ja sam jedinica i u obitelji nije generacijama bilo više djece) Ali čim smo došli kući to se promijenilo. Sada ih svih troje beskrajno volim.Ne brini, stvarno je istina da se ljubav ne djeli nego množi.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kada sam rodila laru,drugi dan je došla žena u sobu koja je rodila sina,doma je imala kćer od 4 godine..to nikada neću zaboravit..stalno je pričala kako joj se mali gadi neka ga odvedu,ona hoće svoju kćer jer samo ona valja,stalno ju je zivkala..
    niš čudno ako je imala klasik bolnički porod sa dripom, dalatinom i ostalim "divotama" koje ometaju normalan tijek poroda i povezivanje majke i bebe

pa čak i životinje u ZOO odbacuju mladunčad zbog neprirodnog poroda

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

rodile smo u osječkoj bolnici,nijedna nije bila zadovoljna sa svojim porodom,mislila sam da im služim za mrcvarenje,htjela sam ih pitat jel itko ikad dobio mogućnost korištenja lopte ili stolčića čime se naveliko hvale kada ste tamo na praksi,ak dolazi inspekcija i tak to..

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drago mi je što se svi slažete oko toga,znam da s vremenom to sve dolazi na svoje mjesto..ali strah me onog trena u bolnici..
    onda sam mislila u sebi ova je luda,nisam ju mogla shvatit,a sad me prpa da tak ne bude i meni..
    kod mene je bilo upravo suprotno. bilo mi je tako preprekrasno u rodilištu s margitom da se nisam željela vratiti doma MM-u i zari. uopće mi nisu nedostajali i samo sam željela uživati sa svojom novom kćerkicom. ta 3 dana ću uvijek pamtiti kao naše posebno vrijeme, vrijeme kad smo jedna drugoj bile jedine i potpuno dovoljne.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja sam se osjećala ovalo kao Lutonjica.
    Jako sam se bojala razdvojenosti od M. tih par dana, ali toliko sam uživala sa svojom malom bebom u rodilištu da sam se sama sebi čudila.

Anamarija, ništa ne brini, samu sebe ćeš iznenaditi koliko ljubavi nosiš u sebi.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

vodim se onim: ljubav se ne dijeli, nego zbraja i srce je organ koji raste jer svjesna sam da će mi to voljenje kad rodim biti najmanja briga

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Debelo potpisujem

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To oćeš voliti drugo dijete ko prvo je nešto što odmah možeš izbrisati iz glavice.Sve smo se mi u drugoj trudnoći bojale istog toga,imaš dosta tema na forumu o tome pa smo na kraju,kad beba dođe.,smiješne samima sebi oko čega smo razbijale glavu.Jer srce stvarno raste

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kod mene je bilo upravo suprotno. bilo mi je tako preprekrasno u rodilištu s margitom da se nisam željela vratiti doma MM-u i zari. uopće mi nisu nedostajali i samo sam željela uživati sa svojom novom kćerkicom. ta 3 dana ću uvijek pamtiti kao naše posebno vrijeme, vrijeme kad smo jedna drugoj bile jedine i potpuno dovoljne.
    Vidiš, ja sam za svojom starijom kćeri plakala u rodilištu
    Sad mi je to

Znala sam ja da joj je lijepo s tatom, on si je uzeo godišnji da bude s njom, ali jednostavno, nedostajala mi je.
    Možda zato jer sam ja bila tamo 8 dana i stvarno mi se išlo doma.

U biti, i s prvom sam se 6. dan rasplakala u rodilištu i samo sam htjela doma

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A slažem se s Lutonjicom da je to vrijeme s drugim djetetom posebno.
    Sljedeći put smo mlađa kćer i ja bile same valjda nakon skoro godinu dana :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ni ja nisam bila imuna na to pitanje do prije 20 dana kada sam rodila mog slatkića...do tada je moja mrvica bila centar mog svemira,najdraža mamina curica i cijelu trudnoću mučila sam samu sebe sa tim pitanjem..ali sada znam da ih oboje volim najviše na svijetu,to su dvije moje najveće ljubavi....i zato ne brini

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •