"Juroslav prvotno napisa
iridana2666 prvotno napisa
Crkva je bivši brak MM priznala kao crkveni (navodno zakon stupio na snagu u 2001.g), a oboje su bili ateisti, dakle crkvu ni vidjeli ni primirisali, te se iz tog razloga nismo mogli vjenčati u crkvi. On, iz familije ateista, sklopljen civilni brak sa ateiskinjom, rastavljen, nikad ušao u crkvu - crkva mu je priznala brak i ja (kao odgojena katolkinja sa svim sakramentima) sam izvisila!!
Otkud im pravo na tako nešto!?
ovako nešto moguće je jedino ako su njih dvoje (oboje) to zatražili, uz zadovoljenje hrpe uvjeta i provođenje prilično kompliciranog postupka, nikako drugačije!
pitaj ti TM-a je l' zbilja tak kak ti veli, nemoj odmah pljuckati po Crkvi
Jest Juroslave, upravo tako! Bili smo na razgovoru kod svećenika koji nas je trebao vjenčati i on nam je to objasnio kako crkva, po zakonu iz 2001.g, brak dvoje ateista priznaje kao crkveni brak jer ako njihova uvjerenja idu u istom smjeru, crkva to poštuje, blagoslivlja i crkveno ozakonjuje taj brak :?

.
Rijekčka nadbiskupija nam je u četvrtak u 6 navečer otkazala vjenčanje koje je bilo zakazano za subotu u 5 i pol. No, mi smo umjesto vjenčanja krstili našu mlađu kćer (trebalo je biti vjenčanje + krštenje), tako da općeniti plan nije bio poremećen. Ali, crkva mi se zgadila za vjeke!